DONDURULMUŞ GIDA
Gıda sektöründe dondurulmuş gıdanın yaratıcısı İglo, dünyanın ilk ve en köklü dondurulmuş gıda şirketidir. İglo’nun bugün kullandığı ileri teknolojisine temel olan bilgi, 90 yıl önce rastlantı sonucu Clarence Birdseye tarafından bulundu. New York’lu iş adamı ve mucit Clarence Birdseye, 1924’te tesadüfen donmuş balığın çözülüp pişirildikten sonra tazesi kadar lezzetli olduğunu keşfetti. Birdseye, çalışmalarında kutuplarda Eskimo’ların buz kristalleri kullanarak gerçekleştirdiği maksimum şoklama hızına erişilebilen gıda dondurma ve muhafaza yöntemini esas aldı. Clarence Birdseye, böylece şoklama sürecinde gıdanın vitamin değerlerinde, görünüm ve lezzetinde değişme olmadan tüketiciye ulaşmasına olanak veren, besinlerin hücre yapısında bozulmaya neden olmayan şoklama teknolojisini uygulamaya koydu. General Foods Company, şoklama cihaz ve teknolojilerini 1929 yılında 22 milyon dolara satın alarak marka ismini ‘BirdsEye’ olarak tescil ettirdi. Bugün milyarlarca dolarlık bir pazara dönüşen dondurulmuş gıda endüstrisinin ‘BirdsEye’ ve ‘İglo’ markaları böyle doğdu.
İglo Türkiye, Avrupa’nın önde gelen girişim sermayesi Permira Yatırım Fonuna ait olan Avrupa Dondurulmuş Gıda Pazarının lideri “İglo Grup”’un bir parçasıdır. İglo Grup operasyonlarını üç ayrı marka altında yürütmektedir. Birds Eye (İngiltere ve İrlanda) İglo (Türkiye, Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda ve diğer ülkeler) ve Findus (İtalya).