MOTORLU ARAÇLAR TAMİR, BAKIM VE İMALATI Meslek grubunda, TUZLA / İSTANBUL Bölgesinde Sivil gemilerin ve teknelerin onarım ve bakımı (yüzen yapılar, sandal, kayık, vb. bakım ve onarımı ile bunların kalafatlanması dahil) konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır;
GEMİ
1-Yerli ve yabancı gemilerin ve deniz nakil vasıtalarının, bakım onarımını yapmak, yedek parça ve malzemelerinin alım satımını yapmak, gemi inşa etmek ve gemi işletmeciliği yapmak.
2-Kiralamak veya satın almak suretiyle sahip olduğu tersane ve yüzer havuzlarla Türkiye Cumhuriyeti karasuları dahilinde ve yurtdışında her türlü gemilerin tamir, boyama, kızaklama, kurtarma, sökümünü yapmak.
3-Şirket konusu ile ilgili her türlü endüstriyel boru, sac ve hırdavat malzemelerinin alım satımını yapmak, kara ve deniz tankerlerinin imalini yapmak, alım satımını yapmak, deniz ve kara tesislerinin arıtma ünitelerinin, tanklarının ve parçalarının imalatını yapmak, ve her türlü kara, hava, deniz aracını inşa etmek, inşa ettirmek, bakım, onarım, değişiklik, ikmal ve donanımını yapmak, satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek, finansal kiralama yapmak, pazarlamak, ithal ve ihraç etmek, işletmek için bunların araç gereç ve yedek parçalarının imali, ithali, ihracı ve ticaretini yapmak, denizcilik sektörü ile ilgili her türlü makine, cihaz, ekipman, yedek parça ve malzemenin alım satımı, kiralanması, kiraya verilmesi, ithalatı, ihracatı ve distribütörlüğü, acente ve temsilciliği ile her türlü ticaretini yapmak.
OTOMOTİV
1. Motorlu ve motorsuz elektrikli, elektronik her çeşit kara vasıtaları olan otomobil, kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs ve benzeri araçların her türlü tamir ve bakımını, yedek parça, modernizasyonu, rutin teknik kontrollerini yapmak. Konusu ile ilgili her türlü yedek parçaların alımını, satımını, imalatını, ihracatını ve ithalatını yapmak. Bu işlerle ilgili her türlü servis ağları kurmak, işletmek.
2. Otomotiv sanayi ile ilgili yıkama yağlama servisi kurmak, işletmek, kullanılacak malzemeleri almak, satmak, imalat, ithalat, toptan ve perakende satmak.
Şirket yukarıdaki faaliyet konuları ile ilgili olarak;
a.Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü menkul ve gayrimenkul, her türlü taşıt, araç ve gereçleri alabilir, satabilir, kiralar, kiraya verebilir. Bunlar üzerinde ayni ve şahsi
hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri feshedebilir. Şirket, taşınmazlarını gerek şirketin ve gerekse üçüncü şahıs ve şirketlerin bankalardan alacağı
kredilerin (borçların) teminatını teşkil etmek üzere ipotek verebilir. Şirket, gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sûkna, gayrimenkul mülkiyeti, kat irtifakı, kat mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkuller ile ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tahsisi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
b.Yukarıdaki iştigal konusu işlerle ilgili Türkiye Cumhuriyeti Bakanlıklarının, Bakanlığa bağlı resmi kuruluşlarının ve teşebbüslerin, iktisadi devlet teşekküllerinin, Kamu İktisadi
Kuruluşlarının, Katma Bütçeli Dairelerin, mahalli idarelerin, belediyelerin, yapı kooperatiflerinin ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının, kapalı zarf, açık arttırma, eksiltme, telif hakkı alma, pazarlık usulü ve diğer her türlü ihalelerine tek basına veya yerli ve yabancı firmalarla birlikte iştirak edebilir ve taahhüt edilen ihaleleri birlikte veya yalnız ifa edebilir.
c.Yukarıdaki iştigal konusu islerle ilgili tesislerin kurulması, deneme çalışmalarının yapılması, işlemeye alınması ve işletme çalışmalarının yapılmasını gerçekleştirebilir.
d.Gerekli yasal hükümlere uyarak yurt dışında tek basına veya yerli ve yabancı firmalarla birlikte iştigal konusu ile ilgili faaliyetlerde bulunmak. Uluslararası ihalelere iştirak etmek,
taahhüt edilen ihaleleri ifa etmek.
e.Konusu ile ilgili olarak yerli ve yabancı firmaların ticari mümessillik, acentelik ve distribütörlüğünü yapmak, lisans anlaşmaları yapmak. Konusu ile ilgili olarak şirket kurmak, kurulmuş şirket veya şirketlere iştirak etmek, kısmen veya tamamen devralmak ve bu kuruluşları isletmek.
f.Şirket faaliyetlerini yürütebilmek için iç ve dış piyasalardan kısa, orta, uzun vadeli istikrazlar akdetmek, emval ve felaket kredileri, ihracat kredileri, açık krediler, senet üzerine avans kredileri, banka teminat mektubu ve benzeri kredileri temin edebilir.
g.Şirket konusu ile ilgili marka, ihtira beratı, know-how, ustalık ve diğer sanayi mülkiyet haklarını, iktisap edebilir, bunlar üzerinde lisans anlaşmaları yapabilir, ayrıca sair maddi
ve fikri haklar distribütörlükleri, mutemellik, bayilikler, ticari vekillik, danışmanlık anlaşmaları hususlarında bilcümle akit ve muameleler yapabilir.
h.Şirket ihtiyaçları için kara, deniz, hava nakil vasıtaları satın alabilir, kiralar, kiraya verir, ihtiyacından fazlasını satar.
i.Şirket doğrudan veya ortak veya iştirakleri vasıtasıyla dolaylı olarak ortaklık ilişkisi içerisinde bulunduğu diğer tüzel kişilerden ödünç para alabilir. Bunlar lehine ayni ve şahsi
teminat (ipotek) verebilir. Bu maksatla tapu dairesinde her nevi tescil ve terkin işlemleri yapabilir ilgili mevzuat çerçevesinde ve aracılık yapmamak kaydıyla ortak ve iştirakleri
vasıtasıyla dolaylı veya doğrudan ortaklık ilişkisi içerisinde bulunduğu diğer tüzel kişiler ödünç para verebilir.
j.Şirket, konusu ve amacı ile ilgili olmak şartıyla istihdam edilecek personelin, şirket ürünlerinin dağıtıcı, uygulayıcısı ve kullanıcısı durumunda bulunan kişi ve kuruluşların
bilgilendirilmesi amacıyla her türlü eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunabilir aynı sahada faaliyet gösteren diğer organizasyonlarla işbirliği yapabilir, konu ve amacı ile ilgili olmak
koşulu ile bunların faaliyetlerine katılabilir.
k.Şirket konu ve amacını gerçekleştirmek amacıyla her türlü teknoloji ve modern yöntemlerden faydalanabilir ve bu konularda faaliyet gösteren diğer organizasyonlarla, gerçek ve tüzel kişiler ve kamu kuruluşları ile işbirliği yapabilir.
l.Şirket konusu ile ilgili yurt içi ve yurt dışında şube ve temsilcilik açabilir.