MOTORLU ARAÇLAR TAMİR, BAKIM VE İMALATI Meslek grubunda, TUZLA / İSTANBUL Bölgesinde Sivil gemilerin ve teknelerin onarım ve bakımı (yüzen yapılar, sandal, kayık, vb. bakım ve onarımı ile bunların kalafatlanması dahil) konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
1.Vapurlar, motorlu gemiler, tankerler, gemiler, yelkenli gemiler, yatlar, römorkörler, mavnalar, yük mavnaların ve diğer her türlü deniz taşıtını;
kara taşıtları dahil olmak üzere güdücü kuvvete sahip her türlü kara veya su yolu taşıma ve nakliye aracı, yelkenler, tekneler, çapalar, halatlar, palangalar, mobilyalar ve bunlara ait diğer tüm ihtiyaçlar dahil olmak üzere her türlü motor, kazan, makine teçhizatı ve aksamları ile birlikte kara veya su yoluyla her türlü taşıma ve taşıma araçları yapımı, teçhizatı, kullanımı ve işletilmesi için gerekli, uygun veya elverişli tüm malzeme, eşya, alet, teçhizat ve araç ile birlikte;
bu tür gemileri ve diğer araçları satın almak yada başka yollarla edinmek, sahip olmak, kullanmak, işletmek, teminat olarak vermek, ipotek ettirmek, rehin koymak, kiralamak, kiraya vermek, kısa süreli kiraya vermek, satmak, yapmak ve tamir etmek ve bunları donatmak, döşemek ve teçhiz etmek.
2. Dünyanın çeşitli limanları arasında okyanus, kıyı, iç ticaret ve genel olarak nakliye, yük, toplu nakliyat, yolcu, posta ve kişisel eşyaların su ile taşınması ve genel olarak su üzerinden ticaretle uğraşmak.
3. Her türlü rıhtım, iskele, betonarme iskele, denize uzanmış iskele, kuru havuz, antrepo ve depolama tesisini ve bunlarla ilgili her türlü gayrimenkul, kişisel veya karışık mülkleri satın almak veya başka türlü elde etmek, kullanmak, işletmek, kiralamak, inşa etmek, onarmak, satmak veya herhangi bir şekilde elden çıkarmak.
4. Gemi direktörü, gemi komisyoncusu, gümrük komisyoncuları, gemi acenteleri, nakliye mülkleri direktörü, nakliye müteahhitleri, nakliye acenteleri, ambarcılar, iskele görevlileri, gemi levazımcısı ve genel tüccarlar olarak hareket etmek
5. Herhangi bir kişi, firma, dernek, şirket, belediye, ilçe, eyalet, siyasi kuruluş, hükümet, topluluk veya bunların herhangi bir kolonisi ile her türlü sözleşme ve taifnameye katılmak, bunlara hazırlamak, uygulamak
6. Burada belirtilen veya kastedilen yetkilerden herhangi birine veya hepsine dair genel veya özel şekilde vekil, aracı veya temsilci tayin etmek veya olmak, vekil, aracı veya temsilci atamak.
7. Yabancı ülkelerde, ülkedeki kanunlar dahilinde faaliyet göstermek, bir veya daha fazla ofis bulundurmak ve yetkilerini kullanmak.
8.Gerektiği takdirde ticari işlemler için şirket haklarını, ayrıcalıklarını veya imtiyazları kullanmak veya şirketin diğer yasal amaçları için borçlanmak yada para toplamak, ipotek, rehin, kredi veya başka yollarla teminatlandırılmış veya teminatsız senet, bono, çek, kambiyo senetleri ile borcu yoktur yazısı ve belgelerini düzenlemek, hazırlamak, kabul etmek, tasdiklemek, icra etmek ve vermek.
9. Oy kullanma hakkına sahip hissedarların çoğunluk oyu ile yetkilendirildiğinde şirketin gayelerinin ilerlemesi yönünde olmayan teminatlar vermek, eşit oy ile yetkilendirildiğinde bu teminatlar ipotek ve rehin edilerek ve şirket mülkiyetinde güvenlik hakkı oluşturarak güvence altına alınabilir.
10. Her türlü ve çeşitteki gayrimenkul ve kişisel mülkiyeti satın almak veya başka yollarla elde etmek, elinde tutmak, sahibi olmak, ipotek etmek, satmak, tebliğ etmek veya başka şekilde elden çıkarmak,
11. İhtira beratı, patent hakları, ruhsatlar, ayrıcalıklar, ıslahatlar ve bu şirketin herhangi bir işletmesine bağlantılı veya yararlı olan süreçler, telif hakları, ticari markalar ve ticari isimler için başvuru yapmak, bunları satın alarak veya başka yollarla güvence altına almak, elinde tutmak, kullanmak, satmak, devretmek, kiraya vermek, yetki vermek, ipotek etmek veya başka şekilde elden çıkarmak.
12.Yerli veya yabancı herhangi bir kişi, ortaklık, firma, şirket, kurum, dernek veya diğer ticari kuruluşlar veya herhangi bir yerli veya yabancı hükümet, belediye veya diğer kamu otoritesi tarafından oluşturulan veya ihraç edilen menkul kıymetlerin beraberinde getirdiği tahvil, senet, bono, borcu yoktur yazısı ile hisse senedi, kefalet, haklar, sertifakalar, makbuzlar veya diğer herhangi bir belge veya hakları satın almak veya başka bir şekilde elde etmek, güvence altına almak, elinde tutmak, rehin vermek, herhangi bir şekilde değerlendirmek, satmak, dağıtmak veya başka bir şekilde elden çıkarmak ve genel anlamda ticaretini yapmak ve bu tür menkul kıymetlerin hamili veya sahibi olarak bunlarla ilgili tüm hak, yetki ve ayrıcalıkları kullanmak, bu tür menkul kıymetlerin muhafaza edilmesi, korunması, geliştirilmesi ve değerinin arttırılması için her türlü eylem ve işi yapmak ve bu menkul kıymetleri ihraç eden, oluşturan veya bunlardan sorumlu olanlara kredi, sübvansiyon, garanti veya başka bir şekilde yardım etmek, talepler doğrultusunda, öncesinde veya başka şekilde ödeme yapmak, şartlı olarak veya başka şekilde yeniden satma, yatırım yapma veya başka hukuki amaçlar doğrultusunda bunlar için sigorta yapmak veya abone olmak ve bunlarla bağlantılı olarak veya başka bir şekilde, herhangi bir menkul kıymetin alım satımını gerçekleştiren herhangi bir ticaret kurulu, borsa veya diğer benzer kurumlarda üyelik bulundurmak veya başka bir şekilde güvenli ticaret ayrıcalıkları elde tutmak ve söz konusu herhangi bir kurumun kurallarına uymak.
13.İş sahibi, temsilci, komisyoncu veya ticaret, satış, iş, finans mümessili yada temsilcisi olarak, genel veya özel, herhangi bir yerli ve yabancı kişi veya kamu otoritesi çerçevesinde yetkiye izin verdiği ölçüde emtia, ürün, mamul, ticari mal, malzeme, her türlü özellikteki ve eşkaldeki taşınmazları veya şahsi mülkü ve bunlarla birlikte paylarını satın almak veya başka yollarla edinmek, elde tutmak, rehin vermek, herhangi bir şekilde yararlanmak, ithalat ve ihracatını gerçekleştirmek, satmak, dağıtmak veya başka yollarla elden çıkarmak ve ana hatlarıyla ticaretini yapmak, bu tür ürünlerin, mamullerin veya taşınmaz yada şahsi malların ticaretinin yapıldığı ticari heyeti, kambiyo ve benzeri kurumlarda ticaret ayrıcalıklarını elde etmek.
14.Konusu ile ilgili ticaret, imalat ve alım satım, ithalat ve ihracatı işleri ile ilgilenmek ve bu tür işlerin gerektirdiği tüm eylemleri yapmak
15. Depoculuk işlerini yürütmek ve cirolu veya cirosuz emtia senedi vermek, depolanan malların güvenliğini sağlamak amacıyla ön ödeme yapmak ve kredi kullanmak gibi depoculuğa bağlı diğer işleri yerine getirmek.
16.Yukarıda ifade edilen ve aşağıda belirtilecek amaçlardan herhangi biri ile ilgili olarak gayrimenkul, menkul veya karışık, maddi veya mücerret, uygun veya gerekli araziler ve ilaveleri, depolar, fabrikalar, binalar, yapılar, iskeleler, rıhtımlar, değirmenler, barajlar, mağazalar ve konut satın almak, kiralamak yada başka şekilde temin etmek, elde tutmak, ipotek etmek, kefalet ve rehin vermek, inşa etmek, tesis etmek, imar etmek, yürütmek ve idame ettirmek, geliştirmek ve ilerletmek, satmak, kiraya vermek veya başka yollarla elden çıkarmak
17.Herhangi bir kişinin şirket kuruluşu, şirket birleşmesi, yeniden yapılanma veya tasfiyesini sağlamak için yasaların onay verdiği yollarla desteklemek ve sorumluluk üstlenmek.
18.Şirketin yürütmeye yetkili olduğu işlere benzer işlerle ilgilenmiş ve ilgilenecek olan kişilerin firma değerleri, hakları, varlıkları ve işlerinin bir kısmını veya tamamını elde etmek, şirketin menkul değerleriyle veya nakit olarak aynı miktarı ödemek, elde edilen hak ve mülkiyetin tamamını veya bir kısmını elde tutmak, kullanmak ve bir şekilde elden çıkarmak ve bu kişinin herhangi bir taahhüdünü üstüne almak ve işletmenin tamamını veya bir kısmını yasal bir şekilde yürütmek.
19.Herhangi bir kişi veya kamu otoritesi ile herhangi bir düzenleme yapmak, oluşturmak ve yürütmek, satın alarak, kiralayarak, tayin veya başka yollarla yetkililer, haklar, ayrıcalıklar, dokunulmazlıklar, muaflıklar, garantiler, hibeler ve imtiyazlar elde etmek, bunları edinmek, elde tutmak, sahibi olmak, uygulamak, yararlanmak, elden çıkarmak veya icra etmek, iş bu şirketin faaliyette bulunabileceği gibi işletme olması koşuluyla, bunlara bağlı herhangi bir işletmeyi üstlenmek ve kovuşturmak, herhangi bir kişiyi bu amaçlar doğrultusunda teşvik etmek, kurulmasına neden olmak ve bir şekilde yardım etmek.
20.Herhangi bir kişinin tanıtımı, organizasyonu, yeniden yapılanması, sermaye yapısının yeniden düzenlenmesi, tasfiyesi, konsolidasyonu, birleşmesi yada bunlara bağlantılı olarak düzenlenen menkul kıymetlerin ihracı, aracılık taahhüdü, satılması veya dağıtılması ile bağlantılı olarak şirketlere izin verilen danışmanlık, soruşturma, denetim hizmetlerini, yönetimsel ve diğer hizmetleri ifa etmek, herhangi bir kişiye veya kamu otoritesine genel yatırım danışmanlığı, mali danışmanlık veya yönetim hizmetleri sunmak.
21.Taşınır, taşınmaz veya karma mallar fark etmeksizin şirket tarafından sahip olunan, edinilen, kontrol edilen veya işletilen herhangi bir mülke yasal unvan, herhangi bir yasal veya hakça mülk, hak veya menfaat sağlamak yada olanak vermek, söz konusu şirketin vekil veya temsilcisi olarak veya mütevelli sıfatı ile yada yönetim kurulunun şirket için yararlı olacağını düşündüğü diğer uygun şart ve koşullara göre kurulmuş veya kurulacak herhangi bir kişi adıyla yada yönetimindeki herhangi bir kişinin adı altında bulunmak, haiz olmak veya kayda geçmek.
22.Şirketin yürütmekte yetkili olduğu benzer işlerin veya şirketin amaçlarından herhangi birinin gerçekleştirilmesi için zorunlu, uygun veya gerekli olduğu düşünülen herhangi bir iş veya işleminin yürütülmesinde, herhangi bir kişi veya kamu otoritesi ile kar paylaşımı, çıkar birliği, karşılıklı imtiyaz veya işbirliği için herhangi bir yasal düzenlemeye girmek.
23.Yatırım olarak kullanılmamış sermayeleri veya sermaye fazlasını zaman zaman menkul değerlere, vadeli veya vadesiz kredilere vs şirketin makul bulduğu ölçüde, varsa yönetim kurulunun kararlaştırdığı menkul değerlere yatırmak.
24. Kara, su ve deniz motorları, elektrik motorları, su pompaları ve bunlara ait yedek parça ve teferruatı ithalini, ihracını ve dahilini ticaretini yapmak.
25. Yerli ve yabancı gemi, tanker, şilep, koster, denizaltı, motor, tekne ve ticari amaçlı tüm deniz yük ve insan taşıtlarının mekanik elektrik, elektronik, elektromekanik ve bilumum teknik bakımlarını gerçekleştirmek, bunları gerçekleştirmek için tersaneler, tamirhaneler, atölyeler, kızak ve çekek yerleri, kuru ve sabit havuzlar kurmak. Bu araçların her türlü ikmali, donatılması, yük ve lömbo işlerini yapmak.
26. Gemi acenteliği işleri, gemilere yakıt, kumanya ve malzeme ikmalleri yapmak ve yaptırmak.
27. Yatçılık işleri yapmak, yat yaptırmak, kiralamak ve kiraya vermek.
28. Her türlü yat donanım malzemeleri, yat aksesuar parçaları imalat, alım, satımı ile ithalat ve ihracatını yapmak
29. Her türlü yat, tekne, gemi inşa etmek, ettirmek, bakım ve onarımını yapmak, gemi havuzlamak veya aracılık, acentelik ve komisyonculuğunu yapmak
30. Her türlü gemi almak, satmak, kiraya vermek, aracılık, acentelik ve komisyonculuğunu yapmak
31. Gemi inşa ve sanayisine yönelik imalatlar yapmak, bu işlerle ilgili taahhüt, her nevi plan, proje ve mühendislik, teknik müşavirlik hizmetlerini yapmak ve de konuları ile ilgili pazarlama alanında üretimde bulunarak ekonomik ve teknolojik fayda sağlayacak yatırım ve çalışmalar yapmak
32. Tersane kurma ve işletme faaliyetlerinin gerektirdiği her türlü malları, yurt içinden ve yurt dışından temin etmek, bu sebeple gemi ve tersane makine teçhizatı ve malzemelerini, demir, çelik, sac, profil, demir ve metal madde mamullerini ham ve yarı mamul malları ithal etmek, satın almak, satmak, aracılık, acentelik ve komisyonculuğunu yapmak
33. Gerek kendi ihtiyacı gerekse yerli ve yabancı şirketler için her tonajda gemi, yat, şilep ve her türlü deniz araçlarının yapımı, montajı, periyodik bakımı ve onarımını gerçekleştirmek ve bunlar için gerekli görülen yerlerde tersaneler, atölyeler, yüzer havuz, kızak ve çekek yerleri inşa etmek, ettirmek, satın almak, ithal etmek, satmak, kiralamak, kiraya vermek ve işletmek
34. Yurt içinden ve/veya yurt dışından kuru yük ve /veya dökme yük gemileri, her nevi hurda gemiler, kimyevi madde ve /veya petrol tankerleri, konteyner gemileri, maden gemileri, ro ro gemileri, römorkörler, soğutma sistemli(refer)gemiler, özel ve çok maksatlı gemiler, yolcu gemileri, bilumum yatlar da dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü gemi ve/veya deniz aracı satın alabilir, satabilir, inşa edebilir, ettirebilir, montajını yapabilir, hurda gemileri sökebilir, parçalayabilir, tüm bunları kiraya verebilir, finansal kiralama yoluyla iktisap edebilir, ithal ve/veya ihraç edebilir.
35. Savunma sanayine yönelik her türlü alım, satım, ithalat, ihracat, imalat işleri yapmak
36. Yurt içinde ve yurt dışında turistik amaçlı geziler ve turlar düzenlemek. Yerli ve yabancı turistlerin yurt içinde ve yurt dışında konaklama, seyahat taşıma, rehberlik hizmetlerini yürütmek.
37. Her türlü seyahat acenteleri kurmak, kurulmuş acentelere ortak olmak.
38. Uçak, otobüs, gemi gibi tüm ulaşım araçları için her türlü bileti satmak ve bu maksatla bilet satış yerleri açmak.
39. Her türlü gemi ve yat işletmeciliği yapmak, gemi ve yat kiralamak.
40. Ticari amaçlı her türlü motorlu araç kiralama hizmetleri verebilir.
41. Her türlü hava, deniz, kara vasıtaları ile şehir içi, şehirlerarası ve uluslararası yolcu taşımacılığı yapmak.
ŞİRKET YUKARIDA YAZILI AMAÇLARINI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN;
a. Her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi her türlü hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat irtifakı, kat mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhit, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir,
b. Şirketin işleri için yerli ve yabancı şirket ve/veya hükmü şahıslarla, ilgili mevzuat çerçevesinde, kısa ve uzun vadeli konsorsiyumlar tesis edebilir, mali mesuliyet anlaşmasına dayanan işler yapabilir. Her türlü bankalardan diğer kredi müesseselerinden kısa, orta ve uzun vadeli her türlü kredi alabilir,
c. Konusu ile ilgili her türlü sözleşmeleri akdedebilir, ihalelere iştirak edebilir, taahhüt işlerine girişebilir, aldığı işleri bizzat yapabilir veya ahara ihale edebilir. Konusu ile ilgili her türlü teşvik tedbirlerinden istifade edebilir,
d. Konusu ile ilgili ticari yatırımlarda bulunabilir, her türlü mali, ticari ve idari tasarruflarda bulunabilir,
e. Konusu ile ilgili olan veya bu faaliyetleri için faydalı bulunan ihtira haklarını, beratları, lisans ve imtiyazları, patentleri, telif haklarını, alametifarikaları, teknik yardım ve ruhsatları, know-how, ticaret unvan ve markaları, işletme haklarını, işletme imtiyazlarını ve bunlar gibi çeşitli firti ve gayrimaddi hakları alabilir, kendi namına tescilini talep edebilir, kiralayabilir, satabilir, kiraya verebilir, kullanabilir,
f. Konusu ile ilgili;
her türlü gayrimenkul, nakil vasıtası, tesis ve makineleri, bunlara müteallik ayni hakları satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, işletebilir. İpotekli veya serbest her türlü menkul ve emtiayı;
alabilir, satabilir, finansal kiralama yoluyla kiralayabilir,
g. Konusu ile ilgili inşaat işleri yapabilir, yaptırabilir;
gerekli gördüğü taşınmazları alabilir, satabilir ve bu taşınmazlarla ilgili tapu ve resmi dairelerdeki işlemleri yapabilir;
tevhit, ifraz, parselasyon, kamu kuruluşları lehine bedelli veya bedelsiz terk işlemleri yapabilir,
h. Şirket konusu ile ilgili olarak;
şirketin ve üçüncü şahısların borçlarını ve alacaklarını temin için ipotek, rehin, kefalet ve diğer teminatları verebilir, alabilir, ipotekleri fek edebilir, gerektiğinde alacaklarına karşılık ipotek alabilir,
i. Şirket konusu ile ilgili başkaca şirketler kurabilir, kurulmuş yada kurulacak şirketlere danışmanlık verebilir, ortak veya hissedar olarak iştirak edebilir, şirketin işleri ile ilgili olarak;
başka özel ve tüzel kişilerle, vergi kanunları ve sair mevzuat çerçevesinde, ortaklıklar kurabilir ve ortak işler yapabilir,
j. Konusu ile ilgili olarak yurtiçinde ve yurtdışında şubeler açabilir, mümessillik, temsilcilik, distrübütörlük, bayilik, acentelik alabilir, verebilir, anlaşmalar yapabilir, sergi ve fuarlara katılabilir,
k. İlgili mevzuat çerçevesinde;
İnternet, telefon ve diğer telekomünikasyon araçları vasıtasıyla;
konusu ile ilgili her türlü ürün ve hizmetlerin;
alım, satım ithalat, ihracat, dağıtım ve pazarlamasını yapabilir,
l. Konusu ile ilgili yurtiçinde ve yurtdışında konferanslar düzenleyebilir, düzenlenmiş konferanslara öğrenci ve eğitmenlerin katılabilmesi için organizasyonlar düzenleyebilir,
Yukarıda sayılanlardan başka, ileride gerekli görülebilecek başka işlere de girişilmek istendiği takdirde bu yolda Genel Kurulca karar alındıktan sonra şirket bu işleri de yapabilecektir.