MOTORLU TAŞIT SATIŞ VE SERVİSİ Meslek grubunda, ATAŞEHİR / İSTANBUL Bölgesinde Motosikletler ve motorlu bisikletlerin parça ve aksesuarlarının perakende ticareti konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
1-Her türlü motorlu taşıt ticareti, ithalat ve ihracatını yapmak.
2-Şirket otomotiv sanayi ile ilgili olarak otobüs, minibüs, midibüs, kamyon, kamyonet, traktör, taksi, motorsiklet, bisiklet, trayler ve bunlara benzer motorlu ve motorsuz kara, hava, deniz taşıtlarının, grayder, silindir v.b. ağır iş ve sanayi makinelerinin, yükleme, boşaltma iş makinelerinin yurt içinde ve yurt dışında imalatını ve ticaretini yapmak, acente, bayilik ve mümessilliğini almak, ithalat, ihracat, toptan ve perakende ticaretini yapmak.
3-Motorlu kara nakil vasıtalarının iç ve dış lastikleri, jantların alım satım, ithalat ve ihracatını yapmak.
4-Yurt içinde ve yurt dışında kurulu bulunan kara, hava ve deniz vasıtalarına ait iç ve dış lastik fabrikalarının bayilik, mümessilliklerini almak ve servislerini açmak, işletmek.
5-Her türlü nakil vasıtasına ait yedek parçanın alım satımı, ithalatı, ihracatı ve imalatını yapmak.
6-Motorsiklet sektörü ile ilgili her türlü mekanik, elektrikli, elektronik motor ve bütünleyici aksamını ve diğer tüm işlevli aksesuarlarını her türlü yedek parçalarını imal etmek, ettirmek, almak, satmak, ihracatını ve ithalatını yapmak.
7-Her türlü oto direksiyonu imalatı, ithalatı, ihracatı ve alım satımı.
8- Motorlu kara nakil vasıtalarının akülerinin alımını, satımını, ithalat ve ihracatını yapmak.
9- Her türlü oto yedek parçalarının yurt dışındaki ve yurt içindeki imalatçı firmaları ile anlaşmalar yaparak, bu firmaların mümessillik, distribütörlük ve acenteliklerini yapmak
10-Televizyon, radyo, basın, yayın, sinema, mecmua, dergi, afiş, elektrik ve elektronik her nevi teknik cihaz, internet üzerinden reklamcılık yapmak, bunun için gerekli olan stüdyolar, tasarım atölyeleri kurmak, film reji, yazılı, sesli, ışıklı ve görüntülü tanıtım ve ilan işlerini yapmak ve yaptırmak.İnternet üzerinden reklam hizmetleri, elektronik ticaret (e-ticaret) yapmak. Telif ve patent hakları elde etmek.
11-Şirket reklam amacı ile internet tasarımı ve sayfalarının, reklam, elektronik posta kutularının hazırlanması, firma isim ve tescili ve internet üzerinde alan bulundurmak, yayın yapmak, internet sunucularının kurulması, kiralanması, internet üzerinde erişimin sağlanması.
12-Şirket reklam amacı ile ışıklı veya ışıksız tabelalar ile eşantiyon hediyelik eşya ve plaket gibi malzemeler üzerinde şekil ve yazıların yapımı biçimindeki işlerin tamamını yapabilir. Bu amacını gerçekleştirmek için gerekli logoları hazırlayabilir, ticari yatırımlar yapabilir. Büyük ışıklı tabelalar kiralayabilir ve kiraya verebilir.
13-Şirket ticari ve gayri ticari ilan ve reklamları alabilir. Bu ilan ve reklamları araçlar üzerinde yayınlatabilir veya yayınlattırabilir. İlan ve reklamlara ait dokümanları, filmleri, teyp, CD, video kaset, fotoğraf, slayt, kitap, dergi, gazete, broşür, katalog, harita, tabela, pano, afiş gibi ışıklı ışıksız her türlü ilan ve reklam işlerini almak, yapmak veya başkalarına yaptırmak.
14-Bilumum reklam, tanıtım ve promosyon hizmetleri vermek. Reklam ve tanıtım ajanslığı yapmak, yerli ve yabancı radyo, televizyon ve yazılı medya kuruluşları ile reklam anlaşmaları yapmak, radyo, televizyon ve sinema reklamları için ses ve film kayıtları, grafik ve animasyon tasarımları yapmak veya yaptırmak.
15-Yayınlanacak reklamlar için yerli ve yabancı şahıs ve firmalardan reklam almak, yayınlamak, yayınlatmak, aracılık etmek, bu faaliyetlerle ilgili radyo, televizyon, yazılı basın ve sinemalarda yer ve süre satın almak, kiralamak ve bu yerleri pazarlamak.
16-Yurt içi ve yurt dışında gösterime girecek sinema filmleri, yapılacak konser, tiyatro, sanat ve eğlence gösterileri, konserler, müzikal oyunlar, folklor gösterileri, bale oyunları, eğlence ve yarışma programları ve benzeri gösterilerin reklam, tanıtım ve organizasyonunu yapmak.
17-Bu amacını gerçekleştirmek için kullanılan tüm hammadde, yarı mamul, mamul, alet, makine, cihaz ve teçhizatın alım satımı, ithalat ve ihracatını yapabilir.
18-Yurtdışı ve yurtiçinde arazi, bina ve sair gayrimenkuller satın alabilir, imar ve inşaatlarını yapabilir, satabilir ve kiraya verebilir.
19-Şirket amacına ulaşabilmek için yurtdışı ve yurtiçinde gerekli makine, tesisler ve gayrimenkuller kiralayabilir, satın alabilir, devir ve ferağ edebilir, kiraya verebilir, tapu siciline kira şerhinde bulunabilir, gayrimenkuller üzerinde irtifak, intifa, sükuna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat mülkiyeti, kat irtifakı tesis edebilir.
20-Yurtdışı ve yurtiçinde faaliyet konusunun gerektirdiği her türlü aracı satın alabilir ya da kiraya verebilir ya da satabilir.
21-Sermaye Piyasası Mevzuatına aykırı olmamak kaydıyla, yerli ve yabancı şirketlerle Yurtdışı ve yurtiçinde ortaklık tesis edebilir, kurulmuş şirketlere iştirak edebilir, ortak olabilir, tahvillerini ve diğer menkul kıymetlerini alabilir, rehin ve teminat olarak gösterebilir. Bu bent hükmüne göre yapılacak işlemlerde Sermaye Piyasası Kanunu’nun 21.madde hükmü saklıdır.
22-Yurtdışı ve yurtiçinde temsilcilikler, acentalıklar, distribütörlükler, umumi vekiller, bayilikler verebilir.
23-Özellikle karayoluyla Yurtdışı ve yurtiçinde yolcu ve eşya taşımacılığı ile ilgili olmak fakat sınırlı olmamak ve tüm iştigal konularını kapsayacak şekilde, aracılık faaliyeti ve menkul kıymet portföy işletmeciliği niteliğinde olmamak üzere, bu konularda acentelik ve komisyonculuk yapabilir.
24-Şirket yukarıda belirtilen amaçlarını gerçekleştirmek için marka, lisans, ihtira beratı gibi fikri ve gayri maddi haklar tesis edebilir. Her türlü know-how anlaşmaları yapabilir. Mümessillik, temsilcilik ve distribütörlük alabilir veya verebilir.
25-İştigal konuları ile ilgili yurtdışı ve yurtiçinde kamu kurumlarının ve özel kesim kurumları tarafından açılan ihalelere katılabilir, teklif verebilir, gerekli taahhüt işlemleri yerine getirebilir, taahhüt işlemlerini yerine getirebilir, taahhüt işleri deruhte edebilir, taahhüt ettiği işleri ihaleye çıkarabilir.
26-İştigal konusu ile ilgili araç ve makine ithalatı ve ihracatı yapabilir. Gerekli yedek parçaları ithal ve ihraç edebilir.
27-Üstlendiği işleri yapabilmek için yurtdışı ve yurtiçinde her türlü ham, yarı mamul, mamul ve yardımcı madde ve gereçleri ve gerekli bütün araçları alabilir, satabilir, ithal edebilir, gerektiğinde ihraç edebilir.
28-Finansman ihtiyaçları doğrultusunda yurtdışı ve yurtiçi finans kurumları başta olmak üzere kredi, leasing, tahvil ihracı başta olmak üzere her türlü borç ve sermaye finansmanı ürünleri kullanarak gerekli kaynakların temin edebilir. Bu kaynakların temini için her türlü anlaşmalar yapabilir, borçlandırıcı işlemler gerçekleştirebilir, ipotek ve rehin verebilir, gerekli destek hizmetlerini alabilir ve yapılan bu işlemleri ortadan kaldırıcı ipotek feki türü işlemleri gerçekleştirebilir. Kanunun aydınlatılmasını teminen özel haller kapsamında Sermaye Piyasası Kurulunca aranacak gerekli açıklamaların yapılması ve sermaye piyasası mevzuatına aykırı olmamak kaydıyla şirketler lehine olmak üzere kefil olabilir, ipotek ve rehin verebilir.
29-Kamunun aydınlatılmasını teminen özel haller kapsamında Sermaye Piyasası Kurulunca aranacak gerekli açıklamaların yapılması ve sermaye piyasası mevzuatın aykırı olmamak kaydıyla şirket alacaklarını teminat, ipotek ve rehin verebilir, alabilir, ihdas edebilir, ve bunları devralabilir.
30-Başkalarına ait menkul ve gayrimenkul mallar üzerine şirket lehine rehin ve ipotek koyabilir ve tescil ettirebilir. Bunları fek edebilir.
31-Şirket’in kendi adına ve 3.Kişiler lehine, garanti, kefalet, teminat vermesi veya ipotek dahil rehin hakkı tesis etmesi hususlarında sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde belirlenen esaslara uyulur.