Şirketin Başlıca amaç ve konusu aşağıdaki gibidir:
1. Bilgisayar ve Donanım Ticareti:
Her marka bilgisayar ve bilgisayar donanımlarının ithalatı, ihracatı, iç ticareti, satışı, kiralanması ve internet üzerinden yayınlanması; ayrıca bu cihazların kurulumu, onarımı, bakımı, eğitimi ve danışmanlık hizmetlerini sunmak.
2. Bilgisayar Parçaları ve Aksesuarları:
Alt mikro işlemciler, bilgi kaydedici, saklayıcı, yazıcı, çizici, iletici, dağıtıcı, yorumlayıcı cihazlar ile bunlara ait yedek parça ve donanımların ithalatı, ihracatı, üretimi, montajı, satışı, servisi ve kiralanması.
3. Yazılım ve Sistem Hizmetleri:
Bilgisayar programları, kontrol sistemleri, otomasyon sistemleri, siber güvenlik çözümleri, akıllı kart uygulamaları, veri yedekleme sistemleri ve ilgili tüm yazılımların geliştirilmesi, pazarlanması, danışmanlığı ve servis hizmetlerinin sunulması.
4. Bilgi ve İletişim Teknolojileri:
Haberleşme, veri iletimi, görüntü aktarımı ve bu sistemlere ilişkin tüm donanım ve yazılımların ithalatı, ihracatı, satışı, kiralanması, kurulumu ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesi.
5. Elektronik ve Dijital Cihazlar:
Kablolu / kablosuz veri iletişim cihazları, televizyon ve anten sistemleri, optik, mekanik, dijital ve elektrikli ürünler ile bunlara entegre edilebilir cihazların ithalatı, ihracatı, üretimi, montajı ve ticareti.
6. Danışmanlık ve Müşavirlik:
Kamu ve özel sektöre ait bilgisayar yazılım ve donanım projeleri için fizibilite raporları hazırlamak; mühendislik, danışmanlık, eğitim, destek ve servis hizmetleri vermek.
7. Veri İşleme ve Yayın Hizmetleri:
Veri hazırlama, düzenleme, onarım ve yedekleme hizmetlerini sunmak, bu hizmetleri internet üzerinden yayımlamak.
8. Bilgisayar Tüketim Ürünleri:
Disk, disket, manyetik bant, dosya, kağıt, yazıcı parçaları, kartuş gibi bilgisayar tüketim ürünlerinin üretimi, satışı, ithalatı, ihracatı ve yatırımı.
Şirket Yukarıda sayılan Amaç ve konuları Gerçekleştirmek İçin:
1. Yukarıda belirtilen konularla ilgili olarak ithalat, ihracat, üretim, dahili ticaret, komisyonculuk, mümessillik, toptan ve perakende satış faaliyetlerinde bulunabilir.
2. Faaliyet alanlarına giren konularda sınai ve ticari yatırımlar yapar.
3. Gerekli makine, teçhizat ve gayrimenkulleri edinmek, kiralamak, devretmek, bina inşaatları yapmak, bu gayrimenkuller üzerinde ayni ve şahsi tasarruflarda bulunur.
4. Şirketin faaliyet alanları kapsamında şirket veya üçüncü kişilerin borçlarını ve alacaklarını temin etmek amacıyla ipotek, rehin, kefalet gibi teminatlar verir ve alır.
5. Kara, hava ve deniz taşıtları dahil olmak üzere şirket faaliyetleri için gerekli tüm taşıtları edinmek, kiralar devreder.
6. Patent, lisans, marka, endüstriyel tasarım, telif hakkı gibi fikri ve sınai mülkiyet haklarını iktisap etmek, devralmak, kiralamak, satmak, rehnetmek.
7. işletme rehni, ipotek gibi ayni haklar tesis etmek ve kaldırmak.
8. Yurt içi ve yurt dışında mağaza, fabrika, depo, ofis ve satış noktaları açmak; fuar, sergi ve tanıtım faaliyetlerine katılmak.
9. Serbest bölgelerde faaliyet göstermek üzere gerekli izinleri almak ve bu bölgelerde ofis, depo, üretim tesisi kurmak.
10. Yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerle ortaklıklar kurmak, mevcut işletmelere iştirak etmek, paylarını almak, satmak ve devretmek.
11. Teknolojik gelişmelerden faydalanmak ve gerektiğinde üçüncü kişilerden teknik destek almak.
12. Geri kazanılan atıkların , ham- yan maddelerinin üretimi, toptan ve perakende alımı, satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapabilir, yaptırabilir, konularında hizmet üretebilir. Bu hizmetler ve doğan yeni ihtiyaçlara göre üretim/ atık/bertaraf / geri dönüşüm tesisleri kurabilir ve tesislerini işletebilir, satın alabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir ya da satabilir.
13. Faaliyete elverişli alanlarla hakiki ve hükmi şahıslara ya da devlete ait arazi ve arsaları satın alabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, satabilir, bu arsa ve araziler üzerinde üretim / atık / bertaraf / geri dönüşüm tesisleri kurabilir, inşa edebilir ya da ettirebilir, tesis kiralayabilir veya mevcut tesisleri işletebilir, işlettirebilir, kiraya verebilir, satabilir, bu maksatla kurulmuş tesis ve işletmeleri satın alabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, işletebilir, satabilir.
14. Yurt içinde ve yurt dışında acentalıklar, bayilikler kurabilir ya da geçici ortaklıklar tesis edebilir ya da bu kabil acentalıkları, bayilikleri işletebilir, devralabilir, iştirak edebilir menkul kıymet ihracı yapmamak kaydıyla aracılık, danışmanlık ve müşavirlik hizmetlerinde bulunabilir.
15. Şirket amacını gerçekleştirmek için yurt içinde ve yurt dışında her türlü menkul ve gayrimenkulü satın alabilir, inşa ve imal ettirebilir veya bunlar üzerinde sair başkaca ayni yada şahsi her türlü hak iktisap edebilir, kiralayabilir, iktisap ettikleri veya kiraladıklarını işletebilir, kiraya verebilir, satabilir, üzerinde üçüncü kişiler lehine ayni haklar tesis edebilir, bunları fek ettirebilir.
16. Şirketin amacını gerçekleştirmek için yerli ve yabancı şahıs, şirket ve bankalardan kredi alabilir, üçüncü kişilere karşı sair her türlü mali, ticari, iktisadi taahhütlere girişebilir, tahvil ve sair her türlü sermaye piyasası aracı çıkartabilir; menkul kıymetlere, türev ürünlere ve sair her türlü sermaye piyasası aracına yatırım yapabilir.
Üçüncü kişiler lehine kefalet ve garanti verebilir. Gerektiği takdirde, başkalarına ait gayrimenkuller ve menkuller üzerinde kendi lehine rehin ve / veya ipotek hakkı kurulmasını kabul edebilir; lehine tesis edilen ipotekleri fek edebilir, rehin haklarından vazgeçebilir ve kendi lehine üçüncü kişiler tarafından kefalet ve garanti tesis edilmesini kabul edebilir.
17. Yukarıda yazılı faaliyetleri işbu Esas Sözleşme’nin diğer hükümleri saklı kalmak şartı ile bizzat veya yerli ya da yabancı gerçek ve tüzel kişiler vasıtasıyla yapabilir.
Şirket bu amaçla faydalı gördüğü takdirde, yurt içinde veya yurt dışında adi ortaklıklar, ticaret şirketleri ya da sair tüzel kişilikler kurabilir veya aynı amaçla kurulmuş adi ortaklıkları ya da sair tüzel kişileri tamamen veya kısmen devir alabilir ve bu amaçla kurulmuş adi ortaklıkların ve şirketlerin paylarını satın alabilir, devredebilir.
18. Şirket, yukarıdaki fıkralarda yazılı hususları gerçekleştirmek için gerekli her türlü işlemi gerçekleştirebilir, ithalat, ihracat ve her nevi ticaret yapabilir.
19. Şirket amacını gerçekleştirmek üzere yurt içinde ve yurt dışında uygun gördüğü her türlü sınai ve ticari yatırımları gerçekleştirebilir; bu doğrultuda yurt içinde ve dışında fabrika, tesis ve satış ofisi kurabilir, mimarlık, mühendislik, tasarım, yazılım, muhasebe kaydı tutma, çağrı merkezi, veri saklama hizmetleri verebilir.
Yukarıda gösterilen konulardan başka ileride Şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde Yönetim Kurulu`nun teklifi üzerine keyfiyet Genel Kurul`un onayına sunulacak ve bu yolda karar alındıktan sonra Şirket bu işleri de yapabilecektir.