• Geri dön

  • 387 Görüntülenme

  • 13 Haber

  • 299 İşletme görüntülenme


Tepe Savunma, Tohum Otizm Vakfı ile birlikte geliştirdikleri “Tohum Otizm Portalı” ile, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nin düzenlemiş olduğu 12. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi - Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödülleri “Hedefler için Ortaklıklar Kategorisi” ödülünü almaya hak kazanmıştır. "Hedefler için Ortaklıklar" kategorisi, Birleşmiş Milletler tarafından, teknoloji ve bilgi birikimine erişimin artırılması, fikirleri paylaşma ve yenilikleri destekleme alanlarında gayret gösterilmesine işaret eden 17 numaralı sürdürülebilir kalkınma hedefidir.

Tepe Savunma, 2019 yılında Tohum Otizm Vakfı ile iş birliği yaparak, uzaktan erişim eğitim platformu olan “Tohum Otizm Portalı”nı (www.tohumotizmportali.com) yenilemiştir. Tohum Otizm Portalı, otizm konusunda bilgi ve eğitim ihtiyacı olan tüm bireylere, ailelere, eğitimcilere ve güvenlik personeli gibi farklı meslek grubundaki kişilere, otizm farkındalığı ve otizmli bireylerin eğitimi konusunda uzaktan erişim ile eğitim imkânı sunmaktadır. Portala kayıt yaptırıp eğitimleri tamamlayan kişilere e-eğitim sertifikası verilmektedir. Portalda yer alan güvenlik modülleri, özel güvenlik görevlilerinin de otizmli bireyler ile karşılaştıklarında bu bireyleri anlayabilmelerini ve onlarla doğru bir iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla yazılmıştır bu nedenle bu proje, "Özel Güvenlik " sektörüne de büyük katkılar sunmuştur. Türkiye’de 1.4 milyon otizmli birey ve bu sorundan etkilenen 5.5 milyon aile ferdi bulunduğu tahmin edilmektedir. Bu sayının yaklaşık 434.010’unu ise 0-19 yaş arası otizmli çocuk ve gençler oluşturduğu düşünülmektedir. Okula ve eğitime erişebilen çocukların ve gençlerin sayısının ise sadece 42.461 olduğu tahmin edilmektedir. Bu projedeki portal eğitimlerinin otizmli bireylerin aileleri, öğretmenleri ve bu bireylerin hayatına dokunan herkes tarafından tamamlanması, otizm tedavi ve farkındalığının artırılmasında çok önemli bir yere sahiptir.

Tepe Savunma ve Güvenlik Genel Müdürü Bora Doğualp, otizmin bilinen tek çaresinin erken tanı ile yoğun ve sürekli özel eğitim olduğunu vurgulayarak, uzaktan erişim ile çok sayıda kişiye otizm konusunda eğitim verebilmekten duydukları memnuniyeti ifade etti. Bu konuda işbirliği yaptıkları Tohum Otizm Vakfı ve değerli akademisyenler ile birlikte bu anlamlı ödülün sahibi olduklarını, Tepe Savunma ve Güvenlik olarak şirket kuruluşlarından bu yana eğitime büyük önem verdiklerini ve eğitim alanındaki tecrübeleri ve sosyal sorumluluk yaklaşımı çerçevesinde bu portalın yenilenmesi üzerine işbirliği yaptıklarını açıkladı. Otizmli çocuklarla etkileşimde bulunan tüm bireylere zaman ve mekân kısıtlaması olmadan, akıllı telefonlarından veya taşınabilir cihazlarından, internetin olduğu her yerde öğrenme imkânı sunan güzel bir kaynak oluşturduklarını belirtti.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL