ALTYAPI İNŞAATI Meslek grubunda, AVCILAR / İSTANBUL Bölgesinde Oto yollar, kara yolları, şehir içi yollar ve diğer araç veya yaya yollarının inşaatı
- İkamet amaçlı binaların inşaatı (ahşap binaların inşaatı hariç) konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
İNŞAAT YOL YAPI İLE İLGİLİ OLARAK
1- Yurt içinde ve yurt dışında her türlü alt yapı, üst yapı ve yol yapım işlerini üstlenir, alt yapı, üst yapı ve yol bakım onarım işlerini alır;
aldığı işleri başkalarına devredebilir.
2- İnşaat sektöründe kullanılan her türlü inşaat malzemesinin imalatını, ihracatını, ithalatını, alım satımını ve pazarlamasını yapar. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların ve ürünlerinin bayiliklerini üstlenebilir.
3- Her türlü ve her cins çimento, pişmiş kil, briket, tuğla, demir, çelik, kireç, alçı, kereste ve kereste mamullerinin alım satımını, ithalatını, ihracatını ve pazarlamasını yapar.
4- Hazır beton ve her türlü yapı elemanları, sanayi kurulması, işletilmesi, ithalatını, transit ticaretini ve pazarlamasını yapar.
5- İnşaat sanayi ile ilgili olarak makine parkları oluşturur.
6- İnşaat sektöründe kullanılan makine, vinç, kamyon, asansör, kalorifer kazanı, değirmen taşları öğütücü taşlar, pompalar, motorlar, motopomplar, turba motorları, turbo pompalar, elevatörler, kompresörler, vantilatörler, klima cihazları, dozerler, loderler, ekskavatörler, basküller, sikipler, buzulgatlar, kirikol, plangalar, döner köprüler, kule vinçler, taşıyıcılar, teleferikler, sondaj ve delme makineleri, rulmanlar, asfalt plentleri ve bu gibi araç ve gereçlerin imali, ithalatı, ihracatı, transit ticareti ve pazarlamasını yapmak, yaptırmak, bu araçları kiraya vermek ve kiralamak.
7- İnşaat sektörü için gerekli her türlü imalat sanayi kurar, işletir, ticaret ile iştigal eder.
8- Seramik sanayi ile ilgili imalathaneler kurmak, alım satımını yapmak, işletmek, ihraç etmek, ithal etmek, transit ticaretini ve pazarlamasını yapmak.
9- Yapı malzemeleri sanayi ile ilgili olarak perlik ve benzeri işlerle madencilik taş ocağı, kum ocağı ürünlerinin sanayinin kurulması, isletilmesi ve kiralanması islerini yapabilir.
10- Yurt içinde ve yurt dışında resmi ve özel her türlü inşaat ve taahhüt isleri yapmak, yol, köprü, baraj, liman ve okul, lojman, hastane, konut, işyerleri, fabrika ve atölye binaları, spor tesisleri, sulama, kanal ve tesisleri kanalizasyon, park, bahçe ile çevre düzenlemelerini yapmak.
11- İnşaat sanayinde kullanılan her türlü malzeme, alet, edevat, makine teçhizat, hırdavat sıhhi tesisat, boya, tiner, nalburiye ve dekorasyon malzemelerinin alım ve satımı ile pazarlanmasını ithalatını ve ihracatını yapmak.
12- Resmi ve özel kamu kurum ve kuruluşları tarafından ihaleye çıkarılan her türlü inşaatların ihalelerine girmek, almak, satmak ve yaptırmak.
13- Yurt içinde ve yurt dışında her türlü konut, toplu konut, site, fabrika, köprü, yol, liman, santral barajı, enerji üretim tesisleri, her türlü yapı birimi, dekorasyon, şehircilik ile ilgili alt yapı tesisleri, su kanalizasyon tesisleri yapmak bayilikler vermek ve almak.
14- Her türlü mimari mühendislik müşavirlik proje hizmetini yapar.
15- Her türlü cins ve turistik tesisler kurar ve işletir, inşasını üstlenir, satar, sattırır, ihalelerine katılır, ihalesini aldığı isleri başkasına ihale eder.
16- Arazi, arsa ve bina alım - satımını yapar, kat karşılığı konut yapar ve yaptırır.
17- Kendi adına veya gerçek ve tüzel kişiler adına inşaat imalat ve hafriyat isleri ile nakliyat isleri yapar.
18- Ülkenin şehirleşmesine katkıda bulunmak için şehir merkezleri içinde veya dışında elverişli toplu konut ve sanayi siteleri yapar, bunları kiralar devretme işlerini yapar, yaptırır.
19- Gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında alt yapı ve üst yapı tesislerin inşaatlarını üstlenir, yapımı için tüm kamu ve özel kuruluşlara taahhütlerde bulunabilir.
20- Konu ile ilgili mesleki ve idari kontrollük hizmetlerinde bulunabilir alınan projelerle ilgili müteahhitlik firma olarak teknik hesaplarının yapılması, faaliyetleri ile uğraşabilir, bu yolda gerekli elektronik sistemleri tesis edebilir, kiralayabilir, kiralatır.
21- Konutların inşaatların oluşturulması için bölge planları ve imar planları, uygulama imar planı hazırlar, hazırlatır, gerektiğinde kısım kısım yapar ve yaptırır.
22- Konut, okul, hastane, kreş, spor tesisleri ve benzeri inşaat isletmesi kiralanması için gerekli görürse geniş çaplı fizibilite etüdü yapar, yaptırır, bunun için teşvik talebinde bulunarak teşvikli krediler temin etme yoluna gider ve temin edeceği krediler kullanır.
23- Müteahhitlik ve inşaat hizmetleri ile ilgili olarak gerekli her türlü teknik elemanı yurt içinde ve yurt dışında istihdam edebilir, bu amaçla eğitim birimleri kurabilir.
24- Yapacağı işlerin teknik danışmanlığını kontrollüğünü ve projelerini kendi elemanlarına yaptıracağı gibi dışarıdan anlaşabileceği yerli ve yabancı kişi ve kuruluşlarda da yaptırabilir.
25- Konut ve inşaatçılık için toplu konut fonundan faydalanabilir, buradan sağladığı krediler ile tesisler kurar ve işletir.
26- İnşa ettiği ve edeceği konular ve inşaatlar için ruhsat ve kullanma izni taleplerinde bulunur, bunları alır.
27- Her türlü sanat yapılarının projelendirilmesi iŞlerini yapar.
28- Oto yolların yapım, onarım ve benzeri iŞlerin ihalelerine katılabilir.
29- Yasaların izin verdiği ve konusu ile ilgili tüm kamu ve özel sektörün açacağı inşaat ve inşaat malzemeleri ihalelerine girer. İnşaat işleri ile ilgili taşeronluk yapar yaptırır. Taahhüt islerini alabilir, taahhütlerde bulunabilir, taahhütlerde bulunduğu isleri yapar ve yaptırır.
30- İnşaat ile ilgili her türlü konuda proje hazırlamak, hazırlanan projelerin desteklenmesi amacı ile her türlü resmi ve özel kurum ve kuruluştan destek almak, inşaat ile ilgili konularda hazırlanmış projelerin desteklenmesi amacı ile bankalardan kredi almak, alınan kredileri proje kapsamında kullanmak.
VETERİNERLİK İLE İLGİLİ OLARAK
1- Veteriner hekimlik, veteriner danışmanlık, fizibilite, suni tohumlama ve embrio hizmetleri,
2- Veteriner ilaçları, aşı, zirai ilaçlar, zirai tohum, vitamin ve mineral premiksleri, yem katkı maddeleri, yem ve yem besin maddeleri, veteriner ekipmanları, suni tohumlama ve embrio ekipmanları, sağım makinaları imalatı, bayiliği, ithalatı ve ihracatı,
3- Seman ve embrio üretimi, pazarlaması ve bayiliği,
4- Civciv ve damızlık hayvan yetiştiriciliği ve bayiliği,
5- Tavukçuluk, yumurtacılık, besicilik ve süt hayvancılığı,
6- Çiftlik binaları, kesim hane binaları, soğuk hava depoları yapımı, donatımı ve işletilmesi,
7- Veteriner yayıncılık,
8- Veteriner teşhis laboratuarı ve hayvan hastanesi işletmeciliği,
9- Göl ve göletlerde suni tohumlama veya diğer yöntemlerle her türlü su ve kara av ürünü yetiştiriciliği yapmak,
10- Konusu ile ilgili her türlü alet, ekipman, hayvan, ilaç, tohum, biyolojik madde v.s. imalat, ithalat, ihracat ve her türlü ticaretini yapmak,
11- Şirket işleri için gereli taşıtları iktisap etmek, devretmek ve bunların üzerinde ayni ve şahsi tasarrufta bulunmak.
12- Şirketin amacına ulaşabilmesi için yurt içinden, yurt dışından her türlü krediler, emval kefalet kredileri, senet üzerine avans kredilerinin alınması, aracılık yapmak kaydı ile kullanılması;
13- Şirketin konusu ile ilgili her türlü gayri menkulleri, menkul mallar, şirket konusu ile ilgili motorlu kara nakil vasıtaları ile makine ve tesislerin alınması, satılması, kiraya verilmesi, kiraya alınması, gayri menkuller üzerinde aracılık yapmamak kaydı ile her türlü ayni ve şahsi hakların tesis ve tecili, tasarruflarında bulunulması;
14- Şirketin lüzumlu borç ve alacaklarını, kefalet ve teminatları ile alacağı kredilerin teminatının temin için şirketin lehinde veya aleyhinde olmak üzere borç ipotekleri, alacak ipotekleri, teminat ipotekleri, kefalet ipotekleri alınması, verilmesi, her türlü teminat ve kefaletlerin verilmesi, alınması, ticari işletme rehini akdedilmesi;
15- Şirketin konusu ile ilgili her türlü markaların, ihtira hakları ve beratlarının, ruhsatnamelerin, ustalık haklarının, ticaret unvanlarının, brövelerin alınması, satılması, kiraya alınması, kiraya verilmesi,
16- Gerek 6224 sayılı yabancı sermayeyi teşvik kanunu gerekse sonradan çıkarılan kanun hükmünde kararname, yönetmelik hükümlerine göre şirketin faaliyet konularına giren işleri yapan gerçek ve tüzel kişiler ile şirket teşkili ortak girişimlerde bulunulması mevcut ticari işletmelere iştirak edilmesi,
TARIM İLE İLGİLi OLARAK
1- Her türlü yaş, kuru, dondurulmuş sebze, meyve, çiçek, bakliyat, hububat, tarımsal ürün imalat, üretim, işleme, alım satım, paketleme hizmetleri, ithalat ve ihracatını yapmak.
2- Sebze, meyve, tohum, fide, fidan, her türlü tarla ve süs bitkileri üretim, alım ve satımını yapmak.
3- Her türlü tarımsal ürünlerin konserve, salça, marmelât, reçel, şurup, pekmez, sirke gibi imalat alım satımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
4- Tarımla ilgili her türlü konuda teknoloji, danışmanlık hizmetleri yürütmek, peyzaj düzenlemesi, tarımsal proje yapmak, proje ve yatırımları taahhüt ve kontrol etmek.
5- Tarımda kullanılan her türlü cam, karton, mukavva, plastik ve sair maddelerden imal edilmiş ambalaj, boru, sulama malzemesi ve diğer mamullerin ticareti.
6- Tarımla ilgili motor, motopomp, elektro pomp, santrifüj pompa, taşıt araçları, traktör ve ekipmanları, her türlü alet, makine, yedek parça ve aksesuarı alım satımı, kiralama ve kiraya verme, servis, ithalat ve ihracatını yapmak.
7- Konusu ile ilgili faaliyetler için gerekli menkul, gayrimenkul, tesis, bağ, bahçe, arazi, sera, tarım teknolojileri kurmak, kullanmak, devir almak, devretmek, inşa etmek, almak ve satmak, kiralamak veya kiraya vermek, bunlar üzerinde her türlü ayni ve şahsi tasarruflarda bulunmak.
8- Her türlü tohum geliştirme, üretme ve iyileştirme çalışmaları yapmak.
9- Her türlü sera ve sera teknolojileri ithalatı ihracatı yapmak, bu konuda yurt içi ve yurt dışı danışmanlık hizmeti vermek, her türlü sera işletmeciliği yapmak.
10- Zeytin bahçeleri kurmak, satın almak, kiralamak, kiraya vermek, satmak.
11- Her türlü organik ve kimyasal gübre ve zirai ilaçlar, ev haşere ilaçları, veteriner ilaçları, çevre sağlığı ilaçları, tarımla ve ziraatla ilgili her türlü kimyasal maddeler ve analizle ilgili hormonlar, bitki gelişimini düzenleyiciler her türlü kimyevi ve tabii gübreler imalatı, alım satımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
12- Torf madeni ve toprağı alıp satmak, ithalat ve ihracatını yapmak.
13- Organik tarım ile ilgili tüm sahalarda faaliyette bulunmak.
14- Tarım ile ilgili her türlü konuda proje hazırlamak, hazırlanan projelerin desteklenmesi amacı ile her türlü resmi ve özel kurum ve kuruluştan destek almak, tarımsal konularda hazırlanmış projelerin desteklenmesi amacı ile bankalardan kredi almak, alınan kredileri proje kapsamında kullanmak.
15- Şirket her türlü tarım ürününü, tohumu, fidesi, fidanı üretir. İthal ve ihraç eder. Bu konu ile ilgili yerli ve yabancı firmaların temsilciliğini yapar.
16- Şirket her türlü tarım ve orman ürünleri, zeytin ve zeytin yağı, yaprak tütün, defne yaprağı, adaçayı, kekik, çiğitli pamuk, mahlıç pamuk, fındık, çay, kuru incir, kuru üzüm, kuru kayısı, hububat ve çeşitli gıda maddelerinin;
üretimini, bu ürünlerin imalatını, depolanmasını, temizlenmesini, ayıklanmasını, işlenmesini, ambalajlanmasını, konserve edilmesini, pazarlamasını, ithalat ve ihracatı ile toptan ve perakende alım ve satımını yapabilir.
17- Şirket konusu ile ilgili faaliyetler için gerekli menkul, gayrimenkul, tesis, bağ, bahçe, arazi, sera inşa eder, alır, satar, kiralar veya kiraya verebilir, devir alır, devredebilir, tarım teknolojileri kurup, kullanabilir, bunlar üzerinde her türlü ayni ve şahsi tasarrufta bulunabilir.
18- Zeytin bahçeleri kurup, satın alır, kiralar, kiraya verir, satar, sebze meyve, fide, fidan her türlü tarla ve süs bitkileri üretim, alım satımını yapar, ıslahı ile ilgili her tür toprak işleri, ekim, dikim, aşı, budama, sulama, gübreleme, hasat, harman, devşirme, temizleme, hazırlama, ayırma işlemleri, hastalık ve zararlılarla mücadele, ortaklaşa ödeme usulü ile tarımsal sulama sistemlerinin işletilmesi, toprak ıslahı, çayır, mera, toprak ve su korunması, her türlü tohum geliştirme, üretme ve iyileştirme çalışmaları yapabilir.
19- Tarımla ilgili her türlü konuda teknoloji, danışmanlık hizmetleri yürütmek, peyzaj düzenlemesi, tarımsal proje yapabilir, proje ve yatırımları taahhüt ve kontrol edebilir.
20- Her türlü sera ve sera teknolojileri ithalatı ve ihracatı yapar, bu konuda yurt içi ve yurt dışı danışmanlık hizmeti verebilir, her türlü sera işletmeciliği yapabilir, her türlü organik ve kimyasal gübre ve zirai ilaçlar, ev haşere ilaçları, veteriner ilaçları, çevre sağlığı ilaçları, tarımla ve ziraatla ilgili her türlü kimyasal maddeler ve analizle ilgili hormonlar, bitki gelişimini düzenleyiciler, her türlü kimyevi ve tabii gübreler alımı satımı ithalat ve ihracatını yapabilir.
21- Tarımla ilgili, motor, motorpomp, elektropomp, santrifüj pompa, taşıt araçları, traktör ve ekipmanları, her türlü alet, makine, yedek parça ve aksesuarları alım satımı, kiralanması, kiraya verilmesi, servis, ithalat ve ihracatını yapabilir,
22- Tarımda kullanılan her türlü cam, karton, mukavva, selefon, her türlü selüloz, plastik, polietilen, propilen ve sair maddelerden imal edilmiş ambalaj, boru sulama malzemesi ve diğer mamullerin ticareti, her türlü tarımsal ürünün yerinde toplanması, fason yaptırılması, alımı, satımı, işlenmesi, ambalajlanması, pazarlanması, satış ve dağıtımını yapabilir.
23- Zeytin alım satımı dağıtımı ithalat ve ihracatını yapabilir,
24- Şirket yurt içi ve yurt dışında her türlü bitkisel yağların (zeytinyağı, ayçiçeği, mısır özü, fındık yağı) üretimi, bu ürünlerinin gerekli maddelerinin alımı, satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatı toptan ve perakende ticaretini yapar.
25- Şirket her türlü yağ tesislerinin kurulması, tarıma dayalı sanayi tesislerinin, makine ve parçalarının alımını ve satımını yapabilir.
26- Şirket yağlı tohumların islenmesinde kullanılan ilk yarı mamul ve mamul maddelerin alım ve satımını yapabilir.
27- Şirket konusu ile ilgili yukarıdaki ürünlerin ve malzemelerin dağıtımı, taşımacılığı, taahhüdü ve pazarlaması ile üretimi için gerekli her türlü tesislerin kurulması, yatırımların yapılması, tesislerin satın alınması gerektiğinde bunların satılmasını gerçekleştirebilir.
GIDA İLE İLGİLİ OLARAK
1- Her türlü gıda maddelerinin üretimini, toptan ve perakende alım, satım, dağıtım, ithalat ve ihracatını yapmak.
2- İnsanların beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörüne konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş, ve konsantresi yapılmış besin maddelerinin pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak, amacı ile gerekli olan satış mağazalarını açmak ve işletmek.
3- Her türlü bebek mamalarının üretimi, toptan ve perakende alım satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
4- Her türlü dana, sığır, koyun, kuzu, keçi eti toptan ve perakende alımı, satımı, ithalatı ve ihracatını yapmak. Her türlü kümes hayvanları etlerinin toptan ve perakende alım ve satımını yapmak.
5- Un, şeker ve sütten mamul her türlü gıdaların yaş meyve ve sebzelerin, tahıl ürünlerinin hububat ve bakliyatların, kakaoların, un haline getirilmiş, konsantre edilmiş, konserve ve salamura halde bulunan her türlü gıda maddesinin, her türlü yağların toptan ve perakende ticareti, ithalatı ve ihracatını yapmak.
6- Sucuk, salam, sosis, pastırma, kavurma, soslar, ketçaplar, salçalar, mayonez sosu, salata sosları ve salata barlarının ithalatı, ihracatı, toptan ve perakende ticaretini yapmak.
7- Kültür ve doğal mantarlardan oluşan gıda maddelerinin ve bu mamullerden oluşan konserve turşu ve dondurulmuş gıda maddelerinin toptan ve perakende ticareti, ithalatı ve ihracatını yapmak.
8- Her türlü ham ve orijinal hayvan bağırsağı ve suni bağırsak ürünlerinin yurt içi ve yurt dışından alınması, satılması, pazarlaması ithalatı ve ihracatını yapmak.
9- Yaş sebze ve meyvelerin yenilir köklerinin, yumrularının, çiçeklerinin ve bunların mahsullerinin, bakliyat, soğan, sarımsak, susam, soya, badem, çam fıstığı ürünlerinin, zeytin, fındık, kuru üzüm, çay ve hububat gibi gıda ürünlerinin alım satımı, ithalat, ihracatı, toptan ve perakende ticareti, pazarlamasını yapmak ve yaptırmak. Zeytin alım satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
10- Her türlü zeytinyağı, ayçiçeği, mısırözü, fındık yağlarının üretimi, toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
11- Taze ve kuru tüm yiyecekler, meyveler, marmelatlar, reçel, şekerli ve şekersiz yiyecekler, içecekler ve tüm gıda maddeleri almak, satmak, pazarlamak, ithalat ve ihracatını yapmak.
HAYVANCILIK İLE İLGİLİ OLARAK
1- Büyük ve küçükbaş hayvanların alım satımını yapmak, canlı ve kesilmiş halde pazarlamak, çiftlikler kurmak üretimini, yetiştiriciliğini ve pazarlamasını yapmak, bu amaçla ilgili entegre tesisler kurmak, ithalat ve ihracatını yapmak, teşvik almak veya vermek.
2- Kümes hayvanlarının ve yan ürünlerinin alım satımını, yumurta tavukçuluğu, bunların üretimini ve yetiştiriciliğini yapmak, bu amaçla çiftlikler ve bütünleşmiş tesisler kurmak, pazarlamasını, ithalat ve ihracatını yapmak.
3- Yem ve gübre alım ve satımını yapmak, bunlarla ilgili tesisler kurmak, üretimini, ithalat ve ihracatını yapmak, Yurt içi ve Yurt dışında tesisler kurmak, kurulu tesislere ortak olmak, satın almak.
4- Arıcılık yapmak, bal üretimi, alım ve satımını yapmak, pazarlamasını, ithalat ve ihracatını yapmak, bu işle ilgili tesisler kurmak, kurulu olan tesislere ortak olmak, satın almak.
5- Her türlü büyük ve küçükbaş hayvanların suni tohumlama işlerini yapmak, bununla ilgili şirket bünyesinde veteriner hekimlerini çalıştırmak, bu amaçla Kamu ve özel sektörde açılan ihalelere iştirak etmek.
6- Su ve su ürünlerinin üretimini, alım ve satımını yapmak, bu amaçla ilgili entegre tesisler kurmak, işletmek, kurulu tesislere ortak olmak ve satın almak. Her türlü su ürünleriyle ilgili Kamu ve özel sektörde açılacak ihalelere iştirak etmek.
7- Hayvancılık ile ilgili her türlü konuda proje hazırlamak, hazırlanan projelerin desteklenmesi amacı ile her türlü resmi ve özel kurum ve kuruluştan destek almak, hayvancılık ile ilgili konularda hazırlanmış projelerin desteklenmesi amacı ile bankalardan kredi almak, alınan kredileri proje kapsamında kullanmak.
8- Et ve süt hayvancılığı, besiciliği ve bunların her türlü yan ürünlerinin değerlendirilmesi, bunlarla ilgili olarak mezbaha ve kombinalar kurulması, gövde et, paketlenmiş et, işlenmiş et, konserve et, şarküteri mamulleri ve benzeri mamullerin imali ile her türlü yan ürünlerin değerlendirilmesi, dondurulmuş, konserve edilmiş sebze ve meyve ürünleri, dondurulmuş, kurutulmuş hamur ürünleri, her türlü hazır yemekler, kanatlı et, tavuk eti, balık eti, kanatlı, tavuk, balık şarküterisi ve benzeri ürünleri imali ve her türlü yan ürünlerin değerlendirilmesi,
9- Buğday, mısır, arpa ve benzeri tahıl ve taneli sair tarım ürünlerini isleyecek tesisler kurup isletmek. Bu tesislerde tüm tarım ürünlerini işleyerek un, irmik ve benzeri mamulleri ve bunların yan ürünlerini, benzeri gıda maddelerini, her türlü unlu mamulleri ve hazır yiyecekleri üretmek.
10- Tesislerde işlenecek hammaddelerin teminine yönelik olarak üreticilere tohum temin etmek, bunları ektirmek, Her türlü hayvan yemi hazırlamaya elverişli hammaddeleri işlenmiş veya işlenmemiş olarak iç ve dış piyasalardan tedarik etmek, bunları işleyerek hazırlamak veya hazırlatmak.
11- Hayvan yemi hazırlamaya elverişli hububat, bakliyat, pamuk ve ayçiçeği gibi tarım ürünlerinin tarlada kalan sap, çöp, gövde, koçan, tabla ve benzeri artıklarının besin değerini kimyasal yönden arttırmak. Diğer şirketlerin hayvan yemi hammaddesi olarak kullanılabilecek artıklarını kurutmak, un haline getirmek, helet haline getirmek ve sair şekilde işlemek suretiyle yem katkılarında bulunmak.
12- Her hayvan tipine, onun beslenme yönüne ve istihsal maksadına, beslenmenin hususiyetine en uygun şekilde, ayrı ayrı tiplerde kolay kullanılır şekilde, ince, helet ve granüle karma yem çeşitleri ile kaba yem çeşitlerini imal ve istihsal etmek.
13- Yem katkı maddelerini imal ve istihsal etmek, Hazırlanacak formüllere göre karma yem yapmak, Hazırlanacak formüllere göre kaba yem yapmak, Hazırlanacak formüllere göre yem katkı maddeleri yapmak, Hayvanların rasyonel beslenmesini teşvik ve bu maksatla sergiler, müsabakalar, kurslar tertiplemek ve tertip ettirmek, mükafatlar vermek, yemleme sahasında ve bunlara ilgili konular üzerinde her türlü yayın yapmak ve yaptırmak.
14- Karma yem, kaba yem ve katkı maddelerinin satışları için toptan veya perakende satış mağazaları kurmak ve işletmek, ajanslar ve bayilikler ihdas etmek.
15- Büyük ve küçükbaş hayvanlar ile kanatlı hayvanların alımı, beslenmesi, üretilmesi, satışı, icabında ithalinin yapılması,
16- Şirketin iştigal konusu ile ilgili yukarıda belirtilen maddelerin üretimi amacıyla sınai yatırım yapmak, her türlü tesis, fabrika, kombina, imalathane, tesisat ve atölyeler kurmak, depo ve soğuk hava depoları kurmak, işletmek. Yukarıdaki maddelerde belirtilen konuların ticareti, pazarlaması, ithal ve ihracı, Yukarıda belirtilen maddelerin üretim, ticaret, ithalat, ihracat mümessillik ve sair konularla iştigal eden yerli ve yabancı şirketlerle ortaklıklar kurmak veya bunlara iştirak etmek, Şirketin iştigal konusu ile ilgili yurt içinden ve dışından lisans, patent haklarını kiralamak, satın almak, şirket adına tescil ettirmek ve mümessillikler almak.
İLAÇ İLE İLGİLİ OLARAK
1- İgili mercilerden izin alınmak şartı ile Her türlü kimyevi, veteriner ve zirai ilaçların dahili toptan ticareti, depolanması, ambalajlanması, ithalatını ve ihracatını yapmak,
2- İlgili mercilerden izin almak şartı ile yurt içinde ve yurt dışında imal edilen her türlü ilaçların toptan alımı satımı pazarlaması, ithalatı ve ihracatını yapmak. Her nevi ilaç hammaddesi, ameliyat malzemesi, serum, hormon aşı, bebek beslenme ve bakım ürünleri, hijyenik ürünlerin dahili ticaretinin ithalatını ve ihracatını yapmak.
3- Ecza depoları açmak, ilaç ruhsatı almak, ilaç ruhsatı kiralamak.
ŞİRKETİN YUKARIDA YAZILI KONULARINI GERÇEKLEŞTIRMEK AMACIYLA İLGİLİ OLARAK;
A- Konusu ile ilgili her türlü resmi ve özel ihalelere katılmak, ihale almak, alınan ihaleleri devretmek veya devralmak, her türlü resmi veya özel ihaleli ve ihalesiz özel anlaşma ile alınan inşaat ve taahhüt işleri yapmak, bu işlerle ilgili her türlü tapu işlerini yapmak.
B- Konusu ile ilgili ticaret, tavassut ve çeşitli komisyon işleri (Gümrük komisyonculuğu hariç) yapmak.
C- Konusu ile ilgili her nevi reklâm ve tanıtım hizmetini yapmak, üçüncü şahıs ve şirketlere yaptırmak.
D- Şirket konusu ile ilgili kurulacak ve mevcut şirketlere katılmak, sermaye artırımlarına iştirak etmek, bunlarla ortaklığı kabul etmek, yeni şirketler ve ortaklıklar kurmak ve diğer şirket ve şahıslarla idari ilişkiler kurmak, tüm iştigal konuları ile ilgili yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerde bulunmak, bayi teşkilatı kurmak, büro, ajans ve şubeler açmak, konusu ile ilgili know-how ve lisans sözleşmeleri yapmak, teknik bilgi ve patentleri almak, kiralamak, üçüncü şahıslara ve şirketlere satmak, kiraya vermek. Konusu ile ilgili her türlü
danışmanlık, bayilik, mümessillik almak ve vermek.
E- Konusu ile ilgili yerli ve yabancı kaynaklardan krediler temin etmek, gerektiğinde yerli ve yabancı şirketlerle kredi sözleşmeleri yapmak, işletmek, şirket amacı ile ilgili olarak şirketin alacaklarını ve borçlarını temin için ipotek, rehin, kefalet, menkul, gayrimenkul ve diğer teminatları vermek, ipotek, rehin, kefalet, menkul, gayrimenkul ve diğer teminatları almak. Kar ortaklığına dayanan ilişkiler kurmak (T.T.K. 465 nci maddesi saklı kalmak şartı ile).
F- Şirket, tüm iştigal konuları ile ilgili, yurt içinde ve yurt dışında, sergilere, seminerlere ve fuarlara katılmak.
G- Şirket, amacına ulaşabilmesi için lüzumlu makine, teçhizat, tesisat, vasıtalar, tesisler ile gayrimenkulleri iktisap etmek, devir ve feragat etmek, gayrimenkuller almak, ihtiyaç fazlası gayrimenkulleri satmak, kiraya vermek, kiralamak, gayrimenkullerin üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, tevhit, ifraz, kat mülkiyeti, kat irtifakı tesis etmek, satış mağazaları, idare binaları, fabrika ve depo inşa etmek.
H- Yukarıda gösterilen konulardan başka ileride şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde şirket müdürlerinin teklifi üzerine keyfiyet ortaklar kurulunun onayına sunulacak ve bu yolda karar alındıktan sonra şirket bu işleri de yapabilecektir. Ana sözleşme değişikliği niteliğinde olan bu kararın uygulanması için ilgili mercilerden gereken izin alınacaktır. Tescil ve ilan ettirilecektir.
I- Şirket yukarıda yazılı isleri ile ilgili olarak ve başka isler ile ilgili olarak TARIMSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU, KALKINMA AJANSLARI, KOSGEB, İŞKUR, AVRUPA BİRLİĞİ, DÜNYA BANKASI ve diğer kurumlar nezdinde her türlü hibe projesine katılım sağlayabilir ve hibe projeleri kapsamında hibe destekleri alabilir.