BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Meslek grubunda, ÜMRANİYE / İSTANBUL Bölgesinde Bilgisayar programlama faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
a. Her marka bilgisayar ve bilgisayar donanımının ithalatı, ihracatı ve dahili ticaretini, tüm bilgisayar ve yan donanım birimleri ile bunlar gibi tüm bilişim sistemleri, endüstriyel otomasyon, tüm yazılım, mobil uygulama ve donanım faaliyetleri servis büro hizmetleri vermek. İnternet üzerinden her türlü bilgi, ses ve görüntü hizmeti vermek, web sitesi hazırlamak, hazırlatmak ve internet servis sağlayıcılığı yapmak.
b. Şirket yazılım mühendislikleriyle ilgili tüm bilgisayar programlarının süreçlerini iyileştirmek, yapay zeka ve makine öğrenimi için her türlü yazılım, işletim sistemi yazılımları, uygulama yazılımları, verimlilik artıran yazılımlar, sistem, alt sistem ve uygulamalarının, uygulama yazılımlarının araştırması, tasarımı ve geliştirilmesi, eğitiminin verilmesi, üretim ve satışının yapılması.
c. Yurt içinde ve yurt dışında, bilişim teknolojileri ve uygulamaları kapsamında mobil ve sabit bilgisayar donanımı için her türlü yazılım, işletim sistemi yazılımları, uygulama yazılımları, veri tabanı, verimlilik artıran yazılımlar, multimedya (çoklu ortam) yazılım ürünü, sistem, alt sistem ve uygulamalarının, uygulama yazılımlarının araştırması, tasarımı ve geliştirilmesi, üretim ve satışının yapılması, bilgilerin elektronik ortamda elde edilmesi, yayılması, dağıtımı, çoğaltılması ve satısı;
internet üzerinden hizmet sunumu için elektronik pazar yeri ve platformların oluşturulması ve bu kapsamda geliştirilen uygulamaların, internet sitesinin, platformların ve elektronik pazar yerinin yönetimi.
ç. Şirket, elektronik ve dijital donanım sistemleri tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi alanında faaliyet gösterebilir. Bu kapsamda, entegre devreler (ASIC), programlanabilir mantık cihazları (FPGA), mikrodenetleyici tabanlı sistemler, baskı devre kartları (PCB), sensör, ara yüz devreleri, güç elektroniği elemanları ve benzeri tüm donanım bileşenlerinin mühendislik tasarımı, prototipleme, test ve doğrulama süreçlerini yürütebilir. Ayrıca bu sistemlerle entegre çalışan gömülü yazılımlar, donanım-yazılım ara yüzleri ve destekleyici yazılım araçlarının geliştirilmesini üstlenebilir;
Ar-Ge projeleri kapsamında donanım tabanlı çözümler üretebilir ve bu çözümleri ticarileştirebilir.
d. Her türlü bilgisayar sistemleri, yazılım ve donanım destek ve danışmanlık hizmetlerini sağlamak, her türlü yazılımı üretmek, geliştirmek, bakımlarını yapmak ve teknik hizmetlerini sunmak.
e. Büyük veri, büyük veri toplama platformları, büyük veri analitiği uygulamaları, veri analitiği, veri analitiği algoritmaları ve uygulamaları, bulut teknolojileri ve sanallaştırma uygulamaları alanlarında yazılım ve danışmanlık hizmetleri sunmak.
f. Elektronik ortamda bilgi üretilmesini ve dağıtılmasını sağlamak amacıyla gereken her türlü teknik, elektronik, mekanik, ve telekomünikasyon alt yapısının ve kullanıcı birimleri çevre cihazlarının kurulması, monte edilmesi, kurdurulması, kurulmasının sağlanması, bu cihazların ve gerekli program ve/veya yazılımların iç ve dış ticaretinin, bakım, onarım ve montajının, satısının, pazarlanmasının, kiralanmasının, gerekli servis hizmetlerinin verilmesinin, depolanmasının, nakliyesinin, tanıtımının ve ticaretinin yapılması.
g. Yazılım teknolojisi ile oluşturulan haklar, yazılım lisansı, dijital materyaller konularında yazılım ve teknoloji geliştirme hizmetleri, Ar-Ge çalışmalarının yapılması, mühendislik, müşavirlik, destek ve servis hizmeti almak, vermek ve işletilmesi.
h. Bilgi teknolojileri alanında her türlü tanıtım, reklam, promosyon, araştırmalar, kamuoyu araştırmaları, piyasa araştırma organizasyonları, danışmanlık ve buna benzer faaliyetlerde bulunulması ve bu isler için gerekli her türlü yazılım ve donanımın alım satımının yapılması, bu amaçla gerekli yurtiçi ve yurtdışı bağlantıların kurulması.
ı. Şirket yönetim, eğitim, yazılım mühendisliği, kriptoloji mühendisliği danışmanlığı, yeniden yapılanma ve diğer insan kaynakları konularında gerekli servis hizmetlerinin verilmesinin, depolanmasının, nakliyesinin, tanıtımının ve ticaretinin yapılması.
i. Ticari amaçlı bilgi işlem merkezleri kurulması, bu merkezlerin yurtiçi ve yurtdışı data şebekeleri ile irtibatının sağlanması.
j. Şirket, elektronik ticaret çözümleri sunabilir, içerik yönetimi yapabilir, internet üzerinden her türlü hizmetin alım, satım ve kiralanma işlemlerini gerçekleştirebilir, reklam hizmetleri sunabilir ve bu amaçla sanal mağazalar oluşturabilir, aracılık yapabilir, alt yapı hizmetleri verebilir.
k. Şirket, kurum ve kuruluşların, yurt içi ve yurt dışı Ar-Ge projelerine ve Ar-Ge, Tasarım merkezlerine yönelik olarak destek, teşvik ve istisnalar ile kurumların ilgili destek programlarına başvurabilir.
l. Şirketin dahil olduğu veya olmadığı tüm AR-GE faaliyetleri içi oluşturulmuş kurullarda danışmanlık faaliyetliyetlerinde bulunabilir, gerektiğinde raporlar hazırlayabilir. Bu projeler için 3. Şahıslardan hizmet satın alabilir, başka projelere müşavirlik ve danışmanlık hizmeti verebilir.
m. Şirket, yurt içinde ve yurt dışında araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerinde bulunan kişi, kurum ve kuruluşların yurt içi ve yurt dışı Ar-Ge projelerine, Ar-Ge merkezlerine ve tasarım merkezlerine yönelik olarak kurumsal ve özel olmak üzere is birlikleri vb. konularda teknik ve idari danışmanlık yapabilir ve kurumlara proje yazabilir ve yazdırabilir.
n. Şirket, her türlü mühendislik faaliyetinde bulunabilir, fizibilite, proje ve rapor hazırlayabilir, araştırma ve geliştirme alanında danışmanlık hizmeti verebilir, mekanik tasarım ve analiz yapabilir, prototip geliştirebilir ve her türlü imalat yapabilir.
o. Şirket, konusu ile ilgili KOSGEB, TÜBITAK, Ticaret Bakanlığı, İhracatçılar Birliği, Avrupa Birliği, ve bunun gibi kurumların ve yatırımcı fonlarının ilgili destek programlarına başvurabilir.
p. Şirket, gerek 4875 sayılı doğrudan yabancı yatırımlar kanunu, gerek sonradan çıkarılan kanun, kararname ve yönetmelik hükümleri ile sair ilgili yürürlükteki hükümler uyarınca Şirketin faaliyet konularına giren isleri yapan gerçek ve tüzel kişilerle ortak girişimlerde bulunabilir, mevcut işletmelere iştirak edebilir.
r. Şirket, konusu ile ilgili her türlü ruhsat, marka, patent, Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) Belgesi, ISO kalite sertifikalar, marka vb. belgeler, sertifikalar alabilir.
s. Şirket, her türlü fikir ve sanat eseri sahipleri ile yayıncıların telif haklarının temsili ve satısını yapabilir.
ş. Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü menkul ve gayrimenkul mallar ile makine ve tesisler, demirbaşlar, motorlu ve motorsuz kara, hava deniz nakil araçları alabilir, satabilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti tesis edebilir. Şirket gerektiğinde kamu kuruluşlarına, belediye ve kamuya yola bedelli veya bedelsiz terk yapabilir. İfraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhit, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. Bilumum gayrimenkulleri dilediği zaman, dilediği bedel, dilediği koşullarla özel ve tüzel kişilerden hisseli ya da hissesiz şekilde ve taşınmazları üzerinde mevcut her türlü ipotek, rehin, tahdit ve takyitleri ile birlikte satın alabilir, satabilir, devredebilir, devralabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir. Şirket kendi gayrimenkul mallarını üçüncü gerçek veya tüzel kişilerin kullanacağı krediler için ipotek veya rehin verebilir. özel ve tüzel finansman kuruluşlarından her türlü kısa, orta ve uzun vadeli krediler alabilir. Her türlü kefalet ve teminat verebilir. Tapuya teferruat kaydı yapabilir, yaptırabilir. Şirket kendi gayrimenkul malları üzerine kira şerhi yapabilir, yaptırabilir, kira akitlerini tapuya şerh edebilir, ettirebilir. Her türlü bankacılık hizmetlerinden yararlanabilir.
t. Şirket, amacını gerçekleştirebilmesi için konusu ile ilgili farklı Şirketlere iştirak edebilir, yabancı sermaye ile is birliği yapabilir, yurt içi ve yurt dışında yatırımlar yapabilir, ofis ve bürolar açabilir. Yurt dışında mümessillik ve distribütörlük tayin edebilir, alabilir, temsilcilikleri yapabilir, mümessillik ve temsilcilik verebilir, konu ile ilgili komisyonculuk faaliyetlerinde bulunabilir. Ayrıca yurtiçinde ve yurt dışında finansman anlaşmaları yapabilir.
u. Şirket, faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin imtiyaz ruhsatname marka patent ihtira beratlar lisans know-how marka alametifarika ve sınai mülkiyet hakların ve emsali haklar ihtisap etmek veya tamamen üçüncü şahıslara devredebilir, her türlü hukuki tasarruf işlemlerde bulunabilir. Ayrıca yukarıdaki haklar kiraya verebilir veya kiralayabilir
v. Şirket, amacını gerçekleştirebilmesi için konusu ile ilgili finansal kiralama yapabilir, yurt içinde ve yurt dışından teminatlı veya teminatsız her türlü kredi ve/veya borç alabilir. Şirketin sahip olduğu her türlü menkul ve gayrimenkulleri ile her türlü sabit tesis ve demirbaşlar üzerinde gerek namına gerekse üçüncü şahıs ve tüzel kişiler namına teminat, kefalet, işletme rehni ve ipotek tesis edebilir, bunlar fek edebilir. Alacaklarına karşılık ipotek veya rehin alabilir, borçlarının teminat olarak veya üçüncü şahıslar lehine ipotek yahut rehin verebilir, bu ipoteklerin terkinini talep edebilir, her türlü kefalet ve teminat verebilir.