BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Meslek grubunda, SİLİVRİ / İSTANBUL Bölgesinde Bilgisayar programlama faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
TEKNOLOJİ
1) Şirket, her nevi yazılım geliştirmek için iş analizi çalışmaları yapabilir, sistem analizi modelleri oluşturabilir, proje geliştirme metodolojileri uygulayabilir ve projeler yapabilir, test ve ölçüm yaparak üretmiş olduğu ürünleri iyileştirmek, ürünlerin yeni versiyonlarını hazırlamak, bunları yaymak, satmak ve her türlü ticaretini yapabilir
2) Şirket, her türlü mobil aplikasyonların, yapay zeka yazılımları dahil her türlü bilgisayar yazılımlarının geliştirilmesi, yazılması, piyasaya sunularak ticarileştirilmesi;
Faaliyet gösterilen alanlarda en ileri teknolojik metot ve süreçlerin kullanılması suretiyle, katma değeri yüksek dünya çapında rekabet edebilir seviyede yapay zeka teknolojik ürün, süreç ve mühendislik faaliyetlerinin sürdürülmesi, yapay zeka teknolojileri yazılımı, araştırma, geliştirme, kodlama ve uygulama faaliyetleri ile yapay zeka teknolojileri ile ilgili her türlü alım satım, ithalat, ihracat, e-ticaret yapabilir, her nevi yazılım, kodlama, mobil uygulama faaliyetleri ile yapay zeka teknolojisinin konusu olan her türlü iş geliştirme ve yazılım ürünlerinin alımı, satımı, ithalatı ve ihracatı.
3) Şirket, her nevi veri hazırlama, veri modelleri oluşturma, sistem modelleri oluşturma, büyük veri sistemleri üzerine ürün geliştirmek, danışmanlık almak ve danışmanlık yapmak, sistemlerin kurulumu ve işletilmesini yapmak;
her türlü iç ve dış verinin analitik hesaplarını yapmak, bu verileri dışarıya yaptırmak ve elde edilecek sonuçları analiz ederek danışmanlık hizmetleri gibi faaliyetlerde bulunabilir.
4) Şirket, her nevi büyük miktardaki verilerin analiz, tasnif, değerlendirme ve yorumlanmasını sağlayacak çalışmalar yürütebilir. Nesnelerin interneti, Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi, Veri İşlemesi ve benzeri alanlarda araştırmalar yapmak, yazılım ve donanım, sistem ve uygulama geliştirmeleri, programlama faaliyetleri ile danışmanlık ve eğitim faaliyetlerinde bulunabilir.
5) Şirket, bilgi güvenliği, siber güvenlik, bilişim güvenliği, kriptografi, veri güvenliği alanlarında araştırma, yazılım, donanım, ürün ve sistem geliştirmek, sızma testleri yapmak, sızma testleri ile web güvenliği ve siber güvenlik konularında eğitim ve danışmanlık verebilir.
6) Şirket, her türlü teknolojik emtia, cihaz ve otomasyonla üretilen bilgilerin işlenerek kamu ve/veya özel kuruluşlara satışı, danışmanlığı, ticaretini yapabilir. Ticaretine konu teknolojik ve/veya ileri teknolojik emtia ile sistemlerin analitik bilgi ve ticaretini yapabilir, bunlarla ilgili sistemler kurabilir veya kurdurtabilir, teknolojik ürün ve cihazlarla ilgili test, proje, yazılım, bakım ve onarım merkezleri kurabilir, bunları kiralayabilir veya kiraya verebilir.
7) Şirket, her türlü teknolojik ve bu yolda elde edilmiş ve/veya elde edilecek emtianın, blokchain teknolojilerinin, dijital paraların ve buna benzer diğer teknolojilerin dahili ve harici alımını, satımını ve pazarlamasını, ithalatını ve ihracatını yapabilir.
8) Şirket, yazılım geliştirme konusunda faaliyette bulunmak, yazılım teknolojileri araştırmak, metodoloji ve standartlar geliştirmek, yeni malzeme, ürün, donanım, araçlar ve yazılım ile donanımları üretmek ve bu amaçla firmalarla işbirliği yapmak, danışmanlık almak ve vermek, üretmiş olduğu çözümleri ve projeleri satmak, ihraç etmek ve eğitimi kapsamında faaliyette bulunabilir.
9) Şirket, Ar-Ge çalışmaları ile ilgili her türlü malzeme, ekip ve ekipman, ithalat ve ihracatının yapılması, yurtiçi ve yurtdışı Ar-Ge firmaları ile işbirliği oluşturulması, Araştırma ve Geliştirme merkezleri kurulması, danışmanlık ve müşavirlik hizmetlerinin verilmesi;
işletme bünyesinde Ar-Ge birimi tesis edilerek, Ar-Ge projeleri geliştirmek suretiyle projelerin Sanayi Bakanlığı, Tübitak, Kosgeb ve benzeri destekleyici kamu kurumlarına sunulması, yurtiçinde ve yurtdışındaki Ar-Ge çalışması yapılan firmalara teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyet gösteren Ar-Ge firmalarına hizmet ve destek faaliyetlerinin sunulması
10) Şirket, bilişim ve internet alanında araştırma ve geliştirme faaliyetine dayalı olarak üretilecek olan her türlü mal ve hizmetin araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin projelendirilmesi, yönetilmesi ve bu konuda ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirlikleri yapılması, iştirakler kurulması, bu işbirlikleri ve iştiraklerin yönetilmesi, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütüleceği laboratuvarlar, atölyeler, fabrikalar ve tesisler kurulması, ortak olunması, kiraya verilmesi, bunlarla ilgili her türlü ekipmanların ithalatını, ihracatını, ticaretini, satış ve pazarlamasının gerçekleştirebilir.
11) Şirketin konusuna ilişkin Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliği haiz başta yazılım ve veritabanı olmak üzere, bilcümle eserin mali hak sahibi olarak üretiminin, satışının ve pazarlamasının, dağıtımının, ithalatını ve ihracatının ve iç ticaretinin yapılması, bu eserlere ilişkin lisans verilmesi ve alınması ve kiralanması, eserlerin her türlü mecra ve iletişim aracı kullanılmak suretiyle kamuya arz edilmesi, eserlerin kamuya arzıyla ilgili her türlü ticari işlemde bulunulması.
12) Şirket, bilgi yönetimi metotlarının geliştirilmesi, ithali, ihracatı, danışmanlık hizmetlerinin verilmesi, veri analizi yaparak medya planlama, satın alma ve pazarlama danışmanlığı yapabilir. Her türlü veriyi analiz ederek istenilen zamanda organizasyona yön veren süreç ve uygulamalarda kullanma, iş birimlerinin ihtiyacı olan analitik uygulamaları, iş süreçlerinin parçası haline getirerek medya planlama ve danışmanlığını yapabilir.
13) Şirket, kamu ve özel sektöre, gerçek ve tüzel kişilere bilgisayar yazılım ve donanım seçiminde fizibilite raporları hazırlamak, mühendislik, müşavirlik, eğitim, destek, danışmanlık ve servis hizmeti almak ve vermek, Süreç analizi, proje geliştirme, uygulama geliştirme, proje yönetimi ve teknoloji kullanımı konularında firmalara dış kaynak kullanımı hizmeti vermek, bulut sistemlerinin kurulumu, geliştirilmesi, işletilmesi, bulut sistemler için uygulama geliştirilmesi kapsamında faaliyette bulunabilir.
14) Şirket, bilişim ve iletişim konularıyla ilgili olarak yazılım, donanım, araştırma, geliştirme ve her türlü gerekli teknoloji alanında faaliyet yürütebilir, bilişim ve iletişim konularıyla ilgili olarak gerekli görülen her nevi teknolojiden yararlanabilir, araştırma ve geliştirme, gerçek ve tüzel kişilerle bu konuda işbirliği yapmak, danışmanlık hizmeti almak, yabancı uzmanlar çalıştırmak, uzmanlık alanındaki konularda danışmanlık hizmeti vermek gibi faaliyetlerde bulunabilir.
Şirket yukarıdaki amaçları gerçekleştirebilmek için;
1. Şirket, Var olan çeşitli markaları kullanmak için anlaşmalar yapabilir, kendi adına tescil ettirebilir, bu markaları her türlü ürün üzerinde kullanabilir, bu ürünlerin satışı için her türlü ticari olanaktan faydalanabilir.
2. Şirket, konusu ile ilgili her türlü medyada reklam faaliyetleri yürütür, internet, televizyon, radyo, yazılı basında sunulmak üzere reklam tasarlar, tasarlatır ve yayınlar, proje hazırlar ve hazırlatır.
3. Şirket, bu ana sözleşmede yazılı hizmetleri yapabilmesi ve tanıtılıp pazarlayabilmesi için yurtiçinde ve yurtdışında gerekli ofis, depo, bina ve teşhir mağazaları açar ve işletir, şubeler ve irtibat büroları açar, faal vaziyetteki ve konularıyla ilgili tesisleri satın alır, kiralar veya kiraya verebilir.
4. Şirket, konularıyla ilgili ulusal ve uluslararası komisyonculuk, ithalat ve ihracat, ticari vekillik, bayilik, mutemetlik, distribütörlük ve acentelik yapar, acentelikler verebilir. Yurtiçinde ve Yurtdışında gerekli izinleri almak şartıyla sergi ve fuarlara katılabilir.
5. Şirket, kendi ihtiyaçları için her türlü nakil vasıtası alır, satar, kiralar veya kiraya verebilir.
6. Şirket, konularıyla ilgili her türlü gayrimenkulü alabilir, satabilir, kiralayabilir veya kiraya verebilir, arsalar ve araziler iktisap ederek üzerlerine inşaat yaptırabilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi her türlü hakları tesis edebilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat irtifakı, kat mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
7. Şirket, konusu ile ilgili kurulacak veya mevcut yerli ve yabancı şirketlere katılabilir, sermaye artırımlarına iştirak edebilir, bunlarla ortaklığı kabul edebilir, diğer şirket ve şahıslarla idari ilişkiler kurabilir, tüm iştigal konularıyla ilgili yurtiçinde ve yurtdışında faaliyetlerde bulunabilir, bayi teşkilatı kurabilir, büro, ajans, satış mağazaları ve şubeler açabilir, konusu ile ilgili know-how ve lisans sözleşmeleri yapar, teknik bilgi ve patentler alabilir, üçüncü şahıs ve şirketlere satar veya kiralar, konusu ile ilgili her türlü danışmanlık, bayilik ve mümessillik alır veya verir.
8. Şirket, başta Bankalar ve Finansal Kuruluşlar olmak üzere, kısa-orta-uzun vadeli olarak gerek yerli ve gerek yabancı kaynaklardan krediler temin edebilir, gerektiğinde yerli ve yabancı şirketlerle kredi sözleşmeleri yapabilir, şirket amacı ile ilgili olarak şirketin alacaklarını veya borçlarını veya her ikisini birlikte temin için için ipotek, rehin, temlik, kefalet, menkul, gayrimenkul ve diğer teminatları alabilir ve verebilir, kar ortaklığına dayalı ilişkiler kurabilir. Gerekli durumlarda şirketi borçlandırabilir ve alacaklandırabilir.
9. Şirket, konusu ile ilgili her türlü resmi ve özel ihalelere katılabilir, ihale alabilir, alınan ihaleleri devredebilir, başka kişi ve kurumlardan devralabilir.
10. Şirket, her türlü mali, ticari, idari ve hukuki işlemleri gerçekleştirebilir, ilgili kurum ve kuruluşlardan izinler alabilir, başvurularda bulunabilir, ilgili süreçleri lehe sonuçlanacak şekilde takip edebilir, ettirebilir.
11. Şirket, amaç ve konusu ile ilgili olan veya bu faaliyetleri için faydalı bulunan ihtira hakları ve beratları, marka, patent, teknik yardım, ticaret unvanı, imtiyaz ve ruhsatnameler ve de bunun gibi diğer fikri ve sınai mülkiyet haklarını devir alabilir, kullanabilir, şirket adına tescili talep edebilir, devredebilir, teminat olarak gösterebilir ve başkalarına kiraya verebilir.
12. Şirket, amaç ve konusu ile ilgili olarak, ihracata dönük pazarlama faaliyetlerinde bulunabilir, yurtiçinde ve yurtdışında sergi ve fuarlara katılabilir, bunlarla alakalı ilgili bakanlık teşviklerinden faydalanabilir, ekonomik organizasyon, müşavirlik ve fizibilite çalışmaları yapabilir.
Şirket, yukarıda gösterilen konulardan başka, ileride şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde yönetim kurulunun teklifi üzerine ve bu yönde yönetim kurulu kararı alındıktan sonra şirket bu işleri de yapabilecektir. Ayrıca, devamlılığın sağlanması ve kâr etmek maksadıyla, piyasa şartlarındaki fırsatları değerlendirip basiretli müteşebbisin vasıflarıyla işletme menfaatleri doğrultusunda hareket edebilir.