• Geri dön

  • 210 Görüntülenme

  • 12 Haber

  • 129 İşletme görüntülenme


• Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri 2020 Sürdürülebilirlik Ödülleri, sağlık ve güvenlik açısından faydalar sağlayan yenilikçi çözümlerin geliştirilmesine dönük güçlü bir iş birliğine dayanıyor
• Clariant, sunduğu çözümlerle 2020 ICIS İnovasyon Ödüllerinde, En İyi Ürün ve En İyi Sürdürülebilir Süreç kategorilerinde ön plana çıkıyor
• Ödüller, Clariant’ın iddialı sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak üzere iş ortaklarına imkanlar sunma taahhüdünün somut sonuçlar verdiğini gösteriyor

Muttenz, 5 Aralık 2020– Alanında uzmanlaşmış, sürdürülebilir ve inovatif bir özel kimya ürünleri şirketi olan Clariant, sürdürülebilirlik ve inovasyon alanında yeni ödüllere layık görüldüğünü duyurdu. Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri, 2020 Sürdürülebilirlik Ödülü’nü Clariant’a takdim etti. Ayrıca, Clariant, bu yılın ICIS İnovasyon Ödüllerini iki kategoride kazandı: ham pirinç kepeği mumundan elde edilen Clariant’ın çok amaçlı katkı maddesi Licocare® RBW Vita ‘En İyi Ürün’ kategorisinde, Casale SA ile birlikte geliştirilen amonyak sentez katalizörü AmoMax™-Casale ise ‘En Sürdürülebilir Süreç’ kategorisinde ödül aldı.

Clariant Uygulamalardan Sorumlu Genel Müdürü Hans Bohen, “Hem inovasyon hem de sürdürülebilirlik, stratejik olarak Clariant’ın temelini oluşturduğu için, ekiplerimizin çabalarının iş ortağımız Henkel ve endüstrinin önde gelen yayınlarından ICIS tarafından tanındığını görmek beni çok gururlandırıyor. Sektörün önde gelen özel kimyasallar şirketleri arasındaki konumumuzu korumak için doğru güzergahta olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Clariant, Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri için en iyi harici iş ortağı olduğu ve müşterilerine daha yüksek değer, daha iyi performans ve daha düşük çevresel ayak izi sağlamasını desteklediği için Henkel Sürdürülebilirlik Ödülü 2020 ile onurlandırıldı. Bu iş ortaklığı kapsamında gerçekleşen etkinliklerden biri de Henkel’in Ar-Ge, Satın Alma, Düzenleme ve Sürdürülebilirlik takımları için özel olarak geliştirdiği online seminerdi. Üç bölgeden 100’ün üzerinde Henkel çalışanının katıldığı bu etkinlik, iki şirket arasında mevcut iş birliğine yenilikçi bir yaklaşım kattığı gibi bütün katılımcılar tarafından oldukça değerli görüldü. Ayrıca, Clariant’ın üstün Ecovadis puanı ve kullandığı malzemelerin, özellikle de yenilenebilir ham madde kullanan Licocene® TERRA ve Exolit® TERRA’nın karbon ayak izi konusunda şeffaflığı, şirketin rakiplerinden net bir biçimde ayrılmasını sağladı.

Henkel Kıdemli Kurumsal Genel Müdür Yardımcısı ve Küresel Otomotiv ve Metal Sektörü Genel Müdürü Christian Kirsten konuyla ilgili görüşlerini, “Hizmet verdiğimiz farklı piyasalarda sürdürülebilirlik mega trend haline geldi. Karbondioksit oranını azaltma, döngüsel ekonomiye, sağlık ve güvenliğe dair çözümlere yönelik müşteri taleplerinde büyük bir artış görüyoruz. Clariant, hedeflerimize ulaşma konusunda bizi desteklemek için güçlü bir bağlılık gösterdi. Sürdürülebilir çözümleriyle daha da büyümemizi sağladı" sözleriyle açıkladı.

ICIS Inovasyon Ödülleri, kimya sektöründe ürün, süreç ve sürdürülebilirlik alanlarında yenilikçi çözümler getiren şirketlere veriliyor. Ham pirinç kepeği mumundan elde edilen çok amaçlı Licocare® RBW Vita katkı malzemesi segmenti ‘En İyi Ürün’ ödülünü aldı. Pirinç kepeği yağı üretiminden elde edilen atık akışından yapılan bu ürün, fosil temelli mumlara sürdürülebilir bir alternatif sunarken teknik uygulamalara artı değer katıyor. Ayrıca, amonyak sentez katalizörü AmoMax™-Casale de ‘En Sürdürülebilir Süreç’ ödülünü aldı. Clariant ve Casale’in çokdisiplinli ortak girişimi sonucunda geliştirilen AmoMax™-Casale, Clariant’ın sektörde yer edinmiş AmoMax™ 10 serisinin özel ihtiyaçlara dönük evrim geçirmiş hali- Gelişmiş performansıyla tesis operatörlerinin enerji tüketiminin ciddi oranda azaltmasını sağlıyor.

KURUMSAL MEDYA İLİŞKİLERİ

STEFANIE NEHLSEN
Telefon +41 61 469 63 63
stefanie.nehlsen@clariant.com
Gülen Özturhan
Telefon +90 216 578 29 44
gulen.ozturhan@clariant.com

Bizi Twitter, Facebook, LinkedIn, Youtube, Instagram’dan takip edebilirsiniz
www.clariant.com
Clariant, merkezi İsviçre'nin Basel şehri yakınlarındaki Muttenz'de bulunan, hedef odaklı ve yenilikçi bir özel kimyasal şirketidir. 31 Aralık 2019 itibarıyla şirketin toplam 17.223 çalışanı bulunmaktadır. Clariant, 2019 mali yılında faaliyetlerini sürdüren iş kollarında 4,399 milyar CHF değerinde satış yapmıştır. Şirketin üç faaliyet alanı bulunmaktadır: Bakım Kimyasalları, Kataliz ve Doğal Kaynaklar. Clariant'ın kurumsal stratejisi ise beş temel alana odaklanmaktadır: inovasyon ve Ar-Ge odaklılık, sürdürülebilirlik çerçevesinde değer katma, portföyün yeniden konumlandırılması, büyümenin yoğunlaştırılması ve kârlılığın artırılması.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL