KARA TAŞITLARI, YEDEK PARÇALARI VE EKİPMANLARI Meslek grubunda, ATAŞEHİR / İSTANBUL Bölgesinde Motorlu kara taşıtlarının parçalarının toptan ticareti (cam, lastik ve jantlar ile motosiklet parçaları hariç) konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
A- OTOMOTİV SEKTÖRÜNE AİT YEDEK PARÇA
1) Her türlü nakil vasıtasına ait yedek parçanın alım satımı, ithalatı, ihracatı ve imalatını yapmak.
2) Otomotiv sektörü ile ilgili her türlü mekanik, elektrikli, elektronik motor ve bütünleyici aksamını ve diğer tüm işlevli aksesuarlarını her türlü yedek parçalarını yurtiçinde, yurtdışında imal etmek, ettirmek, almak, satmak, ihracatını ve ithalatını yapmak.
3) Her türlü oto direksiyonu imalatı, ithalatı, ihracatı ve alım satımı.
4) Motorlu kara nakil vasıtalarının akülerinin alımını, satımını, ithalat ve ihracatını yapmak.
5) Her türlü oto yedek parçalarının yurt dışındaki ve yurt içindeki imalatçı firmaları ile anlaşmalar yaparak, bu firmaların mümessillik, distribütörlük ve acenteliklerini yapmak.
6) Her türlü otomotiv ve sanayi yağı alabilir, satabilir. Konusu ile ilgili olarak bayilikler verebilir, bayilik alabilir.
7) Her nevi tüp gaz ve klima gazı alım satımı yapmak. Tüp gaz ve klima gazı bayiliği almak ve vermek.
B-TAŞIT ARAÇLARI SERVİS VE BAKIM İSTASYONLARI
1) Motorlu ve motorsuz elektrikli, elektronik her çeşit kara vasıtaları olan otomobil, kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs ve benzeri araçların her türlü tamir bakımını, yedek parça, modernizasyonu, rutin teknik kontrollerini yapmak. Bu işlerle ilgili her türlü servis ağları kurmak, işletmek.
2) Otomotiv sanayi ile ilgili yıkama yağlama servisi kurmak, işletmek, kullanılacak malzemeleri almak, satmak, imalat, ithalat, toptan ve perakende satmak.
3) Her türlü otopark hizmeti vermek.
C- BİLUMUM KARA VE DENİZ MOTORLARI
1) Kara, su ve deniz motorları, elektrik motorları, su pompaları ve bunlara ait yedek parça ve teferruatı ithalini, ihracını ve dahilini ticaretini yapmak.
2) Yerli ve yabancı gemi, tanker, şilep, koster, denizaltı, motor, tekne ve ticari amaçlı tüm deniz yük ve insan taşıtlarının mekanik elektrik, elektronik, elektromekanik ve bilumum teknik bakımlarını gerçekleştirmek için tersaneler, tamirhaneler, atölyeler, kızak ve çekek yerleri, kuru ve sabit havuzlar kurmak. Bu araçların her türlü ikmali, donatılması, yük ve lömbo işlerini yapmak.
3) Gemi acenteliği işleri, gemilere yakıt, kumanya ve malzeme ikmalleri yapmak ve yaptırmak.
4) Yatçılık işleri yapmak, yat yaptırmak, kiralamak ve kiraya vermek.
D-OTOMOTİV SEKTÖRÜ
1) Her türlü motorlu taşıt ticareti, ithalat ve ihracatını yapmak.
2) Şirket otomotiv sanayi ile ilgili olarak otobüs, minibüs, midibüs, kamyon, kamyonet, traktör, taksi, motorsiklet, bisiklet, trayler ve bunlara benzer motorlu ve motorsuz kara, hava, deniz taşıtlarının, grayder, silindir v.b. ağır iş ve sanayi makinelerinin, yükleme, boşaltma iş makinelerinin yurt içinde ve yurt dışında imalatını ve ticaretini yapmak, acente, bayilik ve mümessilliğini almak, ithalat, ihracat, toptan ve perakende ticaretini yapmak.
3) Motorlu kara nakil vasıtalarının iç ve dış lastikleri, jantların alım satım, ithalat ve ihracatını yapmak.
4) Yurt içinde ve yurt dışında kurulu bulunan kara, hava ve deniz vasıtalarına ait iç ve dış lastik fabrikalarının bayilik, mümessilliklerini almak ve servislerini açmak, işletmek.
5) Oto galerileri açmak, işletmek veya işlettirmek.
E- OTEL LOKANTA VE EĞLENCE YERLERİ
1) Her türlü tabldot yemek üretimi ve satışını, üretilen yemeklerin servis hizmetlerini, pazarlamasını ve dağıtımını yapmak. Gerçek ve tüzel işletmelerin yemekli toplantılarının organizasyonunu yapmak.Yemek üretim tesisleri kurmak, kurulu olanları devir almak.
2) Her türlü restoran, cafe, lokanta gibi gıda satışının yapılabileceği tesisleri kurar, işletir, kiralar, kiraya verir ve bu gibi yerlerin rezervasyon ve organizasyon işlerini yapar.
3) Turizme yönelik otel, motel, bar, pansiyon, kamping, tatil köyleri, apart oteller, yeme içme tesisleri, eğlence yerleri kurmak, işletmek, işletmeye vermek, bu yerleri satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek.
4) Şirket her türlü bilardo salonu, kahvehane, kafe, çay bahçeleri açar, kiralar, kiraya verir ve işletmesini yapar.
Şirket amacını gerçekleştirmek için;
1) Her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, işletebilir, kiralar, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipoteklerin fek edebilir.Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, bedelli veya bedelsiz yola terk, kamuya terk, İfraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir.Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her türlü nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
2) Lüzumlu görülecek menkul ve gayrimenkul malları satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, finansal kiralama yapabilir, yahut kiraya verebilir. Yurtiçinde ve yurtdışından, teminatlı yahut teminatsız, her türlü borç alabilir.Şirketin sahip olduğu her türlü menkul ve gayrimenkulleri ile her türlü sabit tesis ve demirbaşları üzerinde gerek namına gerekse üçüncü şahıs ve tüzel kişiler namına teminat, kefalet, işletme rehni, ve ipotek tesis edebilir, fek edebilir. Alacaklarına karşılık, ipotek veya rehin alabilir, borçlarının teminatı olarak veya üçüncü şahıslar lehine, ipotek yahut rehin verebilir, bu ipoteklerin terkinini talep edebilir, her türlü kefalet ve teminat verebilir.
3) Şirket konusu işlerin oluşabilmesi için kanuni mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin, imtiyaz, ruhsatname, patent, ihtira beratları, lisans, know-how marka, fesihname, belge, alameti farika gibi sınai, mülkiyet haklarını ve emsali hakları iktisap etmek veya tamamen üçüncü şahıslara devredebilir. Her türlü hukuki tasarruf işlemlerde bulunmak. Ayrıca, yukarıdaki kiraya verebilir veya kiralayabilir.
4) Şirket gaye ve konusunu gerçekleştirilmesi için arsa, arazi, bina ve gayrimenkul hakları satın alabilir, inşa edebilir, iktisap edebilir, satabilir. İktisap edilen gayrimenkulleri devir ve ferağ, bunları kısmen veya tamamen üçüncü şahıslara kullandırabilir veya kiralayabilir.
5) Şirket gayelerinin oluşmasını teminen kısa, orta ve uzun vadeli istikrazlar akdedebilir, aval ve kefalet kredileri temin edebilir. Şirketin kuracağı tesisleri için gerekli iç ve dış kredileri dahili ve harici finansman kurumlarıyla yerli ve yabancı kuruluş ve işletmelerden temin edebilir.
6) Şirket konusuyla ilgili mamullerin depolanması, nakli, satışı için gerekli her türlü makina, tesisat, nakil vasıtaları cihaz alet ve edevat ve sair menkul malları ve hakları satın alabilir veya satabilin ithal ve ihraç edebilir, kullanabilir, kiralayabilir ve kirayaverebilir.
7) Şirket gayelerini gerçekleştirmek için tüm sınai mali ve hukuk işlem ve tasarruflarda bulanabilir, resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak edebilir, acentelik, mümessillik, komisyonculuk, bayilik, distribütörlük alabilir ve verebilir.
8) Şirket konusuyla ilgili olan şirket kurabilir, ortak yapabilir, mevcut ve ileride kurulacak işletme ve şirketlere iştirak edebilir.Şirket konularıyla iştigal eden firmaların ve ticari işletmeleri devren iktisap edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla kurulmuş ve kurulacak şirketlerin, hisse senetlerini ve paylarını satın alabilir veya satabilir devredebilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulabilir.
9) Şirket gayesinde faydalı olmak şartıyla aracılık yapmama kaydıyla şirket konusuna bağlı olmaksızın özel hukuk, kamu hukuku, tüzel kişiler tarafından ihraç olunan ve olunacak hisse senetleri, tahviller, intifa senetleri ve kuponları gibi kıymetleri satın alabilir, devredebilir, teminat gösterebilir, kabul edebilir.
10) Konusuyla ilgili hammadde, yan madde, yan mamul ve mamul maddeleri satın alabilir, ithal, ihraç ve sair ve suretle tedarik edebilir, bunların kısmen veya tamamen işletebilir.
11) Yukarıda sözü edilen konular ile ilgili yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseseler ile işbirliği yapabilir veya bunlarla ortaklık yapabilir. Yukarıda sözü edilen konular ile ilgili olarak yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseselerden distribütörlük, bayilik veya mümessillik alabilir, verebilir.
12) Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili yurtiçinde ve yurtdışında resmi ve özel kurumların açtığı ihalelere katılabilir.
13) Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili olarak kanuni mevzuatlar yerine getirilerek ihracat ve ithalat işlemleri yapabilir. Konusu ile ilgili fason işçilik yapabilir, yaptırabilir.
14) Konusu ile ilgili olmak üzere soğuk hava depoları kurabilir, işletebilir, kiralayabilir, kira verebilir.
15) Şirket maksat ve mevzuu ile ilgili olarak her türlü fuar, sergi ve panayırlara iştirak edebilir.
16) Şirket maksat ve mevzu ile ilgili olarak her türlü banka, kosgeb kredileri, leasing alabilir verebilir. Yukarıda gösterilen konulardan başka ilerde şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde genel kurul karar aldıktan sonra şirket bu işleri de yapabilecektir. Ana sözleşme değişikliğinde olan işbu karar tescil ve ilan ettirilerek uygulanacaktır.