NY YENİLENEBİLİR ENERJİ ANONİM ŞİRKETİ

ÜNALAN MAH. LİBADİYE CAD. EMAAR SQUARE SİT. F BLOK NO:82F İÇ KAPI NO:86 ÜSKÜDAR - ÜSKÜDAR / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 24.05.2025 02:24:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : NY YENİLENEBİLİR ENERJİ ANONİM ŞİRKETİ
  • Firma Türü : PAY SAHİBİ SAYISI BİRDEN FAZLA ANONİM ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 16 Mayıs 2025 Cuma
  • Sermaye : 949.640.176,18 TL
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - ÜMRANİYE VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 6321521301
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 1082592
  • Oda Sicil Numarası : 1583617
  • NACE Kodu : 351213
  • Mersis No : 0632152130100001
  • E-Tebligat Adresi : 25848-76389-68756
  • İşletme Adresi : ÜNALAN MAH. LİBADİYE CAD. EMAAR SQUARE SİT. F BLOK NO:82F İÇ KAPI NO:86 ÜSKÜDAR PK: 34700 İSTANBUL TÜRKİYE
  • Posta Kodu : 34700
  • İlçe /İl : ÜSKÜDAR / İSTANBUL
  • Ülke : TÜRKİYE
ELEKTRİK EKİPMANLARI Meslek grubunda, ÜSKÜDAR / İSTANBUL Bölgesinde Yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi konularında hizmet vermektedir.

FİRMANIN İŞ KONUSU
Şirket, yasal mevzuat uyarınca;
elektrik üretim tesisi kurulması, her türlü kaynaktan enerji üretilmesi, kurulan veya devralınan tesislerin işletmeye alınması, işletilmesi, elektrik enerjisi üretimi, üretilen elektrik enerjisinin ve/veya kapasitenin müşterilere satışı ve dilediği yerden elektrik enerjisi alımı ile iştigal etmek amacıyla yurt içinde ve/veya yurt dışında kurulmuş veya kurulacak olan şirketlere, işletmelere, kuruluşlara iştirak etmek amacında olup 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (“TTK”) uymak suretiyle faaliyet göstermektedir.

Şirket ayrıca:

1. Şirket, faaliyet konuları ile ilgili olarak veya sair konularda yurt içinde ve yurt dışında yeni şirketler kurabilir, kurulmuş şirketlere ortak olabilir veya hisse satın alabilir, sahip olduğu hisseleri aracılık yapmamak şartıyla satabilir, yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerle ortaklık kurabilir, kurulu ortaklıklara katılabilir, yönetimlerine katılabilir, mevcut işletmelere iştirak edebilir, birleşebilir, devir alabilir, iştirak ettiği şirketlerin yönetim, idari ve teknik organizasyonlarını yapabilir.
2. Şirket, ihraç olunmuş veya olunacak pay ve pay benzeri diğer kıymetler ile borçlanma aracı, intifa senedi gibi bilcümle menkul kıymetleri ve diğer sermaye piyasası araçlarını alabilir, elden çıkarabilir, başka hisse/pay ile değiştirebilir, teminat verebilir, rehin edebilir, rehin alabilir.
3. Şirket, sermayelerine ve yönetimlerine katıldığı şirketlerin satışlarından doğan her türlü her çeşit alacaklarını devralır, katıldığı diğer şirketlere devir ve ciro eder, bu şirketlerin satıcılarına ve müşterilerine açtıkları kredileri sigorta ettirir veya eder.
4. Şirket, yurt içinde ve dışında uzun, orta ve kısa vadeli kredi anlaşmaları akdedebilir, kefalet kredileri temin edebilir.
5. Şirket maksat ve mevzu ile ilgili faaliyetleri için faydalı veya gerekli olan yurt içi ve yurt dışı izin, ruhsatname, ihtira beratı, alameti farika, lisans, imtiyaz ve telif hakları, marka, model, resim ve ticaret unvanlarını, know-how, teknik bilgi gibi gayri maddi hakları kısmen ya da tamamen satın alabilir, kiralayabilir, kullanabilir, satabilir, kiraya verebilir, üzerlerinde intifa veya rehin hakları tanıyabilir ve benzeri hukuki tasarruflarda bulunabilir.
6. Şirket, yerli ve/veya yabancı kişi ve kurumlar ile anlaşmalar yaparak yurt içi ve yurt dışında ihalelere girebilir, taahhütte bulunabilir, ticari iş ve işlemler yapabilir. Şirket amaçlarının tahakkuku için gerekli olan bilumum araç, gereç ve tesisleri satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, ithal edebilir, finansal kiralama sözleşmeleri, imtiyaz, yatırım, organizasyon, hizmet, danışmanlık, elektrik üretim, devir, franchise ve işletim sözleşmeleri, danışmanlık ve hizmet sözleşmeleri akdedebilir, tadil edebilir, sona erdirebilir ve ifa edebilir, gümrük komisyonculuğu yapmamak üzere gümrük işlemleri yapabilir.
7. Şirket, amaç ve çalışma konusu ile ilgili olarak, amaçlarını gerçekleştirebilmek, ihtiyacını karşılamak veya kaynaklarını değerlendirmek için 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre tanzim edilmiş ve tapuya tescil edilmiş kat irtifakları ve bağımsız bölümlerin tamamını veya bir kısmı ile her tür kara, deniz, hava taşıt araçları ve de bilumum araç, gereç ve tesisler de dahil olmak üzere her türlü gayrimenkul ve menkul mal ve hakları satın alabilir, ithal edebilir, satabilir, gayrimenkul satış vaadi sözleşmeleri akdedebilir, kısmen veya tamamen kiralayabilir, kiraya verebilir, bunların tapuya tescillerini ve şerhlerini yaptırabilir, Şirket adına kayıtlı gayrimenkuller ile ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir, şirket amaç ve faaliyetlerini gerçekleştirmeye yönelik kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere bila bedelle terk ve hibe edebilir, yeşil alana, yola terk işlemleri yapabilir, ayrıca ferağlarını verebilir, borç ve alacaklarından dolayı maliki bulunduğu veya başkalarına ait gayrimenkuller üzerinde leh ve aleyhte her türlü ipotek, sair gayrimenkul rehni ve diğer ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, fek edebilir, ipka, iştira, alt ve üst hakkı tesis edebilir, fek edebilir, almış olduğu üst hakları üzerinde her türlü ayni ve şahsi hak tesis edebilir, üst hakkı süresi çerçevesinde üst hakkını kısmen veya tamamen satabilir, yerli ve yabancı gerçek kişi ve kuruluşlara kiraya verebilir, şirketin borçlarının temini veya şirket amacını gerçekleştirmek için şirketin menkul veya gayrimenkul malları üzerinde ipotek, rehin, gayrimenkul mükellefiyeti, işletme rehni, intifa, irtifak, sükna hakkı, kat irtifakı ve kat mülkiyeti ve her türlü ayni veya şahsi hak tesis edebilir, bunlara ilişkin olarak finansal kiralama sözleşmeleri akdedebilir, üçüncü kişilerden olan alacakları veya şirket amacını gerçekleştirmek için üçüncü kişilerin menkulleri ve gayrimenkulleri üzerinde tesis edilen sözü geçen hakları kabul edebilir, aval ve kefaletleri kabul edebilir, her türlü hak ve alacakları için ayni ve şahsi teminatlar alabilir ve verebilir, üçüncü şahısların borçlarına karşılık gayrimenkullerini ipotek verebilir, menkullerini rehnedebilir, üçüncü şahıslar lehine kefalet ve garanti verebilir, garanti ve kefalet anlaşmaları imzalayabilir, Şirketin borçlarının ve alacaklarının temini için 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu hükümleri gereğince ayni ve gayri maddi haklarla ilgili her çeşit iltizamı ve tasarrufi işlemler yapabilir, gayrimenkuller üzerinde mükellefiyetli ve mükellefiyetsiz her türlü tasarrufta bulunabilir, bu hususlarda gerekli her türlü devir ve ferağı yapabilir, yapılan devir ve ferağı kabul edebilir, tapuya şerh verebilir, verilen şerhi kabul edebilir ve sair tapu muamelelerini ifa ve intaç edebilir.
8. Şirket, elektrik enerjisi üretim tesisleri, santralleri, trafo merkezleri, elektrik ve aydınlatma şebekelerinin enerji nakil hatlarını ve elektrik-iletim ve dağıtım trafo merkezlerini ve tesislerini kısmen veya tamamen yapabilir, tevsii edebilir, ıslah, bakım faaliyetlerini yapabilir, yaptırabilir, elektrik gücünü üretebilir veya ürettirebilir, işletebilir veya işlettirebilir, iletim ve dağıtım tesisleri, işyerleri ve ticaret alanları, sair alt yapı tesisleri inşa edebilir, işletebilir, pazarlayabilir, satabilir veya kiralayabilir, her türlü inşaat ve taahhüt işleri yapabilir,
9. Şirket bünyesinde iştigal konusu ile ilgili olarak AR-GE merkezi oluşturabilir.
10. Şirketin amaç ve konusunun icap ettirdiği bütün ticari işleri ve muameleleri icra ve ifa edebilir ve bütün bu maksat ve konularını gerçekleştirmek için yukarıda belirtilen işletme mevzuu çerçevesinde kalmak şartıyla bütün hakları iktisap ve borçları iltizam edebilir.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
NY YENİLENEBİLİR ENERJİ ANONİM ŞİRKETİ
İPTAL