MOBİLYA DERNEKLERİ FEDERASYONU İKTİSADİ İŞLETMESİ

YEŞİLKÖY MAH. ATATÜRK CAD. İDTM. A2 BLOK NO:10 K:12 OFİS 376 YEŞİLKÖY BAKIRKÖY - BAKIRKÖY / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 11.06.2018 19:34:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : MOBİLYA DERNEKLERİ FEDERASYONU İKTİSADİ İŞLETMESİ
  • Tabela Ünvanı : MOSFED
  • Firma Türü : İKTİSADİ İŞLETME
  • Kuruluş Tarihi : 6 Mart 2015 Cuma
  • Sermaye : 20000
  • Vergi Numarası : 6220731437
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 965020
  • NACE Kodu : 702202
  • Faaliyet Alanları : Mobilya İmal ve Satıcılığı
  • Mersis No : 0622073143700016
MOSFED - Mobilya Dernekleri Federasyonu
Türkiye Mobilya Sektörü, her geçen gün üretimini arttırmakta ve ürettiği mobilyaları 204 ülkeye ihraç etmektedir. Sektörümüz, 2014 yılı sonunda ulaştığı 10 milyar $’ı aşkın üretim ve 2,4 milyar $’lık ihracat ile dış ticaret fazlası veren nadir sektörlerden biri olmuştur.

Bu doğrultuda Federasyonumuz, 2014 yılında sektörün sahip olduğu potansiyeli daha ileri taşımak; sektörün tasarım, markalaşma, pazarlama gibi “kurumsallaşma” başlığı altında toplanabilecek sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve üretim ile ihracatta koyulmuş hedeflere ulaşmak amacıyla sektörün önde gelen derneklerinin “çatı kuruluşu” olarak kurulmuştur. MOSFED tüzel kişiliği, bugün sektörde 61 ilde, 36.000 üretim birimi ile tabana yayılmış üreticilerin iradesini temsil eden en önemli aktördür.

Misyonumuz,
Mobilya sektörünün ulusal ve uluslararası gelişimine katkıda bulunmak adına kendisine bağlı dernekler arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, sektörü ilgilendiren önemli hususlarda farkındalık yaratmak ve sektör sorunlarını ilgili mercilere taşımaktır.

Vizyonumuz,
Sektördeki tüm dernekleri tek bir çatı altında toplayarak , Türkiye’yi mobilya sektöründe dünya markası haline getirmektir.

Başkandan Mesaj,
Mobilya Dernekleri Federasyonu MOSFED 2014 yılında mobilya sektörünün “Çatı Kuruluşu” olarak kuruldu. Kısa sürede, sektörümüzün dokuz büyük derneği ve onların bünyesinde ülkemizin dört bir yanında üretim yapan binlerce mobilyacımızın iradesini temsil eden bir kurum olduk. Bu süreçte, sektörün büyüme hikayesinin tam merkezinde yer aldık. Gelmiş olduğumuz noktada, sektörümüzdeki diğer dernekler de MOSFED ailesine katılmak ve güçlerini bizimle birleştirmek için sırada bekliyorlar. Görünen o ki, önümüzdeki dönemde, mobilya sektörünün büyümesi ile paralel, mobilya sektörünün “çatı kuruluşu” da büyüyecek ve daha çok mobilyacıyı temsil edecek. MOSFED olarak kurulduğumuz 2014 yılından bu yana geniş bir yelpazede yürüttüğümüz faaliyetler ile Türkiye mobilya sektörünün nabzını tuttuk. Bu süreçte Avrupa’nın birinci, dünyanın ise ikinci büyük mobilya fuarı olan CNRİMOB’u düzenledik. 2015 yılında fuarın tanıtımını 25 ülkede gerçekleştirmiştik. Tüm bu çabaların sonucunda, ne mutlu ki, fuarımız bizim açımızdan hedeflenen rakamlara ulaşırken, 2016 için belirlediğimiz ihracat rakamlarını elde etmek açısından da büyük bir müjdeci ve aynı zamanda sektöre büyük bir moral kaynağı oldu. Aynı şekilde, CNRİMOB bünyesinde 2015, 2016 ve2017 deda gerçekleştirdiğimiz gala programları, sektörün büyük buluşmalarına dönüştü. Uluslararası ve ulusal fuar katılımları, toplantı ve çalıştaylar, sektör değerlendirme sunumları, protokol ziyaretleri, ulusal ve uluslararası organizasyonlara sponsorluklar, sektördeki etkinliğimizi arttıran ve mobilyacımızın sesini duyuran önemli faaliyetlerimizdi. MOSFED, sektörün sorunları noktasında reaksiyon göstermeyi en önemli görevleri arasında sayarken, çoğu zaman bu sorunların çözümünde de pro-aktif bir tutum sergiledi. Sektörü ilgilendiren tebliğler hakkında görüş bildirirken, çoğunluğu KOBİ olan üyelerimizin ihracat, AR-GE, tasarım ve markalaşma teşviklerinden faydalanmasını ve en genel anlamda “kurumsallaşma” sorunlarının aşılmasında mesafe kat edilmesine yardımcı olduk. Bu sorun, bugün de mobilyacılarımızın tezgahlarında duruyor ve diğer sorunlarımızın merkezinde yer alıyor. MOSFED olarak bu sorunun çözümünde her zamankinden daha çok sorumluluk üstleneceğiz.

Nitekim, bu ve buna benzer sorunlarımızın kamuoyu desteği olmadan çözülemeyeceğinin bilinciyle, görsel ve yazılı basında sık sık yer almaya özen gösterdik. Böylece, hem “Mobilya Ülkesi: Türkiye” hikayesinin hem de bu hikayeyi yazarken kalemimizi bazen ağırlaştıran sorunların ilgililerce duyulmasını istedik. Şükür ki, bunu da başardık.

Faaliyet süresince MOSFED, sadece sorun teşhis eden ve çözüm önerileri sıralayan bir yapı olmakla sınırlı kalmayıp aynı zamanda sektör için hedef ve stratejiler üretti. Bu doğrultuda, mobilya sektörünün 2023 hedeflerini belirledik. Bunlar; 25 milyar $ üretim ve 10 milyar $ ihracat ile dünyanın ilk beş mobilya ülkesinden biri haline gelmektir. Bunu yaparken, istikrarlı ve gelişmiş ülke pazarlarına yönelik katma değeri yüksek mobilya üretmek istediğimizi, bunun yolunun ise “tasarımdan geçtiğini” bulunduğumuz her mecrada ifade ettik. Mobilya sektörü için merkezi öneme sahip tasarım meselesini de, “kurumsallaşma” sorunundan bağımsız ele alamayız.

“Kurumsallaşma” sorunumuzu aşıp, mobilya sektörünün temsilcileri olarak el birliği ile koyduğumuz hedeflere ulaşacağız. Kurumsallaşma işbirliği kültürümüzü de geliştirecek ve sektörün tüm sorunlarına karşı birlikte hareket etme sonucunu getirecektir. Unutmayalım ki, sektör iç pazara üretim yapan ve dış ticaretin ihracat aleyhine geliştiği bir tablodan, bugünkü “dış ticaret fazlası veren” görüntüsüne nasıl ulaştıysa, bundan sonra da çıtayı hep daha yükseğe koyabilir.

Bu vesileyle, Türkiye mobilya sektörünün “çatı kuruluşu” MOSFED’in bugünlere gelmesinde emeği geçen ve destek verenleri selamlıyorum.

Ahmet GÜLEÇ
MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı


Strateji ve Eylem planı
MOSFED, sektörün sorunlarını geniş bir çerçeveden ele alarak, sektörün bu doğrultuda faaliyetlerini yürütmeyi hedefler. Bu kapsamda öncelikle çalışmalarda önem verilen alanlar

1. Araştırma ve Rapor Faaliyetleri
Sektörel sorunların üst mercilere taşınması ve çözümlenmesi hedefiyle farklı rapor ve araştırma çalışmaları yürütür. Sektörel durum analizi, rekabet analizi, üretim analizi, dış pazar analizi, ihracat odaklı büyüme analizi, ürün bazlı çalışmalar ve alt sektörleri kapsayan çalışmalar bu kapsamda yapılır.

2. Ulusal ve Uluslararası Kongre ve Fuar Faaliyetleri
Sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak yılda bir kez olmak üzere ulusal ve uluslararası katılımcılardan oluşan bir Uluslararası Mobilya Fuarı ve Kongresi düzenler.

3. Tanıtım ve Halkla İlişkiler Faaliyetleri
Mutat olarak basın ile buluşmalar gerçekleştirir. Araştırma ve yayın faaliyetlerine ilişkin olarak, hazırlanan raporlar kamuoyu ile paylaşılmadan önce, önemli ve etkili köşe yazarları ile tanıtım ve tartışma toplantıları düzenler.

4. Panel ve Toplantı Faaliyetleri
Mobilya sektörünün Türkiye genelinde tartışılmasını sağlayacak toplantı ve panel organizasyonları gerçekleştirerek, bölgelerin, şehirlerin hatta ilçelerin sektördeki beklentilerini ortaya koyar.

5. Üniversite ile İşbirliği Faaliyetleri
Bazı üniversitelerle protokoller imzalanmak suretiyle mobilya ile ilgili bölümlere öğrencilerin başvurmalarını teşvik eder, sunulacak staj imkânı ile nitelikli işgücünü yetiştirilmesine katkı sağlar. Bunun yanı sıra öğrencilere kariyer planlaması noktasında da destek verir.

6. Proje Geliştirme Faaliyetleri
Ulusal ve uluslararası düzeyde kurumlar tarafından desteklenen çağrılı projelere başvuru süreci yürütür. Bu kapsamda, Ur-Ge projeleri, kümelenme destekleri, Kalkınma Ajansı destekleri, Avrupa Birliği ve diğer uluslararası proje imkanları takip ederek ve Federasyon adına başvurular gerçekleştirir.

7. Ulusal ve Uluslararası Akreditasyon Faaliyetleri
Federasyonun uluslararası ve ulusal alanda tanıtımı için gerekli mercilere başvurular ve koordinasyon faaliyetleri yürütür.

RESMİ FAALİYET KONUSU
İşletmelerin yurt içi ve yurt dışı eğitim ve bilgi toplantıları ile konferanslar ,kongre ve seminer organizasyonları düzenlemek,konusu ile ilgili araştırma geliştirme, görsel, yazılı ve sözlü basın yayın organlarına ilan reklam duyuru vs.her türlü yolları kullanarak faaliyette bulunur.Stratejik, mali, pazarlama üretim süreçleri proje v.b alanlarda yönetim hizmetleri,kamu ve özel sektör ticari marka danışmanlık hizmetleri, hususlarında faaliyette bulunur.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
MOBİLYA DERNEKLERİ FEDERASYONU İKTİSADİ İŞLETMESİ
İPTAL