ET VE ET ÜRÜNLERİ Meslek grubunda, İSTANBUL ili Bölgesinde Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda et ürünleri perakende ticareti (sosis, salam, sucuk, pastırma vb.) konularında hizmet vermektedir. 1 - Her türlü kırmızı et ve et ürünlerinin toptan ve perakende alım ve satımını yapmak, imalatını, ithalatını ve ihracatını yapmak. 2 - Her türlü beyaz et ve et ürünlerinden; tavuk, hindi, deve kuşu ve balık toptan ve perakende alım satımını yapmak, imalatını, ithalatını ve ihracatını yapmak. 3 - Her türlü canlı hayvan alımını, satımını, besiciliğini, ithalatını, ihracatını yapmak. 4 - Her türlü canlı hayvan besi tesisleri kurmak, kendi tesislerinde canlı hayvan kesimini yapmak. 5 - Her türlü et ve et ürünleri pazarları, mezbahaları, çiftlikleri kurmak. Et ve et ürünleri toptan ve perakende satış reyonları, marketleri, tanzim satış mağazaları açmak ve işletmek. 6 - Her türlü gıda ürünlerinin alımını, satımını, imalatını, ithalatını ve ihracatını yapmak. 7 - Her türlü hububat, yaş ve kuru sebze, meyvelerin alımını, satımını, imalatını, ithalatını ve ihracatını yapmak. 8 - Her türlü tarım ve zirai tarım ürünlerinden, kabuklu ve kabuksuz kuru yemişler, narenciye, hububat, bakliyat, taze ve kurutulmuş meyve ve sebzelerin, su ürünlerinin, canlı hayvanların hayvansal ürünlerinin, orman ürünleri ve mamullerinin, makarna, irmik, konserve ve turşularının imalatını, ithalatını, ihracatını, pazarlamasını ve ticaretini yapmak. 9 - Her türlü yiyecek ve içecek türünden temel gıda maddeleri ile yaş sebze ve meyveden mamul yiyeceklerin imalatını, pazarlamasını, ithalatını ve ihracatını yapmak. 10 - Her türlü unlu, hamurlu, şekerli, sütlü gıda maddelerinin imalatını, pazarlamasını, ithalatını ve ihracatını yapmak.