İbn Haldun Üniversitesi, verdiği eğitimin kalitesi ve yürüttüğü araştırma projeleri ile Türkiye’de ve dünyada bir “araştırma üniversitesi” olarak öne çıkmayı hedeflemektedir.
İbn Haldun Üniversitesi, verdiği eğitimin kalitesi ve yürüttüğü araştırma projeleri ile Türkiye’de ve dünyada bir “araştırma üniversitesi” olarak öne çıkmayı hedeflemektedir. İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ), TÜRGEV tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. 2015 yılında kurulmuş olup, 2017-2018 Akademik Yılı’nda eğitime başlamıştır.
Üniversitemizde tüm eğitimler Fatih-Süleymaniye Yerleşkesi (Süleymaniye Külliyesi medreseleri), Bakırköy-Taş Mektep Yerleşkesi ve Başakşehir-İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde gerçekleştirilmektedir. İbn Haldun Külliyesi, Osmanlı medrese mimarisi örnek alınarak Başakşehir’de inşa edilmiş olup Ekim-2020’de hizmete alınmıştır.
Seçkin ve uluslararası arenada söz sahibi bir akademik kadroya sahip olan Üniversitemizde, Eylül-2024 itibariyle 333 akademisyen ve öğretim görevlisi görev yapmaktadır.
İHÜ bünyesinde aşağıdaki 6 fakülte ve 12 bölümde eğitimler devam etmektedir:
Eğitim Fakültesi
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü
Hukuk Fakültesi
İletişim Fakültesi
Yeni Medya ve İletişim Bölümü
İslami İlimler Fakültesi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
Felsefe Bölümü
Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü
Psikoloji Bölümü
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü
Sosyoloji Bölümü
Tarih Bölümü
Yönetim Bilimleri Fakültesi
İktisat Bölümü
İşletme Bölümü
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde 9 doktora ve 22 yüksek lisans programı, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü bünyesinde 1 doktora ve 1 yüksek lisans programı bulunmaktadır.
18 Lisans ve Lisansüstü programımız uluslararası FIBAA akreditasyonuna sahiptir.
Argümantasyon ve Münazara Çalışmaları, Çatışma Analizleri ve Barış Araştırmaları, Etik Çalışmaları, Hadis Çalışmaları, Haydar Aliyev Avrasya Çalışmaları, İslami Ekonomi ve Finans, Psikoterapi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sivil Toplum Çalışmaları, Sözlü Tarih ve Toplumsal Hafıza, Sürekli Eğitim, Tasarruf Finansman, Türkçe Öğretimi, Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları ve Uyuşmazlık Çözümü alanlarında uygulama ve araştırma merkezlerimiz bulunmaktadır.
Uluslararası bir öğretim ortamına sahip İHÜ’de, Eylül 2024 itibariyle 1.123 Türk öğrenci ile 79 farklı ülkeden 724 uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Uluslararası öğrencilere Türkçe hazırlık eğitimi verilmektedir. Bu öğrencilerden 996’sının lisansüstü eğitim gördüğü İHÜ’de, ilerleyen dönemde öğrencilerinin %75’inin lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) öğrencisi olması planlanmaktadır.
İHÜ’de eğitim dilleri; Türkçe, Arapça ve İngilizce’dir. Bunun dışında, Almanca, İspanyolca, Rusça ve Fransızca gibi Batı dillerinin yanında Çince ve Malayca gibi Doğu dilleri de seçmeli olarak öğretilmektedir.
Hukuk Lisans Programı (%50 İndirimli) kontenjanı hariç, tüm lisans öğrencilerimiz tam burslu olarak eğitim görmektedir. Derece yapan öğrencilere başarılarına göre ek burslar sunulmaktadır.
RESMİ FAALİYET KONUSU
İNŞAAT TAAHHÜT Meslek grubunda, BAŞAKŞEHİR / İSTANBUL Bölgesinde İkamet amaçlı olmayan binaların inşaatı (fabrika, atölye vb. sanayi üretimini amaçlayan binalar ile hastane, okul, otel, işyeri, mağaza, alışveriş merkezi, lokanta, kapalı spor tesisi, cami, kapalı otopark, tuvalet, vb. inşaatı) konularında hizmet vermektedir.
1. Her türlü inşaat taahhüt işleri; konut, işyeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde binalar yapmak.
2. Yurt içinde her türlü resmi ve özel sektöre ait inşaat taahhüt ve montaj işleri yapmak ve müstakil konut, iş hanları, spor tesisleri, enerji tesisleri, fabrikalar, yollar, baraj ve göletler, park ve bahçe düzenlemeleri ve turistik tesisler, tatil köyleri inşa etmek ve kiraya vermek.
3. Yurt içinde resmi ve özel kurum ve kuruluşları tarafından kapalı zarf, açık arttırma, eksiltme, teklif alma ve pazarlık usulü ile ihaleye çıkarılacak her türlü küçük ve büyük yapıların her türlü inşaat işlerini anahtar teslimi taahhüt etmek.
4. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bakanlıklarının ve bakanlığa bağlı resmi kuruluşların, kamu iktisadi teşebbüsleri, iktisadi devlet teşekkülleri, kamu iktisadi kuruluşları, kamu bütçeli daireler, mahalli idareler, belediyeler, yapı kooperatifleri, özel sektör kuruluşları tarafından ihaleye çıkarılan inşaat, elektrik, tesisat, yol, su, kanalizasyon, doğalgaz, altyapı, üstyapı, dekorasyon, restorasyon işlerinin yeniden veya onarımı ihalelerine katılmak, teklif vermek, ihale şirkette kalırsa ihale sözleşmesi gereği işi yapmak ve teslim etmek.
5. Prefabrike inşaat ve meskenler yapmak, yaptırmak ve bunları satmak, kiraya vermek.
6. Her türlü havuz inşaatı ve arıtma işlemleri yapmak.
7. Her türlü dekorasyon işleri, tamirat ve boya işleri yapmak.
8. Her türlü mühendislik hizmetleri vermek, proje ve uygulamalarını yapmak.
9. Dekorasyonla ilgili spor tesislerinin saha çizimi, boya, parke ve cam cila, duvar kağıdı, halıfleks, asma tavan-kartonpiyer, fayans-kalebodur, su ve elektrik tesisatı, çatı tadilat işleri yapmak.
10. Her türlü bina, büro, tesis ve yapılar ile peyzaj mimarisi ve çevre düzenlemesi alanında mimarlık, mühendislik, teknik müşavirlik hizmetleri olarak plan, proje, teknik hesaplar, danışmanlık, etüd, araştırma, tasarım, fizibiliteler yapmak, bununla ilgili hizmet grupları oluşturmak ve işletmek.