ELEKTRİK EKİPMANLARI Meslek grubunda, ŞİŞLİ / İSTANBUL Bölgesinde Yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
A) Enerji
1- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan gerekli lisans alınarak, enerjinin üretim, iletim, dağıtım ve tüketim aşamalarında, endüstriyel işletmelerde, binalarda, elektrik enerjisi üretim tesislerinde, iletim ve dağıtım şebekeleri ile ulaşımda enerji verimliliğinin arttırılmasına ve desteklenmesine, toplum genelinde enerji bilincinin geliştirilmesine, yenilenebilir enerli kaynaklarından yararlanılmasına yönelik uygulanacak usul ve esasları kapsayacak şekilde, elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirmek, enerji kaynaklarının üretim tesislerinde elektrik enerjisine dönüştürülmesi için elektrik enerjisi üretim tesisi kurulması, işletmeye alınması, kiralanması, elektrik enerjisi üretimi, üretilen elektrik enerjisinin ve/veya kapasitenin, toptan satış lisansı sahibi tüzel kişilere, perakende lisans sahibi tüzel kişilere ve serbest tüketicilere ikili anlaşmalar yoluyla satmak, bunun için gerekli tüm tesis ve iletim hatları için, proje, taahhüt, mühendislik ve müşavirlik hizmetlerini yapmak ve/veya yaptırmak.
2- Güneş teknolojilerinden ve güneşten faydalanarak elektrik üretmek için tesisler kurmak, rüzgarla faaliyet gösteren elektrik enerjisi sağlamaya yönelik enerji santrallerinin parça parça veya tüm olarak imalatını yapmak.
3- Binalarda ve endüstriyel işletmelerde enerji sistemleri, enerji tasarrufu, enerji verimliliği, yalıtım ve yenilenebilir enerji konularında enerji danışmanlığı faaliyetlerini yürütmek, enerji etütleri ve raporlamaları yapmak, projeler hazırlamak, mühendislik müşavirlik hizmetleri vermek.
4- Elektrik ve elektronik donanımlı pano ve makine üretimini yapmak, bunları yurtiçi ve yurtdışına satmak,
B) Müşavirlik
1- Resmi, tüzel ve gerçek kişilere bünyesindeki veya gerekli anlaşmalar yolu ile temin ettiği uzman şahıs veya kuruluşlar yardımıyla ilgili konularda ulusal ve uluslararası bilgi sağlamak, müşavirlik hizmetlerini yürütmek veya organize edip üçüncü kişileri yönlendirmek.
2- Konusu ile ilgili yönetim ve eğitim danışmanlığı, personel tedariki, yeniden yapılanma ve diğer insan kaynakları konularında hizmet vermek.
3- Konusu ile ilgili yazılım program geliştirmek, satış ve pazarlamasını yapmak, etüt, araştırma ve raporlar hazırlamak
4- Konusu ile ilgili resmi-özel, ulusal-uluslararası müşavirlik hizmeti vermek.
C) Mühendislik
1- Her türlü elektrik, elektronik, enerji, inşaat, peyzaj, jeoloji, makine, orman, ziraat mühendisliği ile ilgili plan, etüt, rapor ve projelerin tamamını üstlenip yapmak veya projelerin tamamını veya bir kısmını üçüncü şahıs veya kuruluşlara yaptırmak veya devretmek.
2- Her türlü mühendislik dalında yaptığı veya yapılmış olan plan ve projelere ait taahhüt, müşavirlik, danışmanlık işlerini yapmak veya üçüncü şahıs veya kuruluşlara yaptırmak veya devretmek.
3- Her türlü mimari plan, proje çizim ve taahhüt işlerini yapmak, bunları uygulamaya koymak fenni mesullük almak, proje yöneticiliği yapmak, ilgili kurumlardan her türlü inşaat ve iskan ruhsat işlemlerini yapmak veya yaptırmak.
4- Yurt içinden veya yurtdışından almış olduğu projelerin çizimini, uygulamasını, müşavirliğini yapmak veya başka bir veya daha fazla firmayla yürütmek, çizmiş olduğu projeler üzerinde tadilat yapmak ve uygulamak.
5- Şirket konusu ile ilgili ihtiyaç duyulan her türlü fizibilite, araştırma, geliştirme, ekonomik etütler yapmak ve konu ile ilgili teknik mühendislik müşavirlik ve danışmanlık hizmetleri vermek. Bu hizmetler kapsamında ihtiyaç duyulan her türlü ölçüm, istatistik, veri hazırlama, aplikasyon, etüt ve rapor hazırlamak veya üçüncü şahıs ve kuruluşlara hazırlatmak.
6- Yurtiçi ve yurtdışı her türlü mühendislik ve mimarlık hizmetlerini vermek ve almak,
D) Elektrik-Elektronik
1- Elektrik ve Elektronik alanında kullanılan makine teçhizatları ile bunların yedek parçaları, ev ve büro cihazları, ses ve resim kaydeden cihazlar, aletler, her türlü uydu sistemlerinin araç ve gereçleri, ticari ve sınai elektrik ve elektroniğe uygun kontrol ve iletişim aletleri, her nevi kablo, pano ve güvenlik sistemlerinin alım satım, montajını, ithal ve ihracatını yapmak, teknik servislerini kurmak.
2- Yurt içinde ve dışında olmak üzere her türlü elektrik-elektronik taahhüt işlerini yapmak, ihalelere katılmak, projeler ve fizibilite çalışmaları hazırlamak, hazırlatmak, taahhüt ettiği elektrik-elektronik işlerini kısmen veya tamamen gerçek veya tüzel kişilerle yapmak veya başkalarına ihale etmek, sorumlu mühendislik ve kontrol mühendisliği yapmak.
E) İnşaat-Taahhüt
1- Her türlü bina, yapı, sosyal konut, özel donanımlı villa, plaza, sinema, konferans salonu, iş merkezi, resmi daire hizmet binaları, sanayi ve fabrika tesisleri, orta ve yüksek gerilimli trafo tesisleri, yol, köprü, baraj kanalizasyon, hafriyat, altyapı tesislerinin inşaatlarını projelendirmek, yapmak, imar çalışmaları, mevzi imar planları, parselasyon çevre düzenlemesi ve etüt çalışmaları yapmak, kat karşılığı yap-sat yapmak, taahhüt etmek, tesisler kurmak, işletmek, satın almak ve satmak, kiralamak ve kiraya vermek, yurtiçi ve yurtdışında yapmak ve yaptırmak.
2- Türkiye Cumhuriyeti devleti bakanlıkları ve bakanlığa bağlı resmi kuruluşların kamu iktisadi teşebbüsleri iktisadi devlet teşekkülleri, kamu iktisadi kuruluşların, kamu bütçeli daireler, mahalli idareler, belediyeler, yapı kooperatifleri, özel sektör kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurtdışında ihaleye çıkarılan her türlü inşaat ve elektrik işlerinin proje, taahhüt, müşavirlik ihalelerine katılmak teklif vermek, ihale şirkete kalırsa ihale sözleşmesi gereği işi yapmak ve teslim etmek.
F) Yazılım-Bilişim
1- Enerji sektöründe her türlü yazılım-bilişim ve donanım araştırma geliştirilmesi imalatı, teknik servisi, danışmanlık hizmeti verilmesi, her türlü yedek parça elektronik ve elektrik cihazları alımı, satımı, montajı, ithalatı, ihracatı ve pazarlaması
Yukarıda belirtilen amaçlara ulaşabilmek için, şirket aşağıdaki işleri yürütebilir
a. Konusu ile ilgili olarak her çeşit malzeme ve yardımcı malzemeleri, tamamlanmış ve tamamlanmamış ürünleri, malları, emtiaları ile her cinsteki emtiayı alıp satabilir, ithal ve ihraç edebilir.
b. Şirket faaliyetleri için gerekli olan makineleri, yedek parçaları, ekipman ve araçları alıp satabilir, ithal ve ihraç edebilir, şirket bunlar için ayrıca gerekli izinlerin alınması şartıyla ticari ve sınai tesis ve işletmeleri kurabilir, bunları satın alabilir, kiralayabilir ve kiraya verebilir.
c. Konusu ile ilgili olarak lisans patent telif hakları buluşlar iyileştirmeler yöntemler ticari marka ve unvanlar endüstriyel tasarım, know-how, teknik bilgi ile yardımlar ve faaliyetleri ile ilgili gayri maddi hakları iktisap edebilir devredebilir devralabilir, kullanabilir, değiştirebilir ve bu haklara ilişkin herhangi türdeki bir sözleşmeyi akdedebilir.
d. Doğrudan yabancı yatırımlar kanunu ve yürürlükteki diğer kanunlar uyarınca gerekli izinlerin alınması koşuluyla, yabancı uzman ile personel çalıştırabilir, yabancı şirket ve finansal kuruluşlarla sözleşmeler akdedebilir, bir şirkete ait hisse, kıymetli evrak ile diğer değerleri brokerlik faaliyeti göstermemek koşuluyla alıp satabilir, transfer edebilir, rehin edebilir ve garanti edebilir. Türkiye’de kurulmuş vakıflara iştirak edebilir, bağışta bulunabilir.
e. Yurtiçi ve yurtdışında ana acente, dağıtıcı, temsilci olarak şirket amacını yerine getirmek için gerekli olan tüm veya bir kısım faaliyetleri yerine getirebilir, şirketleri veya tüzel kişileri temsilcisi, dağıtıcısı, lisans sahibi veya acentesi olarak tayin edebilir.
f. Şirketin iştigal konusunu ilgilendiren her türlü menkul mal, gayrimenkul ve bunlara müteallik hakları alıp satabilir, başkalarına devir ve ferağ edip üzerine ipotek koyabilir, başkalarına ait bu mallar üzerine şirket lehine ipotek tesis edebilir. Gayrimenkuller iktisap edebilir. Gayrimenkuller ile ilgili cins tashihi yapabilir, yaptırabilir, devir ve ferağ edebilir. Sahip olunan gayrimenkulleri ve tesisleri gerektiğinde satabilir ve kiraya verebilir, gayrimenkuller ve tesisler kiralayabilir, arazi ve arsalar iktisap ederek üzerlerinde inşaatlar yapabilir veya yaptırabilir, iktisap olunan gayrimenkulleri taksim, ifraz ve tefrik edebilir, üzerlerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat mükellefiyeti, kat irtifakı, tesis etmek gibi işlemlerde bulunabilir.
g. Konusuna giren tüm dallarda amacını gerçekleştirmek için, teşviklerden yararlanabilir ve şirketin amacına ulaşabilmesi için yurtiçinden, yurtdışından her türlü kredi alabilir.
h. Şirket faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine ilişkin her türlü özel depo, ofis, bina, inşaat alanı ve gayrimenkulü veya diğer tesisleri kurabilir, ihdas edebilir, kiralayıp, kiraya verebilir, işletebilir veya satabilir.
i. Konusuna giren tüm dallarda yasaların öngördüğü şekil ve şartlarda yurt içi ve yurt dışında firmalara, şirketlere, holdinglere iştirak edebilir, ortaklıklar kurabilir, yeni şirketler kurabilir ve kurulmuş şirketleri devir alabilir.
j. Şirket özelleştirme idaresi veya diğer kamu kuruluşları tarafından açılan her türlü ihalelere katılabilir, bu suretle her türlü varlık satışına iştirak edebilir, kısmen veya blok olarak satışa sunulan kuruluştan alabilir, iştirak edebilir, konu ile ilgili her türlü sözleşmeleri akdedebilir, konu ile ilgili her türlü muameleleri yapabilir.
k. Şirket kendisinin ve/veya üçüncü kişilerin kullandığı ve/veya kullanacağı krediler için, kendisinin ve/veya üçüncü kişilerin doğmuş ve doğacak her türlü borçları için ayni veya nakdi teminat verebilir, her türlü işletme rehini, hisse rehini, şirket rehini ve her türlü ipotek verebilir. Kendisinin ve/veya üçüncü kişilerin doğmuş veya doğacak borçlarına kefalet verebilir. Ayrıca alacak ve hakları için temlik verebilir.
l. Şirket, şirket konusunu doğrudan ya da dolaylı olarak destekleyen bütün kanuni ve ticari faaliyet ve işlemleri yürütebilir.