• Geri dön

  • 699 Görüntülenme

  • 71 Haber

  • 51 İşletme görüntülenme


Doğuş Otomotiv ve Doğuş Oto çalışanlarının 3-13 yaş arasındaki çocuklarına yönelik gerçekleştirilen etkinliklerde, Atatürk sevgisi ve sürdürülebilirlik kapsamında doğa ve hayvan sevgisi konuları, toplamda 1000’in üzerinde çocuğa eğlenceli ve bilgilendirici örneklerle anlatıldı.

Doğuş Otomotiv ve Doğuş Oto çalışanlarının, 3-13 yaş arasındaki çocuklarının katıldığı etkinliklerin yanı sıra ayrıca, Kocaeli Çubuklu İlkokulu öğrencileri ve Doğuş Otomotiv çalışanlarından gönüllülerin katıldığı özel bir etkinlik de gerçekleştirildi.

Hikayelerle çevreyi korumanın önemi
Etkinliklerin ilk bölümünde, 3-6 yaş arası çocuklar, doğa ve hayvan sevgisi üzerine hikâye anlatımı ve origami yapımını içeren eğlenceli çalışmalara katıldılar. Çocuk kitapları yazarı Tolga Öztorun’un bu etkinlik için özel hazırladığı “Ömer ve Elif Ne Güzel Anlatıyor” isimli hikayesi, kâğıt ve origami sanatçısı Gürat Öztürk’ün hazırladığı origamiler eşliğinde anlatıldı. 3-6 yaş arası çocuklar etkinlik öncesi kendilerine iletilen hikâye kitabı ve origami kağıtlarıyla aktiviteye katılarak sanatçılara eşlik ettiler. Hikâyede kahramanı olan Ömer ve Elif karakterlerinin isimleri de Doğuş Otomotiv ve Doğuş Oto çalışan çocukları arasında en fazla bulunan isimler arasından seçildi.

Atatürk’ün çevreye verdiği önemden hareketle
7-13 yaş gurubu çocukların dahil olduğu bölümde ise, Atatürk’ün bir ağacın kesilmemesi için Yalova’daki köşkünün taşınması örneğinden hareketle, çevreyi korumanın önemi Uzman Psikolog Ahmet Öztan’ın sunumu ile anlatıldı. Çeşitli animasyonlar ve hikayelerle, doğadaki önemli kaynakların döngüsü, sürdürülebilir bir dünya için neler yapılabileceği sosyal çevre ve arkadaşlıklar üzerinden örneklerle bilgilendirmeler yapıldı. Etkinliğin son bölümünde ise tüm çocuklarla birlikte, kendilerine önceden gönderilen fidanların dikimi gerçekleştirildi.

Doğuş Otomotiv gönüllüleriyle fidan dikimi
Doğuş Otomotiv’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesindeki bir diğer organizasyonu ise, Kocaeli Çubuklu İlkokulu öğrencileriyle, gönüllü çalışanların fidan dikimi oldu.

Okulun 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin katıldığı Uzman Psikolog Ahmet Öztan’ın sürdürülebilirlik semineri sonrasında, öğrenciler ve çalışanlar fidan dikimi gerçekleştirdiler.

Doğuş Otomotiv’in 23 Nisan etkinliklerinde bini aşkın çocuk hem eğlenceli aktivitelerle 23 Nisan’ı kutladı, hem de gelecekleri için son derece önemli olan sürdürülebilirlik konusunda bilgi sahibi oldular.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL