BALABAN DONDURMA VE BOZA - VEDAT BALABAN

MUHİTTİN MAH. OMURTAK C AD. NO:128-6 ÇORLU - ÇORLU / TEKİRDAĞ / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 1.04.2018 21:37:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : BALABAN DONDURMA VE BOZA - VEDAT BALABAN
  • Tabela Ünvanı : BALABAN DONDURMA VE BOZA
  • Firma Türü : ŞAHIS İŞLETMESİ
  • Kuruluş Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - KÜÇÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 1234567890
  • Ticaret Odası : ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI
  • Sicil Numarası : 10905
  • Oda Sicil Numarası : 10600
  • NACE Kodu : 561004
  • Faaliyet Alanları : Muhallebi, Dondurma v.b. İmal ve Satıcılığı,Şıra, Şalgam ve Meyve Suyu, Boza v.b. İçecek İmal ve satıcılığı
  • Mersis No : 1234567890123456
Balaban Boza 100% şeker pancarı, GDO'suz darı ve mısırla modern koşullarda üretiliyor. İçeriğindeki zengin ve besleyici yerli tahıllar ve geleneksel maya sayesinde koyu kıvamlı ve yarı tatlı, hafif mayhoş tadıyla vazgeçilmez bir lezzete sahip.

BALABAN DONDURMA VE BOZA
Kökleri 1938 yılına dayanan Balaban Boza, geleneksel bir lezzeti yeniden yorumlayan İsmail Efendi ve oğlu Hacı İbrahim’in girişimleriyle inşa edildi. İsmail Efendi’nin Lüleburgaz’da geliştirdiği boza tarifi kuşaktan kuşağa aktarılarak günümüze ulaştı. Bugün ailenin üçüncü kuşağı tarafından yönetilen Balaban Boza, modern üretim tesislerinde özel tatlar sunmaya devam ediyor.

Balaban Boza, ürettiği boza ve limonata ile sağlıklı ve leziz tatlar sunuyor. Şirket, Lüleburgaz Mercan Çarşısı’ndaki ilk şubesinin ardından Kırklareli Merkez, Edirne, Babaeski, Uzunköprü, Çorlu, Saray ve Tekirdağ Balaban şubeleriyle hizmet veriyor.

TARİHÇE
Cumhuriyet’in ilk yıllarında Bulgaristan’dan Lüleburgaz’a göç eden İsmail Efendi, kültürünün önemli bir parçası olan bozayı yaşatmak ve geliştirmek amacıyla 1938 yılında kendi tarifini geliştirir.Kıvamı ve tadıyla geleneksel bozadan ayrışan bu tat, İsmail Efendi’nin sırtlandığı imbikle sokakları dolaşır ve bölgede nam salar.

İsmail Efendi’nin tahta arabasıyla başlattığı işini zamanla çekirdekten yetişen oğlu Hacı İbrahim devralır ve ailenin gizli tarifini boza severlerle buluşturur. Girişimci bir ruha sahip olan Hacı İbrahim küçük yaşlardan itibaren Balaban Boza’yı bugünkü kurumsal ve güçlü yapısına ulaştırmak üzere ilk adımları atar ve tadıyla ünlü Balaban Boza’yı Lüleburgaz’da açtığı pastanede sunmaya başlar.

Böylece çok daha geniş bir kitleye ulaşan Balaban Boza, ailenin üçüncü neslinin işi devralmasıyla birlikte büyür ve kurumsallaşır.1990’lı yıllarda Balaban Boza’nın geleneksel tadı ve gizli tarifine sadık kalınarak modern tesislerde üretime başlanır. 2000’li yıllara gelindiğinde ise artık Balaban Boza, Kırklareli, Babaeski, Edirne ve Çorlu'da şubeleri olan bölgesel bir marka olur.

2011 yılında kurulan entegre üretim tesisi ve peşi sıra açtığı 9 şubesiyle Balaban Boza, bugün boza geleneğini çağdaş bir bakış açısıyla ele almaktadır. Doğal mayalar içeren bozayı, özel Ar-Ge çalışmalarıyla desteklenen üretim süreçleriyle 21. yüzyıl standartlarında üretmektedir. Bu sayede tadı ve kalitesiyle bölgesel bir lider olmayı başarmıştır.

VİZYONUMUZ
Faaliyet gösterdiğimiz tüm bölgelerde bozanın bilinirliğini artırmak, bu geleneksel ve yüksek faydaya sahip lezzettin yeni nesillere aktarılması için çalışmak.
‘Yaşayan gıda’ bozanın üretimindeki standardizasyon ve yenilikleri gerçekleştirmek ve bu alanda öncü rol üstlenmek.
Probiyotik alanındaki az sayıdaki etkili gıda ürünlerinden olan bozanın sağlık ve insan metabolizması üzerindeki rolü ile ilgili çalışmaları desteklemek ve bu alanda toplumun bilinçlenmesini amaçlayan her türlü alanda aktif rol almak.
Trakya’nın bu alanda öncü firması olma yönünde kurumsallaşan Balaban Boza’nın marka değerini güçlendirmek.

MİSYONUMUZ
Geleneksel tatları 21. yüzyıl standartlarında, modern ve sağlıklı tesislerde üretmek.
Müşterilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza değer sunmak.
Üretim aşamalarından başlayarak çevreye ve doğaya dost teknikler geliştirerek sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda faaliyetlerimizi yönetmek.
Bozanın özünü kaybetmeden kuşaktan kuşağa aktarılması için özveriyle çalışmak.

ÜRÜNLERİMİZ
Balaban Boza
Balaban Boza'dan Limonata
Kepirtepe
Boza

Boza Nedir?
Besleyici bir içecek olan boza, leziz tadıyla birçok kültürü etkilemiş ve geniş bir coğrafyada tüketilmeye başlanmıştır. Önceleri Mısır ve Kuzey Afrika sahillerinde görünen boza, tüccarlar sayesinde Balkanlar’dan Uzak Doğu’ya kadar yayılmıştır. Türk kültüründeki etkisi ise çok köklüdür. 14. yüzyılda İbn Battuta’nın bu içeceği bir Türk içeceği olarak ele aldığı bilinmektedir. O zamandan günümüze boza vazgeçilmez bir tat olarak ulaşmıştır.

Boza; darı irmiği, mısır, şeker ve sudan üretilir. Mayalı bir içecek olan bozanın tadı, şişelendikten kısa bir süre sonra mayhoşlaşmaya başlar. Çünkü şişelendikten sonra da fermentasyon süreci devam eder. Bu, pek çok tüketicinin tercih ettiği bir lezzettir. Günümüzde kullanılan teknoloji ve üretim teknikleri sayesinde bozanın raf ömrü eskisine göre çok daha uzundur.

Boza, keyifli içiminin yanı sıra içerdiği aktif mayalar sayesinde probiyotik etkisi de bulunan bir içecektir ve bu sayede bedene sağlık ve zindelik sunar. Karbonhidrat bakımından zenginliğiyle de önemli bir enerji kaynağı olan ve yapısında A, B, C ve E vitaminlerini barındıran boza özellikle B kompleksi vitaminleri ile beslenmede önemli role sahiptir.

Boza farklı coğrafyalarda farklı tahıllardan üretilebilmektedir. Mısır, arpa, çavdar, yulaf, buğday, kara buğday, arnavutdarısı, gernik bunların başlıcalarıdır. Kimi bölgelerde ise pirinç, kenevir unu veya karamuk ile boza mayalanabilmektedir. Kullanılan mayaya bağlı olarak farklı tat ve lezzetlerde boza elde edilir. Bozanın tadı ve kıvamı, ustanın kullandığı tarife göre de değişiklik gösterir. Damak zevkine göre üstüne tarçın ya da leblebi konarak servis edilir.

Bozanın Tarihi
Boza, yüzyıllardır sağlıklı ve leziz bir içecek olarak tercih ediliyor.Bozanın yüzyıllar önce Akdenizli tüccar gemiciler aracılığıyla, Mısır ve Kuzey Afrika sahillerinden batıya, Hazar Denizi güneyinden doğuya, Asya içlerine ve Çin’e; İran ve Afganistan’a, Kafkaslar’dan kuzeye, Volga havzasına doğru geniş bir coğrafyaya yayıldığı biliniyor.İbn Battuta isimli Arap gezgini, 14. yüzyıl başlarında yazdığı seyahatnamesinde Türklerin bulunduğu Deşt-i Kıpçak bölgesini anlatırken Türklerin içtiği bir şıra olan bozadan da bahsetmiştir.

Evliya Çelebi ise 17. yüzyıl ortalarında İstanbul’da 300’den fazla bozacı dükkânının bulunduğunu, bu dükkânlarda yaklaşık 1100 bozacının çalıştığını aktarmıştır. 19 yüzyılda bozahanelerin sayısı azalsa da boza kültürü yaşamaya devam etmiştir.Boza, geleneksel tariflere ve doğal mayaya sahip çıkan ve özveriyle boza üretimini sürdüren aileler sayesinde günümüze dek ulaşmış bir lezzettir.

BALABAN DONDURMA VE BOZA RESTORAN VE YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ Meslek grubunda, ÇORLU / TEKİRDAĞ Bölgesinde Dondurmacıların faaliyetleri (imalatçıların faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç) konularında hizmet vermektedir.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
BALABAN DONDURMA VE BOZA - VEDAT BALABAN
İPTAL