KMO ANADOLU OTOYOL İŞLETMESİ ANONİM ŞİRKETİ

GARİPÇE MAH. RUMELİ FENERİ CAD. NO:280 PK:34450 SARIYER - SARIYER / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 16.05.2022 17:30:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : KMO ANADOLU OTOYOL İŞLETMESİ ANONİM ŞİRKETİ
  • Tabela Ünvanı : KUZEY MARMARA OTOYOLU İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
  • Firma Türü : ANONİM ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 28 Haziran 2016 Salı
  • Sermaye : 3.485.700.000,00 ₺
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - ÜSKÜDAR VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 05640586302
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 42116-5
  • Oda Sicil Numarası : 1032159
  • NACE Kodu : 522108
  • Faaliyet Alanları : İnşaat Taşeronluğu
  • Mersis No : 0564058630200010
KUZEY MARMARA OTOYOLU
Avrupa yakasında AVRUPA OTOYOLU YATIRIM VE İŞLETME A.Ş. ve Asya yakasında KMO ANADOLU OTOYOLU İŞLETME A.Ş. olarak iki ayrı görevli şirketten oluşan Kuzey Marmara Otoyol İşletmesi, otoyol kullanıcılarının güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla Akıllı Ulaşım Sistemleri teknolojisi ile donatılmıştır.

Bu teknoloji sayesinde, tüm otoyol güzergahı boyunca konumlandırılan 2360 adet kamera, 86 adet değişken mesaj işareti, 126 adet değişken trafik işareti, 78 adet trafik sayım sensörü, 21 adet meteoroloji istasyonu ve Scada tünel/otoyol güvenlik sistem verileri bir ana ve iki alt kontrol merkezinden 7/24 izlenerek, otoyol trafik güvenliği kontrol edilmekte ve meydana gelen olaylara hızlı bir şekilde müdahale edilerek otoyol trafik hizmetinin kesintisiz, konforlu ve yüksek standartlarda verilmesi hedeflenmektedir.

TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK HİZMETLERİ
-Otoyol, tünel ve köprü işletmeciliği
Firmanın iş Konusu
3.1. Şirket 3996 sayılı Bazı Yatırım Ve Hizmetlerin Yapı İşlet Devlet Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun ile Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulunun 94/5407 sayılı 3996 sayılı Bazı Yatırım Ve Hizmetlerin Yap İşlet Devlet Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanunun Uygulama Usul Ve Esaslarına İlişkin Kararı uyarınca Kuzey Marmara Otoyolu (3 Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi Kurtköy-Akyazı (Bağlantı Yolları Dahil) (Otoyol) kesimi işinin, yap işlet devlet modeli ile yapılması ve işletilmesi ve devrine ilişkin Karayolları Genel Müdürlüğü ile imzalanan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Kurtköy  Akyazı Kesimi Yap-İşlet - Devret Modeli ile Yapılması, İşletilmesi ve Devri İşine Ait Sözleşme (Uygulama Sözleşmesi)ne uygun olarak gerçekleştirmek amacıyla kurulmuştur.
3.2. Şirket, yukarıda belirtilen amacı gerçekleştirmek için aşağıda yazılı faaliyetlerde bulunabilir:
3.2.1. Proje'ye dahil olan otoyol, bağlantı yolları, kavşakları, büyük ve küçük sanat yapılarının tümü ve viyadükler ile bütün ilgili bakım-işletme, ücret toplama tesisi, güvenlik tesisi ve restoran, dinlenme ve konaklama tesisleri, akaryakıt istasyonları ve her türlü hizmet tesisleri ile bunlara ait mütemmimleri ("Tesis") inşaa edebilir ve/veya ettirebilir, bu amaçla ihaleler açabilir, kendi hissedarları ve/veya üçüncü gerçek veya tüzel kişilerle her türlü yapım sözleşmeleri imzalayabilir.
3.2.2. Uygulama Sözleşmesi süresince Tesis'i işletebilir, başkalarına kiraya vermek suretiyle işlettirebilir, bakımını sağlayabilir.
3.2.3. Geçici ve/veya kati ithalat ve ihracat işlemleri yapabilir; bunlarla ilgili ihaleler açabilir; açılmış ihalelere girebilir; taahhütlerde bulunabilir.
3 2.4. Proje kapsamında, İşletme döneminde alım ve satım, ithalat ve ihracatını yaptığı tüm mal ve hizmetlerin otoyol kullanıcılarına ulaşması için satış mağazaları kurabilir ve bunları işletebilir.
3.2.5. Şirketin amaç ve konusu ile ilgili temsilcilik, komisyonculuk, taşımacılık, depozitörlük, distribütörlük, bayilik, ticari vekillik alabilir ve verebilir, bu konularla ilgili her türlü anlaşmalar yapabilir.
3.2.6. Marka, alemeti farika, ihtira hak ve beratları, lisans, imtiyaz ve telif hakları, marka, model, resim ve ticaret unvanları, ruhsatname, patent, royalty gibi gayrimaddi haklar iktisap edebilir, bunları kullanabilir, alabilir, satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, üzerlerinde rehin ve intifa hakkı tanımak gibi hukuki tasarruflarda bulunabilir, kendi adına tescil ettirebilir, bu konularla ilgili başkaca sözleşmeler ile teknik bilgi (know-how) sözleşmeleri imzalayabilir, fizibilite ve ekonomik etüdler yapabilir veya başkalarına yaptırabilir.
3.2.7. Yerli veya yabancı gerçek ve tüzel kişilerle devamlı veya geçici ortaklıklar kurabilir, işbirliğine girişebilir, şirket kurabilir, kurulmuş şirketlere ortak olabilir, aracılık yapmamak kaydıyla bunların hisselerini satın alabilir, satabilir veya onlarla birleşebilir, yabancı gerçek ve tüzel kişilerin sermaye, teknoloji, bilgi ve ihtisaslarından yararlanabilir, yabancı personel çalıştırabilir;
3.2.8. Faaliyet konularının gerçekleştirilebilmesi için her türlü fabrika, arsa, arazi, kurulu tesis, işleme, paketleme, üretim ve ambalajlama tesisleri, atölye, depo, soğuk hava deposu, satış yerleri, irtibat bürosu, yazıhane, lojman ve sosyal tesisler kurabilir, satım alabilir, inşa edebilir, ettirebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir.
3.2.9. Menkul ve gemi dahil tüm gayrimenkul malları kısmen veya tamamen satın alabilir, satabilir kiralayabilir, kiraya verebilir, kira sözleşmelerini tapuya şerh ettirebilir, gayrimenkul üzerine intifa mükellefiyetli veya mükellefiyet siz tasarruflarda bulunabilir ihtiyaç fazlasını kısmen veya tamamen başka gerçek yada tüzel kişilere satabilir ifraz veya tevhid ettirilebilir, parselasyon yaptırılabilir, Medeni Kanun uyarınca ayni ve gayri maddi haklarla ilgili her çeşit intizama ve tasarufi işlemler yapabilir.
3.2.10. Gerek kendi ortakları, gerek üçüncü kişiler ve gerek bankalar ve finans kuruluşlarıyla her türlü kefalet, garanti ve kredi işlemleri yapabilir; özel ve tüzel kişiler, firmalar, kamu kurum ve kuruluşları, mahalli idareler ve bunlara bağlı kuruluşlar, Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından ihraç olunan hisse senetlerini, tahvilleri ve diğer menkulleri satın alabilir, (aracılık yapmamak kaydıyla) satabilir, rehnedebilir veya teminat olarak gösterebilir; borçlarını temin veya alacaklarını garanti altına almak için ticari işletme rehni tesis ve fek edebilir; gelirlerini, sigorta poliçelerini ve diğer her türlü haklarını temlik ve rehnedebilir.
3.2.11. Gerek kendi borç ve alacakları ve gerek üçüncü şahısların borç ve alacaklarının teminatını oluşturmak amacıyla gayrimenkullerini ipotek edebilir, marka ve ticari işletme rehni verebilir, alabilir, değiştirebilir ve kaldırabilir;
3.2.12. TTK ve ilgili mevzuat hükümleri uyarınca; Genel Kurul kararıyla her türlü tahvil çıkarabilir, iç ve dış piyasalarda kısa, orta ve uzun vadeli istikrazlar aktedebilir, aval ve kefalet kredileri alabilir, verebilir, başka gerçek veya tüzel kişilere kefil ...ve anasözleşmesinde yazılı olan diğer işler

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
KMO ANADOLU OTOYOL İŞLETMESİ ANONİM ŞİRKETİ
İPTAL