1. Hertürlü restaurant , lokanta, kafe, fast food zincirleri ve fırın gibi gıda üretim ve satışının yapılabileceği tesisler kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek, kurulu olanları devralmak, devretmek, ve bu gibi yerlerin rezervasyon ve yeme içme işleri organizasyonunu yapmak, gerçek ve tüzel kişi işletmelerin yemekli toplantılarının organizasyonunu yapmak, catering hizmetleri vermek, yemek üretim tesisleri kurmak, kurulu olanları devralmak, devretmek, 2. Her türlü un ile undan mamül, tahıl ürünlerinden muhtelif her türlü gıda maddelerinin makarna, erişte, çin eriştesi (noodle), şehriye, ekmek, pizza, tost ekmeği, hamburger ekmeği, sandviç, pasta ve pasta çeşitleri, galete,simit, poğaça, börek, tatlı, tuzlu ve tuzsuz unlu gıda maddeleri yufka,kadayıf, makarna, peksimet, francalı yöresel ekmek çeşitleri ve benzeri un ve unlu mamullerin üretimi, ambalajlanması, depolanması, pazarlanması, toptan ve perakende alışı satışı ile ithalatını ve ihracatını yapmak, bayiliği, distribütörlüğünü almak ve tüm bu un ve undan mamul gıda maddelerinin üretiminde kullanılacak her çeşit çörek otu, maya, susanı, şeker, tuz yağ,razmol, ekmek-katkı maddesi, nişasta gıda boyaları ile bu ürünlerin toptan ve perakende alım satımı ile ithalatını ve ihracatını yapmak, Her çeşit tahıl ürünlerinin (Buğday, arpa, çavdar, mısır, kepek, vs.) toptan ve perakende alım satımını, ithalatını ve ihracatını yapmak. Un fabrikaları ve değirmenler kurmak. 3. Süt ve süt ürünleri üretim, pazarlama. Pasta ve pastane ürünleri almak, satmak,dondurma, şekerleme üretimi, alım ve satımı. Unlu mamüller alımı ve satımı. Alkollü, alkolsüz içkili restaurantlar, barlar açılması, işletilmesi. Ayakta yiyinti yerleri açmak işletmek, Restaurant, pastane ve kafe açmak ve işletmek.