BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Meslek grubunda, KARTAL / İSTANBUL Bölgesinde Bilgisayar programlama faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
Şirketin amaç konusu başlıca şunlardır;
1-) Konusu ile ilgili yurt içinde ve yurt dışında elektronik ve dijital ödeme sistemleri, akıllı kartları, cihazları ve bilgi işlem yazılımları ve ara yüzleri, araç gereç, parça, aksesuar, yazılım ve bu alan ile ilgili tüm bilişim, internet, network ve elektronik ticaret hizmetlerini ve ilgili alt yapılarını geliştirebilir, bu konulara ilişkin mümessillik, bayilik ve distribütörlük alabilir, verebilir. Mevcut sistemlerin entegrasyon, pazarlama, dağıtım ve satışını gerçekleştirebilir. Bu hizmetlere ilişkin gerekli bakım, onarım, test, eğitim, kontrol ve teknik destek servisleri kurabilir. Bu sistemlerin planlanması, projelendirilmesi, çözüm ortaklığı için gerekli danışmanlık ve aracılık hizmetlerini verebilir.
2-) Yurt içinde ve yurt dışında faaliyet konusuna giren mal ve hizmetler ile sınırlı olarak fiziki ve sanal sair platformlarda kullanılmak üzere elektronik harcama ödeme birimleri oluşturabilir. Bu platformları birbirine entegre edebilir. Bu elektronik harcama ödeme birimlerini içeren ön ödemeli sanal ve fiziksel kartlar, kuponlar basabilir, bunları ve halihazırda basılmış olanları pazarlayabilir, satabilir, ithal ve ihraç edebilir. Mevcut dijital kontör, ödeme birimi ve benzerlerini ve bunlar aracılığı ile satılan mal ve hizmetleri alabilir, satabilir, bunlarla ilgili distribütörlükler alabilir veya verebilir.
3-) Konusu ile ilgili yurt içinde ve yurt dışında müşteri hizmetleri ve çağrı merkezleri kurabilir, kurulmuşları devir alabilir ve işletebilir.
4-) Konusu ile ilgili ödeme sistemleri aracılığı ile müşteri ve kullanıcılara ilişkin izinli veri tabanları oluşturabilir. Bu bilgileri gerektiğinde ücret karşılığı başka şirketlerin hizmetine sunabilir.
5-) Konusu ile ilgili olarak yerli ve yabancı kuruluşlara mümessilliklerini, acenteliklerini, bayiliklerini alabilir, distribütörlük anlaşmaları yapabilir veya kendisi verebilir.
6-) Her türlü bilgisayar yazılımı, donanımı, bilişim, iletişim, telekomünikasyon, internet ve sistem entegrasyonu alanında geliştirme, üretim, mühendislik, müşavirlik ve AR-GE projesi çalışmaları yapmak.
7-) Her türlü teknik destek, bakım, tamir, servis, montaj hizmetlerini yürütmek, gerektiğinde bunlarla ilgili teknik servisler kurmak, tüm bilişim teknolojisi geliştirme hizmetlerini üretmek, pazarlamasını yapmak, belgelendirme süreçlerini yürütmek, danışmanlık ve müşavirliğini yapmak, yurtiçi ve yurtdışı alım ve satımını yapmak.
8-) Bilgisayar yazılımları, bilgisayar donanımları, bilgisayar ağları, Telekom ağları, haberleşme sistemleri, kablosuz ağ cihazları, kablolu veya kablosuz veri iletişim cihazları, uydu cihazları, yerel ve geniş alan ağları, kablolama ve network cihazlarının geliştirilmesi, üretimi, kurulumu, bakım onarım, teknik servis, internet servisleri, hammadde, yarı mamul, mamul ile sarf malzemeleri, yedek parçaları ve bunları montajı, makine ekipman ve cihazları temsilciliğini almak.
9-) Avrupa Birliği, Tübitak, Kosgeb, Üniversiteler, Teknoparklar, Kamu Kurum ve Kuruluşlara ile ortak Araştırma-Geliştirme projelerini yürütmek ve danışmanlığını yapmak, her konuda ihtiyaç duyulan teknolojik AR-Ge faaliyetleri ile ilgili teknoloji transferi yapmak.
10-) Ulusal ve uluslararası ürün ve hizmet üretimi yapan firmaların teknik müşavirliğini, mümessilliğini, acenteliğini, distribütörlüğünü, yetkili satıcılığını yapmak, resmi ve özel sektörde konusuyla ilgili her türlü ihalelere girmek, ulusal ve uluslararası firmalar ile iş birliği yapmak.
11-) Her türlü belgelendirme süreçlerini yürütmek ve danışmanlığını yapmak.
12-) Her türlü elektronik ve elektrik aletler ve cihazlar, her marka ve model masa üstü ve taşınabilir yapıda ödeme kaydedici cihazlar, bankacılık dahil ancak bankacılıkla da sınırlı olmadan, her türlü ödeme işlemleri ve süreçleri ile ilgili telekomünikasyon, internet üzerinden satış, iletişim ve bununla ilgili sektör ve kurumlar ile bunlar için servis sağlayıcı firmalar, market ve pazarlama firmaları ve benzeri amaçlı iş ve işlemleri için pos (satış noktası terminalleri) ve sunucuları, PIN giriş terminalleri (PinPad), yazarkasalar, yazar kasa bağlantılı veya entegre edilmiş yapıda her türlü POS, ses ve görüntü kayıt cihazları, her türlü kablolu kablosuz görüntülü görüntüsüz elektrikli ve elektronik cihazlar ile telekomünikasyon ve iletişim cihazlarının üretimini, alımını, satımını, ithalini, ihracını, montajını, servisini, mühendisliğini, komisyonculuğunu ve dağıtımını yapmak.
13-) Sayısal ve analog kimlik tanıma ve ölçü cihazları, temaslı veya temassız entegre devre kartı, kimlik ve bunların yazılıp okunmasına yönelik her türlü cihazlar ve bunlarla ilgili her türlü görünür, görünmez güvenlik teknolojilerinin geliştirilmesi, uygulanması ve servis hizmetlerinin yürütülmesi, kredi kartı ve değişik ödeme birimleri ile çalışan cihazlar, her türlü bilgisayar, bilgisayar yazıcıları, bilgisayar programları ve donanımların üretimini, alımını, satımını, ithalini, ihracını, montajını, servisini, mümessilliğini, komisyonculuğunu ve dağıtımını yapmak.
14-) E-Devlet uygulamalarına yönelik ve muhtelif sektörlere uygun her türlü ticari, teknik, idari yazılım ve donanım geliştirilmesi, uygulanması ve servis hizmetlerinin yürütülmesi ile bilgisayar sistemleri için gerekli malzemeler ve bunların parçalarının üretimini toptan ve perakende olarak pazarlanmasını, alımını, satışını, montajını, servisini, ihracatını, ithalatını, taahhüt ve mümessilliği ile komisyonculuğunu yapmak.
15-) Veri, görüntü, ses, iletişim ve enformasyon teknolojileri olmak üzere her türlü elektrik, elektronik ve elektromekanik ürünlerin tasarım ve projelendirme hizmetlerini vermek, endüstriyel uygulamaların yazılım donanım ve mekanik tasarımlarını yapmak, GSM, PSTN ve benzeri, her türlü kablolu ve kablosuz iletişim yapılarıyla ilgili yazılım ve donanım ürünlerini geliştirmek, uygulamak ve servis hizmetlerini yürütmek, bunları almak satmak, ithal ve ihraç etmek, montaj, servis, dağıtım ve mümessillik almak ve vermek.
16-) Analog veya sayısal takometre, validator ve benzeri bilet ve kart sistemleri ve her türlü ticari araçlarda kullanılacak taksimetre ve benzeri ölçüm ve değerlendirme sistemleri ve bu sistemler ile bağlantılı veya entegre olarak çalışacak bankacılık dahil her türlü uygulamanın geliştirilmesi ticaretini ve servis hizmetlerini yürütmek, bunları almak satmak, ithal veya ihraç etmek, montaj, servis, dağıtım ve mümessillik almak ve vermek.
17-) Konusuyla ilgili servis, dağıtım ve mümessillik almak ve vermek.
18-) Uygulama servis sağlayıcı olarak faaliyette bulunmak, bu hizmetleri sanal özel ağ (VPN), sunucu kiralama, ağ güvenliği hizmetleri, web site barındırma, e-posta barındırma, uygulama barındırma ve sanal internet servis sağlayıcılığı hizmetlerini kapsamak, internet kullanıcısına bu uygulama hizmetlerini abone bazlı veya tek kalem halinde sunmak.
19-) Ticari amaçlı bilgi işlem merkezi kurmak ve yurtiçi yurtdışı data şebekeleri ile irtibatını sağlamak.
20-) Şirket olarak yerli ve yabancı kişi ve kuruluşlara ortaklıklar tesis etmek, kurulu veya kurulacak ortaklıklara iştirak etmek, şirketlerden hisse almak, aracılık yapmamak sureti ile bu hisseleri devretmek.
21-) Şirket olarak bankalardan ve mali müesseselerden gerekli kredileri banka ve resmi kuruluşlardan teşvik belgeleri ve yatırım indirimleri almak, finansman mevzuatı çerçevesinde yararlanmak ve bunlarla ilgili teminatlar göstermek, teminat ve kefalet için gerekli anlaşmaları yapmak ve yapılanlara katılmak.
22-) Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat irtifakı, kat mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhit, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirmeye yetkilidir.
23-) Her türlü motorlu taşıt ticareti, ithalat ve ihracatını yapmak.
24-) Şirket otomotiv sanayi ile ilgili olarak otobüs, minibüs, midibüs, kamyon, kamyonet, traktör, taksi, motosiklet, bisiklet, treyler ve bunlara benzer motorlu ve motorsuz kara, hava, deniz taşıtlarının, greyder, silindir v.b. ağır iş ve sanayi makinelerinin, yükleme, boşaltma iş makinelerinin yurt içinde ve yurt dışında imalatını ve ticaretini yapmak, acente, bayilik ve mümessilliğini almak, ithalat, ihracat, toptan ve perakende ticaretini yapmak.
25-) Motorlu kara nakil vasıtaların iç ve dış lastikleri, jantların alım satım, ithalat ve ihracatını yapmak.
26-) Yurt içinde ve yurt dışında kurulu bulunan kara, hava ve deniz vasıtalarına ait iç ve dış lastik fabrikalarının bayilik, mümessilliklerini almak ve servislerini açmak, işletmek.
27-) Oto galerileri açmak, işletmek veya işlettirmek.
28-) Her türlü nakil vasıtasına ait yedek parçanın alım satımı, ithalatı, ihracatı ve imalatını yapmak.
29-) Otomotiv sektörü ile ilgili her türlü mekanik, elektrikli, elektronik motor ve bütünleyici aksamını ve diğer tüm işlevli aksesuarlarını her türlü yedek parçalarını imal etmek, ettirmek, almak, satmak, ihracatını ve ithalatını yapmak.
30-) Her türlü oto direksiyonu imalatı, ithalatı, ihracatı ve alım satımı.
31-) Motorlu kara nakil vasıtalarının akülerinin alımını, satımını, ithalat ve ihracatını yapmak.
32-) Her türlü oto yedek parçalarının yurt dışındaki ve yurt içindeki imalatçı firmaları ile anlaşmalar yaparak, bu firmaların mümessillik, distribütörlük ve acenteliklerini yapmak.
33-) Her türlü inşaat taahhüt işleri;
konut, işyeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak.
34-) Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel sektöre ait inşaat taahhüt ve montaj işleri yapmak ve müstakil konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, baraj ve göletler, park ve bahçe düzenlemeleri ve turistik tesisler, tatil köyleri inşa etmek ve kiraya vermek.
35-) Türkiye sınırları içinde veya yabancı ülkelerde, resmi ve özel kurum ve kuruluşlara tarafından kapalı zarf, açık artırma, eksiltme, teklif alma ve pazarlık usulü ile ihaleye çıkarılacak her türlü küçük ve büyük yapıların her türlü inşaat işlerini anahtar teslimi taahhüt etmek.
36-) Türkiye Cumhuriyeti devleti bakanlıklarının ve bakanlığa bağlı resmi kuruluşların, kamu iktisadi teşebbüsleri, iktisadi devlet teşekkülleri, kamu iktisadi kuruluşlara, kamu bütçeli daireler, mahalli idareler, belediyeler, yapı kooperatifleri, özel sektör kuruluşlara tarafından yurt içinde ve yurt dışında ihaleye çıkarman inşaat, elektrik, tesisat, yol, su, kanalizasyon, doğalgaz, altyapı, üstyapı, dekorasyon, restorasyon işlerinin yeniden veya onarımı ihalelerine katılmak, teklif vermek, ihale şirkette kalırsa ihale sözleşmesi gereği işi yapmak ve teslim etmek.
37-) Prefabrike inşaat ve meskenler yapmak, yaptırmak ve bunları satmak, kiraya vermek.
38-) Her türlü havuz inşaatı ve arıtma işlemleri yapmak.
39-) Her türlü dekorasyon işleri, tamirat ve boya işleri yapmak.
40-) Her türlü mimarlık hizmetleri vermek, şehir ve imar planları hazırlamak, uygulamalarını yapmak.
41-) Her türlü mühendislik hizmetleri vermek, proje ve uygulamalarını yapmak.
42-) Dekorasyonla ilgili spor salonlarının saha çizimi, boya, parke ve cam cila, duvar kağıdı, halıfleks, asma tavan- kartonpiyer, fayans-kalebodur, su ve elektrik tesisatı, çatı tadilat işleri yapmak. k. Her türlü bina, büro, tesis ve yapılar ile peyzaj mimarisi ve çevre düzenlemesi alanında mimarlık, mühendislik, teknik müşavirlik hizmetleri olarak plan, proje, teknik hesaplar, danışmanlık, etüt, araştırma, tasarım, fizibiliteler yapmak, bununla ilgili hizmet grupları oluşturmak ve işletmek. 1. Durum (halihazır), kadastro, yeraltı maden ocakları, deniz dibi, Tünel ve baraj, yol, su, kanalizasyon, boru hattı gibi şerit haritalarının yapımı, parselasyon planlarının yapımı.
43-) Islah-imar planlarının yapımı ve uygulama işlemlerinin yapımı.
44-) Konusuyla ilgili her türlü dengeleme, hesaplama, yazım ve çizim işlerinin yapımı.
45-) Otel, motel, kamping, pansiyon, tatil köyü, dinlenme evleri, termal istasyonu, plaj, pastane, lokanta, kafeterya, çay bahçesi, kıraathaneler, nargile salonları gibi konaklama, dinlenme, gezme, eğlenme, yiyecek ve içecek yerleri, komple turistik tesisler, yüzme havuzu, hamam, sauna, turistik alanlar, otoparklar, su sporları, kış sporları, doğa sporları, dağ turizmi, kaplıca turizmi, açık ve kapalı spor salonları, gece kulübü dağ, deniz ve diğer su spor ve eğlenceleri rafting, su kayağı, yüzme ve bu alandaki diğer dağ ve su sporlarına yönelik faaliyetler ve bu faaliyetler için gerekli tesis ve işletmeleri kiralayabilir, kiraya verebilir, devir alabilir, devir edebilir, inşa edebilir veya satım alabilir, satabilir, işletebilir.
46-) 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanunu uyarınca acentelik belgesi almak, yurt içinde ve yurt dışında turizm acenteliği kurmak, yerli ve yabancı turistleri konaklatmak, tur düzenlemek.
47-) Şirket yurt içinde ve yurt dışında turizm hizmetleri sağlamak amacıyla seyahat acenteleri kurabilir, işletebilir, devir edebilir ve devir alabilir, daha önce kurulmuş bulunan acenteliklerin şubelerini kurabilir, işletebilir, iç ve dış turizm organizasyonlarını yapabilir, gezi turları düzenleyebilir, başka seyahat acenteleri tarafından düzenlenen bu tür turların biletlerini satabilir, bunlara ilişkin rezervasyonları yapabilir ve yaptırabilir, kara yoluyla yolcu taşımacılığı, tur ve rehberlik hizmetleri, ulaşım, konaklama ve konusu ile ilgili danışmanlık hizmetleri yapabilir, kara, deniz ve hava ulaştırma araçları biletlerini rezervasyonunu yapabilir, satın alabilir ve satabilir.
48-) Yerli ve yabancı yatların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak, bu ihtiyaçları diğer işletmelerle bağlantı kurarak karşılanmasını sağlamak.
49-) Turizm ile ilgili her türlü bisiklet, motosiklet, araba kiraya vermek, kiralamak.
50-) Yurt içinde ve yurt dışında turizm hizmetlerinin verilmesinde gerekli olan kara taşımacılığı ve transfer işlemlerini yapmak veya yaptırmak.
51-) Ulusal ve uluslararası sanatsal organizasyonlar düzenlemek, bu alanlarda etkinliklerde bulunmak. resim heykel, seramik, fotoğraf, film, grafik, müzik ve el sanatları ile sanatsal ve bilimsel kapsamlı faaliyet ve organizasyonlar düzenlemek.
52-) Turistik tesislerde şov programları, animasyon, organizasyonlar ve eğlence programları düzenlemek, programlar sunmak.
53-) Dağ turizmi, yayla turizmi, kara, hava sporu malzemelerinin ve araçlarının alım satımı, ithalat, ihracatını ve kiralamasını yapmak.
54-) Her türlü doğa, su altı ve su üstü sporları ile ilgili faaliyetlerde bulunmak, su altı dalış ve su üstü sporlarla ilgili olarak araç ve gereçler almak, bunların gerektirdiği her türlü alet ve edevatın kullanımı ve bununla ilgili malzemelerin alımı- satımını yapmak, ithalatını ve ihracatını yapmak.
55-) Her türlü doğa, su altı sporu ve sualtı sporcu sağlığına yönelik hizmet vermek bununla ilgili araç ve gereçlerin, ihracatını ve ithalini yapmak.
56-) Turistik amaçlı bakır, pirinç, lületaşı, mermer, kristal, ağaç, fildişi, cam, melamin, kıymetli madenlerden üretilen her türlü hediyelik eşyanın alım, satımı, pazarlaması, ithalat ve ihracatını yapmak.
57-) Turistik amaçlı gümüşten imal edilmiş her türlü hediyelik veya takı eşyalarının toptan ve perakende alım satımını, ithalatını ve ihracatını, pazarlamasını yapmak.
58-) Motorlu ve motorsuz elektrikli, elektronik her çeşit kara vasıtaları olan otomobil, kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs ve benzeri araçları her türlü tamir bakımını, yedek parça, modernizasyonu, rutin teknik kontrollerini yapmak. Bu işlerle ilgili her türlü servis ağları kurmak, işletmek.
59-) Otomotiv sanayi ile ilgili yıkama yağlama servisi kurmak, işletmek, kullanılacak malzemeleri almak, satmak, imalat, ithalat, toptan ve perakende satmak.
60-) Her türlü otopark hizmeti vermek.NAKLİYAT1.Her tür vasıtalarla kara, deniz ve havada yük ve yolcu taşımacılığı yapmak, satım aldığı vasıtaları kiraya vermek, araç kiralamak ve bunlarla yük ve yolcu taşımacılığı yapmak, nakil vasıtaları acenteliği ve bayiliği yapmak, nakil araçlarının ticareti ile uğraşmak.
61-) Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyetlerde bulunmak.
62-) Karayolu yurtiçi lojistik işletmeciliği yapmak.
63-) Ayrıca taşınabilir malları yurt içi ve yurt dışı taşınması uluslararası nakliyecilik, fueloil ve madeni yağ alım satımı, dağıtımı, bayiliği, tekstil, elektronik, deri, mobilya, kağıt ve bilumum ürünler almak, satmak.
64-) Karayolu taşımacılığı ve karayolu vasıtalarının bakım ve onarımını yapmak.
65-) Lojistik hizmetleri yapmak, bununla ilgili tesisler, depo ve antrepolar kurmak, 66-)Yurtdışı ve/veya yurtiçi karayolu, denizyolu, havayolu ve demiryolu taşımacılığı ile her türlü yolcu ve/veya eşya taşımacılığı yapmak.
67-) Yurtdışı ve/veya yurtiçi karayolu yolcu ve/veya eşya taşımacılığı işleri acenteliği yapmak ve yaptırmak.
68-) Yurtdışı ve/veya yurtiçi karayolu, denizyolu, havayolu ve demiryolu taşımacılığı ile her türlü yolcu ve/veya eşya taşıma komisyonculuğu yapmak,
69-) Yurtdışı ve/veya yurtiçi lojistik hizmetleri konusunda gerekli organizasyonların kurulması, planlanması ve işletilmesi konusunda danışmanlık yapmak.
70-) Karayoluyla şehirlerarası ve uluslararası yolcu veya eşya taşımacılığı yapmak.
71-) Karayoluyla şehirlerarası ve uluslararası yolcu ve eşya taşıma işleri acenteliği yapmak.
72-) Karayoluyla şehirlerarası ve uluslararası yolcu ve eşya taşıma komisyonculuğu yapmak,
73-) Karayoluyla şehirlerarası ve uluslar arası nakliyat ambarı işletmeciliği, kargo işletmeciliği, lojistik işletmeciliği, taşıma işleri organizatörlüğü, terminal işletmeciliği, oto kiralama işletmeciliği, dağıtımcılık yapmak,
74-) Havalimanlarında iç ve dış hatlardan gelen yolcuları araç ile transferini sağlamak.
75-) Radyo, TV, internet veya posta yoluyla yapılan perakende ticaret faaliyeti yapmak.
76-) Her türlü motorlu kara taşıtları ile alakalı entegre mekanik ve elektrik sistemleri ile bunlara ilişkin test ve analizleri yapmak.
77-) Her türlü gayrimenkul ile makine, teçhizat, gemi, motorlu kara taşıtlarının vb. taşınır hareketli malları yerinde tetkikini, ekspertizini yapmak.
78-) Sigorta şirketlerinin her türlü ekspertiz işlemlerini yapmak.
79-) Ekspertiz raporlarının tanziminde, imar planlarını incelemek, tapu kütüklerinde araştırma yapmak, istimlak durumlarını tespit etmek, problemli durumlarda görüş raporu sunmak.
80-) İmar planlarını inceleyerek uygulanmaya konu arazi üzerinde inşa edilebilecek inşaatları cins, inşaat alanı ve adedini belirten projeler üzerinden değerlendirme yapmak.
81-) Daha önceden düzenlenmiş ekspertiz raporlarını belli aralıklarla yenilemek.
82-) Özel ihtisas gerektiren konulardaki ekspertiz talepleri için şirket dışından konusunda uzmanlaşmış kurum ve kuruluşlardan eksper sağlamak ve ekspertiz raporu tanzim ettirmek.
83-) Ekspertiz raporları düzenlenmiş olan gayri menkullerin mukayeseli raporunu düzenlemek.
84-) İnşaatların plan, proje ve yapı şartnamesine uygunluğunu takip etmek, belli aralıklarla stüasyonlarını belirlemek ve bu konuda hakediş raporlarını düzenlemek.
85-) Her türlü taşınır ve taşınmaz malların sigortaya esas raporlarını düzenlemek, 86-) Şirketin bünyesinde tanzim edilen rapor ve yazıların arşivlenmesi ve muhafazasını sağlamak.
Şirket, yukarıda belirtilen amaç ve konusuna erişmek için özellikle asağıdaki işlem ve tasarrufları yapabilir:
1-) Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, işletebilir, kiralar, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, bedelli veya bedelsiz yola terk, kamuya terk, ifraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
2-) Lüzumlu görülecek menkul ve gayrimenkul malları satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, finansal kiralama yapabilir, yahut kiraya verebilir, yurt içinde ve yurtdışından, teminatlı yahut teminatsız, her türlü borç alabilir. Şirketin sahip olduğu her türlü menkul ve gayri menkulleri ile her türlü sabit tesis ve demirbaşları üzerinde gerek namına gerekse üçüncü şahıs ve tüzel kişiler namına teminat, kefalet, işletme rehni ve ipotek tesis edebilir, fek edebilir. Alacaklarına karşılık, ipotek veya rehin alabilir, borçlarının teminatı olarak veya üçüncü şahıslar lehine, ipotek yahut rehin verebilir, bu ipoteklerin terkinini talep edebilir, her türlü kefalet ve teminat verebilir.
3-) Şirket konusu islerin oluşabilmesi için kanuni mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin, imtiyaz, ruhsatname, patent, ihtira beratları, lisans, know-how, marka, fesihname, belge, patent gibi sınai mülkiyet haklarını ve emsali hakları iktisap edebilir veya tamamen üçüncü şahıslara devredebilir, her türlü hukuki tasarruf edebilir. Ayrıca, yukarıdaki hakları kiraya verebilir veya kiralayabilir.
4-) Şirket gayelerinin oluşmasını teminen kısa, orta ve uzun vadeli istikrazlar akdedebilir, aval ve kefalet kredileri temin edebilir. Şirketin kuracağı tesisleri için gerekli iç ve dış kredileri, dahili ve harici finansman kurumlarıyla yerli ve yabancı kuruluş ve işletmelerden temin edebilir.
5-) Şirket konusuyla ilgili ürünlerin muhafazası, nakli, satısı için gerekli her türlü makine, tesisat, nakil vasıtaları, cihaz alet ve edevat ve sair menkul malları ve hakları satın alabilir veya satabilir, ithal ve ihraç edebilir, kullanabilir, kiralayabilir ve kiraya verebilir.
6-) Şirket gayelerini gerçekleştirmek için tüm sınai, mali ve hukuki işlem ve tasarruflarda bulunabilir, resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak edebilir, acentelik, mümessillik, komisyonculuk, bayilik, distribütörlük alabilir ve verebilir.
7-) Şirket konusuyla ilgili olan şirket kurabilir, ortaklık yapabilir, mevcut ve ileride kurulacak işletme ve şirketlere iştirak edebilir. Şirket konularıyla iştigal eden firmaları ve ticari işletmeleri devren iktisap edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla kurulmuş ve kurulacak şirketlerin, pay senetlerini ve paylarını satın alabilir veya satabilir, devredebilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir.
8-) Şirket gayesine faydalı olmak şartıyla ve aracılık yapmamak kaydıyla şirket konusuna bağlı olmaksızın özel hukuk, kamu hukuku tüzel kişiler tarafından ihraç olunan ve olunacak pay senetleri, tahviller, intifa senetleri ve kuponları gibi kıymetleri satın alabilir, devralabilir, teminat gösterebilir, kabul edebilir.
9-) Konusu ile ilgili hammadde, yan madde, yan mamul ve mamul maddeleri satın alabilir, ithal, ihraç ve sair suretle tedarik edebilir, bunları kısmen veya tamamen işletebilir.
10-) Yukarıda sözü edilen konularla ilgili yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseseler ile işbirligi yapabilir veya bunlarla ortaklık yapabilir.
11-) Yukarıda sözü edilen konularla ilgili olarak yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseselerden distribütörlük, bayilik veya mümessillik alabilir, verebilir.
12-) Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili yurt içinde ve yurt dışında resmi ve özel kurumların açtığı ihalelere katılabilir.
13-) Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili olarak kanuni mevzuatlar yerine getirilerek ihracat ve ithalat işlemleri yapabilir.
14-) Konusu ile ilgili fason isçilik yapabilir, yaptırabilir.
15-) Şirket maksat ve mevzuu ile ilgili olarak her türlü fuar, sergi ve panayırlara iştirak edebilir.