1 - Yabancı ve Türk bayraklı gemileri çıplak (bare boat) olarak kiralamak, gerek yabancı ve gerekse Türk bayraklı gemileri zaman esaslı kira sözleşmesi ile kiraya vermek ve kiraya almak.
2 - Yabancı ve Türk bayraklı her nevi geminin işletmeciliğini yapmak. Ulusal ve uluslararası sularda nakliye taahhütlerinde bulunmak. Deniz nakliye taahhütlerini kabul etmek, devretmek, transit ve ro-ro taşımaları yapmak.
3 - Sahip olduğu ve kiralayacağı her türlü deniz vasıtalarını işletmek, ulusal ve uluslararası sularda her çeşit taşımacılık ve taahhüt işleri yapmak, vapur acenteliği, taşıma gemi komisyonculuğu, mümessillik ve armatörlük yapmak.
4 - Her türlü gemi, tesisat, makine ve yedek parçalarının ve yük tahliyesi için gerekli kepçe kreyn, pompa gibi ekipmanların ithalat, ihracat, mümessillik, iç ve dış ticaretini yapmak dahilden ve hariçten her türlü gemi almak, satmak, iç ve dış ticaretini yapmak
5 - Yurt içi ve Yurt dışındaki tersaneleri her tonajda kuru yük gemisi konteynır gemisi, dökme gemi, deniz tankeri, kimyasal tanker, feribot yolcu gemisi, romorkör, servis motoru, yolcu teknesi ve diğer özel maksatlı gemiler dizayn etmek, inşa ettirmek, tamir, bakım ve onarımını yapmak ve yaptırmak.
6 - Gemi inşası ile ilgili gemi sacı, ana makine, güverte teçhizatları ile bunların bilumum yedek parçalarının ithalatı ve ihracatını yapmak ve yaptırmak,
7 - Denizcilik ve gemicilik sahalarında müşavirlik danışmanlık ve brokerlik yapmak, fizibilite raporları hazırlamak ve hazırlatmak.
8 - Şirket her tonajda yerli ve yabancı gemi alır ve satar.
9 - Şirket yerli ve yabancı her tonajda gemi ve diğer yüzer vasıtalara periyodik bakım, onarım hizmetlerini vermek amacıyla tersane ve yüzer havuz satın alabilir, ithal edebilir, inşa ettirebilir, satabilir, kiraya verebilir ya da kiralayabilir, bunların işletmeciliğini yapabilir.
10 - Şirket sahip olduğu veya kiraladığı gemilerle yurt içinde ya da dışında yük taşımacılığı yapabilir.
11 - Şirket her türlü taşıma müteahhitliği ve taşıma komisyonculuğu ve taşıma komisyonculuğu özel antrepo işletmeciliği yapılabilir, rıhtım kiralayabilir, kısmen veya tamamen kiraya verebilir, liman işletilebilir, iştigal konusu ile ilgili hizmet ve sosyal tesis yapmak amacı ile arsa alabilir, arsa kiralayabilir, bina inşa edebilir, bina kiralayabilir, tesislerin işletme bakım ve onarımı ile ilgili işlerde iştigal edebilir.
12 - Şirket her türlü gemi işletmeciliği yapabilir, uluslar arası gemi kiralama ve navlun sözleşmelerinin inikadı gemi işletmeciliği ve acenteliği, transit ve aktarma işleri ve ardiyecilik yapabilir.
13 - Şirket faaliyet konusuna giren işlerini bizzat gerçekleştirebileceği gibi bunları başka firma ve kuruluşlara da yaptırabilir.
14 - Şirket gerekli izinleri almak şartıyla konuları ile ilgili mutemetlik ticari vekillik, dahili ve uluslar arası komisyonculuk ithalat ve ihracat danışmanlığı, transit ticaret, temsilcilik, mümessillik, acentelik yapar konusu ile ilgili acentelikler verebilir
15 - Şirket konusu ile ilgili yurtiçi ve yurtdışında resmi ve özel kuruluşların açtıkları ihalelere girer taahhütlerde bulunur, teminatlar yatırır, yatırdığı teminatları geri çeker, yabancı sermaye daire başkanlığından izin almak şartıyla uluslar arası konsorsiyumlara katılabilir.
16 - Şirket konusu ile ilgili teşvik tedbirlerinden yararlanabilir, yerli ve yabancı finans kuruluşlarından kısa, orta ve uzun vadeli krediler temin edebilir, amaç ve konuları çerçevesinde kalmak şartı ile bütün hakları iktisap ve borçları iltizam edebilir.
17 - Şirket iştigal konusu ile ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında şube, büro ve temsilcilikler açmak
18 - Konusu ile ilgili Devletin bütün daire ve kuramlarında, belediyelerde, kamu iktisadi teşebbüslerinde artırma, eksiltme, açılış veya açılacak ihalelere iştirak etmek, pey sürmek, teklif vermek, gerekli teminatlar yatırmak, gerekli kanuni formalitelere ifa etmek.
19 - Konusu ile ilgili serbest liman bölgelerinde faaliyette bulunmak, gerekli formalite yerine getirmek
20 - Şirketin iştigal konusu ile ilgili mevzularla iştigal eden başka şirketlere iştirak etmek, bu mevzularla iştigal eden yeni şirketler kurmak veya bunları devren iktisap etmek, aracılık yapmamak kaydı ile bunların hisse senedi, tahvillerini almak, satmak, rehin almak, rehin vermek, yine bunların her türlü finansman işlerini denetlemek yönetimlerini üstlenerek veya yöneticilerine katılmak.
21 - 6224 sayılı yabancı sermayeyi teşvik mevzuatı uyarınca yabancı sermaye daire başkanlığından izin almak şartı ile yabancı ortak alabilir, gerekli izinleri almak kaydı ile yabancı personel çalıştırabilir.
22 - Şirket faaliyetlerinde gerekli ve faydalı marka patentleri proje, peştamallık haklarını, ruhsat, lisans, ticari Unvanları satın alabilir, şirket namına tescil ettirebilir konuları ile faaliyet gösteren yerli ve yabancı şirketlerle yabancı sermaye daire başkanlığından izin almak şartı ile yabancı gerçek ve tüzel kişilerle ortaklıklar kurabilir . Joint Venture anlaşmaları yapabilir kurulmuş şirketlere ortak olabilir holdinglere ve kuruluş halindeki şirketlere iştirak edebilir know-how ve Good- will gibi gayri maddi hakları iktisap edebilir, üzerinde her türlü tasarruflarda bulunabilir, bunlar ve diğer sınai mülkiyet hakkı veren anlaşmaları yerli ve yabancı firmalar ile yapabilir, devir ve ferağ edebilir.
23 - Deniz nakliyatında kullanılan büyük ve küçük tonajda her türlü geminin inşa, onarım, sokum ve yenilenmesini temin için, tersaneler kurmak ve İşletmek, yurt içinde ve yurt dışında gemi inşa etmek veya ettirmek, bakım ve onarımını yapmak ve bu gaye için lüzumu halinde inşa yerleri açmak, tersaneler kurmak ve işletmek.
24 - Büyük ve küçük tonajda ticaret ve tanker filoları kurmak ve gemi işleterek deniz nakliyatını yapmak.
25 - Gemi ticareti ile iştigal etmek ve bu mevzudaki resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak etmek, kara ve deniz nakliyatına ait taahhüt işleri ile uğraşmak, bu maksatla gemi ve sair araçları alıp satmak, kendi gemilerini kiraya vermek.
26 - Hurda ve kullanılmış her türlü gemileri almak, satmak, sökmek ve yenilemek.
27 - Mevcut veya inşa edilecek gemiler için makine, alet, edevat ve cihazlar ithal etmek veya bu makine, malzeme ve cihazların iç piyasadan satın alınması veya satılması hususunda toptan ticareti bile iştigal etmek veya ihracatını yapmak.
28 - İlgili mercilerden izin almak kaydıyla özel kılavuzluk, romorkörcülük, batık çıkarma ve gemi kurtarma işlemlerini yapmak, yerli ve yabancı gemilere her türlü kumanya ve malzeme verme işlemlerini yapmak, yerli ve yabancı gemilere her türlü personel temin etmek.
29 - Konusu ile ilgili kurma ve işletme faaliyetlerinin getirdiği her türlü malları yurt içinden ve yurt dışından sağlamak, bu sebeple gemi ve tersane, makine-teçhizat malzemelerinin demir, çelik, sac, profil, metal madde mamullerini ham, yarı mamul ve mamul şekillerde almak, satmak, işletmek, ithal ve ihraç etmek.
30 - Konusu ile ilgili nakliyeciliğin gerektirdiği yükleme ve boşaltma depolama işleri, armatörlük, gemi donatım, gemilere yakıt, kumanya ve malzeme ikmalleri, gemi acenteliği, mümessillik, gümrük komisyonculuğu hariç gümrükleme işlemleri yapmak, konteynır servis hizmetlerinde bulunmak, marina, liman işletmeciliği yapmak ve yaptırmak.
31 - Yerli ve yabancı gemi tanker, şilep, koster, denizaltı, motor, tekne ve ticari amaçlı tüm deniz yük ve insan taşıtlarının mekanik elektrik, elektronik, elektromekanik ve bilumum teknik bakımlarını gerçekleştirmek için tersaneler, tamirhaneler, atölyeler, kızak ve çekek yerleri, kuru ve sabit havuzlar kurmak, bu araçların her türlü ikmali, donatılması, yük ve limbo ilerini yapmak ve yaptırmak.
32 - Yat turizmi yapmak, ayrıca her türlü yatların, ihracatını ithalatını alimim, satımını ve bunlarla ilgili her türlü yedek parça tekne ve motor akşamlarının alet ve edevatlarının ihracatını, ithalatını toptan ve perakende ticaretini ve pazarlamasını yapmak.
33 - Her türlü denizcilik ve gemi sektörü alanı ile ilgili danışmanlık hizmetlerini yapmak ve yaptırmak.
34 - Şirketin ekonomik ve teknik maksat ve mevzuunun gerektirdiği tüm sınai ve ticari işlerin tahakkuku için yerli ve yabancı hakiki veya hükmi şahsılarla mevzuat çerçevesi dahilinde süreli yahut süresiz her neviden ortaklıklar tesis edebilir, kurulmuş ortaklıklara iştirak edebilir, bu kabil ortaklıkların Türkiye’de mümessillik\tyahut distribütörlüğünü yapabilir, serbest bölgelerde gümrüksüz eşya satış mağazaları ve reyonları tesis edebilir.
35 - Şirket amacı için yurt içinde ve yurt dışında ihaleler açabilir, ihalelere iştirak edebilir, etüdü proje kontrollük, müşavirlik, mühendislik hizmetleri yapabilir ve yaptırabilir.
36 - Şirket konusu ile ilgili olarak her türlü su üstü, su altı yapılar inşa edebilir, ettirebilir, işletmesi ve bakım onarımını ile iştigal edebilir.
37 - Şirket iştigal konusuna ve kanunlara uygun olmak kaydı ile her türlü yurtiçi ve yurtdışı fuar, teşhir, sergi tertip eder her türlü vasıta ile her türlü reklam ve tanıtıcı reklam yapar yurt dışından bu kabil işlerde uzman şirketlerle ve şahıslarla bağlantı kurar, müşterek organizasyonlar yapar.
38 - Deniz esnaflığı. Gemi acenteliği, sörveyörlük gibi bilcümle denizcilik işleri ile uğraşmak, gemi yapımı liman işletmeciliği, gemi alımı, satımı, deniz nakliyatı yapılması, hazır gemi satın alıp deniz ticaretinde kullanma, gemi kiralama, uluslararası nakliyesi yapmak. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü taşımacılık yapan gemilere kumanya ve akaryakıt temin etmek.
39 - Deniz araçları ile ilgili her nevi akaryakıt, madeni yağlar, petrol ürünleri ve müştakları ile bunların katkı maddelerinin taşımacılığını yapmak. Şirket ihtiyacı için akaryakıt alabilir, gereğinde fazlasını satabilir.
40 - Dahili ve uluslar arası ihracat ve ithalat işlerinde konu olan emtianın kalite ve kontrol gözetimi, sevkiyat öncesi gözetim, miktar gözetimi, konteynır ve ambar gözetimi, numune alma, bunker denetimi, kiraya giriş-çıkış ve durum denetimleri, draft ve deplasman gözetimi ve detaylı raporlama gibi hizmetleri yapmak ve yaptırmak.
41 - Gemi ve tank sörvey ölçümleri ve bu ölçümlerde sertifika verebilmek.
42 - Risk yönetimi, emniyet kontrolleri ve değerlendirmeleri yapmak.
43 - İş konusu ile ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında seminer, panel, konferans, eğitim vb. toplantılar düzenleyebilir, düzenletebilir. Süreli ve süresiz eğitici yayınlar çıkarabilir.
44 - Her türlü deniz, kara ve hava nakil araçlarının teknik yönden mevcut durumlarını, kaza, hasar, kullanım amacına uygunluk, inşa şartnamesine uygunluk, ulusal ve uluslar arası kurallara uygunluk yönlerinden incelemek, bunu düzenlenecek raporlar ile ilgili kuramlara bildirmek.
45 - Şirket iştigal konusu ile ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında sigorta kuruluşlarına, finans kuruluşlarına, bankalara, yerli ve yabancı özel kamu, gerçek ve tüzel kişilere teknik konularda danışmanlık, gözetim, sörveyörlük, denetim ve ekspertiz hizmetleri vermek, raporlar yayınlamak ve sertifika verebilmek.
46 - Başta Kabotaj Kanunu olmak üzere, ilgili tüm mevzuata riayet etmek ve ilgili tüm mercilerden izin almak kaydıyla Uluslararası deniz, hava, kara taşımacılığı, gemi işletmeciliği ve acenteliği, denizcilik hizmetleri, armatörlük, konusu ile ilgili her türlü vasıtanın inşa ettirilmesi,
47 - Yürürlükteki ithalat ve ihracat rejimleri ve diğer ilgili mevzuata riayet etmek ve ilgili mercilerden izin almak kaydıyla konusu ile ilgili her türlü malın ithalatı, ihracatı, transit ve dahili toptan ticareti,
48 - Şilep, tanker, yolcu ve diğer her çeşit kara, hava ve nakil vasıtası ile her tür tonajda gemi inşa etmek, ettirmek, satın almak, ithal etmek, satmak, kiralamak, kiraya vermek, inşa ettiği veya ettirdiği veya satın aldığı gemi ve diğer nakil vasıtaları için gerekli makine, yedek parça, malzeme ve teçhizatı ithal etmek,
49 - Yurt içi ve yurt dışı nakliye hizmetlerine ilişkin liman hizmetlerini bizzat ve üçüncü şahıslar vasıtasıyla yapmak, deniz taşımacılığının uzantısını teşkil eden kara ve hava taşımacılığını yapmak veya yaptırmak,
50 - Kara, hava, deniz vasıtalarının alım, satım işletmesi, yurt içi ve yurt dışı mümessillikler ve pazarlamasını yapmak, servis kurmak işletmek veya yetkili servis tayin etmek,
51 - Türkiye de ve yurt dışında mevcut gemilerde oluşacak, tamir bakım ve onarım işleri yapmak, bu işler için gerekirse tersane kiralamak, yurt dışından uzman eleman ve malzeme getirmek, mevcut projeye göre gemi inşa etmek, isteyen firmalara teknik danışmanlık yapmak veya gerekli kadroyu oluşturarak projeyi tamamen üstlenmek.
52 - Türkiye üzerinden geçecek transit yüklerin Türkiye Limanlarında tahliyesi ve işlemlerini tamamlayıp üçüncü ülkelere transit olarak taşıma organizasyonları yapmak,
53 - Liman İşletmeciliği yapmak,
54 - Yurtiçi ve yurt dışında gemi inşa, proje ve üretim danışmanlığı yapmak.
55 - Gemi veya tekne veya hepsi birlikte Birim olarak anılmak üzere, bunların, kendi kendine sevk edilebilen ya da edilmeyen, yüzen ya da yüzmeyen, kıyıya, göller ve bataklık alanlar da dahil olmak üzere nehir yatağına veya deniz yatağına bağlı olan ya da olmayan, denizaltılar, hover kraftlar, sondaj donatımları, gaz ve petrol arama, üretim, arıtma, depolama ve nakil de dahil olmak üzere her nev’i amaçla ve her tipte denizde yer alan tesisatlar, her nev’i rüzgar tribünleri ve elektrik santralleri, deniz altında olsun olmasın, kuyu başlığı, esnek ya da sert borular, boru hatları ve deniz yatağının altında ya da üstündeki kuyu ekipmanı, bağlanma istasyonu, kargo işleme ekipmanı, deniz konteynırı ve diğer yeniden kullanılabilir kargo kutuları gibi denizde ya da kıyıdaki her türlü ekipman ve bunlarla alakalı ve yardımcı ekipmanlar da dahil olmak üzere, herhangi bir parçası ya da herhangi bir cinsi ile ilgili zorunlu görev ve plan onaylama dahil olmak üzere sertifikasyonu, sınıflandırma veya yoklama veya teknik yardım, mühendislik danışmanlık faaliyetleri ve yönetim de dahil olmak üzere enstrumantasyon, ölçme, gemide test ve deneme ya da yukarıda sayılanlarla ilgili benzer işleri yapmak
56 - Gemi ve şirket yönetim belgelendirmesi, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri dahil olmak üzere soft ware geliştirebilir ve satabilir, destekleyici belge sağlama gibi her türlü görev ve faaliyetlerde bulunabilir.
57 - Yukarıda sayılan gemi, tekne ve sair birimler ve bunların kullanımıyla ilgili her türlü emtia, mal ve ekipmanların değerleme ve sertifikasyon hizmetlerini sunabilir,
58 - İkinci ve üçüncü tarafların değerlemesine ek olarak, liman ve ekipman sertifikasyonu yapabilir
59 - Şirketin amacına ulaşabilmesi için gerekli makine ve tesisler ile gayrimenkulleri iktisap edebilir, satabilir, devir ve ferağ edebilir, kiraya verebilir, kiralayabilir, gayrimenkullerin üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat mülkiyeti ve kat irtifakı tesis edebilir, iktisap, devir ve ferağ edebilir, depo, satış mağazaları ve idare binaları inşaa edebilir