1- Lokanta, kafe gibi gıda satışının yapılabileceği tesisleri kurmak, kiraya vermek, kiralamak, işletmek, bu tesislerin rezervasyon ve organizasyon işlerini yapmak; 2- Her türlü sıcak, soğuk dondurulmuş, kurutulmuş, konservesi yapılmış besin maddelerinin pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak amacıyla gerekli olan satış mağazalarını açmak, işletmek; 3- Her türlü un ile ekmek, simit, pasta, börek, yufka, kadayıf, makarna gibi tuzlu, tuzsuz, tatlı her türlü unlu mamülün üretimi, ambalajlanması, depolanması, pazarlanması, toptan ve perakende satışını, ithalat ve ihracatını yapmak, fırın işletmek; 4- Her türlü gıda maddelerini almak, satmak, gıda maddelerini paketleme tesisleri kurmak, kiraya vermek, kiralamak, işletmek; 5- Her türlü tabldot yemek üretimi ve satışını, üretilen yemeklerin servis hizmetlerini, pazarlamasını yapmak, yemek üreten tesislerini kurmak, devralmak.