ŞART MÜHENDİSLİK ELEKTRİK İNŞAAT MEKANİK BİLİŞİM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

BAYRAKTAR MAH. VEDAT DALOKAY CAD. BEKİROĞULLARI APT APT. NO:60/5 PK:06670 ÇANKAYA - ÇANKAYA / ANKARA / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 18.01.2019 13:07:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : ŞART MÜHENDİSLİK ELEKTRİK İNŞAAT MEKANİK BİLİŞİM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
  • Tabela Ünvanı : ŞART MÜHENDİSLİK
  • Firma Türü : TEK ORTAKLI LİMİTED ŞİRKET
  • Yetkili : CİHAD MÜCAHİD TOKER (Müdür)
  • Kuruluş Tarihi : 5 Temmuz 2017 Çarşamba
  • Vergi Dairesi : ANKARA - ULUS VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 8000544814
  • Ticaret Odası : ANKARA TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 409844
  • NACE Kodu : 711204
  • Faaliyet Alanları : Bilgi İşlem Yazılım, Tasarım, Kurulum Hizmetleri,Elektrik Tesisatçılığı,Klima, Aspiratör, Soğutma ve İklimlendirme, Radyan Isıtma Cihazı İmal, Satış Montaj ve Tamirciliği
  • Mersis No : 0800054481400001

ŞART MÜHENDİSLİK, Yüksek Gerilim, Orta Gerilim, Alçak Gerilim, Zayıf Akım, Topraklama ve Otomasyon alanlarında imalat ve proje olmak üzere, elektriği ilgilendiren her alanda, elektrik, mekanik ve bilişim sektöründe uzman kadroları ile faaliyet göstermektedir.

Yılların tecrübesini birleştirip sinerji oluşturduk. Elektrik Mühendisi, Makine Mühendisi ve Bilgisayar Mühendisi 3 kardeşin, saha tecrübesi ve deneyimlerini birleştirip ŞART MÜHENDİSLİĞİ kurmasının hikayesi de böyle başladı. 


Mühendislik; Minimum enerji ile maksimum fayda elde etmenin bunu da sanat ve estetiğe dönüştürmenin adı.

ŞART MÜHENDİSLİK, mühendislik kurallarına tam anlamıyla riayet eder ve bunu taahhüt eder.

Orta Gerilim, Yüksek Gerilim, Alçak Gerilim, Zayıf Akım ve Otomasyon imalat ve proje, elektrik sektörünü ilgilendiren her alanda Elektrik birimimizin uzman kadroları;

İç ve dış su şebekesi, İklimlendirme/ Havalandırma, Kazan Daireleri, İzolasyon imalat, proje ve mekanik sektörünü ilgilendiren her alanda Mekanik birimimizin uzman kadroları;
Network, sunucu kurulumu, otomasyon sistemleri, akıllı projeler, mobese sistemleri proje ve imalatı, bilişim sektörünü ilgilendiren tüm alanlarda Bilişim birimlerimizin uzman kadroları faaliyet göstermektedir.

Birimler arası tam koordinasyonla yapılan tüm işler sorunsuz ve garantili, ihtiyaca göre iş bitimi teknik destek verilerek teslim edilmektedir.

Müşteri memnuniyetini ön planda tutmak ile kalmıyor, hazır projelerde müşterinin farkında olmadığı ama ileride çıkabilecek problemleri, hata ve eksikleri de önceden tespit ederek, ikaz ve düzeltme yoluna gitmeyi ilke ediniyoruz.

Böylece ürün, hizmet, proje ve imalatlarda sorunsuz, düşük maliyetle kaliteli çıktı alabiliyoruz. .

Biz Kimiz?
Firmamız 2017 yılında; ŞART Mühendislik Elektrik İnşaat Mekanik Bilişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi olarak Melih Gökçek Blv. İvedik İş Merkezi No: 37 İVOGSAN / ANKARA adresinde faaliyete başlamıştır.
Faaliyete başladığı anda sektörde yeni bir renk, yeni bir soluk ve heyecan oluşturan firmamız dürüst, ilkeli ve kaliteli hizmet anlayışını benimsemiştir.
Deneyimli Mühendis ve Teknik Personelleri ile hızla kurumsallaşan firmamız, hizmetlerinde kalite ve müşteri memnuniyetini ön planda tutmayı ilke edinmiştir.

Who we are?
Our Company was founded in 2017; SART Electrical Construction Mechanical Information Industry Trade Limited Company Melih Gökçek Blv. İvedik Business Center No: 37 İVOGSAN / ANKARA.

Our company, which started a new activity and created a new color, new breath and excitement in the sector honest, principled and quality service adopt the understanding .

Our company, which is rapidly institutionalized with experienced engineers and technical personnel, quality and customer satisfaction is our principle

Elektrik
Elektrik dilinde aynı anma gerilimli, birbirine bağlı elektrik tesislerinin tümüne şebeke denir. Elektrik şebekesi, üretilen elektrik enerjisini kullanıcılara iletmek için oluşturulmuş bileşik bir ağdır. Elektrik gücü üreten enerji santralları, üretim kaynaklarından talep merkezlerine enerji aktaran iletim (nakil) hatları ve kullanıcılara bağlantı sağlayan bileşik dağıtım hatlarından oluşur.

Elektrik enerjisinin üretildiği santraller genelde yerleşim birimlerinden uzak yerde olur. Hatta bazı yerlerde ise hiç santral yoktur. Bu yüzden de üretilen enerjinin yerleşim yerlerine ulaştırılması, iletilmesi gerekir. İletimde kullanılan şebekelere iletim şebekeleri, dağıtımda kullanılan şebekelere de dağıtım şebekeleri denir. Elektrik iletim ve dağıtım şebekeleri, elektrik enerjisinin üretilmesinden tüketilmesine kadar enerjinin kesintisiz ve güvenilir bir şekilde iletilip dağıtılmasına uygun olmalıdır.

Elektrik şebekeleri kullanıldıkları gerilimlere göre ayrılırlar:
• Alçak gerilim şebekeleri (0 - 1 kV arası)
• Orta gerilim şebekeleri (1kV - 35kV arası)
• Yüksek gerilim şebekeleri (35kV – 154kV arası)
• Çok yüksek gerilim şebekeleri (154kV ve üzeri)

Yerleşim birimleri ve sanayilerdeki cadde, yol, meydan ve geçitler boyunca döşenen hat parçalarının birbirine eklenmesinden, kollar ve kolların birbirine eklenmesinden de dağıtım şebekeleri meydana gelir. Elektrik şebekelerinin kurulmasında alıcıların, teknik yönden uygun ekonomik ve ergonomik beslenmesi ana kuraldır. Bu kuralları yerine getirebilmek için değişik şebeke sistemleri geliştirilmiştir.

Mekanik
Makina, herhangi bir enerji türünü başka bir enerjiye dönüştürmek, belli bir güçten yararlanarak bir işi yapmak veya etki oluşturmak için dişliler, yataklar ve miller gibi çeşitli makina elemanlarından oluşan düzenekler bütününe denir. Herhangi bir mekanik parçası olmayan elektronik veya organik aygıtlara da makina denir. Makinalar belirli bir işin gerçekleştirilmesinde ya da fiziksel bir işlevin yerine getirilmesinde, insan ya da hayvan gücüne yardımcı olmak veya tümüyle onların yerini almak için geliştirilmişlerdir. Kaldıraç, eğik düzlem, çıkrık gibi basit makinalardan, modern bir otomobil gibi çok karmaşık sistemlere kadar geniş bir yelpaze içindeki aygıtları kapsarlar. Makinalar ısıl, kimyasal, nükleer ya da elektriksel enerjiyi mekanik enerjiye dönüştürerek ya da bunu tam tersi biçiminde çalışabilir veya yalnızca kuvvetleri ve hareketi aktarma ya da uyarlama işlevi görebilir. Bütün makinalarda birer giriş ve çıkış donanımı ile uyarlama ya da dönüştürme ve aktarma donanımları vardır. Giriş enerjilerini (girdi), rüzgâr, akarsu, kömür, petrol ya da uranyum gibi doğal kaynaklardan alan ve bu enerjiyi mekanik enerjiye dönüştüren makinalara birincil devindirici (primer motor) denir. Yeldeğirmenleri, su çarkları,türbinler, buhar makinaları ve içten yanmalı motorlar birincil devindiricilerdir. Bu makinalardan elde edilen çıkış enerjisi (çıktı), çoğunlukla döner millerin aracılığıyla elektrik üreteci, hidrolik pompa ya da kompresör gibi başka makinalara girdi olarak beslenebilir. Bu son üç aygıt ise üreteçler (jeneratör) sınıfına girer; bu aygıtların çıktısı olan elektriksel, hidrolik ve pnömatik enerjiler, elektrik, hidrolik ya da hava motorlarında girdi olarak kullanılabilir.

Faaliyet alanı arasında ısıtma, soğutma ve havalandırma mekanik tesisat uygulamaları olan, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan birim hizmet veya ürün başına enerji tüketiminin azaltılmasını sağlayacak şekilde enerjinin izlenmesi, ölçülmesi ve enerji tasarrufu sağlayacak tedbirlerin alınması konusunda da firmamız çalışmalar yapmaktadır.

Isıtma - Soğutma - Havalandırma ( HVAC ) üzerine Mekanik Tesisat uygulamaları,
Kombi, Split Klima ile bireysel ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarına çözümler, Kazan, Yoğuşmalı Kaskad Kazan, Multi Split Klima, VRV - VRF, Fancoil, Soğutma Grupları ile de merkezi iklimlendirme projeleri ve imalatı gibi çözümler geliştirmekte olan Mekanik birimimiz, Doğalgaz Tesisatı, Sıhhi Tesisat, Yangın Tesisatı, Havalandırma Kanalı ihtiyaçlarınıza da çözüm ortağı olmaya hazırdır.

Bilişim
Network Sistemleri iki veya daha fazla cihazın (bilgisayar, yazıcı, sunucu, IP kamera, IP telefon, faks, cep telefonu vb.) birbirleriyle switch (anahtar), router(yönlendirici)

Wireless Access Point (kablosuz erişim noktası) gibi ağ cihazları ile bağlı olduğu, birbirleriyle haberleşebildiği ve belirli kaynakları paylaştıkları ağ ortamına Network denmektedir.

Dünyanın en büyük Network örneği internet ağıdır. İnternet ağı dünyanın bir noktasından kilometrelerce uzak diğer bir noktasını birbirine bağlayan dev bir Network ağıdır. Network ağının en büyük örneği olan internet kullanımı bir ağ kartına gerek olmaktadır. İnternet için gerekli olan bu kart Ethernet kartı olarak bilinmektedir. Ethernet kartının kablo bağlantısı RJ45 portu ile kullanılmaktadır. Aynı zamanda en büyük Network olan internet ağı günümüz teknolojisi ile büyük küçük herkes tarafından kullanılmaktadır.

NETWORK ALTYAPISI VE KABLOLAMA
Network Altyapısı ve Kablolama bakımından Network Sistemleri pasif bölüm ve aktif bölüm olarak ikiye ayrılır.
Pasif kısmı; kablo, kabinet, patch panel, priz, patch kablo, bağlantı konektörü gibi bileşenlerden oluşur.
Aktif kısmı; bilgisayarlar, sunucu, istemci, hub, switch, router, firewall, yazıcı, faks gibi elektronik cihazların yazılımlar gibi bileşenlerden oluşur.
Network Sistemleri, Ağ Bağlantısı modellerine göre üçe ayrılır;
LAN (Yerel Alan Ağı)
WAN (Geniş Alan Ağı)
VPN (Sanal Özel Ağ)

LAN (LOCAL AREA NETWORK)
Belli bir sayıdaki cihazların local bir alanda fabrika, bina, ofis vb. gibi oluşturdukları ağ çeşidine denir. LAN , Yerel Alan Ağ Bağlantılarında, bilgisayarlar, yazıcılar, IP telefonlar ve diğer cihazların oluşturduğu bir network çeşididir. LAN Yerel Alan Ağ Sistemi bulunan bir ofiste veya bir bina içinde yazıcı, dosya ve program paylaşımı gibi işler kolaylıkla ve verimli bir biçimde yapılabilir.

Yerel Alan Ağ sistemlerinin fiziksel yapılarını göstermek amacıyla ağ diyagramları kullanılır ve network ağının mantıksal yapısı gösterilebilir. Yerel Alan Ağları için iki iletişim teknolojisi kullanılır, bunlardan biri Ethernet diğeri ise Wireless’dır. Standart bir ethernet ağı, cihazların ethernet kabloları yardımıyla bağlandığı hub ve switch(yönlendirici)‘lerden oluşmaktadır. Standart bir kablosuz ağ ise sinyalizasyon yönetimiyle kablosuz erişim noktaları üzerinden cihazların birbirleri ile bağlantı kurmalarını ve veri aktarımını sağlar. Her iki teknoloji de cihazların doğrudan birbirleriyle bağlantı kurmalarına izin verir. Yerel alan ağlarının işlevleri ise bununla sınırlı durumdadır.

WAN (WİDE AREA NETWORK)
WAN (Geniş Alan Ağı)bir ağdaki kullanıcıların sayısının artması ve ağın alan bakımından genişlemesi sonucunda ortaya çıkan ağ tipine denilmektedir. Geniş Alan Ağı Sistemleri farklı bölgeler içinde olan bilgisayar ya da sunucuları içeren birden çok Yerel Alan Ağı sisteminin birbirine bağlanmış şeklidir. Local ağlar arası bağlantı fiber optik kablolar aracılığı ile olabileceği gibi kablosuz sistemler ve uydular aracılığı ile de sağlanabilmektedir. En küçük WAN ağı örneği olarak da Bluetooth ve Wireless Lan gibi ağ bağlantıları Wİ – Fİ olarak bilinmektedir. Bu tarz ağ yapılarını kurabilmek için Radyo frekansları kullanılmaktadır.

Geniş Alan Ağı kapsamındaki birden fazla yerel alan ağı bağlantıları için birbirinden bağımsız ağlar arasında iletişimi sağlayan yönlendirici (router) cihazları kullanılır. Yönlendirici ler (router) yardımıyla Geniş Alan Ağı sistemine ait tüm ağların birbirleriyle bağlantı kurma olanağı sağlanır. Geniş alan ağı kullanıcıların uygulamalara, hizmetlere, kaynaklara erişim için de imkan tanır. Tek ve merkezi bir bölge üzerinden kullanıcılar istenilen kaynak, hizmet veya uygulamalara geniş alan ağı üzerinden erişebilir.

VPN (VİRTUAL PRİVATE NETWORK)
VPN (virtual private network) Sanal Özel Ağ verilen isimdir. VPN Sanal Özel Ağ ile internet gibi halka açık ağlar üzerinden güvenli bir şekilde kullanıcıların kendi kurum kaynaklarına erişmeleri sağlanmaktadır. Özel sanal ağ VPN (virtual private network) ağlara güvenli bir şekilde uzaktan erişimde kullanılan bir teknoloji olmaktadır. Şirketlerin ya da kamu kuruluşlarının yazılımsal veya sistemsel desteğe ihtiyaç duyulduğunda VPN ağı aracılığı ile destek ekibi sanki oradaymış gibi işlemlerde bulunarak sorunu çözebilmektedir. Genel olarak farklı teknolojilerden yararlansa da bilgisayarların fiziksel şekilde kullanıldığı yerden erişmek isteyen bilgisayar arasında kriptolu şifreleme mantığı ile güvenli bir ağ açmaktadır. Bu ağ içerisinde geçiş yapan bilgiler dışarıdan kriptolu şifre ile korunduğu için görünmemektedir.

Bunların dışında da özelleşmiş ağ çeşitleri olsa da en yaygın kullanılan ağ çeşitleri bunlardır. Network Altyapısı ve Kablolama hizmetleri bu sistemlere göre değişiklik göstermektedir.

Firmamız Network Sistemleri kurulum, montaj ve bakım hizmetleri konusunda profesyonel kadrosu ve altyapısı ile hizmet vermektedir. Müşterilerine gereksinimlerini tespit etmede danışmanlık yaparak, ihtiyaçları doğrultusunda kablolu ve kablosuz çözümler sunmaktadır.

FİBER OPTİK SİSTEMLER
Kablolu sistemler, çok daha karmaşık ihtiyaçlara cevap verir. Kablolama ayrıca veri akışının kontrolünü de daha iyi sağladığı için özellikle çalışma hayatında vazgeçilmezdir. Öte yandan geliştirilen fiber optik sistemler, taşıma kapasitesi ve hızını arttırarak kablolu sistemlerin daha önce sahip olduğu dezavantajları da ortadan kaldırmıştır. Bu anlamda kablosuz sistemler ve fiber optik sistemler birbirinin alternatifi olmak yerine tamamlayıcısı halini almıştır.

Müşteri memnuniyeti odaklı ve planlı bir projelendirme aşağıdaki aşamaları içerir:
Uzman bir ekip ile tespit çalışması: Bu aşamada, müşterimizin sahip olduğu alt yapı incelenir. Kullanım amacına göre mevcut ihtiyaçları tespit edilir. Müşterimizin potansiyeli doğrultusunda sistemin genişleme olasılıkları oluşturulur.
Teklif: Etüd çalışması sonunda proje detaylı bir şekilde müşterimiz ile paylaşılır. Yaklaşık maliyet çalışması yapılır. Proje konusunda müşterimizle mutabık kalınması durumunda çalışma başlatılır.
Planlama: Kullanılacak olan malzemelerin temin süresi, işçilik süresi gibi kalemler de göz önünde bulundurularak iş planı oluşturulur.
Seçilen kablo çeşidi ve uygun malzemeler kullanılarak fiber optik kablolama işlemi yapılır.
Kabloların birleştirilerek iletimin başlayabilmesi için fiber optik sonlandırma işlemi yapılır.
Sinyal ölçümü için fiber optik OTDR ölçümü yapılır.
Test çalışmalarının olumlu sonuçlanmasının ardından proje müşteriye teslim edilerek sonlandırılır.
Firmamız, yukarıda belirtilen aşamalar doğrultusunda kaliteli malzeme tercihi ve işçilik ile gerek kurumsal gerek bireysel kullanım amaçları için fiber optik projelendirme konusunda anahtar teslim hizmet vermektedir.

SİSTEM ODASI KURULUMU
Sistem Odası Kurulumu, (Data Center, Server Odası Kurulumu) özellikle kurumsal olan yada kurumsal olma hedefindeki kurumlar için hayati öneme sahiptir. Bir firma için Sistem Odası , server sistemlerinin, network ekipmanlarının, iletişim ekipmanlarının bulunduğu ve tüm bu sistemlere giden kablolama sisteminin sonlandırıldığı yerdir. Ayrıca verdiğimiz diğer hizmetler;

Kanal Çekme ve Yapılandırma,
Kabinet Montajı
UPS Montajı ve Network Cihazları Montaj ve Kurulumu

KABLOSUZ SİSTEMLER
Kablosuz sistemler ilk olarak acil durum ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kızıl ötesi sinyaller üzerinden iletişimi sağlarken, avantajlarının ön plana çıkmasıyla geliştirilerek yaygınlaşmıştır. Bugün radyo frekansları üzerinden veri iletimi sağlayarak oluşturulan kablosuz sistemler, birçok kullanım alanı bulmaktadır.
Kablosuz sistemler,
Düşük maliyetli olması,
Altyapı ve kablo bağlantısına gerek duymaması,
Kablolu bağlantıların aksine birden çok bağlantı noktası üzerinden çalışabilmesi,
Çok daha fazla kullanıcının katılımını sağlayabilmesi,
Çok geniş bir alanda kullanılabilmesi,
Kabloların getirdiği muhafaza ve bakım maliyeti ve zamanından kurtarması,
gibi nedenlerle tercih edilmektedir.

Kablosuz ağ bağlantı noktaları birbirleriyle iletişim kuracak şekilde tasarlanmıştır. Dinamik yol gösterme (dynamic routing) prensibine göre çalışan kablosuz sistemler kullanıcı için en etkin kullanımı sağlar. Bu prensibe göre iki nokta arasında hareket edecek olan veri en hızlı ve güvenli yolu seçerek ilerler.

Bilişim birimimiz kablosuz sistemler konusunda kaliteli markalarla çalışarak hem montaj hem bakım konusunda hizmet vermektedir.

Bilişim birimimiz özellikle akıllı binaların kullanımıyla artan ihtiyaca da çözüm üretecek şekilde yapısal kablolama hizmetleri sunmaktadır. Evinizde, ofisinizde ya da daha geniş çalışma alanınızda bulunan farklı sistemlerin birbiri ile uyumlu çalışmasını sağlayacak projelerle size özel çözümler üretiyoruz.

Network Sistemleri, Network Altyapısı ve Kablolama, Kablosuz Sistemler, Fiber Optik sistemler, Yapısal Kablolama konusunda uzman teknik kadrosuyla profesyonel alt yapı kurulumu ve bakım hizmetleri vermektedir.

RESMİ FAALİYET KONUSU
MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK Meslek grubunda, ÇANKAYA / ANKARA Bölgesinde Jeolojik, jeofizik ve ilgili araştırma ve danışmanlık hizmetlerine yönelik mühendislik faaliyetleri (maden yatağı, yer altı toprak oluşumu, vb. hizmetler) (petrol ve doğalgaz için olanlar hariç) konularında hizmet vermektedir.



HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
ŞART MÜHENDİSLİK ELEKTRİK İNŞAAT MEKANİK BİLİŞİM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
İPTAL