LOKUM ATÖLYESİ
Osmanlıca "Rahat ul-hulküm" yani boğaz rahatlatan kelimesinden türeyen lokum, yaklaşık 15. yüzyıldan bu yana Anadolu'da bilinmektedir. 17. yüzyılda eski adı "Karahisar-ı Sahip" olan günümüz adıyla Afyonkarahisar'lı ustalar tarafından Osmanlı Padişahları'na kuvvet macunu olarak üretilen lokum daha sonraki yıllarda Padişah Fermanı ile İmparatorluk sınırları içinde de yaygınlaştırılmıştır. Bu lezzet ustalığı 500 yıldır ahilik müessesiyle ustadan kalfaya, kalfadan çırağa ilk günkü doğal lezzeti korunarak günümüze kadar gelmiştir.
Afyonkarahisar'da üretilen lokumun lezzetinin ve enerjik etkisinin emsalsiz olmasının en önemli etkeni, bölgenin kendine has iklim ve toprak yapısıdır. Lokum üretiminde ve üretim için gerekli olan hammaddelerin yetiştirilmesinde bölgeye mahsus olan bu doğal yapı önemli bir ayrıcalık sağlamaktadır.
FİRMA FAALİYET KONUSU;
ET VE ET ÜRÜNLERİ Meslek Grubunda İSTANBUL / ŞİŞLİ Bölgesinde Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda et ürünleri perakende ticareti (sosis, salam, sucuk, pastırma vb.) konularında hizmet vermektedir. Firma İş Konusu: Şekerleme a) Her türlü şeker ve şekerleme çeşitleri süt kaymağı afyon kaymağı lokum ve lokum çeşitleri çikolata kaplılokum çeşitleri pişmaniye ve saray helvacısı çeşitleri,. her türlü tatlıların her nevi gıda maddelerinin imalatı ticareti ithalatını ve ihracatını yapmak