• Geri dön

  • 160 Görüntülenme

  • 19 Haber

  • 186 İşletme görüntülenme


Tosyalı Holding ve Contemporary Istanbul Vakfı arasındaki uzun soluklu iş birliğinin üçüncü yılında yeniliklerle devam edecek. Contemporary İstanbul bu yıl 18. kez kapılarını sanatseverlere açmaya hazırlanıyor. 22 farklı ülkeden gelen 67 çağdaş sanat galerisi, 4 inisiyatif ve 4 sanat kurumuna ev sahipliği yapacak olan Contemporary İstanbul'da 21 çağdaş sanat galerisi de ilk kez katılımcılar arasında yer alacak. Heykeltıraş Varol Topaç’ın çelik üretim atıklarından 'ileri dönüşüm' tekniği ile yarattığı eser de Contemporary İstanbul'da ilgiyle takip edilecek eserler arasında yer alıyor.

Yenilikçi çözümlerle çevreye ve doğaya saygıyı esas alan, sürdürülebilirlik odaklı faaliyetleriyle dikkat çeken Tosyalı Holding, 28 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında Tersane İstanbul’da düzenlenen Contemporary Istanbul’a iki farklı alanda destek vererek katılacak.

Endüstriyel nesnelerin büyüleyici sanat eserlerine dönüştü
Bu yıl üçüncü edisyonu gerçekleşen The Yard dış mekan heykel, video ve enstalasyonlardan oluşan bir sergi The Yard, Marc Oliver Wahler küratörlüğünde gerçekleşecek. Endüstriyel nesnelerin büyüleyici sanat eserlerine dönüştüğü bu sergi, çevreyle etkileşim içinde dinamik bir şekilde izleyiciyle buluşacak. Tosyalı Holding iş birliğiyle gerçekleşecek bu sergide 5 uluslararası sanatçının eserine de yer verilecek.

Heykeltıraş Varol Topaç, atık malzemelerden yarattığı kinetik hareketli eser sergilenecek
Tosyalı Holding’in ‘Sürdürülebilir Sanat’ koleksiyonunda yer alan çelik üretim atıklarından ileri dönüşüm tekniği ile yaratılan Varol Topaç’ın bir eseri de sergilenecek. Heykel sanatına farklı yorumu ve bakış açısıyla bambaşka bir boyut kazandıran Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Resim Heykel Müzesi Genel Müdür Yardımcısı, Heykeltıraş Varol Topaç, Tosyalı Holding’in geri dönüşüme uygun çelik atıklardan kinetik hareketli bir eser oluşturarak sürdürülebilirliğe yeni bir bakış açısı ve yorum katacak.

Tosyalı Holding ve Contemporary Istanbul Vakfı 3’üncü yılında
2021 yılında Contemporary Istanbul Vakfı ile uzun soluklu bir iş birliği başlatan Tosyalı Holding, 16’ncı Contemporary Istanbul’da, “Türk Leonardo da Vinci” olarak kabul edilen, efsanevi heykeltıraş İlhan Koman sergisinin sponsorluğunu üstlenerek sürdürebilir sanat ve sanatta ileri dönüşüm farkındalığının yükselmesine destek verdi. 2022’de ise dünyadan ve Türkiye’den alanında öncü sanatçıları, “Artist in Residence (Sanatçı Misafir Programı)” kapsamında Contemporary Istanbul’da ağırladı. Sanatçılar, Tosyalı Holding’in Osmaniye’deki tesislerini ziyaret ederek eserlerini yapacakları malzemeleri seçtiler. Sanatçıların kullanılmış ve hurdaya ayrılacak demir-çelik ürünlerinden ürettiği heyecan verici eserler, Eylül ayında gerçekleşen 17. Contemporary Istanbul’da sanat severlerle buluştu.

22 farklı ülkeden gelen 71 çağdaş sanat galerisi Contemporary Istanbul’da
Contemporary Istanbul, yeni programıyla Akbank ana partnerliğinde, 26 - 27 Eylül, Ön İzleme ve 28 Eylül - 1 Ekim, Genel Ziyaret günlerinde Tersane Istanbul'da buluşuyor. Contemporary Istanbul’un 18. Edisyonu, 22 farklı ülkeden gelen 71 çağdaş sanat galerisi, inisiyatif ve sanat kurumları, sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapacak. Tarihi Haliç atmosferiyle Tersane Istanbul'da sanatseverler yeniden Contemporary Istanbul’da ağırlanacak.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL