BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Meslek grubunda, EYÜPSULTAN / İSTANBUL Bölgesinde Bilgisayar programlama faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
A. YAZILIM FAALİYETLERİ
1.Şirket, her türlü yazılımın tasarlanması, geliştirilmesi, alınması, satılması, destek ve mümessillik hizmetlerinin verilmesi faaliyetlerinde bulunabilir.
2.Şirket, veri hazırlama, onarma düzenleme işlemleri veya hizmetleri yapabilir, satabilir ve bunları kiraya verebilir, internet üzerinde yayınlar yapabilir.
3.Şirket, her türlü marka yazılım, lisans, bilgisayar ve donanımının ithalatı, ihracatı ve dahili ticaretini, üretimini, tüm bilgisayar ve bunlarla ilgili tüm bilişim sistemleri, endüstriyel büro otomasyon, yazılım ve donanım faaliyetleri ile servis büro hizmetleri verebilir.
4.Şirket, bulut bilişimde servis ve hizmet verebilir, hizmet alabilir, bulut yazılım tasarımları, geliştirmeleri ve güncellemeleri yapabilir.
5.Şirket, internet ve diğer iletişim araçları aracılığıyla online ticaret yapabilir.
6.Şirket, firmaların müşteriler ve tedarikçileri arasında alım ve satım işlemlerini yönetebilecekleri ödeme altyapısı kurabilir, tasarlayabilir, ihracatını ve ithalatını yapabilir.
7.Şirket, endüstri gelişmelerine uygun her türlü elektrik, elektronik, mekanik, elektro-mekanik sistemlerin tasarımı, geliştirilmesi, üretilmesi, entegrasyon ve kabul testleri, kullanılacak ekipmanların, ürünlerin ve yazılımların alımını, satımını, ithalat ve ihracatını yapabilir.
8. Şirket, her türlü kurumsal veri yönetim yazılımları geliştirilmesi, verilerin toplanması, depolanması, raporlanması hizmetlerini yapabilir, sayabilir ya da bunları kiraya verebilir internet üzerinde yayınlayabilir.
9. Şirket, her türlü uçtan uca yazılım uygulamaları, yapay zekâ uygulamaları yapabilir ve bu alanda çözümler sunabilir istatistik danışmanlığı verebilir, alabilir satabilir, geliştirebilir, destek ve mümessillik hizmetlerinin verilmesi faaliyetlerinde bulunabilir.
10. Şirket, ödeme sistemleri oluşturulması ile ilgili yazılım ve bilişim alt yapı hizmetlerinin sunulması, pazarlanması, satılması, kiralanması ile dijital dönüşüm hizmetleri alanında faaliyette bulunabilir.
11. Şirket, birikim ve yatırım alışkanlığı daha geniş̧ kitlelere yaymak adına faaliyetlerde bulunabilir.
12. Şirket, finansal analiz ve finansal yönetim hizmetleri sunabilir.
13. Şirket, finans ve teknoloji alanlarında yazılım faaliyetinde bulunabilir, finansal teknoloji ve finansal hizmetlerin sunumunda geleneksel finansal yöntemlerden farklı teknolojiler üretebilir, geliştirebilir.
14. Şirket, ticari amaçlı bilgi işlem ve veri merkezleri kurabilir, bu merkezlerin yurtiçi ve yurtdışı data şebekeleri ile irtibatını sağlayabilir.
15. Şirket, elektronik ticaret çözümleri sunabilir, içerik yönetimi yapabilir, internet üzerinden her türlü hizmetin alım, satım ve kiralanma işlemlerini gerçekleştirebilir, reklam hizmetleri sunabilir, dijital pazarlama stratejileri oluşturabilir ve bu amaçla sanal mağazalar oluşturabilir, aracılık yapabilir, alt yapı hizmetleri verebilir.
16. Şirket, yukarıda bahsi gecen uygulamalar üzerinden reklam gösterimi, sponsorluk anlaşmaları ve uygulama içi satın almalarla çeşitli platformlar üzerinden gelir elde edebilir.
B. DANIŞMANLIK FAALİYETLERİ
1. Şirket, firmaların araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yönelik olarak ilgili tüm mevzuat ve teknik detayda eğitim, danışmanlık ve gözetim faaliyetlerinde bulunabilir.
2. Şirket, araştırma, geliştirme, plan etütleri, iş analizleri, sistem analizleri ile diğer planlama ve strateji çalışmaları yapabilir, pazarlama ve işletme yönetimi hizmeti verebilir.
3. Şirket, proje danışmanlık hizmeti alabilir ve verebilir.
4. Şirket, yazılım, endüstri, makine, elektrik ve elektronik mühendislik iş uygulamaları alanında her türlü danışmanlık hizmeti alabilir ve danışmanlık hizmeti verebilir.
5. Şirket, robotik ve kontrol uygulamalar geliştirebilir, geliştirilmesi için dışarıdan danışmanlık hizmeti alabilir ve danışmanlık hizmeti verebilir.
6. Şirket, her türlü mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler kapsamında (çevre danışmanlığı, güvenlik danışmanlığı, matematikçiler, istatistikçiler, vb.) danışmanlık hizmetleri alabilir ve verebilir.
C.ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK FAALİYETLERİ
1. Şirket, yurt içinde veya yurt dışında araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerinde bulunabilir.
2. Şirket, üniversiteler ve araştırma kuruluşları ile iş birliği sağlayarak, ülke sanayisinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulmasına katkıda bulunmak maksadıyla araştırma, geliştirme ve yenilik kapsamında inovasyon çalışmaları yapabilir.
3. Şirket, kurum ve kuruluşların, yurt içi ve yurt dışı Ar-GE projelerine ve Ar-GE, Tasarım merkezlerine yönelik olarak destek, teşvik ve istisnalar ile kurumların ilgili destek programlarına başvurabilir.
4. Şirket, yurt içinde ve yurt dışında araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerinde bulunan kişi, kurum ve kuruluşların yurt içi ve yurt dışı Ar-GE projelerine, Ar-GE merkezlerine ve tasarım merkezlerine yönelik olarak kurumsal ve özel olmak üzere iş birlikleri vb. konularda teknik ve idari danışmanlık yapabilir ve kurumlara proje yazabilir ve yazdırabilir.
D.ŞİRKET YUKARIDA BELİRTİLEN AMAÇLAR İÇİN AŞAĞIDA YAZILI İŞLEMLERİ YAPABİLİR.
1. Şirket, gerek 4875 sayılı doğrudan yabancı yatırımlar kanunu, gerek sonradan çıkarılan kanun, kararname ve yönetmelik hükümleri ile sair ilgili yürürlükteki hükümler uyarınca şirketin faaliyet konularına giren isleri yapan gerçek ve tüzel kişilerle ortak girişimlerde bulunabilir, mevcut işletmelere iştirak edebilir.
2. Şirket, konusu ile ilgili her türlü ruhsat, marka, patent, Türk Standartlar Enstitüsü̈ (TSE) Belgesi, ISO kalite sertifikalar, marka vb. belgeler, sertifikalar alabilir.
3. Şirket, konusu ile ilgili KOSGEB, TÜBİTAK, Ticaret Bakanlığı, İhracatçılar Birliği, Avrupa Birliği ve bunun gibi kurumların ilgili destek programlarına başvurabilir.
4. Şirket, her türlü fikir ve sanat eseri sahipleri ile yayıncıların telif haklarının temsili ve satısını yapabilir.
5. Şirket, depo, ardiye, antrepo, özel antrepo tesisleri kurabilir, kurulumu tesisleri devir alabilir, ortak olabilir, devir edebilir, satabilir, kiralayabilir ve işletebilir.
6. Şirket, amacını gerçekleştirebilmesi için konusu ile ilgili yurt içi ve yurt dışında her türlü acık arttırmalara, eksiltmelere ve ihalelere katılabilir.
7. Şirket, amacını gerçekleştirebilmesi için konusu ile ilgili farklı şirketlere iştirak edebilir, yabancı sermaye ile işbirliği yapabilir, yurt içi ve yurt dışında yatırımlar yapabilir, ofis ve bürolar açabilir. Yurt dışında mümessillik ve distribütörlük tayin edebilir, alabilir, temsilcilikleri yapabilir, mümessillik ve temsilcilik verebilir, konu ile ilgili komisyonculuk faaliyetlerinde bulunabilir Ayrıca yurtiçinde ve yurt dışında finansman anlaşmalar yapabilir.
8. Şirket, amacın gerçekleştirebilmesi için konusu ile ilgili menkul ve gayrimenkul satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir.
9. Şirket, faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin imtiyaz ruhsatname marka patent ihtira beratlar lisans know-how marka alametifarika ve sınai mülkiyet hakların ve emsali haklar ihtisap etmek veya tamamen üçüncü şahıslara devredebilir, her türlü hukuki tasarruf işlemlerde bulunabilir. Ayrıca yukarıdaki haklar kiraya verebilir veya kiralayabilir.
10. Şirket, amacını gerçekleştirebilmesi için konusu ile ilgili finansal kiralama yapabilir, yurt içinde ve yurt dışından teminatlı veya teminatsız her türlü kredi ve/veya borç̧ alabilir. Şirketin sahip olduğu her türlü menkul ve gayrimenkulleri ile her türlü sabit tesis ve demirbaşlar üzerinde gerek namına gerekse üçüncü şahıs ve tüzel kişiler namına teminat, kefalet, işletme rehin ve ipotek tesis edebilir, bunlar fek edebilir. Alacaklarına karşılık ipotek veya rehin alabilir, borçlarının teminat olarak veya üçüncü şahıslar lehine ipotek yahut rehin verebilir, bu ipoteklerin terkinini talep edebilir, her türlü kefalet ve teminat verebilir.
11. Şirket, amacını gerçekleştirebilmesi için konusu ile ilgili yurt içinden veya yurt dışından kısa, orta ve uzun vadeli istikrazlar akdedebilir, aval ve kefalet kredileri temin edebilir. Şirketin kuracağı tesisleri için gerekli iç ve dış̧ kredileri dahili ve harici finansman kurumlarıyla yerli ve yabancı kuruluş̧ ve işletmelerden temin edebilir.
12. Şirket, konusu ile ilgili tüm sınai mali ve hukuki işlem ve tasarruflarda bulanabilir, yurt içi ve yurt dışı resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak edebilir, acentelik, mümessillik, komisyonculuk, bayilik, distribütörlük alabilir ve verebilir.
13. Şirket, faaliyeti alanına giren tüm hizmetlerle ilgili tanıtım ve organizasyon amacı altında dergi, bülten, kitap yayınlatabilir, bunlar bastırabilir, dağıtabilir, dağıtım ve pazarlama faaliyetlerinde bulunabilir.
14. Şirket, mesleki alanda kurs verme, seminer ve etkinlik düzenleme, tez hazırlayabilir, hazırlatabilir ve tez çoğaltma faaliyetlerine bulunabilir.
15. Şirket, amacının gerçekleşmesi için konusu ile ilgili içeride ve dışarıda her türlü seminer, kongre, konferans, panel ve toplantılar tertip edebilir, fuarlara katılabilir, eğitsel çalışma faaliyetlerinde bulunabilir.
16. Şirket, yukarıda yazılı olanlar dışında yararlı ve gerekli görülecek iş ve işlemlere Yönetim Kurulu’ nun teklifi ve Genel Kurul’ un vereceği karar ile girebilir.