BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Meslek grubunda, BEYOĞLU / İSTANBUL Bölgesinde Bilgisayar programlama faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
I. Bilişim, Yazılım ve Teknoloji Hizmetleri
1. Her türlü bilgisayar yazılımı, mobil uygulama, oyun, sistem yazılımı ve donanım bileşenlerinin geliştirilmesi, satışı, kiralanması ve bakım hizmetlerinin sunulması.
2. Bulut bilişim (cloud computing), siber güvenlik, blockchain, kripto teknolojiler ve benzeri alanlarda danışmanlık, ürün geliştirme ve altyapı kurulum hizmetleri sunmak.
3. Yapay zeka, makine öğrenimi, görüntü işleme, ses tanıma, doğal dil işleme (NLP) ve derin öğrenme sistemlerinin tasarımı, üretimi ve satışı.
4. Büyük veri (big data), veri madenciliği, veri analitiği, veri ambarı ve veri görselleştirme sistemlerinin geliştirilmesi, entegrasyonu ve bu alanlarda danışmanlık yapılması.
5. Bilgisayar sistemleri, ağ (network) kurulumları, yazılım ve donanım entegrasyonu, teknik servis ve destek hizmetlerinin verilmesi.
6. Bilgi teknolojileri alanında eğitimler düzenlemek, teknik içerikler üretmek, sertifikasyon programları yürütmek.
________________________________________
II. E-Ticaret ve Dijital İş Modelleri
7. Her türlü ürün ve hizmetin internet ortamında satışı, e-ticaret siteleri, çevrimiçi pazar yerleri, mobil alışveriş uygulamaları kurulması, işletilmesi ve geliştirilmesi.
8. Dropshipping, sosyal ticaret, abonelik sistemleri gibi dijital satış modellerinin geliştirilmesi, yönetimi ve danışmanlığı.
9. Dijital ödeme sistemleri, elektronik para çözümleri, sanal POS entegrasyonları ve dijital cüzdan çözümleri geliştirmek ve uygulamak.
10. İkinci el ürün alım-satımı, yenileme (refurbishment), pazarlanması ve iade/garanti süreçlerinin yönetilmesi.
________________________________________
III. Reklam, Medya ve Dijital Pazarlama
11. Her türlü reklamcılık, tanıtım, halkla ilişkiler, medya planlama, sosyal medya yönetimi ve içerik üretimi faaliyetlerinin yürütülmesi.
12. Arama motoru optimizasyonu (SEO), arama motoru pazarlaması (SEM), influencer marketing, performans pazarlaması ve kampanya yönetimi hizmetlerinin verilmesi.
13. Web tasarımı, UI/UX geliştirme, grafik tasarım, animasyon, video prodüksiyon hizmetleri sunmak.
14. Markalaşma süreçlerinde danışmanlık, logo tasarımı, kurumsal kimlik oluşturma ve konumlandırma hizmetleri sağlamak.
________________________________________
IV. Lojistik, Taşımacılık ve Depolama
15. Yurt içi ve yurt dışı her türlü yük taşımacılığı, kargo, kurye, lojistik organizasyon, dağıtım, filo yönetimi ve depolama hizmetleri sağlamak.
16. E-ticaret lojistiği, mikro dağıtım, teslimat optimizasyonu ve depo yazılımları geliştirmek ve uygulamak.
________________________________________
V. İnşaat ve Taahhüt Faaliyetleri
17. Her türlü konut, işyeri, fabrika, depo, AVM, sanayi tesisi ve altyapı inşaatlarını yapmak, taahhütlerde bulunmak, müteahhitlik hizmetleri vermek.
18. İnşaat malzemeleri üretimi, ithalatı, ihracatı ve toptan/perakende satışı yapmak.
19. Gayrimenkul alım-satımı, kiralama, proje geliştirme, kentsel dönüşüm, kat karşılığı inşaat işleri yapmak.
________________________________________
VI. Hayvancılık ve Tarım
20. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık faaliyetleri yürütmek, besicilik, süt ve et üretimi yapmak, damızlık yetiştiriciliği yapmak.
21. Organik tarım, seracılık, açık alan tarımı, tohum, gübre, tarım ilacı alım-satımı ve üretimi.
22. Tarım ve hayvancılıkla ilgili teknolojilerin (akıllı tarım, IoT tabanlı sistemler vb.) geliştirilmesi ve uygulanması.
________________________________________
VII. Turizm, Konaklama ve Etkinlik Yönetimi
23. Yurtiçi ve yurtdışı turizm faaliyetleri yürütmek;
kültür turları, paket turlar düzenlemek, seyahat acenteliği faaliyetlerinde bulunmak.
24. Otel, pansiyon, konaklama tesisi işletmek, kiralamak, kiraya vermek, rezervasyon sistemleri geliştirmek ve yönetmek.
25. Etkinlik, fuar, kongre organizasyonu yapmak;
yurt içi ve dışında tanıtım, rehberlik ve ulaşım hizmetleri vermek.
________________________________________
VIII. Ticaret, Dış Ticaret ve Distribütörlük
26. Her türlü sanayi, gıda, tarım, tekstil, elektronik, bilişim ve tüketim ürünlerinin ithalatı, ihracatı, toptan ve perakende alım-satımını yapmak.
27. Yurt dışındaki firmaların ürün ve hizmetlerinin Türkiye temsilciliğini, distribütörlüğünü ve acenteliğini almak.
28. Dış ticaret danışmanlığı, lojistik destek, ürün belgelendirme hizmetleri sunmak.
29. Gıda, içecek, tekstil, elektronik, ev eşyası, züccaciye, kırtasiye, temizlik ürünleri, kozmetik, kişisel bakım ürünleri, yapı market ürünleri, oyuncak, hobi ve spor ürünleri, beyaz eşya, mobilya, küçük ev aletleri, otomotiv aksesuarları ve benzeri ürünlerin alımını, satımını, ithalatını ve ihracatını yapabilir,
30. Kendi adına veya bayilik/franchise modeliyle fiziksel mağazalar, satış noktaları, kiosklar, showroom’lar açabilir ve işletebilir,
________________________________________
IX. Mali ve Ticari İşlemler
30. Faaliyet konularını gerçekleştirmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışında şube açmak, temsilcilikler kurmak, başka şirketlerle ortaklık kurmak, iştiraklerde bulunmak.
31. Taşınmaz ve taşınır mallar satın almak, satmak, kiralamak, ipotek vermek/almak;
fikri ve sınai mülkiyet hakları edinmek ve devretmek.
________________________________________
Diğer Hususlar
32. Faaliyet konularını gerçekleştirmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışında şube açmak, temsilcilikler kurmak, başka şirketlerle ortaklık kurmak, iştiraklerde bulunmak.
33. Taşınmaz ve taşınır mallar satın almak, satmak, kiralamak, ipotek vermek/almak;
fikri ve sınai mülkiyet hakları edinmek ve devretmek.
34. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), KOSGEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği (Horizon Europe, EUREKA, Eurostars vb.), Kalkınma Ajansları ve benzeri yurt içi ve yurt dışı kurum ve kuruluşlara ait Ar-Ge, inovasyon, dijital dönüşüm, teknoloji geliştirme, yeşil dönüşüm, verimlilik artırma, sürdürülebilirlik ve benzeri destek programlarına başvuru yapabilir,
35. Projeler hazırlayabilir, yürütebilir,
36. Hibe, destek, teşvik ve fonlardan yararlanabilir,
37. Bu projeler kapsamında yurt içi ve yurt dışındaki kurumlarla iş birliği, ortaklık ve konsorsiyumlar kurabilir, danışmanlık ve koordinasyon hizmetleri sunabilir.
38. Teknoloji geliştirme bölgelerinde (Teknopark), araştırma merkezlerinde, kuluçka merkezlerinde ve organize sanayi bölgelerinde Ar-Ge birimleri kurabilir, prototip üretimi, ürün testleri ve pilot uygulamalar gerçekleştirebilir.
39. Yurt içi ve yurt dışındaki banka, finans kuruluşları, kalkınma ajansları, yatırım fonları, leasing (finansal kiralama) şirketleri, faktoring kuruluşları ve benzeri mali kuruluşlardan kısa, orta ve uzun vadeli Türk Lirası veya yabancı para cinsinden kredi ve finansman temin edebilir,
40. İpotek, rehin, teminat mektubu, kefalet, sigorta ve sair teminatlar verebilir ve alabilir,
41. Yurt dışı finansal kurumlarla döviz bazlı ticari kredi, proje kredisi, yatırım kredisi ve dış ticaret finansmanı anlaşmaları yapabilir,
42. Gerçek veya tüzel kişi yerli ve yabancı yatırımcıları ortaklığa kabul edebilir.
43. Sermaye artırımı yoluyla yeni ortak alımı yapabilir,
44. Pay devri, pay ihracı veya imtiyazlı hisse senedi düzenlemesi yoluyla yatırım alabilir,
45. Melek yatırımcılar, girişim sermayesi şirketleri, özel sermaye fonları, kitle fonlama platformları ve benzeri oluşumlarla iş birliği kurabilir,
46. Bu yatırımcılara sunulacak finansal, stratejik, teknolojik ve yapısal iş birlikleri kapsamında anlaşmalar yapabilir, danışmanlık ve temsil hizmetleri alabilir.
Şirket, yukarıda yer alan hususlar dışında şirket amacına uygun ve faydalı gördüğü diğer işlere Yönetim Kurulu’nun teklifi ve Genel Kurul’un Kararı ile faaliyet gösterebilir