BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Meslek grubunda, ATAŞEHİR / İSTANBUL Bölgesinde Bilgisayar programlama faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
1- Bilgisayar programlama faaliyetleri (sistem, veri tabanı, network, web sayfası vb. yazılımları ile müşteriye özel yazılımların kodlanması vb.) yapmak ve her türlü bilgisayar donanımı içine işlenmiş yazılımların, işletim sistemi yazılımlarının, uygulama yazılımlarının, veri tabanı, verimlilik artıran yazılımların, multi medya (çoklu ortam) yazılım ürününü ve benzeri sair her türlü yazılımın üretimi, geliştirilmesi, islenmesi, çoğaltılması, her türlü fiziki ve elektronik ortamda yayılması, sunum ve animasyon, simülasyon gibi çoklu ortam ürünlerinin alımını, satış ve pazarlamasını, ithalat ve ihracatını yapmak.
2- Türkiye'de yerleşmiş olmayan kişilerle, işyeri, kanuni ve is merkezi yurt dışında bulunanlara Türkiye'de verilen ve münhasıran yurt dışında yararlanılan mühendislik, tasarım, yazılım, veri saklama, veri işleme, veri analizi faaliyetlerinde bulunmak.
3- Gerek üretilen, geliştirilen gerekse kullanma lisansı alınıp satılan, ithal ve ihraç edilen, pazarlanan yazılımları öğretmek veya kullanıcı ve bilgisayar personelinin eğitimi konusunda her türlü teknik destek, eğitim, teknik servis faaliyetleri gibi yazılım ve donanım için satış öncesi ve sonrası her türlü hizmeti yapmak, yürütmek.
4- Her türlü bilgisayar yazılım ürünleri, bilgisayar, bilişim, iletişim, elektronik iletişim ortamı, internet, çoklu ortam (multi medya) ürünleri alanlarında, mühendislik, mimarlık müşavirlik, etüt, proje, fizibilite çalışmaları yapmak;
her türlü destek, tamir, servis, montaj hizmetlerini yürütmek, gerektiğinde bunlarla ilgili teknik servisler kurmak, sistem çözümleme, bilgisayar teknolojisini geliştirme hizmetlerini üretmek, pazarlamasını yapmak;
aynı hizmetleri internet üzerinde de vermek, satmak, pazarlamasını yapmak.
5- Faaliyetleriyle ilgili olarak yurt içinde ve dışında yazılım evleri, daimi temsilcilikler, tesisler kurabilir, amaç ve konusu ile ilgili mal ve hizmetleri, marka ve lisansları yurt içinde ve dışında pazarlayabilir. Yasal izinleri almak koşuluyla ithalat ve ihracat faaliyeti, serbest bölge faaliyeti yapabilir. Bunun için gerekli organizasyonlar kurabilir veya mevcutlarına iştirak edebilir, diğer şahıs ve kuruluşlara distribütörlük, bayilik verebilir.
6- Şirket faaliyetleri ile ilgili olan veya bu faaliyetler için faydalı bulunan ihtira haklarını ve beratlarını, lisans ve imtiyazları, patentleri, telif haklarını, coğrafi işaretleri, endüstriyel tasarımları, teknik yardım ve ruhsatları, ticaret unvanlarını, markaları, işletme haklarını, işletme imtiyazlarını ve bunlar gibi çeşitli fikri ve gayri maddi hak ve kıymetleri devir alabilir, iktisap edebilir, devredebilir, kendi adına tescil ettirebilir, satabilir, teminat olarak gösterebilir, kiralayabilir, rehin edebilir ayni sermaye olarak başka şirketlere koyabilir, ve sair her türlü hukuki tasarruflarda bulunabilir, maksat ve mevzuu ile ilgili her türlü know-how anlaşmaları yapabilir, kullanabilir.
7- Veri hazırlama, onarma, düzenleme işlemleri veya hizmetlerini yapmak, satmak, ya da bunları kiraya vermek, internet üzerinde yayınlamak.
8- Bilgisayar sistemlerinin kurulması ve bunun için her türlü elektrik elektronik donanım imal ve montajını yapmak.
9- Kamu, özel ve tüzel kişilere bilgisayar yazılım ve donanım seçiminde fizibilite raporları hazırlamak, mühendislik, müşavirlik, eğitim, destek ve servis hizmeti almak, vermek.
10- Kamu, özel ve tüzel kişilerin kayıt altına girmiş belgelerin, dosyaların, defter ve tutanakların yok edilmesi, CD, DVD, Harddisk her türlü taşınabilir veya sabit Bilgisayar, Laptop, Server, ses ve görüntü kayıt cihazlarının verilerini silmek silinen verilerin geri dönüştürülemeyeceğine dair raporları hazırlamak, konusuyla ilgili mühendislik, müşavirlik, eğitim, destek ve servis hizmeti almak, vermek.
11- Amaç ve konusunu gerçekleştirmek için ihtiyacını karşılamak veya kaynaklarını değerlendirmek üzere;
gerekli her türlü ilk madde ve malzemelerini, yarı mamul ve mamulleri, makine, taşıt, yazılım ve teçhizatları satın alabilir, ithal edebilir, bunların üretimi ile ilgili tesisleri kurabilir, kurulmuş olan tesisleri satın alabilir.
12- Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili olarak fason işçilik ve taşeronluk yapabilir, yaptırabilir. Şirket maksat ve mevzuu ile ilgili olarak her türlü fuar, sergi ve panayırlara iştirak edebilir.
13- Çalışma konusuna giren Devlet ve Kamu Kuruluşları bünyesindeki her türlü döner sermayeli işlerin ihalesine girebilir.
14- Şirket, konusu ile ilgili ve faaliyeti için faydalı bulunan ihtira haklarını ve beraatlarını, alameti farikaları(marka), işaret, lisans ve imtiyazları, telif haklarını, patentleri, ticaret unvanlarını, izin, ruhsatname, teknik yardım, işletme hakki, işletme imtiyazları, sınai resim ve modelleri ve bunlar gibi her türlü gayri maddi hakları istihsal ve iktisap edebilir, kullanabilir, devralabilir, devredebilir, üçüncü şahıslara kısmen veya tamamen kiralayabilir, teminat olarak gösterebilir ve sair hukuki tasarruflarda bulunabilir. Bu maddede sayıla gelen hak ve kıymetleri kendi adına tescilini yaptırabilir.
15- Şirket, faaliyet konusunu gerçekleştirmek üzere yurt içinde ve dışında her çeşit taşınır ve taşınmaz malların ve bunlara ilişkin her türlü ayni ve şahsi hakları iktisap edebilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, tapuya şerh verdirebilir, gereğinde satın alıp satabilir, şirketin gayri menkul mallarını kısmen veya tamamen ipotek edebilir, rehin olarak verebilir, fekkini talep edebilir, şirketin alacaklarını temin için başkalarının gayri menkul malları üzerinde şirket yararına her türlü rehin kurabilir, tescil edebilir, kaldırabilir, şirket lehine ipotek tesis edebilir, fek edebilir, şirketin amaç ve konusu ile ilgili olmak üzere taşınır ve taşınmaz vaadi sözleşmesi yapabilir, ve bunları taşınmaz vaadi kütüğüne şerh ettirebilir, bütün bu konularda üçüncü şahıslara vekalet verebilir. Ayrıca irtifa, intifa, sükna hakları, kat irtifakı, kat mülkiyeti tesis edebilir. Medeni kanun hükümleri gereğince ayni ve gayri maddi haklarla ilgili her çeşit iltizamı ve tasarruf işlemleri yapabilir. Gayrimenkuller üzerinde asaleten ve kefaleten ipotek verebilir veya ipotek altına alabilir, tasarruflarda bulunabilir, leyh ve aleyhine ayni haklar tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
16- Gerçek ve tüzel kişilerle her türlü iş birliğine girişebilir. İlgili kurum ve makamlardan gerekli izinleri aldıktan sonra ortaklıklar kurabilir, yeni kuruluşlar ve şirketler kurabilir, kurulmuş veya kurulacak şirketlere ortak olabilir. Çalışma konularıyla ilgili taşeronluk alabilir veya verebilir.
17- Konusu ile ilgili şubeler ve irtibat büroları açmak, açılmış olanları devralmak, işletmek ve imtiyaz hakkı almak ve vermek.