• Geri dön

  • 647 Görüntülenme

  • 33 Haber

  • 137 İşletme görüntülenme


İSTANBUL TİCARET ODASI AİDAT YAPILANDIRMASI HAKKINDA DUYURU
11 Mayıs 2018 tarih ve 7143 sayılı "Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" 18.05.2018 tarih 30425 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Anılan Kanun’un 10’uncu maddesinin dokuzuncu fıkrası ile 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu hükümlerine göre, üyelerin Oda ve borsalara olan aidat, navlun hasılatından alınacak Oda payları ve borsa tescil ücreti ile oda ve borsaların Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne olan aidat borçları asıllarının ödenmemiş kısmı yer almaktadır.

Yukarıda anılanlar haricindeki Oda ve Borsa alacakları, bu madde kapsamı dışındadır.

Anılan madde 31.03.2018 tarihinden (bu tarih dahil) önceki alacakların tahsilini düzenlediğinden 2018 Haziran ayında ödenmesi gereken 2018 yılı aidat ve munzam aidat taksitleri kapsam dışındadır.

Üyelerin maddede düzenlenen taksitlendirme imkanından yararlanabilmesi için 31.07.2018 tarihine kadar Odamıza bir dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Taksitli ödeme yapmak istemeyen üyelerin olması durumunda, başvuru dilekçelerinde belirtmek kaydıyla, ilk taksit ödeme süresi sonuna kadar aidat borcu aslının tamamını yatırarak bu Kanun hükmünden yararlanabilir.

Üyelerin talebi doğrultusunda toplam meblağ azami altı takside bölünebilir. Birinci taksidin son ödeme günü 31.07.2018 olup, kalan beş taksit aylık periyodlar halinde tahsil edilecektir.
Üyelerimiz ödemeyi kredi kartı ile tek çekim veya taksitli olarak ödeyebilirler.

Borçlarını taksitlendiren askıdaki üyelerimiz, ilk taksit tutarını ödemeleri halinde Yönetim Kurulu kararı ile askıdan indirilir.
Vergi mükellefiyeti sona erdiği halde Odamıza kayıtları devam eden üyelerimizin, vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihe kadar ödenmeyen borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra, tahakkuk etmiş aidat borçlarının asılları ile birlikte fer’i borçlarının tamamı silinecektir.

Taksitlendirme imkanından yararlanmak isteyen üyelerimizin borçlarını maddede belirtilen şartları yerine getirmelerinin yanı sıra; dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları şarttır. Mahkemece hükme bağlanmış ve kesinleşmiş olanlar dahil icra takibi başlatılmış alacaklar için borçlunun yapılandırmadan yararlanmak üzere başvurması halinde davalar ve icra takipleri sonlandırılır. Bu takdirde, borçluların mahkeme ve icra masrafları ile vekalet ücretini, ilk taksit tutarı ile birlikte ödemeleri şarttır. Taksitlerden herhangi birinin ödenmemesi halinde, o tarihe kadar tahsil edilen tutarlar düşüldükten sonraki kısım için icra takibine devam edilir.

2018 yılı aidat ve munzam aidat borçlarının son ödeme günü 30.06.2018 olup, 6183 sayılı kanun uyarınca işlem yapmak zorunda kalmamamız için borçlarınızı ödemenizi rica ederiz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL