İŞLETME DESTEK HİZMETLERİ Meslek grubunda, ÜSKÜDAR / İSTANBUL Bölgesinde Başka yerde sınıflandırılmamış diğer mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler (güvenlik danışmanlığı hariç) konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
1. Teknik emniyetin sağlanması ve iş kazalarının önlenmesine yönelik işyeri politikasının belirlenmesi için yönetime önerilerde bulunmak.
2. Santral ve şantiyelerde risk değerlendirmesi yaparak eksik ya da aksaklıkları saptayıp, giderilmesine çalışmak. Bu bağlamda;
Binaların planlanması veya mevcut olanların değişikliğe uğratılması. Teçhizatların durumu, teçhizatların test edilmesi, bakımı onarımı, Güvenlik araçları ve kişisel koruyucu teçhizatlar Yangından korunma Acil durumlara hazırlıklı olma konularında bilgilendirme, eğitim ve danışmanlık vermek.
3. Çalışma mevzuatı, SSK mevzuatı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının ilgili yönetmelikleri, ilgili Uluslararası Sözleşmeler’in işyerini teknik emniyet, işçi sağlığı İş güvenliği açısından ilgilendirilen hükümlerini ve kurallarını belirleyerek, bunları uygulamak yönünde bilgi, eğitim ve danışmanlık vermek.
4. Şirket, teknik, mühendislik ve projelendirme konularında danışmanlık, eğitim, müşavirlik, sertifikalandırma hizmetleri, belgelendirme, ürün belgelendirme ve raporlama hizmetleri verir
5. Şirket, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, yangın güvenliği hizmetleri, belgelendirme, teknik denetimler, periyodik ve periyodik olmayan kontroller, uygunluk kontrolleri, periyodik ve periyodik olmayan bakımlar, iş hijyeni ile çevre denetimleri yapar.
6. Şirket faaliyetleri doğrultusunda her türlü eğitim kurumu açabilir, sertifikalar, eğitim katılım belgeleri, raporlar verebilir. Şirket iş sağlığı ve güvenliği, yangın, teknik ve mühendislik konuları başta olmak üzere resmi ve özel, yurt içi ve yurt dışı kişilere ve kurumlara her türlü projelendirme, danışmanlık ve eğitim hizmetleri verebilir. Eğitim kurumlarına ortak olabilir.
7. Şirketin amacı doğrultusunda iş sağlığı ve güvenliği, mühendislik, teknik ve iş sağlığı ve güvenliği yazılımları, bilgisayar yazılımları, yabancı dil ve benzeri konularda kurslar ve okullar açabilir. Danışmanlık hizmeti verilen kurumların talep ettiği danışmanlık konusuna giren ürünlerin tedarik hizmetlerini verebilir.
8. Şirket, her türlü teknik, mühendislik ve projelendirme konularına giren ürünlerin alım satımını, ithalat ve ihracatını yapabilir. Şirket amaçlarını gerçekleştirebilmek için yurt içinde ve yurt dışında firmalarla anlaşabilir. Bu hizmetleri onlar adına yürütebilir.
Şirket amaç ve konularıyla ilgili olarak aşağıdaki işlemleri yapar:
1.Sirket amaç ve konusuyla ilgili hususları gerçekleştirebilmek amacı ile ithal edilen ve satın alınan bilcümle mamül, ilk yardımcı ve ara maddelerinin alınması, depolanması, kara, hava, demir ve deniz yolu ile nakli, tevzii ve sevki için gerekli her türlü araç, tesisat, teçhizat, makine ve vasıta, depo, mağaza, satış mağazası ve teshir yerleri, satın alma suretiyle temin etmek, icabında satmak veya başka suretlerle elden çıkarmak.
2. Şirket amaç ve konusuyla ilgili olmak kaydı ile Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun olarak mevcut veya ileride kurulacak yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerle işbirliği yapmak, bunları şirkete ortak etmek, bunlarla yeni şirketler kurmak veya teşebbüslere girişmek, yerli ve yabancı başka şirket ve işletmeleri tamamen veya kısmen devir almak veya bu işletmeye veya şirketlerle birleşmek.
3. Şirket amaç ve konusuyla ilgili ihalelere katılabilir.
4. Bu amaçla ihtira beratı, model ve kesim gibi sınai mülkiyet haklarını iktisap etme, gereğinde bunları şirket lehine tescil ettirmek, lisans, ihtira beratı, teknik bilgi, marka, model, resim, ticaret ünvanı, goodwill, peştemaliye, gayri maddi hakları ile ilgili olarak yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerle sözleşmeler yapmak, bunları satın almak, satmak veya kiraya vermek, bunlar üzerinde tasarrufta bulunmak.
5.Sirket amaç ve konusuyla ilgili olmak kaydıyla Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun olarak gerek yurt içinde gerekse yabancı memleketlerde temsilcilikler ihdas etmek, mümessillikler kabul etmek, vekalet, hizmet, acentelik, taahhüt, komisyonculuk, taşeronluk ve şirket konusunun gerektirdiği diğer sözleşmeleri akdetmek, şirket amaç ve konusunun gereği olarak kısa, orta ve uzun vadeli istikraz sözleşmeleri akdetmek, akreditif almak, aval ve kefalet kredileri ile diğer kredileri temin etmek.
6. Şirket konusunun tahakkuku için aracılık olmamak kaydıyla her türlü gayrimenkuller, menkul mallar ve taşıtları mustakilen veya hisseli olarak satın alabilir ve satabilir, kiralar veya kiraya verebilir. Gayrimenkuller üzerine şirketin leyh ve aleyhine ve üçüncü şahıslar lehine dilediği şartlarla her türlü ipotek ve rehin tesis edebilir, leyh ve aleyhindeki ipotekleri ve rehni kısmen ya da tamamen kaldırabilir, tebdil veya tecdit edebilir, leyh ve aleyhine her türlü ayni haklar tesis edebilir ve kaldırabilir. Şirket gayrimenkulleri üzerine kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir veya bunları feshedip kaldırabilir, satış vaadinde bulunabilir. Yapılan satış vaadi sözleşmelerine tebdil, tescil ve feshedebilir, satış vaadi sözleşmelerini tapu siciline serh ettirebilir ve şerhleri kaldırabilir. Şirket hak ve alacaklarının tahsili ve teminatı için ayni ve şahsi her türlü teminat alabilir veya verebilir.
7. Sirket konusuyla ilgili milli ve milletlerarası mümessillik, bayilik, acentalık, komisyonculuk, gibi faaliyetlerde bulunabilir veya başkalarına bu görevi verebilir.
8. İştigal konusuyla ilgili ithalat ve ihracat yapabilir, özel ve kamu sektörü ihalelerine girebilir, konusuyla ilgili dergi, broşür, harita ve kitaplar yayınlatabilir, bunları pazarlayabilir, yerli ve yabancı dergi ve kitapları yurt içinde ve yurt dışında satabilir ve mümessillik yapabilir.
9.Sirket konularına giren malların depolanması, nakli, tevzii için gerekli her türlü tesisat ve teçhizat, vasıta, arazi ve bina satın alabilir, inşa edebilir, satabilir veya başkalarından kiralayabilir, kiraya verebilir, şirket malları için teshir ve satış yerleri açabilir.
10. Şirket ihtiyacı için gerekli iç ve dış kredileri dahili ve harici finansman kurumları ile yerli ve yabancı işletmelerden temin edebilir, bunlar için gerekli her türlü tasarruflarda bulunabilir.
11.Şirket Araştırma-Geliştirme çalışmaları yapar, ileri teknoloji kullanarak ya da yeni teknolojilere yönelik çalışmalarını çeşitli Araştırma-Geliştirme merkezlerinde yaparak, Araştırma-Geliştirme merkezlerinin olanaklarından yararlanarak teknoloji veya yazılım üreterek-geliştirerek, teknolojik bir buluşu ticari bir ürün, yöntem veya hizmet haline dönüştürme faaliyetlerinde bulunabilir. Bu amaçla ya da bu faaliyetler ile ürettikleri ürün ya da mal ve hizmetleri lisanslama, kiralama ve tüm hakları ile devretme şeklindeki tüm teslim şekillerini uygulayabilir.
12.İnsan kaynakları yönetimi alanında;
kariyer yönetimi, performans yönetimi, işe alma, seçme ve değerlendirme gibi her türlü konuda hizmet verebilir ve bilgisayar destekli yazılımlar geliştirebilir, satabilir ve pazarlamasını yapabilir.
13.Amaç ve konularındaki faaliyetleri yapmak üzere Serbest Bölge Mevzuatı'na göre gerekli izinleri almak kaydıyla yurtiçinde ve yurtdışında serbest bölgeler de faaliyet gösterebilir, serbest bölgeler de iş yeri, ofis açabilir, yurtiçinde ve yurtdışında serbest bölgelerde faaliyet göstermek üzere gerekli izinleri almak kaydıyla şubeler kurabilir, serbest bölgede kurulu ve kurulacak şirketlere iştirak edebilir.
Şirket yukarıda gösterilen muamelelerden başka ileride şirket için lüzumlu görülecek islerde yapmak istediği takdirde Yönetim Kurulunun teklifi üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığından da izin almak kaydı ile dilediği isleri yapabilir.