ORMANEVİ EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ZEKERİYAKÖY MAH. 2. CAD. NO:15 SARIYER - SARIYER / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 14.07.2025 05:42:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : ORMANEVİ EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
  • Firma Türü : PAY SAHİBİ SAYISI BİRDEN FAZLA ANONİM ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 30 Haziran 2025 Pazartesi
  • Sermaye : 250.000,00 TL
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - SARIYER VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 6470801701
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 1088230
  • Oda Sicil Numarası : 1589198
  • NACE Kodu : 851002
  • Mersis No : 0647080170100001
  • E-Tebligat Adresi : 25919-25389-28948
  • İşletme Adresi : ZEKERİYAKÖY MAH. 2. CAD. NO:15 SARIYER PK: 34450 İSTANBUL TÜRKİYE
  • Posta Kodu : 34450
  • İlçe /İl : SARIYER / İSTANBUL
  • Ülke : TÜRKİYE
EĞİTİM Meslek grubunda, SARIYER / İSTANBUL Bölgesinde Özel öğretim kurumları tarafından verilen okul öncesi eğitim faaliyeti (okula yönelik eğitim verilmeyen gündüz bakım (kreş) faaliyetleri hariç) konularında hizmet vermektedir.

FİRMANIN İŞ KONUSU
A-Şirketin başlıca amaç ve konuları şunlardır;

1. Çocuklara yönelik okul öncesi eğitim faaliyetleri gerçekleştirmek.
2. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, mesleki ve teknik liseler ile öğrenci yurtları açmak ve işletmek.
3. Bebek ve çocuklara yönelik, terapi bazlı olmayan;
özel tasarlanmış ekipman ve araçları kullanarak duygusal ve motor gelişimi destekleyen, ebeveyn ve çocukların birlikte katılabileceği oyun alanları, yoga, jimnastik, müzik, resim programları, doğum günü partileri ve tema bazlı etkinlikler düzenlemek.
4. Yurt içinde ve yurt dışında sahip olduğu isim haklarını kullanarak okul, çocuk yuvası, kreş vb. eğitim ve çocuk gelişimi odaklı yerler açmak amacıyla (franchise) üçüncü şahıslarla anlaşmalar yapmak;
yurt dışındaki firmalarla iş birliği yaparak isim hakkı, ana bayilik ve mümessillik almak;
bu hakları başka okul öncesi kuruluşlara ve şirketlere devretmek veya bayilik vermek.
5. Ekipman, giyim eşyası, kitap, dergi, mekanik ve elektronik alet ve malzemeler ile oyuncakların ithalatı, ihracatı ve ticaretini yapmak.
6. Maksat ve mevzuuyla ilgili olmak üzere kafeterya açmak ve işletmek.
7. Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarının izin verdiği her seviyede kreş, anaokulu, ilköğretim okulu, lise, yüksekokul ve üniversite açmak ve işletmek.
8. Lise ve fakültelere hazırlık kursları ile yabancı dil kursları açmak.
9. Bilgisayar, daktilo, muhasebe, modelistlik, stilistlik gibi çeşitli mesleki alanlarda beceri kazandırmaya yönelik sanat ve meslek kursları açmak;
özel dershane ve eğitim kursları kurmak ve işletmek.
10. Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, kros, buz pateni, atletizm, satranç gibi alanlarda eğitim vermek amacıyla kurslar açmak ve işletmek.
11. Eğitim ve öğretim amaçlı her türlü laboratuvar kurmak;
ilgili araç-gereç, doküman ve laboratuvar malzemelerinin alım, satım, ithalat ve ihracatını yapmak.
12. Eğitim, kültürel ve teknik konularda gündüzlü veya yatılı özel anaokulları, ilk ve ortaokullar, yurtlar ve kurslar açmak ve işletmek.
13. Özel lisans kursları ile mesleki eğitim veren teknik kurslar açmak ve işletmek;
eğitim ve öğretimle ilgili sosyal ve akademik yarışmalar düzenlemek.
14. Kamu kurum ve kuruluşlarına, özel ve tüzel kişilere, dernek ve vakıflara eğitim, seminer ve benzeri konularda hizmet vermek.
15. Eğitim, öğretim ve bilgi teknolojileri alanlarında yapılan etüt, araştırma ve inceleme sonuçlarını kitap, dergi, katalog, bülten, broşür, basılı evrak, elektronik cihazlar, görsel-işitsel materyaller ve dijital ortamda yayınlamak;
diğer yayımları toplamak, pazarlamak, satış ve dağıtımını yapmak;
bu yayınlar üzerinde haklar tesis etmek ve kullanmak.
16. Mevzuat çerçevesinde yabancı uzman personel çalıştırmak.
17. Eğitim hizmetleri kapsamında uygun salonlarda konferanslar vermek, seminer ve organizasyonlar düzenlemek, çeşitli eğitim etkinlikleri gerçekleştirmek.
18. Eğitim kurumları için kitap, broşür ve benzeri kaynaklar hazırlamak, dağıtmak ve pazarlamak.
19. Okullar, dershaneler, her türlü eğitim ve öğretim kurumu ile sanayi, ticaret ve hizmet işletmelerinin yöneticilerine ve personeline eğitim, danışmanlık ve insan gelişimi hizmeti sunmak;
psikolojik danışmanlık, personel seçimi ve değerlendirmesi ile yönetim konularında danışmanlık yapmak.
20. Her yaş grubuna yönelik oyuncak, eğlence ürünleri, kırtasiye ve ofis malzemelerinin alım-satımı ile ithalat ve ihracatını yapmak.
21. Oyun parkları ve eğlence alanları kurmak, işletmek, kiralamak ve kiraya vermek.
22. İştigal konularıyla ilgili ihalelere ve taahhüt işlerine girmek.
23. İştigal konularıyla ilgili her türlü ithalat ve ihracat işlerini yapmak veya yaptırmak.
24. İştigal konularına ilişkin ürünlerin mümessilliğini, komisyonculuğunu ve acenteliğini almak ve vermek.
25. Şirket faaliyetleri ile ilgili ihtira hak ve beratları, lisans ve imtiyazlar, telif ve işletme hakları, marka, unvan, sınai resim ve model haklarını edinmek, kullanmak, devretmek veya kiralamak.
26. İştigal konusu kapsamındaki faaliyetleri yürütmek amacıyla yeni şirketler kurmak, mevcut şirketlere iştirak etmek, bunları devralmak veya yabancı sermaye ile ortaklık kurmak.
27. Yurt içi ve yurt dışında özel anlaşmalı bayiler, alt satıcılar ve şubeler açmak, atamak, faaliyet yürütmek;
gerektiğinde bunları azletmek veya kapatmak.
28. Şirket faaliyetlerine ilişkin ürün ve malzemelerin depolanması için açık ve kapalı alanlar, binalar, sundurmalar ve benzeri tesisleri satın almak, inşa etmek, kiralamak, kiraya vermek ve depolama hizmeti sunmak.
29. Kafe, restoran ve oyun evi açmak, işletmek.
30. Yurt dışındaki eğitim kurumları ile ortaklaşa projeler yürütmek;
aileler ve çocuklar için eğlence, oyun ve eğitsel içerikli tatil organizasyonları düzenlemek.
31. İşletme bünyesinde çocuklara yönelik terapi hizmetleri sunmak, ailelere danışmanlık vermek, grup terapileri ve ebeveyn eğitimleri planlamak ve uygulamak.
32. Kitap basmak, yayıncılık faaliyetlerinde bulunmak;
radyo ve televizyon programları hazırlamak;
dergi yayımlamak;
yurt dışından temin edilen yayınları Türkçeye çevirerek basmak ve dağıtmak.
33. Organik yaş ve kuru gıda ürünlerinin satışını ve ticaretini yapmak;
oyuncak, kırtasiye ve benzeri ürünlerin satışını gerçekleştirmek;
faaliyet alanları ile ilgili ulusal ve uluslararası fuarlara katılmak.
34. Hamile yogası ve çocuk yogası eğitimleri düzenlemek, ilgili etkinlikleri planlamak ve uygulamak.
B- Şirket yukarıda belirtilen amaç ve konuları gerçekleştirmek için aşağıda yazılı işlemleri yapabilir;

1. Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, işletebilir, kiralar, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, bedelli veya bedelsiz yola terk, kamuya terk, ifraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
2. Lüzumlu görülecek menkul ve gayrimenkul malları satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, finansal kiralama yapabilir, yahut kiraya verebilir, yurt içinde ve yurt dışından, teminatlı yahut teminatsız, her türlü borç alabilir. Şirketin sahip olduğu her türlü menkul ve gayri menkulleri ile her türlü sabit tesis ve demirbaşları üzerinde gerek namına gerekse üçüncü şahıs ve tüzel kişiler namına teminat, kefalet, işletme rehni ve ipotek tesis edebilir, fek edebilir. Alacaklarına karşılık, ipotek veya rehin alabilir, borçlarının teminatı olarak veya üçüncü şahıslar lehine, ipotek yahut rehin verebilir, bu ipoteklerin terkinini talep edebilir, her türlü kefalet ve teminat verebilir.
3. Şirket konusu işlerin oluşabilmesi için kanuni mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin, imtiyaz, ruhsatname, patent, ihtira beratları, lisans, know-how marka, fesihname, belge, alameti farika gibi sınai, mülkiyet haklarını ve emsali hakları iktisap etmek veya tamamen üçüncü şahıslara devredebilir, her türlü hukuki tasarruf işlemlerde bulunmak. Ayrıca, yukarıdaki hakları kiraya verebilir veya kiralayabilir.
4. Şirket gaye ve konusunun gerçekleştirilmesi için arsa, arazi, bina ve gayrimenkul hakları satın alabilir, inşa edebilir, iktisap edebilir, satabilir. İktisap edilen gayri menkulleri devir ve ferağ, bunları kısmen veya tamamen üçüncü şahıslara kullandırabilir veya kiralayabilir.
5. Şirket gayelerinin oluşmasını teminen kısa, orta ve uzun vadeli istikrazlar akdedebilir, aval ve kefalet kredileri temin edebilir. Şirketin kuracağı tesisleri için gerekli iç ve dış kredileri dahili ve harici finansman kurumlarıyla yerli ve yabancı kuruluş ve işletmelerden temin edebilir.
6. Şirket konusuyla ilgili mamullerin depolanması, nakli, satışı için gerekli her türlü makine, tesisat, nakil vasıtaları, cihaz alet ve edevat ve sair menkul malları ve hakları satın alabilir veya satabilir, ithal ve ihraç edebilir, kullanabilir, kiralayabilir ve kiraya verebilir.
7. Şirket gayelerini gerçekleştirmek için tüm sınai mali ve hukuk işlem ve tasarruflarda bulunabilir, resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak edebilir, acentelik, mümessillik, komisyonculuk, bayilik, distribütörlük alabilir ve verebilir.
8. Şirket konusuyla ilgili olan şirket kurabilir, ortaklık yapabilir, mevcut ve ileride kurulacak işletme ve şirketlere iştirak edebilir. Şirket konularıyla iştigal eden firmaları ve ticari işletmeleri devren iktisap edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla kurulmuş ve kurulacak şirketlerin, hisse senetlerini ve paylarını satın alabilir veya satabilir, devredebilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir.
9. Şirket gayesine faydalı olmak şartıyla ve aracılık yapmamak kaydıyla şirket konusuna bağlı olmaksızın özel hukuk, kamu hukuku tüzel kişiler tarafından ihraç olunan ve olunacak hisse senetleri, tahviller, intifa senetleri ve kuponları gibi kıymetleri satın alabilir, devralabilir, teminat gösterebilir, kabul edebilir.
10. Konusu ile ilgili hammadde, yan madde, yan mamul ve mamul maddeleri satın alabilir, ithal, ihraç ve sair suretle tedarik edebilir, bunları kısmen veya tamamen işletebilir.
11. Yukarıda sözü edilen konularla ilgili yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseseler ile işbirliği yapabilir veya bunlarla ortaklık yapabilir.
12. Yukarıda sözü edilen konularla ilgili olarak yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseselerden distribütörlük, bayilik veya mümessillik alabilir, verebilir.
13. Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili yurt içinde ve yurt dışında resmi ve özel kurumların açtığı ihalelere katılabilir.
14. Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili olarak kanuni mevzuatlar yerine getirilerek ihracat ve ithalat işlemleri yapabilir.
15. Konusu ile ilgili fason işçilik yapabilir, yaptırabilir.
16. Konusu ile ilgili olmak üzere soğuk hava depoları kurabilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir.
17. Şirket maksat ve mevzuu ile ilgili olarak her türlü fuar, sergi ve panayırlara iştirak edebilir.

Yukarıda gösterilen konulardan başka ilerde şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde ortaklar kurulu karar aldıktan sonra şirket bu işleri de yapabilecektir. Ana sözleşme değişikliğinde olan işbu karar tescil ve ilan ettirilerek uygulanacaktır.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
ORMANEVİ EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
İPTAL