• Geri dön

  • 1.339 Görüntülenme

  • 94 Haber

  • 74 İşletme görüntülenme


L’Oréal Professionnel ve Kuaförler Derneği’nden Ses Getiren Bir İş Birliği

“Kadın Profesyoneller” Projesi, kuaförlük sektöründe ilerlemek isteyen kadınları kapsamlı eğitimlerle destekleyerek sektöre ilham vermeye devam ediyor.

Kuaförlük mesleğinin geleceğini şekillendiren ve sektöre yaptığı yatırımlara aralıksız devam eden L’Oréal Professionnel, Kuaförler Derneği iş birliğiyle sektördeki kadın profesyonelleri destekleyen bir çalışmanın daha temelini attı. L’Oréal Professionnel, kadın istihdamının sınırlı olduğu bu meslek grubunda, kadın profesyonelleri eğitimlerle destekleyerek farkındalık yaratmayı amaçlayan özel projeyi, Eylül ayında hayata geçirdi. Yeni proje, ilk oturumu Gaziantep’te gerçekleşen 1 tam günlük etkinlik ve devamında çok yönlü bir mentörlük programı ile benzerlerinden farklılaşıyor. Proje kapsamında, sektörde başarıyı yakalayan L’Oréal Professionnel artistik ekibinden 3 kadın profesyonel de ilham verici hikayelerini ilk oturumda paylaştı. Projenin Gaziantep oturumu, gazeteci Ayşe Arman’ın katılımıyla düzenlendi.

Yalnızca %5’i kadın kuaförlerden oluşan sektörde, profesyonel saç markası L’Oréal Professionnel, ilham verici Kadın Profesyoneller Projesi’yle kadınların kuaförlük alanında gelişimlerini desteklerken kadın istihdamını artırmayı hedefliyor. L’Oréal Professionnel artistik ekibi olarak da tanınan Le Collectif ekibinden İlknur Akbulut, Zeynep Acar ve Dilber Aydoğan, sektörde başarıyı yakalamak için attıkları adımları, kadınların hayallerine giden yolda yapmaları gerekenleri tüm detaylarıyla ilk oturumda katılımcılarla paylaştı. Gazeteci Ayşe Arman’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem de katılımcılara kadın istihdamına yönelik konuşma yaptı.

L’Oréal Professionnel’in teknik ve sosyal medya eğitimleri ile kadınların mesleki açıdan ihtiyaç duydukları eğitimlerin de ilk adımı atılmış oldu.

Projeye katılmak isteyen kadınlar eğitimlere, tüm sektöre açık olarak sunulan L’Oreal online eğitim platformu Access’ten 7 gün 24 saat ücretsiz ulaşabilecek. Başvurusu kabul edilen kadın profesyoneller, bir mentörlük programı ile sektörde yer edinmiş mentörlerle eşleşme imkanı bulacak.

Proje kapsamında 200’den fazla kadın kuaför, 3 ay içinde programa dahil olacak ve 20 kadın katılımcı da mentörlük hizmeti kapsamında eşsiz deneyimlerinden faydalanmak üzere uzmanlarla eşleşecek.

Profesyoneller tarafından, profesyoneller için üretilmiş ürünleriyle sektörün öncü markalarından olan L’Oreal Proffessionnel; Kadın Profesyoneller Projesi ile sektörde yetişmek ve bu alanda mesleğini icra etmek isteyen genç kadınlara, kendilerini yetiştirme fırsatı sunarak ilham vermeyi ve kadınların bu yolda yalnız olmadıklarını hissettirmeyi hedefliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL