LEGALX YAPAY ZEKA TEKNOLOJİLERİ ANONİM ŞİRKETİ

ATATÜRK MAH. ERTUĞRUL GAZİ SOK. D2 BLOK NO:2R İÇ KAPI NO:15 ATAŞEHİR - ATAŞEHİR / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 14.07.2025 04:35:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : LEGALX YAPAY ZEKA TEKNOLOJİLERİ ANONİM ŞİRKETİ
  • Firma Türü : PAY SAHİBİ SAYISI BİRDEN FAZLA ANONİM ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 2 Haziran 2025 Pazartesi
  • Sermaye : 250.000,00 TL
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - KOZYATAĞI VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 6081798638
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 1084794
  • Oda Sicil Numarası : 1585766
  • NACE Kodu : 620101
  • Mersis No : 0608179863800001
  • E-Tebligat Adresi : 25828-19316-31018
  • İşletme Adresi : ATATÜRK MAH. ERTUĞRUL GAZİ SOK. D2 BLOK NO:2R İÇ KAPI NO:15 ATAŞEHİR PK: 34758 İSTANBUL TÜRKİYE
  • Posta Kodu : 34758
  • İlçe /İl : ATAŞEHİR / İSTANBUL
  • Ülke : TÜRKİYE
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Meslek grubunda, ATAŞEHİR / İSTANBUL Bölgesinde Bilgisayar programlama faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.

FİRMANIN İŞ KONUSU
1- Şirket her türlü bilgisayar, bilgisayar parçaları ve bilgisayar yedek parçaları ile sarf malzemeleri, bilgisayar programları, boş, dolu optik, manyetik ve benzeri ses, görüntü, veri depolama parçaları, müzik seti, bileşik cihazlar, fotoğraf makineleri ve bilgisayar konusu ile ilgili yayın ve dokümanların temini, toptan ve perakende dâhili ticareti ile ithalatı ve ihracatı ile sözleşmeye dayalı veya sözleşme harici teknik servis ve danışmanlık hizmetleri, internet sağlayıcılığı, (web sayfası hazırlayıcılığı) sesli ve görüntülü, şifreli veya şifresiz elektronik haberleşme ürünleri bayiliği yapabilir, yaptırabilir.
2- Şirket her türlü bilgisayar ve elektronik cihaz için, her türlü yazılımı üretir, geliştirir, entegrasyonunu yapar veya üçüncü şahıslara firma nam ve hesabına ürettirir. Üretilen yazılımın bakımını ve desteğini verir, satar, kiralar ve lisanslar.
3- Şirket her türlü bilgisayar donanımı içine işlenmiş yazılımları, işletim sistemi yazılımlarını, uygulama yazılımlarını, veri tabanı, verimlilik artıran yazılımları, multimedya (çoklu ortam) yazılım ürününü ve benzeri sair her türlü yazılımı üretir, geliştirir, işler, çoğaltır, her türlü fiziki ve elektronik ortamda yayar.
4- Bilgisayar sistemleri, bunların yazılım ve çevre birimlerinin ve ilgili tüm bilgi işlem donatımlarının endüstriyel, askeri ve tıbbi elektronik cihazların ve ilgili tüm yardımcı malzemelerin montaj ve imalatını, genel dağıtıcılığını, işletilmesini, bakımını, kiralamasını ve satışını yapmak.
5- Her türlü analog ve dijital donanım ürünlerinin, bilgisayar (donanım), bilgisayar yan ürünü, yan donanım, birimleri, her türlü bilişim ve otomasyon sistemleri, her türlü ev, büro, işyeri iletişim donanım ve malzemeleri, her türlü elektronik araç gereç ile bunların yedek parçalarının, Her türlü bilgisayar tüketim ve sarf malzemelerinin, her türlü endüstriyel elektronik ve bilgisayar cihaz ve aletleri ile laboratuvar malzemelerinin ve bunlara ait yedek parça ve aksesuar ve sarf malzemelerinin, endüstriyel ve tıbbi laboratuvarlarda kullanılan her türlü analitik cihazlar, ölçü ayar ve kontrol alet ve cihazlarının, her türlü işyerinde kullanılan bilgisayarlı veya bilgisayarsız elektronik donanım ürününün, yan ürününün, sarf malzemesinin imali, ihraç ve ithali, alım, satımı, pazarlanması faaliyeti yapmak.
6- Şirket Araştırma Geliştirme (Ar Ge) ve yazılım projesi geliştirebilir, yapabilir. Ar Ge ve yazılım ile ilgili yurt içi ve yurt dışı firmalarla ortaklık kurabilir ve Ar Ge ve yazılım projeleri kapsamında yurt içi ve yurt dışı sağlanan hibe ve destek programlarına başvurarak yararlanabilir.
7- Yurt içi ve yurt dışında her türlü resmi, özel AR-GE destek ve teşvik uygulamasından faydalanmak. Bu konuda resim özel tüm konsorsiyumlara katılmak ve/veya konsorsiyumlar kurmak.
8- Bilgisayar sistemlerinin kurulması ve bunun için her türlü elektrik elektronik donanımın toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatı, montajını yapmak.
9- Her türlü bilgisayar sistemleri, yazılım ve donanım destek ve danışmanlık hizmetlerini sağlamak.
10- Bilgisayar programlarının ve bilgisayar kontrolü sistemlerin yazılımını yapmak, hosting hizmeti vermek.
11- Bilgisayar sistemlerinin kurulması ve bunun için her türlü elektrik elektronik donanımın toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatı, montajını yapmak.
12- Şirket her türlü bilgisayar ve elektronik cihaz için, her türlü yazılımı üretmek, geliştirmek veya üçüncü şahıslara firma nam ve hesabına ürettirmek. Üretilen yazılımın bakımını ve desteğini vermek, satmak, kiralamak ve lisanslamak.
13- Bilişim sektörü ile ilgili yazılım, donanım ve tasarımı ile geliştirme faaliyetlerinde bulunmak.
14- Her türlü modelleme ve benzetim ( simülasyon ) sistemleri ve bu sistemleri oluşturan yazılım, donanım bileşenlerini sağlamak.
15- Her türlü robotlar, otomasyon sistemleri, yapay zeka, sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları, tasarım, üretim, satış sonrası destek hizmetleri, sistemler ve yönetim sistemleri ile entegrasyon geliştirme ve uygulamaları, alım-satımı ile ithalat ve ihracatını yapmak
16- Her türlü bilgisayar yazılımlarının;
işletim sistemi, kurumsal uygulama geliştirme, verimlilik artırıcı (yapay zeka, tahminleme, derin öğrenme, veri analitiği, iş zekası ve sair), görüntü ve ses işleme, veri entegrasyonu, veri ambarı, nesnelerin interneti, her türlü internet tabanlı uygulama, mobil uygulama yazılımlarının üretilmesi, geliştirilmesi, işlenmesi, eğitim, danışmanlık ve profesyonel hizmetlerinin verilmesi,
17- Yapay zeka algoritmaları ve ileri düzey yazılım teknolojileri kullanarak geliştirilen her türlü optimizasyon ve karar destek yazılımları yapmak.
18- Veri hazırlama, onarma, düzenleme işlemleri ve hizmetlerini yapmak, satmak, ya da bunları kiraya vermek, internet üzerinde yayınlamak.
19- Eğitim analiz, karar destek eğlence vb. sivil ve askeri değişik cihazlardan erişilebilen yazılımlar ve her türlü oyun uygulamalarını yapmak.
20- İnternet üzerinden her türlü bilgi, ses ve görüntü hizmeti vermek, internet sitesi hazırlamak, hazırlatmak ve internet servis sağlayıcılığı yapmak.
21- İnternet tabanlı platformlar için her türlü yazılım, donanım ve network geliştirilmesi, kiralanması, satılması, ithal ve/veya ihraç edilmesi ve bunlara ilişkin olarak danışmanlık hizmetleri verilmesini yapmak.
22- İnternet ve online sistemler içinde ve telekomünikasyon yolu ile her türlü bilginin dağıtım, ticaret, pazarlama ve iletişiminin yapılması, iletişim sistemleri kurulmasını yapmak.
23-, İnternet üzerinde ve/veya mobil ortamda, kullanıcılar arasında her türlü içerik (haber, yazı, resim, video, film vb.) paylaşımına imkan sağlayacak kurumsal ve/veya kişisel paylaşım teknolojileri geliştirilmesi, bu teknolojilerin işletilmesi, kiralanması, satılması, ithal ve/veya ihraç edilmesi,
24- İnternet, her türlü elektronik ve tüm diğer haberleşme kanallarına yönelik her türlü hizmet, yazılım, dizayn, donanım, eğitim, danışmanlık, seminer vb. hizmetler vermek ve internet üzerinden her türlü ticari faaliyette bulunmak.
25- Kamu, özel ve tüzel kişilere bilgisayar yazılım ve donanım seçiminde fizibilite raporları hazırlamak, mühendislik, müşavirlik, destek ve servis hizmeti almak, vermek.
26- Elde edilen yeni teknolojileri ve yurtdışından getirilen yeni teknolojileri, geliştirilen sistemleri pazarlamak, işletmek, projelendirmek ve bu konularda yapılacak uygulamalara katılmak.
27- Konusu ile ilgili cihazların ve malzemeleri ile ilgili araştırma ve geliştirme hizmetleri yapmak.
28- Konusu ile ilgili ve genel anlamda endüstri uygulamaları, ticari uygulamalar ve yine her türlü hizmet üretimi vb. tüm üretim sistemlerinin işleyişe hitap eden uygulamaların her hangi bir aşamasında kullanılan yazılım ve elektronik donanım teknolojilerini oluşturmak, geliştirmek, bunları tüm proje ve sistemlerde kullanmak, kullandırmak, alabilmek ve satabilmek.
29- Resmi ve özel, yerli yabancı tüm kurum, kuruluş, şirket, dernek ve üniversitelere, yeni teknolojiler, projeler ve Ar-ge sistemleri konusunda, danışmanlık sunmak ve almak, Bu konulardaki teşvik, hibe ve her türlü destek mevzuatından faydalanmak.
30- Şirket yurt içi ve yurt dışından çeşitli konularda telif hakları lisans, patent, ruhsatname, ticari unvanlar, imtiyazlar iktisap edebilir, iktisap edilmiş telif haklarını üçüncü şahıslara istifadesine tahsis edebilir. Geliştirilen hammadde, yarı mamul, ürün, sistemler ve yeni teknolojiler konusunda üretim haklarının devri kiralanması ve satılması konularına taraf olmak
31- Satış vaadi, kira gibi her türlü şahsi veya kuvvetlendirilmiş şahsi hakları tapuya tescile, fekke, şerhe, şerhi kaldırma, her türlü ifraz, tevhit, tefrik, parselasyon, kat irtifakı, kat mülkiyeti gibi işlemleri yapabilir.
32- Şirket faaliyetleri için yurt içinde ve dışında her türlü resmi ve özel ihalelere iştirak edebilir, ihaleye çıkarabilir, taahhüt işlerine girebilir, bizzat veya ahara ihale edebilir.
33- Şirket maksat ve konusu ile ilgili sahalarda üretilen, tüketilen, kullanılan, ham, yarı mamul esas, yardımcı, hurda ve artık maddeler müstehsar ve terkipler, alet, edevat, makine, ana, yardımcı ve yan tesisler gibi maksat ve mevzuunun gerçekleşmesine yarayan bilcümle yazılım, emtia, madde ve kıymetlerle ilgili pazarlama, ihracat, imalat, istihraç, ithalat, alım-satım, ambalajlama, paketleme, depolama, teknik depolama, üretici ve tüketici sahalarına ulaştırma ve sunma, tanıtma dahili ve milletlerarası mümessillik ve distribütörlük, yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda teşhir ve tanıtma, ihalelere iştirak gibi çeşitli sınai ve ticaret faaliyetlerde bulunabilir.
34- Faaliyetleriyle ilgili olarak yurt içinde ve dışında yazılım evleri, tesisler kurabilir, amaç ve konusu ile ilgili mal ve hizmetleri, marka ve lisansları yurt içinde ve dışında pazarlayabilir. Yasal izinleri almak koşuluyla ithalat ve ihracat faaliyeti, serbest bölge faaliyeti yapabilir. Bunun için gerekli organizasyonlar kurabilir veya mevcutlarına iştirak edebilir, diğer şahıs ve kuruluşlara distribütörlük, bayilik verebilir.
35- Amaç ve konusundaki faaliyetleri yapmak üzere Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ( Teknopark) ve Serbest Bölge Mevzuatlarına göre gerekli izinleri almak kaydıyla yurt içinde ve dışında Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde (Teknopark) ve serbest bölgelerde faaliyet gösterebilir, Teknopark ve serbest bölgede işyeri, ofis açabilir, yurt içinde ve dışında Teknopark ve serbest bölgelerde faaliyet göstermek gerekli izinleri almak kaydıyla şube kurabilir.
Şirket, yukarıda belirtilen amaç ve konularını gerçekleştirilebilmesi için amacına uygun olarak;

a. Şirket konusu ile ilgili olarak her türlü ticari mali ve hukuki tasarruflarda bulunabilir.
b. Şirket konusu içinde kalmak şartı ile taahhüt işleri, acentelik, komisyonculuk, mümessillik ve bayilik yapabilir.
c. Şirket konusu içinde kalmak şartı ile üçüncü şahıslara acentelik, bayilik ve mümessillik verebilir.
d. Şirketin amaç ve konusunun gerçekleştirilmesi için motorlu nakil vasıtalarını iktisap edebilir, kiraya verebilir ve kiralayabilir. Bu araçlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir;
araç kayıtları üzerinde rehin tesis edebilir;
devrini yapabilir.
e. Şirket borç alma şirket konusu ile sınırlı olmak kaydıyla sözleşmeleri yapabilir, kefalette bulunabilir.
f. Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, kiralar, kiraya verir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi her türlü hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat irtifakı, kat mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhit, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
g. Şirket konusu işlerin oluşabilmesi için kanuni mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin, imtiyaz, ruhsatname, patent, ihtira beratları, lisans, know-how, marka, fesihname, belge, alamet-i farika ve diğer sınai mülkiyet haklarını tesis edebilir, tecil edebilir, kiralayabilir, iktisap edebilir, kullanabilir, satın alabilir, devredebilir, kiraya verebilir ve diğer hukuki tasarruf işlemlerinde bulunabilir. Şirket yürürlükteki kanunlar ve yine bu kanunlara istinaden çıkarılacak karar ve yetkili bakanlık tebliğlerine göre şirket mevzuunun tahakkuku için ayni ve nakdi yabancı sermaye ortaklığını kabul edebilir.
h. Şirketin iktisadi ve teknik amaç ve konusunun gerektirdiği bilcümle ticari işlerin tahakkuku için yerli ve yabancı gerçek ve tüzel şahıslar ile mevzuat çerçevesi dâhilinde süreli veya süresiz ve her türden ortaklıklar tesis edebilir ve bunların Türkiye dâhilinde distribütörlüğünü veya mümessilliğini yapabilir, kurulmuş veya kurulacak ortaklıklara iştirak edebilir ve aynı mevzuu ile iştigal eden ortaklıkların aracılık yapmamak şartı ile hisse veya intifa senetleri ile tahvillerini satın alabilir, şirket gerektiğinde her türlü kefalet altına girebilir, yurt içinde ve yurt dışında temsilcilikler kurabilir.
i. Şirket maksat ve mevzuuna giren işler için dâhilden ve dış piyasadan uzun, orta ve kısa vadeli krediler alabilir, bu nedenle de ilgili müesseseler ile anlaşmalar yapabilir, şirketin ihtiyaç duyacağı borçlanmalarda bulunabilir, şirket alacaklarının teminat altına almak için gayrimenkul ipoteği ve menkul rehni alabilir, fek edebilir, şirket mevzuundan doğan borçlar için gayrimenkul ipoteği ve menkul rehni verebilir ve yine leh ve aleyhte her türlü ayni hak, irtifak, kira, şufa, sükna ve gayrimenkul mükellefiyeti ile sair hakları iktisap tesis, terkin ve fek edebilir.
j. Şirket amaç ve konusu ile ilgili olarak her türlü fuar, sergi ve panayırlara iştirak edebilir.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
LEGALX YAPAY ZEKA TEKNOLOJİLERİ ANONİM ŞİRKETİ
İPTAL