KOÇAKER LİDAŞ TARIM ÜRÜNLERİ LİSANSLI DEPOCULUK ANONİM ŞİRKETİ

YARMA MAH. 22753. SOK. NO:4 PK:42290 KARATAY - KARATAY / KONYA / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 30.12.2022 17:14:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : KOÇAKER LİDAŞ TARIM ÜRÜNLERİ LİSANSLI DEPOCULUK ANONİM ŞİRKETİ
  • Tabela Ünvanı : KOÇAKER LİDAŞ
  • Firma Türü : PAY SAHİBİ SAYISI BİRDEN FAZLA ANONİM ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 23 Mart 2020 Pazartesi
  • Sermaye : 2.500.000,00
  • Vergi Dairesi : KONYA - SELÇUK VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 5720529097
  • Ticaret Odası : ADANA SANAYİ ODASI
  • Sicil Numarası : 57599
  • Oda Sicil Numarası : 70751
  • NACE Kodu : 521003
  • Mersis No : 0572052909700001
  • E-Tebligat Adresi : 25949-72420-90700
Koçaker Lidaş | Lisanslı Depoculuk
Devlet ve TMO onaylı elektronik ürün senetleriniz (ELÜS) ile ticari borsa ve piyasalarda güvenilir ticaret yapma imkânı sağlıyoruz.

HAKKIMIZDA
1987 yılında ticari faaliyetine başlayan firmamız 25 yıllık tecrübe ve deneyimleri ile bugüne kadar bölge çiftçisinin yanında olmuştur.
Yıllık 150.000 tonun üzerinde mısır arpa buğday ve Ayçiçek alım işlemleri yapılmaktadır.
Ayrıca firmamız dönem içerisinde en kalite tohumlar dan ekimler yaptırarak sertifikalı olarak çiftçimize tohum hizmeti de vermektedir.

Firmamızın üreticimizin bir diğer ihtiyacı olan tarım ekipmanları ve sulama sistemleri ile ilgilide bayilikleri bulunmaktadır.
2020 yılında bölge üreticisine daha kaliteli hizmet vermek amacıyla Lisanslı depoculuk izni alarak Türkiye’nin sayılı lisanslı depolarından biri olan Koçaker Lİdaş Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk A.Ş’nin yapımı tamamlanmış veya devam etmekte olan toplamda 17 adet dikey çelik silo ve 3 adet yatay depo bulunmaktadır.

Tesisimiz içerisindeki depoların toplam kapasitesi 70.000 tondur.
Silolarımızın her birinde depolanan ürünlerin sağlıklı bir şekilde muhafazası için ısı probları, alt ve üst havalandırma fanları ve otomatik fumigasyon cihazları ile teslim edilen ürünler kontrollü bir şekilde depolanmaktadır.
Ayrıca hasat edilen ürünlerin hızlıca depolara aktarılabilmesi için saatlik çalışma kapasitesi 150 ton olan iki adet tremi bulunmaktadır.
Bunların yanında tesisimiz ulaşımı kolay ve hububat ticaretinin merkezinde Konya-Adana karayolu üzerinde Yarma mahallesindedir.

Koçaker lidaş Lisanslı Depoculuk tesisi, teknik özellikler bakımından da üstün teknolojiye sahiptir.
Homojen numune alımı sağlayan otomatik sonda sistemimiz, elektronik hassas kantarımız, ürünlerinizin kalitesinin korunması için son teknolojik donanımlara sahip kurutma ve havalandırma sistemimiz mevcuttur.

MİSYONUMUZ
Çiftçinin ürettiği ürüne değer katan lisanslı depoculuğun hızla yaygınlaştığı bu dönemde çağdaş ve son teknolojik imkânlarla ile donatılmış lisanslı depolama sistemimiz ile müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarına, mümkün olabilecek en hızlı, kaliteli ve ekonomik şekilde cevap verip çiftçilere ürünlerinin emniyeti ve kalitesi ile ilgili güvenilir muhafaza sağlayarak pazar alanını genişleten, piyasalarda fiyat istikrarının oluşmasına yardımcı olan ticaretin her alanında ilkeli ve dürüst çalışma prensipleri çağdaş yapı oluşturmak ve bu yapıyı daha ileriye taşımaktır.

VİZYONUMUZ
Çiftçinin alın teri olan ürünü, kalite sınıfına göre standarda uygun ortamlarda depolayarak, teknolojinin sağladığı imkânları en üst düzeyde kullanarak alım, depolama ve satım süreçlerinin başarıyla gerçekleştirmek, ürün kalitesini koruyarak hem üretici hem de sanayici ve tüccarı koruyarak ülkemiz ekonomisine katma değer ve istihdam sağlayan bir şirket olmaktır.
DEĞERLERİMİZ
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

Tahıl depolarımızı müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre en son teknolojiyle beklentilerini eksiksiz olarak karşılamak için çalışırız.

GÜVENİLİRLİK
Hem çalışanlarımız hem müşterilerimizle dürüstlük ve güvene dayanan uzun süreli ilişkiler kurmak bizim için çok önemlidir.

İNSANA ve DOĞAYA SAYGI
Doğanın enerji kaynaklarını en etkili şekilde kullanarak maksimum verim ilkesi ile çalışmak çevreye karşı olan sorumluluğumuzdur.
Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için doğayı kirletmemeye çalışırız.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK BİLİNCİYLE ÇALIŞMAK
Gelecekte birlikte var olabilmek için, şirketimizin ve müşterilerimizin kaynaklarını verimli, faydalı, süreklilik sağlayacak çözümler üreterek kullanıyoruz.
Değer ve fark yaratmak için, çalışan memnuniyetini müşteri memnuniyetine dönüştürerek, tüm paydaşlarla beraber sürdürülebilirlik bilinci ile tutkuyla çalışıyoruz.
Dünyaya, ülkemize, içinde yaşadığımız topluma, kurumumuza ve paydaşlarımıza karşı sorumluluklarımızın bilincinde olarak, değişime öncülük etmeye devam ediyoruz.

Modern Depolama
Modern depolama (ürün muhafaza) sistemlerimizle lisanslı ürün işlemlerinizi hızlı ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Kalite ve Sınıflandırma
Fiziksel & kimyasal analiz yapma ve belgelendirme yetkisine sahip laboratuvarlarımız ile ürün kalitesindeki standardı koruyoruz.

Güvenli Ticaret
Devlet ve TMO onaylı elektronik ürün senetleriniz (ELÜS) ile ticari borsa ve piyasalarda güvenilir ticaret yapma imkânı sağlıyoruz.

LİSANSLI DEPOCULUK NEDİR?
Tarım ürünleri lisanslı depo işletmeleri, ekonomik ihtiyaç ve etkinlik şartları göz önünde bulundurularak T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca verilecek izinle anonim şirket şeklinde kurulur.
Şirketin kuruluşunda, bir milyon liradan az olmamak üzere depolama kapasitesine göre yönetmelikle belirlenen tutarda ödenmiş sermayeye sahip olunması ve ilgili yönetmelikte gösterilen belgelerin ibraz edilmesi koşulları aranır.

Kuruluş izni alan şirkete ancak Kanunun öngördüğü şartları taşıdığının tespiti halinde faaliyet izni (lisans) verilir.
Şirket faaliyet izni almadan depoculuk faaliyetinde bulunamaz, ürün kabul edemez, ürün senedi düzenleyemez.
Lisans alınmadan lisanslı depo veya lisanslı depo işletmesi izlenimini verecek hiçbir isim, unvan, işaret ve benzerleri kullanılamaz.

Lisanslı depo işletmek üzere lisans almak için müracaat edenler, depo kapasitesinin ürün rayiç bedelinin %15’inden az olmamak üzere belirlenen tutarda lisanslı depo teminatı vermek zorundadır.
Yine, Lisanslı depo işleticileri, lisans koşulu olarak işletme tesisleri ve lisanslı depoculuk faaliyeti kapsamında depoladığı ürünler için sigorta yaptırmak zorundadır.

Lisanslı depoya tevdi edilen tarım ürünleri, geçerli lisansa sahip yetkili sınıflandırıcılar tarafından analiz edilir ve sınıflandırılır.
Bir ürünün lisanslı depo işletmesine teslim ve kabul edilmesi halinde, söz konusu ürün için ürün senedi düzenlenir.
Teslimat sırasında ürün senedi dışında düzenlenen tartım makbuzu ve delil niteliğini haiz benzer belgeler de ürünün mülkiyetinin ispatında kullanılabilir.

Ürün senedi veya delil niteliğini haiz diğer belgeler; ürünün aynı miktar, cins, sınıf ve kalitede mudîye geri verilmesini garanti eder ve bu teslim satış değil vedia (emanet) anlamındadır.
Basılı ürün senetleri hükmünde olmak üzere elektronik ortamda da ürün senetleri oluşturulabilir.

Lisanslı depo işleticisi, mudînin talebi üzerine, hukuken geçerli bir mazereti olmadıkça gecikmeksizin ürünü teslim eder.
Ürünün tesliminde bu ürüne ait ürün senedini geri alır ve iptal eder.

Ürünler, depolandıkları lisanslı depolardan teslim edilir.
Ancak, ürününün teslim edilenden başka bir lisanslı depodan teslim alınmasına yönelik mudî talepleri, yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde karşılanabilir.

Ürün depodan geri alınmamışsa, ilgili yönetmelikte gösterilen azamî depolama süresi dolmadan en az otuz gün öncesinden lisanslı depo işleticisi mudîye mudînin eline geçecek şekilde yazılı olarak haber verir.
Bu süre sonunda da geri alınmayan ürünün bir kısmı veya tamamı, ürünün niteliğine ve piyasa koşullarına uygun olarak lisanslı depo işleticisince satılabilir.
Bu durumda lisanslı depo işletmesi ücretler ve masrafları düşerek geri kalan tutarı yedi iş günü içerisinde ilgiliye öder.

Ürün İhtisas Borsası
Ürün ihtisas borsası, Ticaret Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulunun teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla anonim şirket şeklinde kurulur.
Şirketin kuruluşunda, bölge düzeyinde faaliyet gösterecekler için beş, ulusal düzeyde faaliyet gösterecekler için on, uluslararası düzeyde faaliyet gösterecekler için beş milyon TL’ den az olmamak üzere sermayeye sahip olunması gerekir.

Kuruluş izni alan şirkete ancak Kanunun öngördüğü şartları taşıdığının tespiti halinde faaliyet izni (lisans) verilir.
Şirket faaliyet izni almadan ürün ihtisas borsacılığı faaliyetinde bulunamaz.

Alivre sözleşmeler ile lisanslı depolarca düzenlenen kıymetli evrak hükmündeki elektronik ürün senetleri ve ürünü temsil eden benzer senetlerin alım satımı ve rehni gibi işlemlerin ürün ihtisas borsalarında kontrolü ve tescili zorunludur. Borsada tescil gerçekleşmedikçe ürün mülkiyeti başkasına devredilemez.

Kota edilerek ilgili elektronik ürün senedinin ve alivre sözleşmelerin alınıp satıldığı bir ürün ihtisas borsası faaliyette bulunmuyorsa bunlar teknik, kurumsal ve malî alt yapısının yeterliliği tespit edilen ve Ticaret Bakanlığı’ndan izin alan ticaret borsalarında işlem görür.

Elektronik Ürün Senetlerine ilişkin; alım satımın tescili, devir ile bedelinin ödenmesi, alıcı ve satıcı ile üçüncü şahısların haklarının korunması, yükümlülüklerinin yerine getirilmesi ve alım satıma ilişkin diğer hususlar, borsanın sorumluluğunda olup, bu işlemlerden dolayı doğan zararlar borsa tarafından tazmin edilir.

Yetkili Sınıflandırıcılar
5300 sayılı Kanun kapsamında lisans alarak, tarım ürünlerini analiz eden, ürünün nitelik ve özelliklerini belirleyen, standartlara uygun olarak sınıflandıran ve bu hususları belgelendiren, gerçek ve tüzel kişilerce işletilen laboratuvarlardır.

LİSANSLI DEPOCULUK SİSTEMİ AMAÇ VE HEDEFLERİ NEDİR?
1- Hasat dönemlerinde tarım ürünlerindeki arz yığılması nedeniyle oluşan fiyat düşüşlerinin önlenmesi ve piyasanın dengelenmesi,

2- Özellikle finansman sıkıntısı çeken küçük çiftçiler ile ürün sahiplerinin, lisanslı depolara verdikleri ürünleri karşılığında aldıkları ürün senetleri aracılığıyla bankalardan kredi ve finansman sağlamaları,

3- Tarım ürünleri ticaretinin herkesçe kabul gören standartları belirlenmiş ürünler üzerinden yapılması, kaliteli üretimin teşvik edilmesi, güvenli bir piyasanın oluşturulması,

4- Tarım ürünleri ticaretinin kayıt altına alınması,

5- Ülkemizde halihazırda uygulanmakta olan tarım reformunun başarılması ve tarım ürünleri ticaretinde özel sektör katılımının artırılması,

6- Üretimde ve fiyatlandırmada Devlet müdahalelerinin asgariye indirilmesi, bu alana yönelik yapılan yüksek harcamalardan önemli tasarruf sağlanması, serbest piyasa ve fiyat oluşumunu bozan müdahalelerden uzaklaşılması,

7- Tarım ürünleri üreticileri açısından kolay pazarlanabilen, iyi muhafaza edilen ve nakliye masrafları en aza indirilmiş bir sistemle istikrarlı ve daha yüksek bir gelir seviyesi elde edilmesi,

8- Yatırımcılar için dövize, altına, hisse senedine, faize ve benzerlerine alternatif yeni bir yatırım aracı sağlanması,

9- Ürün ticareti ile uğraşan tacir ve sanayicilerimizce, kalitesi bilimsel kriterlere göre belirlenmiş ve fiyat istikrarı sağlanmış ürünlerin kolayca temini,

10- Tarım ürünlerinin, fizikî mal ve numune gösterilmesine ve teslimine gerek olmaksızın ürün senetleri veya elektronik ürün senetleri aracılığıyla ticaretinin yapılması,

11- Standardı belirlenmiş ürün ve lisanslı depo sistemiyle tarım ürünlerinde vadeli işlem ve opsiyon piyasalarına geçilmesi,

12- Ürün depolanması, bankacılık ve sigorta sektörü açısından yeni iş alanlarının oluşturulması,

13- Ülkemizin yakınında bulunduğu Orta Doğu, Balkanlar, Türkî Cumhuriyetler ve Asya coğrafyasındaki tarım ürünleri ticaretinde de önemli rol üstlenmesi ve pay sahibi olunması, hedeflenmiştir.

RESMİ FAALİYET KONUSU
KARGO, POSTA VE DEPOLAMA Meslek grubunda, KARATAY / KONYA Bölgesinde Hububat depolama ve antrepoculuk faaliyetleri (hububat silolarının işletilmesi vb.) konularında hizmet vermektedir.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
KOÇAKER LİDAŞ TARIM ÜRÜNLERİ LİSANSLI DEPOCULUK ANONİM ŞİRKETİ
İPTAL