• Geri dön

  • 106 Görüntülenme

  • 10 Haber

  • 41 İşletme görüntülenme


Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Türkiye’de kültürel miras alanında çalışanlar için yeni fikirlerin oluşmasını ve sürdürebilir kültürel miras eğitimini destekleyen çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen “Çocuklar İçin Kültürel Miras Çalışmaları” çalıştayının üçüncüsü, 2-3 Kasım 2022 tarihinde “Kitap, Çizgi Roman ve Fotoğraf” temasıyla düzenlenecek. Farklı ülkelerden birçok akademisyenin, kültür sanat
profesyonellerinin ve yazarların
katılacağı iki günlük bu zengin program hem yüz yüze hem çevrimiçi ortamda takip edilebilecek.

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Türkiye’de kültürel miras alanında çalışanlar için yeni fikirlerin oluşmasını ve sürdürebilir kültürel miras aktarım ve eğitimini destekleyen çalıştaylar düzenlemeye devam ediyor. VEKAM’ın 2019 yılından beri Koç Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Çiğdem Maner ve mimar, müze eğitimcisi Özlem Dengiz Uğur yürütücülüğünde gerçekleştirdiği Çocuklar İçin Kültürel Miras Çalışmaları Çalıştayı bu yıl 2-3 Kasım 2022 tarihinde, “Kitap, Çizgi Roman ve Fotoğraf” temasıyla yüz yüze ve çevrimiçi ortamda düzenlenecek. Almanya, Fransa, İtalya, Mısır ve Türkiye’den farklı disiplinlerden birçok konuğun katılacağı hibrit etkinlikte konuşmaların yanı sıra uygulama atölyeleri de olacak. Katılımın ücretsiz ve kontenjanla sınırlı olduğu çalıştaya başvurular https://vekam.ku.edu.tr/ üzerinden alınacak.

Çalıştay 2 Kasım Çarşamba günü, Koç Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nden Doç. Dr. Nazmi Ağıl, Günışığı Kitaplığı Genel Yayın Yönetmeni Mine Soysal ve yazar Behiç Ak’ın katılımıyla kültürel mirasın aktarımında edebiyatın rolünü ele alan bir oturumla başlayacak. Kültürel miras farkındalığının çocuklara ve gençlere nasıl aktarılabileceği sorusunu yurt dışı örnekleriyle inceleyen ikinci oturum, Mısır ve İtalyan üniversitelerinden akademisyenlerin deneyim ve sunumlarını içerecek. İlk günün son oturumu kültür transferinde çizgi romanları ve çizgi filmleri odağına alacak. Üçüncü oturumda N. Emre Apaydın, Cin Ali kitaplarını kültürel miras bağlamında ele alırken Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul, Milano Politeknik Üniversitesi, Turin Üniversitesi ve Bolonya Üniversitesi’nden konuşmacılar genç nesiller için farklı hikâye anlatım örneklerini, proje deneyimlerini ve çıktıları aktaracak.

3 Kasım Perşembe günü yapılacak oturumlar, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan, Türkiye’nin ve dünyanın önemli kültür ve tarih kurumlarından konuşmacıların katılımıyla görsel içeriklerin önemini ve Anadolu’nun zengin tarihinin korunup yeni nesillere aktarılmasında farklı örnekleri inceleyecek. Çalıştayın ikinci günü Fransa’da bulunan, dünyanın en büyük müzelerinden Louvre Müzesi’nin klasik sanatın günümüz sanatıyla ve gençlerle kesişim sağlayan “Sokak Sanatında Louvre” gibi projeleri de dahil olmak üzere müzecilik için yenilikçi örnekler ele alınacak.

Çocuklar İçin Kültürel Miras Çalışmaları Çalıştayı’nın dünyanın dört bir yanından konuşmacıları kültürel aktarım bağlamında farklı disiplinlere odaklanarak dinleyicilerle buluşturan “Kitap, Çizgi Roman ve Fotoğraf” başlıklı bu üçüncü etkinliği, konuşmaları takip eden atölyeler ve değerlendirmelerin ardından sona erecek.

Ayrıntılı bilgi ve katılım: https://vekam.ku.edu.tr/

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL