RESTORAN VE YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ Meslek grubunda, KADIKÖY / İSTANBUL Bölgesinde Yiyecek ağırlıklı hizmet veren kafe ve kafeteryaların faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
1- Her nevi çekirdek, çiğ kahvenin, granül kahvenin, kakao ve kahve kremalarının, her nevi çayın ithalat, ihracat ve ticaretini yapmak.
2- Çekirdek kahvenin makinelerde kavrulma işlemlerinin yapılması, kavrulmuş kahvelerin değirmenlerde çekilmesi ve toz haline getirilmesi, ambalaj lanması.
3- Her türlü baharat, bakliyat, şifalı bitkiler, çay, kuru kahve, çekirdek kahve, hazır kahve, süt tozu, şeker, krema, kahve sütü, Türk Kahvesi, kahve ve diğer yan ürünlerinin, kakao ve benzeri maddeleri almak, satmak, üretmek, ithalat ve ihracatını yapmak ve bu maddeleri işlemek, kavurmak, öğütmek, paketlemek ve ambalajlamak, dağıtımını yapmak,
4- Kahve, kakao ve benzeri maddelerden gıda maddeleri üretmek, toptan ve perakende yurtiçinde ve yurtdışında üretmek, satmak, ihraç etmek, ithalatını yapmak.
5- Her türlü gıda maddelerinin üretimi, toptan ve perakende alımı, satımı, üretimi, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
6- İnsanların beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörüne konu teşkile eden her nevi;
sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş ve konsantresi yapılmış besin maddelerinin pazarlaması konusunda;
toptan ve perakende satış yapmak amacı ile gerekli olan satış mağazalarım açmak ve işletmek.
7- Taze ve kuru tüm yiyecekler, meyveler, marmelatlar, şekerli ve şekersiz yiyecekler, içecekler ve tüm gıda maddeleri almak, satmak, üretmek, pazarlamak. Her çeşit restoran ve lokanta, pastane, kafeterya işletmeciliği yapmak, kiralamak, kiraya vermek, konusu ile ilgili alet ve edevatları satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek.
8- Her türlü kahve, kahve ürünleri, enerji içeceği, meyve suyu, mineralli su, natürel su, her türlü sade ve gazlı karışımlı içecek çeşitlerinin üretimi, alımı, satımı, dağıtımı, pazarlamasını ithalatını ve ihracatını yapmak ve yaptırmak.
9- Konusu ile ilgili araştırma, analiz tesisleri kurmak, ölçümler yapmak, teknik personel çalıştırmak.
10- Amacı ile ilgili herhangi bir madde, makine, teçhizat, hammadde ve ürünlerin devralınması, satın alınması, satışı, nakil edilmesi, dağıtımı, depolanması, ithalat ve ihracatında bulunmak.
11- Her türlü yurtiçi, yurtdışı, franchise, bayilik, leasing, acentalık, mümessillik almak veya vermek.
12- Gıda konusunda teknik test ve analiz faaliyetleri (veteriner denetimi de dahil olmak üzere gıda hijyeni alanında teknik test faaliyetleri)
13- Her türlü gıda maddelerinin üretimi, toptan ve perakende alımı, satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
14- İnsanların beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörüne konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş ve konsantresi yapılmış besin maddelerinin pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak amacı ile gerekli olan satış mağazalarını açmak ve işletmek.
15- Un, şeker ve sütten mamul her türlü gıdaların yaş meyve ve sebzelerin, tahıl ürünlerinin hububat ve bakliyatların, kakaoların, un haline getirilmiş, konsantre edilmiş, konserve ve salamura halde bulunan her türlü gıda maddesinin, her türlü yağların toptan ve perakende ticareti, ithalatı ve ihracatını yapmak.
16- Kültür ve doğal mantarlardan oluşan gıda maddelerinin ve bu mamullerden oluşan konserve turşu ve dondurulmuş gıda maddelerinin toptan ve perakende ticareti, ithalatı ve ihracatını yapmak.
17- Taze ve kuru tüm yiyecekler, meyvalar, marmelatlar, reçel, şekerli ve şekersiz yiyecekler, içecekler ve tüm gıda maddeleri almak, satmak, pazarlamak, ithalat ve ihracatını yapmak.
18- Her türlü kahve ve çay makineleri ve cihazları üretimi, alımı, satımı, ithalatını ve ihracatını yapmak.
Şirket yukarıda belirtilen amaçlara ulaşabilmek için
1- İştigal konusuyla ilgili her türlü madde ve malzemelerin dahili ticaretini, ithalat ve ihracatını yapabilir.
2- İştigal konusuyla ilgili işleri yapan hakiki ve hükmi şahıslarla yurt içinde ve yurt dışında şirketler kurabilir ve kurulmuş şirketlere iştirak edebilir. Hisse senetleri ve ortaklık payları edinebilir, kendi konusunda çalışan diğer şirketlerle devir ve birleşme muameleleri yapabilir, tahvilat alabilir, sahip olduğu menkul kıymetleri aracılık yapmamak kaydıyla satabilir, devredebilir rehin veya sair surette teminat olarak gösterebilir.
3- Şirketin sattığı ve iştigal konusu oluşturan ürünlerin imalat ve harmanlanmasına mahsus tüm gerekli hammaddeleri, katkı maddeleri, ambalaj maddeleri satın almak, iktisap etme ve mahallinde satmak, ihraç veya ithal etmek, bitmiş ürünlerin pazarlama şirketlerine ya da sair suretler ile satmak.
4- Şirket amaçlarını ya da bunlardan herhangi birinin gerçekleşmesine yardımcı olabilecek bilimum, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, şirket veya kişiler ile anlaşmalar yaparak bu gibi Kamu Kurum ve Kuruluşları şirketlerden ya da kişilerden şirketin arzu edebileceği bilimum ruhsat, sözleşme, kararname, hak, rüçhan hakkı ve imtiyazları icra, ifa etmek ve bunlara uymak, pazarlamak, ithalat ve ihracatım yapmak.
5- İştigal konusuyla ilgili lüzumlu makine ve tesisler ile gayrimenkulleri veya ipotek ve irtifak gibi ayni hakları iktisab edebilir, bunları başkalarına devir ve ferağ edebilir, gayrimenkuller üzerinde kendi veya üçüncü şahısların borçlarını temin için ipotek, irtifak, intifa veya diğer ayni haklar tesis edebilir, tesis edilmiş bu hakları terkin veya fekettirebilir. Velhasıl hertürlü gayri menkuller ve ayni hakları iktisab edebilir, her türlü iltizama tasarrufi işlemde bulunabilir.
6- İştigal konusuyla ilgili olarak dilediği yerde dilediği tesisler kurar, kiralar, kiraya verir, bu tesislerle ilgili olarak gayri menkulleri iktisab edebilir, alım ve satımını yapabilir.
7- İştigal konusuyla ilgili her türlü kara, hava ve deniz taşıtlarıyla, gayrimenkulleri alır, satar, kiralar, kiraya verir ve gerektiğinde gayrimenkullerle ilgili tapuya şerh verebilir ve bunlar üzerinde tasarrufta bulunur.
8- İştigal konusuyla ilgili olarak, Yurt içinde ve yurt dışında bulunan firmalar ile marka, ihtira beratı, ustalık ve diğer sınai mülkiyet haklarını iktisab, devir ve ferağ eder, lisans ve know-how anlaşmaları akdeder. Gerektiğinde yabancı personel istihdam edebilir.
9- Borçlarını ve alacaklarını temin etmek için ipotek, rehin, kefalet ve diğer teminatları alır, gerektiğinde verir.
10- İştigal konusuyla ilgili sınai ve ticari yatırımlarda bulunur.
11- İştigal konusuyla ilgili olarak taahhüt, plan, proje, mühendislik, müşavirlik ve organizasyon faaliyetlerinde bulunmak.
12- İştigal konusuyla ilgili yurt içinde ve yurt dışında düzenlenmiş olan her türlü ihaleye katılabilir, taahhütte bulunabilir ve gerektiğinde ihale düzenleyebilir.
13- İştigal konusuyla ilgili yerli ve yabancı, firma ve müesseselerin, acenta, bayilik ve mümessilliğini deruhte edebilir ve başkalarına bayilik, acentalık ve mümessillik verebilir. Diströbütörlük yapabilir.
14- İştigal konusuyla ilgili olarak yürürlükte bulunan yabancı sermaye yasasından istifade eder.
Yukarıda gösterilen konulardan başka, ileride şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde yönetim kurulunun teklifi üzerine keyfiyet genel kurulun onayına sunulacak ve bu yolda karar alındıktan sonra şirket bu işleri de yapabilecektir.