KAĞIT VE KIRTASİYE Meslek grubunda, BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL Bölgesinde Kırtasiye ürünleri toptan ticareti konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
a. Basılı ajanda, planlayıcı, çizelge ve kırtasiye ürünlerinin tasarımını yapmak;
matbaa ve baskı öncesi hazırlık süreçlerini yöneterek matbaacılık fiziksel üretimi ve hizmetlerini gerçekleştirmek.
b. Üretilen basılı ürünlerin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda toptan satışı ile dağıtımını yönetmek;
distribütör, bayi ve toptancı ağları oluşturarak yeni pazarlara giriş yapmak.
c. Dijital tasarımların matbaa çıktısına uygunluğunu sağlamak ve kalite kontrol aşamalarını koordine etmek;
seri üretim, ambalaj ve etiketleme süreçlerini planlamak.
d. İhracata yönelik ambalaj, etiket, lojistik ve gümrükleme işlemlerini yürütmek;
gerekli yasal izin, sertifikasyon ve belge düzenlemelerini sağlamak.
e. Kâğıt temelli ürünlere tamamlayıcı olarak kalem, dolmakalem, roller kalem, sticker, dosyalama klasörleri, masaüstü organizasyon aksesuarları, preminum kapak ve kutu gibi yan ürünlerin tasarımı, üretimi ve ihracatı.
f. Masaüstü odak sayaçları, takvim ekranları, akıllı kalemler ve benzeri elektronik üretkenlik aksesuarlarını geliştirmek, üretmek ve ihraç etmek.
g. Sürdürülebilir veya geri dönüştürülmüş malzemelerden planlama ve organizasyon ürünleri geliştirmek;
bu ürünleri set hâlinde paketleyerek uluslararası müşterilere tedarik etmek.
h. İleri üretim teknolojileriyle (ör. ciltli ciltleme, lazer kesim, folyo baskı) yüksek katma değerli kırtasiye ve ofis aksesuarları üretmek;
AR-GE ve ürün portföyü genişletme faaliyetleri yürütmek.
i. Basılı ürün portföyünü yurt içi ve uluslararası fuar, sergi ve ticaret heyetleri aracılığıyla tanıtmak;
pazar payını ve marka görünürlüğünü artırmak.
j. Bireysel ve kurumsal müşterilere zaman yönetimi, verimlilik ve planlama konularında danışmanlık hizmetleri sunmak;
ihtiyaçlara göre özelleştirilmiş ajanda çözümleri geliştirmek.
k. Zaman yönetimi, verimlilik ve planlama alanlarında çevrimiçi ve yüz yüze eğitim, seminer ve atölyeler düzenleyerek fiziksel ürün ve bilgi tabanlı katma değer sağlamak.
m. Her türlü kırtasiye ürünlerinin toptan alım-satımı, üretimi, ithalatını ve ihracatını yapmak
Şirket bu hususta maksat ve gayelerinin tahakkuku için yukarıda belirtilen işletme mevzuunun çerçevesi içinde kalmak şartı ile bütün hakları iktisap ve borçları ilzam edebilir. Şöyle ki;
1-İştigal konusu ile ilgili komple tesisler, makine, yedek parça ve ham maddelerin ve yine yarı mamul maddelerin ithalat ve ihracatı ile dâhili ticaretini yapabilir.
2-Konusu ile ilgili olarak her türlü ihalelere iştirak edebilir.
3-Konusu ile ilgili olarak her türlü ticari, mali ve hukuki tasarruf ve yatırımlarda bulunabilir. Teşvik belgeleri alabilir.
4-Şirket konusu ile ilgili olarak her türlü ürünü ithal ve ihraç edebilir ve yine yurt içinde pazarlayabilir.
5-Şirket konusu içinde kalmak şartı ile taahhüt işleri acentelik, komisyonculuk, mümessillik ve bayilik yapabilir.
6-Şirket konusu içinde kalmak şartı ile üçüncü şahıslara acentelik, bayilik ve mümessillik verebilir.
7-Şirketin maksat ve mevzuunun tahakkuku zımnında motorlu nakil vasıtalarını iktisap edebilir, kiraya verebilir ve kiralayabilir.
8-Şirket borç alma sözleşmeleri yapabilir, kefalette bulunabilir.
9-Şirket konusuna giren malların imalatını başkalarına fason olarak yaptırabilir.
10-Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, kiralar, kiraya verir, inşaat yapabilir, yaptırabilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi her türlü hakları tesis edebilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti kat irtifakı kat mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkuller ile ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi ifraz tevhit taksim parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
11- Şirket maksat ve mevzuunun tahakkuku zımnında para istikraz edebilir, bu cümleden olmak üzere kanunların tayin ettiği çerçeve dâhilinde her türlü teminat verebilir ve özellikle mal varlığına dair menkul ve gayrimenkul mallar üzerinde alacaklıları aleyhine rehin ve ipotek tesis edebilir. Alacağı karşılığında ahardan ipotek ve rehin alabilir, iş bu ipoteklerin terkinini talep edebilir.
12- Şirket maksat ve mevzuunun gerçekleşebilmesi için fabrika, tesis, mağaza, Showroom, teşhir salonları satış merkezi ve depolar açabilir, bunları işletebilir, kiraya verebilir ve kiralayabilir.
13-İthal ettiği bilcümle mamulleri toptan ve perakende olarak satabilir. Bunların satışlarını temin için gerekli komisyonculuk ve distribütörlük sözleşmeleri akd edebilir.
14- Şirket iktisadi maksat ve konuların gerektirdiği ticari muamelelerin tamamını ihraç edebilir. Bu cümleden olmak üzere paten, ihtira beratı, marka, know how, gibi sınai hakları iktisap edebilir. Bu hakları kendi namına tescil ettirebilir, işletebilir bu nevi hakları icabında devir edebilir.
15-Maksat ve mevzuunun icap ettirdiği ve bunların tahakkuku için gerekli görülen her türlü emtiayı yürürlükteki mevzuatlar dairesinde ithal edebilir, mutemetlik yolu ile ithalat yapabilir. 16-Şirket yürürlükteki yabancı sermayeyi teşvik kanunun ve Türk parasının kıymetini koruma kanunu ve yine bu kanunlara istinaden çıkarılacak karar ve yetkili bakanlık tebliğlerine göre şirket mevzunun tahakkuku için ayni ve nakdi yabancı sermaye iştiraklerini kabul edebilir.
17-Şirketin iktisadi ve teknik maksat ve mevzuunun icap ettirdiği bil cümle ticari işlerin tahakkuku için yerli ve yabancı hakiki ve tüzel şahıslar ile mevzuat çerçevesi dahilin de sürekli ve süresiz ve her neviden ortaklıklar tesis edilebilir ve bunların Türkiye Cumhuriyeti hudutları dahilinde distribütörlüğünü veya mümessilliğini yapabilir. Kurulmuş veya kurulacak ortaklıklara iştirak edebilir ve aynı mevzuu ile iştigal eden ortaklıkların aracılık yapmamak şartı ile hisse veya intifa senetleri ile tahvillerini satın alabilir. Şirket gerektiğinde her türlü kefalet altına girebilir. Yurt içinde ve yurt dışında temsilcilikler kurabilir.
18-Şirket maksat ve mevzuuna giren işler için yurt içi ve yurt dışında mukim bankalar ve finans kurumları ile diğer kuruluşlardan dahilden ve dış piyasadan uzun, orta ve kısa vadeli krediler alabilir. Bu nedenle de ilgili müesseseler ile anlaşmalar yapabilir. Şirketin ihtiyaç duyacağı istikrazlarda bulunabilir. Şirket alacaklarını teminat altına almak için gayrimenkul ipoteği ve menkul rehini alabilir, fek edebilir, şirket mevzuundan mütevellit borçlar için gayrimenkul ipoteği ve menkul rehini verebilir ve yine leh ve aleyhte her türlü aynı hak, irtifak, kira şufa ve gayrimenkul mükellefiyeti ile sair hakları iktisap tesis terkin ve fek edebilir. Şirket mevduatlarını ve diğer şirket varlılarını teminata verebilir. Şirket çıkarına bağlı kalmaksızın kredi kullanabilir. Varlıkları ve mevduatı teminata verebilir, ipotek verebilir.
19-Şirket kendisinin veya 3.kişilerin doğmuş ve doğacak borçları için her türlü aynı ve veya nakdi güvence verebilir. Kendisinin ve/veya 3.kişilerin doğmuş veya doğacak borçlarının güvencesi olarak kendi taşınmazları üzerinde ipotek ve diğer rehinler ticari işletmesi üzerinde rehin menkul rehini emtia rehini kurabilir, kefil olabilir. Bunun dışında her türlü kefalette bulunabilir. Müşterek borçlu ve müteselsil kefil olabilir. Bu nedenle de her tülü kefalet senetlerini imzalayabilir. Rehin ve ipotek ile aynı hakları kaldırabilir ve fesh edebilir.
20-Yurt içi serbest bölge ve limanlarda ilgili mercilerden izin ve ruhsat istihsal etmek kayıt ve şartı ile yürürlükteki mevzuat hükümleri gereğince şirketin konusu ile ilgili imalat, ticaret, ithalat, ihracat, reeksport ve transit ticaret işlerini gerçekleştirebilir.
21-Şirket maksat ve mevzu ile ilgili olarak her türlü fuar, sergi ve panayırlara iştirak edebilir. Yukarıda gösterilen konulardan başka ileride şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere de girişilmek istenildiği takdirde yönetim kurulunun teklifi üzerine keyfiyet genel kurulu onayına sunulacak ve bu yolda karar alındıktan ve ticaret sicili müdürlüğünce tescil ve ilan ettirildikten sonra şirket bu işleri de yapabilecektir.