• Geri dön

  • 104 Görüntülenme

  • 36 Haber

  • 399 İşletme görüntülenme


TÜVTÜRK’ün destekçisi olduğu Doğu Batı Dostluk Rallisi, İstanbul Sultanahmet meydanında gerçekleştirilen törenle 17. kez start aldı. Avrupa’da 7 ülkeyi geçecek Ralli 17 Kasım’da Brüksel kentinde son bulacak.

İstanbul'un tarihi Sultanahmet Meydanı'nda coşkulu bir törenle başlayan Doğu Batı Dostluk Rallisi, dostluk ve barış mesajlarıyla Avrupa'ya doğru yola çıktı. Bu 17.’si düzenlenen benzersiz Ralli, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı'nın himayesinde ve TÜVTÜRK'ün destekleriyle gerçekleşiyor.

Start törenine Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Doğu-Batı Dostluk Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin ve TÜVTÜRK Genel Müdür Yardımcısı Melis Avalin Korkmaz katıldı.

Ralliye bu yıl 6 ülkeden 15 araç ve 20 yarışmacı katılıyor. İstanbul'dan yola çıkarak, Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Avusturya, Almanya, Hollanda güzergahını izleyerek yolculuklarına devam edecekler ve son durağı Brüksel olacak.

Rallinin destekçisi olan TÜVTÜRK, sadece trafik güvenliğine dikkat çekmekle kalmıyor, aynı zamanda uluslararası standartlara uygun araçların kullanımının önemini vurguluyor. Bu etkinlik, yıllar geçse de güvenli seyahatin mümkün olduğunu ve hatta bir ralliye katılabileceğinizi gösteriyor. Ayrıca, Türkiye'nin güzelliklerini Avrupa'ya tanıtarak dostluk köprüleri kuruyor. Doğu ve Batı'nın buluştuğu bu muhteşem ralli, hem yarışçıları hem de izleyicileri büyülü bir yolculuğa davet ediyor.

Ralli’nin Türkiye etabının startında konuşan TÜVTÜRK Genel Müdür Yardımcısı Melis Avalin Korkmaz, “Aralıksız 12 yıldır Ralli’nin destekçisi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Amacımız, araç muayenesinin ve bakımının önemini anlatmanın yanı sıra ralliye katılan yarışmacılara ülkemizi ve güzelliklerini tanıtmak. Bu ralli bakımlı oldukları taktirde eski araçların bile trafik güvenliğine uygun olarak binlerce kilometre yol yapabildiğini gösteriyor” diye konuştu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL