MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK Meslek grubunda, BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL Bölgesinde Gıda konusunda teknik test ve analiz faaliyetleri (veteriner denetimi de dahil olmak üzere gıda hijyeni alanında teknik test faaliyetleri) konularında hizmet vermektedir. 1-Gıda üretimi için gerekli hammadde ve sınai maddeler ile birlikte bitmiş ürün kalitesini belirlemek için gerekli kimyasal ve fiziksel ve mikrobiyolojik analizleri yapmak Besin değerlerinin etikete yazılması için gerekli örnekleme ve analiz çalışmalarını yapmak. Şirket her türlü gıda maddelerinin araştırmalarını yapmak. Şirket her türlü gıda maddelerinin araştırılmalarını yapmak, bunlar hakkında resmi kurumlara ve özel kurumlara etkileri konusunda gerekli sonuç raporları vermek. Danışmanlıklarda bulunmak. Şirket her türlü laboratuar hizmetleri vermek çevre ile ilgili eğitici faaliyetlerde bulunmak, araştırma yapmak, sonuçları hakkında raporlar hazırlamak ve sunmak. Gıda maddeleri ile temas eden her türlü materyallerin analizlerini yapmak, araştırmak. Şirket gıda alımı satımı üretimi yapan yerlerin tesislerinin her türlü hijyen denetimlerini yapmak, insanların beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektöründe konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş ve konsantresi yapılmış, besin maddelerinin tahlil ve analizlerini yapmak sonuç raporlarını yazmak. Tarımsal alanda gıda alanında ve diğer alanlarda kullanılan her türlü kimyevi madde alımı, satımı, ithali, ihracı ve dahili ticaretini yapmak. Her türlü zeytin, zeytin hammaddesi ve zeytin ile alakalı tüm bileşenlerin kimyasal, fiziksel, moleküler biyolojik, mikrobiyolojik tüm analizleri yapmak. Kozmetik, kozmetik ürün ham maddelerinde her türlü analizleri yapmak. İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı kapsamında çalışma ortamındaki kişisel maruziyetlere veya çalışma ortamına yönelik fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve biyolojik etkenlerle ilgili iş hijyeni ölçüm, test ve analizleri yapmak. Gıda maddeleri ile gıdaların üretiminde kullanılan ham ve yardımcı maddelerin, gıda katkı maddelerinin, gıda ile temasta bulunan materyal ve ambalaj maddeleri ile mutfak ekipmanlarının hijyen ve kalite kontrolleri ile yapısı itibarı ile gıdanın bileşiminde bulunmaması gereken maddeleri tespit etmek üzere her türlü gıdalarda ve gıda ile temas noktalarında her türden (fiziksel, organoleptik, mikrobiyolojik, enstrümantal, ağır metal, histolojik, toksikolojik, vitamin, genetik ve modifiye laboratuvar analizleri ile detay hayvan testleri ile radyoaktivite) analizleri yapmak. Yukarıda belirtilen hijyen denetim aracı ve/veya mobil gıda, su, çevre laboratuvar ile arazi şartlarında veya yerinde yapmak. Ölçme ve izleme cihazlarının kalibrasyonu, satışı, kiralanması, tamiri, bakımı, her türlü kalibrasyonu, eğitimi ve ISO 17025 danışmanlık hizmetlerinin verilmesi, elektrik, uzunluk, kütle, basınç, sıcaklık, mekanik, zaman ve benzeri konularda cihaz kalibrasyonu yapmak, kalibrasyon raporlaması düzenlemek, kalibrasyon sertifikası verme, deney laboratuvarı olarak testler yapıp raporlar ve sertifikalar düzenlemek. Her türlü laboratuvar malzemesi, cihazı, sarfı ve yedek parçaları için ithalat ve ihracat yapmak, satışı yapılan her türlü cihaz, alet ve ekipmanın teknik servis hizmetini vermek. Tıbbi tahlil laboratuvarları, röntgen laboratuvarları, endoskopi laboratuvarları, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri kurmak ve işletmek, röntgen, tomografi, ultrasonografi, MR ve diğer tüm tıbbi cihazlar ile gerekli incelemeleri yapmak, merkezlerinde kullanılan karmine alet ve malzeme ile bunların yedek parçalarının yurt içi ve yurt dışı ticaretini yapmak, teşhis ve tdavilerde kullanılan her türlü ilaç ve tıbbi malzemelerin yurt içi ve yurt dışı toptan ticaretini yapmak. Atık, ham, içme, kullanma, üretimi suları, genel ve özel temizlik ile sauna, banyo, duş ve spor yüzme amaçlı kullanılan bütün sularda her seviyedeki fiziksel, kimyasal mikrobiyolojik parazitler, ağır metal ve toksikolojik laborauvar analizlerini ve radyktivite ölçümlerini yapmak. Çevre şehircilik bakanlığı esaslarına uygun, ulular arası ve ulusal çevre mevzuatları ile ISO/EN TS ve diğer ulusal ve/veya uluslar arası geçerli standartların gerektirdiği her türlü çevre laboratuvar analizleri yapmak. Gıda Tarım ve hayvancılık bakanlığı esaslarına uygun, uluslar arası ve ulusal, veteriner mevzuatlar/normlar ile ISO/EN TS ve diğer ulusal ve/veya uluslar arası geçerli standartlara gerektirdiği her türlü veteriner ve hayvan yetiştiriciliği kapsamındaki laboratuvar analizleri yapmak. Toprak, yaprak, su, gübre ve her türlü kimyasal analizleri yapmak., sonuçlarını raporlamak, danışmanlık hizmeti vermek ve bu amaçla laboratuvarlar kurmak ve işletmek. Bitki hastalıkları analizlerini yapmak, her türlü çevre ve gıda analizleri yapmak, sonuçlandırmak, danışmanlık hizmeti vermek ve bu amaçla laboratuvar kurmak, konusu ile ilgili kalibrasyon laboratuvar açmak ve işletmek. Her türlü kimyasal maddeler, analiz ile ilgili maddeler, hormonlar, tabi gübreler, organik gübreler, çimlendiriciler, bitki köklendiricileri, tarımda kullanılan her türlü malzemeleri ithal etmek, ihraç etmek, almak, satmak ve pazarlamasını yapmak. Gıda/su retim ve satış faaliyetlerinde bulunan tesislerin Türk gıda kodeksi ile ulusal mevzuata ve ISO/EN TS ve diğer ulusal ve/veya uluslar arası geçerli standartların gerektirdiği her türlü hijyen denetim, gıda kontrol ve tetkik işlemelerini yapmak, kontrol formlarını düzenlemek ve rapor vermek. Gıda ve içeceklerden deney ...ve anasözleşmesinde yazılı olan diğer işler.