BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Meslek grubunda, BEŞİKTAŞ / İSTANBUL Bölgesinde Bilgisayarların, çevre donanımlarının ve yazılımların perakende ticareti konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
A-BİLGİSAYAR-BİLİŞİM
1-Telefon mobil uygulamalarının tasarımı ve yazılması kullanıma alınması. Bu programların pazarlanması ve programların işletilmesi.
Bilgisayar programlarının ve bilgisayar kontrolü sistemlerin üretimi, toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatı, montajı, bakımı için gerekli ham mamul yarı mamul sistemlerinin ünitelerin parçaların ve yedeklerinin ve bunlara uygun her türlü bilgisayarlar ile kontrol edilebilecek ve gelecekte uygulanabilecek teknolojide imal edilmiş mamul ve yarı mamul parça sistem ve üniteler olarak üretimi, toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
2-Bilgisayar alım satımı, ithalatını, ihracatını yapmak, bunların montaj, tamir, bakım ve onarımını yapmak.
3-Bilgisayar yedek parçaları imalatı, alım satımını, ithalat, ihracatını yapmak, montajını yapmak.
4-Her türlü bilgisayar sarf malzeme alım satımını yapmak, bilgisayar programı yazmak ve program lisansı almak.
5-Her marka bilgisayar ve bilgisayar donanımının ithalatı, ihracatı ve dahili ticaretini, tüm bilgisayar ve yan donanımları birimleri mikrofilm faksim ile bunlar gibi tüm bilişim sistemleri, endüstriyel büro otomasyon, tüm yazılım ve donanım faaliyetleri servis büro hizmetleri vermek. internet üzerinden her türlü bilgi, ses ve görüntü hizmeti vermek, internet sitesi hazırlamak, hazırlatmak ve internet servis sağlayıcılığı yapmak.
6-Her marka bilgisayar ve alt mikro işlemcileri ile bilgi kaydedici, saklayıcı, yazıcı, çizici, iletici, gösterici, tahvil edici, yorumlayıcı cihaz aksesuar donanım ünite parça ve yedek parçaları üretimi, toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak, montajı, servisi.
7-Ticari amaçlı bilgi işlem merkezleri kurmak, bu merkezlerin yurtiçi ve yurtdışı data şebekeleri ile irtibatını sağlamak.
8-Veri hazırlama, onarma, düzenleme işlemleri veya hizmetlerini yapmak, satmak, yada bunları kiraya vermek, internet üzerinde yayınlamak.
9-Her türlü bilgisayar sistemleri, yazılım ve donanım destek ve danışmanlık hizmetlerini sağlamak.
10-Bilgisayar sistemlerinin kurulması ve bunun için her türlü elektrik elektronik donanımın toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatı, montajını yapmak.
11-Bilgisayar makineleri, donanımları, yazılımları ve sistemleri ile disk, disket, manyetik bant, yazıcı şeridi, kartuş vb. bilgisayar tüketim malzemeleri ve bilgi teknolojilerinin üretimi, toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
12-Kamu, özel ve tüzel kişilere bilgisayar yazılım ve donanım seçiminde fizibilite raporları hazırlamak, mühendislik, müşavirlik, destek ve servis hizmetiu00A0almak, u00A0vermek.
DANIŞMANLIK
1-Hukuki danışmanlık hariç olmak üzere;
Finansal danışmalık, Gayrimenkul danışmanlığı, Yönetim Danışmanlığı, Üretim Danışmanlığı, İnsan Kaynakları Danışmanlığı, Pazarlama Danışmanlığı, Finans ve Muhasebe Danışmanlığı, Satın Alma Danışmanlığı, Ar-Ge Danışmanlığı, İdari Yönetim Danışmanlığı, Uluslararası İşlemler Danışmanlığı, Bilişim Danışmanlığı, Fizibilite ve İş Planı Hazırlama Danışmanlığı, Anahtar Teslim Fabrika Kurulumu ve Makine Yerleşimi Danışmanlığı, Eğitim Danışmanlığı, Hibe ve Fon Danışmanlığı, Proje Yönetimi Danışmanlığı, Marka ve Patent Danışmanlığı gibi ticari hayatın her alanında danışmanlıku00A0yapmak.
C- TİCARET
1- İhtiyaç duyacağı menkul, gayrimenkul mallarla tüm ayni ve şahsi hakları satın alabilir, satar kiralayabilir ve devir edebilir. Bu işlemlerden dolayı borçlu ve alacaklı olabilir.
2- Borç ve alacağını teminata bağlayabilir. Bunun için her cins ve sırada ipotekler verebilir, alabilir, devir ve fek edebilir. Gayrimenkul mülkiyeti ile tüm ayni haklarla ilgili tapu dairelerinde her türlü işlemleri yapabilir. Kat irtifakı, kat mülkiyeti kurabilir, genel irtifak hakları tesis edebilir. Gerektiğinde tevhit ve ifraz yapabilir, kamu kuruluşlara lehine yol terkinlerinde bulunabilir.
3- Taşınır ve taşınmaz malları kiralayabilir. Kiraya verebileceği gibi bu hakları devir ve temlik edebilir. Satış vaadi sözleşmelerinin lehtarı olabileceği gibi bu hakları devir ve temlik edebilir. Satış vaadi sözleşmelerinin lehtarı olabileceği gibi satış vaadinde de bulunabilir, tüm bu işlemleri tapuya şerh ettirebilir.
4- Konusu ile ilgili ihracat ve ithalat yapabilir. Her türlü nakliye işleri yapabilir.
5- Konusu ile ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında malların dağıtılması, pazarlanması için teşkilat kurabilir, gerekli gördüğü yerlere büro, mağaza ve işyeri açabilir, bu işlerin yürütülmesi için gayri menkuller alabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir ve devir alabilir.
6- Konusu ile ilgili olarak komisyonculuk, bayilik, acentelik, yurt içi ve yurt dışında uluslararası mümessillik, pazarlamacılık yapabilir.
7- Şirket yurt içinde ve yurt dışında kurulmuş ve kurulacak şirketlere iştirak ederek, gerçek ve hükmi şahıslarla konusuna giren işlerde belirli işleri yapacak ortaklıklar kurar veya mevcutlara iştirak eder.
8- Şirket yurt içi ve yurt dışı kuruluşlardan uzun, orta ve kısa vadeli krediler, kefaletler alabilir, mali sınai ve ticari diğer şirketlere ve kuruluşlara borçlanabileceği gibi bunlara ait tüm iltizami işlemler, kefalet, rehin, ipotek, işletme rehni ve diğer gerekli sözleşmeleri yapabilir.
9- Şirket konu ve amacı ile ilgili olarak ihtira hak ve beratlarını, lisans, imtiyaz ve telif haklarını, marka, model, resim ve ticaret unvanlarını, patentler lisans ve teknik yardım gibi gayri maddi, fikri ve sınai haklarını iktisap edinebilir, tescil ettirebilir. Bu hakları devren iktisap edebileceği gibi devir ve temlik edebilir.
10- Yatırım aracı niteliğinde olmamak ve faaliyet amacı ile bağlantılı olmak kaydıyla fikri değeri, patent, faydalı model endüstriyel tasarım, lisans, marka know-how ve diğer sınai mülkiyet haklarını satın alabilir, satabilir, devredebilir, kiraya verebilir veya kullandırabilir, bunlar üzerinde rehin ve ipotek tesis edebilir.
11- Yalnızca korunma amaçlı olmak üzere swap ve forward işlemler yapabilir, opsiyon yazabilir, mala dayalı olanlar hariç vadeli işlem sözleşmeleri yapabilir.
12- İlgili mevzuata riayet etmek şartıyla, tüm hakları iktisap ve borçları iltizam edebilir, Şirket mal varlıkları veya aktifleri üzerinde üçüncü kişiler lehine ayni ve şahsi haklar, tesis edebilir, ipotek, rehin ve ticari işletme rehin alabilir, verebilir ve fek edebilir, kendi borçları ve Şirketle ticari ilişkisi veya organik bağı bulunan üçüncü kişilerin borçları için ipotek, rehin ve ticari işletme rehin verebilir ve fek edebilir, üçüncü kişilere ait taşınır ve taşınmaz mallar ile haklan üzerinde ayni ve şahsi haklar iktisap edebilir, Şirketle ticari ilişkisi veya organik bağlı bulunan üçüncü şahısların borçları için kefalet ve garanti verebilir ve üçüncü kişilerin kefalet ve garantisini kabul edebilir, alacaklarını temlik edebilir, banka hesapları ve diğer şirketlerde sahip olduğu pay ve paylar üzerinde üçüncü kişiler lehine rehin ve sair teminatlar tesis edebilir, ilgili mevzuat uyarınca üst hakkı ve intifa hakkı gibi irtifak hakları sözleşmelerini imzalayabilir, akdettiği irtifak hakkı sözleşmeleri ile iktisap ettiği tüm haklan gerek kendi borçları gerekse şirketle ticari ilişkisi veya organik bağı bulunan üçüncü kişilerin borçlan için dilediği hüküm ve şartlar dairesinde üçüncü kişilere ipotek ve rehin verebilir, irtifak hakkı sözleşmeleri ile iktisap ettiği bütün ayni ve şahsi hakları gerçek ve tüzel kişilere dilediği bedellerle devredebilir ve tüm işlemlerle ilgili olarak tapuda, vergi dairelerinde ve benzeri kamu ve, özel kuruluşlar nezdinde tescil, şerh, terkin gibi işlemleri ve gerekli sair her türlü işlemleri yapabilir.
13- Şirket, hak ve alacaklarının tahsili ve temini için ayni ve şahsi her türlü teminatlı alabilir, bunlarla ilgili olarak tapuda, vergi dairelerinde ve benzeri kamu ve özel kuruluşlar nezdinde tescil, terkin ve diğer bütün işlemleri yapabilir.
14- Şirket iktisadi amacının gerektirdiği her türlü mali, sınai, ticari ve idari iş ve taahhütlere girişebilir, bunlar için tüm hukuki ve kanuni işlemleri yapabilir.
15- Şirketin taşınır ve taşınmaz tüm malları üzerinde, üçüncü şahıslar lehine ipotek ve sair şahsi ve ayni haklar tesis edebilir.
16- Şirket adına her türlü kambiyo senedini (çek, senet, poliçe vs) tanzim edebilir veya lehine keşide veya ciro edilmesini kabul edebilir. Şirketin yönetimi ile ilgili reklam faaliyetlerim kendisi veya şirket kurarak yapabileceği gibi üçüncü bir gerçek*tüzelkişi aracılığıyla da yaptırabilir.
17- Şirketin gerektirdiği işleri (Alt İşveri İş Merkezi, Otel vs gibi) yapmak için yönetim şirketi kurabilir, bir yönetim şirketine ortak olabilir veya bu faaliyetleri üçüncü bir gerçek tüzel kişi aracılığıyla da yaptırabilir.
18- Sözleşmede tahdidi ol arak belirtilenler dışında da ticarete ilişkin her türlü faaliyeti yerine getirebilir.
19- Şirket amaç ve konusunun gerçekleşmesi için arazi, bina menkul ve gayrimenkuller ile her türlü hakları satın alabilir, inşa edebilir, iktisap edebilir, aracı olmamak suretiyle devredebilir. İktisap edilen haklan, menkulleri ve gayrimenkulleri satabilir, devir ve ferağ edebilir, ifraz ve tevhid edebilir, bunları kısmen veya tamamen üçüncü şahıslara kullandırabilir, (finansal kiralama faaliyetlerine girişmemek kaydıyla) kiraya ve alt kiraya verebilir ve kiralayabilir, gayrimenkul satış vaadinde bulunabilir, iktisap edilen gayrimenkulleri ve bunları üzerindeki tesisleri devir ve ferağ edebilir, bunları kurulmuş ya da kurulacak şirketlere ayni sermaye olarak koyabilir ve bu işlemlerle ilgili olarak tapuda, vergi dairelerinde ve benzeri kamu kuruluşları ve özel kuruluşlar nezdinde tescil, terkin ve ilgili sair her türlü işlemi yapabilir;
mülkiyeti şirkete veya üçüncü şahıslara ait gayrimenkuller üzerinde gerek şirketin gerekse başka şahıs ve şirketlerin borçlar inin teminatlı olarak başta ipotek olmak üzere her türlü ayni veya şahsi haklar tesis edebilir, bunları fek edebilir;
şirketin leh ve aleyhine ayni haklar tesis edebilir.
20- Şirket adına teşvik ve yatırım belgeleri alarak yatırım ve teşvikler ile yasalar in öngördüğü diğer indirim ve olanaklardan yararlanabilir.
21- Faaliyet konuları ile ilgili olarak yerli ve/veya yabancı şirketler ile anlaşmalar yapıp, yurtiçi veya yurtdışında ihalelere girebilir ve taahhütte bulunabilir.
22- Konusu ile ilgili her türlü araçları, makine ve ekipmanları satın alabilir, (finansal kiralama faaliyetlerine girişmemek kaydıyla) kiraya verebilir ve kiralayabilir, bu araçları teminat gösterebilir ve rehin verebilir.
23- Şirket amaç ve konularını gerçekleştirmek için resmi ve özel kuruluşlar, kurumlar, gerçek ve tüzel kişilerle süreli ya da süresiz sözleşme, anlaşma, işbirliği yapabilir, iştigal alanı ile ilgili konuların yerine getirilmesi ve geliştirilmesi için gerekli materyalleri ithal edebilir.
24- İlgili mevzuata uygun ve tamamen iştigal konusu ile sınırlı olmak kaydıyla yurt içinde ve yurt dışında irtibat büroları, şubeler ve temsilcilikler açabilir, mümessillik, acentelik, komisyonculuk yapabilir, distribütörlükler verebilir ve bayilikler açabilir, pazarlama faaliyetinde bulunabilir.
25- İştigal konuları ile ilgili olarak her türlü kara, deniz ve hava nakil araçlarını satın alabilir, iktisap edebilir, üçüncü kişilerden kiralayabilir ya da kendi ihtiyacı için finansal kiralayabilir, gerektiği hallerde bu araçları satabilir, devredebilir, finansal kiralama faaliyetlerine girişmeksizin kiraya verebilir, teminat olarak gösterebilir ve sair şekillerde kullanabilir.