EĞİTİM Meslek grubunda, BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL Bölgesinde Özel öğretim kurumları tarafından verilen genel ortaöğretim (ortaokul/lise) faaliyeti (engellilere yönelik verilen eğitim hariç) konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
EĞİTİM FAALİYETLERİ
1.Ülkemizin eğitim bakımından daha üst bir düzeye erişmesini temin amacı ile ve yine bu konuda uğraş veren resmi teşekküllere yardımcı olmak üzere Millî Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli izin alınmak kayıt ve şartı ile her türlü eğitim kademesine cevap verebilecek özel okullar, özel dershaneler açmak, işletmek ve bu okullarda öğretim görecek öğrencileri bilimsel metotlarla en iyi şekilde eğitmek,
2. Okul öncesi, İlköğretim, lise ve yüksekokul öğrencilerinin bilimsel şekilde eğitimlerine, bilgi ve görgülerinin arttırılmasına ve özellikle lisan öğrencilerine yardımcı olmak bu hususların tahakkuku için özel dershaneler açmak, kendilerine özel dersler vermek,
3.İlköğretim kurumları talebe ve mezunlarının üniversite ve yüksekokullara girebilmelerini temin amacı ile okutulan müfredat programları çerçevesi içinde bilimsel, kültürel, sanatsal bilgileri vermek, bu nedenlerle hazırlık ve takviye kurslar ile fen bilimleri ve lisan laboratuvarları açmak,
4.Yabancı dil eğitimi ile ilgili olmak üzere ses ve görüntü kasetleri ithal ve ihraç etmek, bunları çoğaltmak ve pazarlamak, buna bağlı olarak kurslar düzenlemek,
5.Her türlü eğitim faaliyetleri ile ilgili kurs, seminer ve diğer eğitim ve öğretim çalışmaları düzenlemek,
6.Pilot yetiştirmek amacıyla her türlü eğitim faaliyetleri ile ilgili kurslar, eğitim ve öğretim çalışmaları yapmak.
6.Gazete, dergi, broşür, afiş, kitap ve buna benzer her türlü baskılı evrakın yayımı, dağıtımını yapmak ve yaptırmak,
7.Yayınlar ilgili olan telif haklarını satın almak, satmak ve devretmek,
HAVACILIK-UZAY TEKNOLOJİLERİ
1. Pilotaj eğitimi: Hususi Pilot Lisansı (PPL), Ticari Pilot Lisansı (CPL), Havayolu Nakliye Pilot Lisansı (ATPL) ve diğer havacılık eğitimlerini vermek.
2. Uçuş okulu işletmek: SHGM tarafından onaylı uçuş eğitim organizasyonu (ATO) kurmak ve işletmek.
3. Simülatör eğitimi: Havacılık simülatörleri ile pilotluk eğitimleri vermek.
4. Havacılık teknik eğitimi: Uçak bakım, aviyonik sistemler ve havacılık mühendisliği alanlarında teknik eğitimler düzenlemek.
5. Havacılık yaz okulu ve kursları: Gençler ve öğrenciler için havacılık yaz ve kış okulları düzenlemek.
6. Hava Taksi ve Özel Uçuş Hizmetleri 1. Hava taksi hizmeti: SHGM ’den gerekli izinleri alarak VIP, özel ve iş havacılığına yönelik hava taksi hizmetleri sunmak.
7. Özel uçuşlar: Şirket yöneticileri, sanatçılar, iş insanları ve VIP yolcular için özel uçuşlar düzenlemek.
8. Ambulans uçuşları: Acil hasta nakli için hava ambulansı hizmetleri sağlamak.
9. Yangın söndürme ve hava tahliye operasyonları: Havadan yangın söndürme, arama-kurtarma ve insani yardım uçuşları yapmak.
10. Fotoğraf ve keşif uçuşları: Havadan haritalama, tarım ilaçlama, fotoğrafçılık ve keşif uçuşları düzenlemek.
11. Uçak bakım hizmetleri: SHGM ’den yetki alarak hava araçlarının bakım, onarım ve revizyonlarını yapmak.
12. Yetkili bakım merkezi: Hava araçlarının periyodik bakımlarını gerçekleştirmek ve gerekli sertifikaları düzenlemek.
13. Bakım danışmanlığı: Havacılık şirketlerine teknik danışmanlık ve bakım planlaması hizmeti vermek.
14. SHGM onaylı bakım organizasyonu (AMO) kurmak ve işletmek.
15. Uçak yedek parça ticareti: Hava araçları için yedek parça, motor, aviyonik sistemler ve bakım ekipmanlarını ithal etmek, satmak ve kiralamak.
16. Havacılık malzemeleri tedariki: Ulusal ve uluslararası firmalarla iş birliği yaparak havacılık sektörüne malzeme temin etmek.
17. Uçak alım-satımı ve kiralama: Yeni veya ikinci el uçak ve helikopterlerin satışı, leasing ve kiralama işlemlerini gerçekleştirmek.
18. Havalimanı ve uçuş merkezleri kurmak: Uçuş eğitim merkezleri, hangarlar, bakım tesisleri ve havacılık akademileri inşa etmek ve işletmek.
19. Havacılık sektörüyle ilgili danışmanlık: Yerli ve yabancı havayolu şirketlerine operasyonel ve teknik danışmanlık hizmetleri sunmak.
20. Havacılık fuarları ve organizasyonları düzenlemek.
21. Şirketin Faaliyet Göstereceği Yerler Şirket, yurt içinde ve yurt dışında havacılık ile ilgili her türlü faaliyeti gerçekleştirebilir ve SHGM tarafından yetkilendirilmiş havalimanları, hava meydanları ve uçuş bölgelerinde hizmet verebilir.
YAZILIM VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
1. Şirket bilgi teknolojileri, siber güvenlik, adli bilişim, akıllı kart uygulamaları, reklamcılık ve danışmanlık vs. alanlarında hizmet verebilir.
2. Bilgi teknolojilerine yönelik her türlü yazılım ya da donanım üretimi, tasarımı, danışmanlık veya hizmetinin alımı, satımı, kiralama, ithalatı, ihracatı, dağıtımını yapmak.
3. İnternet üzerinden her türlü bilgi, ses ve görüntü hizmeti vermek;
internet sitesi hazırlamak, hazırlatmak ve internet servis sağlayıcılığı ile internet yer sağlayıcılığı yapmak.
4. Her türlü internet alan adı hizmeti ile .tr uzantı internet alan adı tahsisine ilişkin başvuru, yenileme, iptal vb. işlemlerin yapılmasına aracılık etmek.
5. Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) teknolojileriyle anten, etiket, yazıcı, el terminalleri, çip, barkod hizmeti vermek ve bu sistemlerle otomatik tanıma, veri toplayıcı, kontrol sistemleri yazılımları ve kontrol sistemleri donanımları hizmetini vermek.
6. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hakkında türlü danışmanlık ve teknik alt yapı hizmetini vermek.
7. Her türlü adli bilişim hizmetlerini vermek;
adli ses ve konuşma incelemeleri, bilişim güvenliği, görüntü inceleme ve analiz, internette itibar koruma, güvenli veri silme, suistimal incelemesi. Bilişim suçları, adli bilişim, bilişim sistemleri güvenliği konularında bilirkişilik yapmak, uzman mütalaası hizmeti vermek ve bu alanlarla ilgili yurt içi ve yurt dışındaki talep eden kamu kurum, kuruluş özel ve tüzel kişilere, eğitim, danışmanlık, destek, servis hizmeti sağlamak ve almak.
8. Her türlü siber güvenlik hizmetlerini (siber güvenlik araştırmaları, ağ sızma testleri, web uygulamaları sızma testleri, mobil uygulamaları sızma testleri, sosyal mühendislik testleri, siber olaylara müdahale hizmetleri, güvenli veri silme, yedekleme hizmetleri, veri kurtarma hizmetleri) vermek.
9. Her türlü pos cihazları ile yazarkasa (ÖKC) alt yapı hizmetleri alımı, satımı, yazılım ve donanım geliştirme hizmetini sağlamak.
10. Her türlü kartlı, kuponlu, çek ya da elektronik sistemler ile yiyecek, hediye, konaklama, ulaşım ve benzeri diğer hizmetleri sunmak.
11. Her türlü çağrı merkezi hizmeti vermek, altyapısını kiraya vermek.
Şirket amaç ve konularıyla ilgili olarak aşağıdaki işlemleri yapar:
1. Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, işletebilir, kiralar, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, bedelli veya bedelsiz yola terk, kamuya terk, ifraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
2. Lüzumlu görülecek menkul ve gayrimenkul malları satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, finansal kiralama yapabilir yahut kiraya verebilir, yurt içinde ve yurt dışından, teminatlı yahut teminatsız, her türlü borç alabilir. Şirketin sahip olduğu her türlü menkul ve gayri menkulleri ile her türlü sabit tesis ve demirbaşları üzerinde gerek namına gerekse üçüncü şahıs ve tüzel kişiler namına teminat, kefalet, işletme rehin ve ipotek tesis edebilir, fek edebilir. Alacaklarına karşılık, ipotek veya rehin alabilir, borçlarının teminatı olarak veya üçüncü şahıslar lehine, ipotek yahut rehin verebilir, bu ipoteklerin terkinini talep edebilir, her türlü kefalet ve teminat verebilir.
3. Şirket konusu işlerin oluşabilmesi için kanuni mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin, imtiyaz, ruhsatname, patent, ihtira beratları, lisans, know-how marka, fesihname, belge, alameti farika gibi sınai, mülkiyet haklarını ve emsali hakları iktisap etmek veya tamamen üçüncü şahıslara devredebilir, her türlü hukuki tasarruf işlemlerde bulunmak. Ayrıca, yukarıdaki hakları kiraya verebilir veya kiralayabilir.
4. Şirket gaye ve konusunun gerçekleştirilmesi için arsa, arazi, bina ve gayrimenkul hakları satın alabilir, inşa edebilir, iktisap edebilir, satabilir. İktisap edilen gayri menkulleri devir ve ferağ, bunları kısmen veya tamamen üçüncü şahıslara kullandırabilir veya kiralayabilir.
5. Şirket gayelerinin oluşmasını teminen kısa, orta ve uzun vadeli istikrazlar akdedebilir, aval ve kefalet kredileri temin edebilir. Şirketin kuracağı tesisleri için gerekli iç ve dış kredileri dahili ve harici finansman kurumlarıyla yerli ve yabancı kuruluş ve işletmelerden temin edebilir.
6. Şirket konusuyla ilgili mamullerin depolanması, nakli, satışı için gerekli her türlü makine, tesisat, nakil vasıtaları, cihaz alet ve edevat ve sair menkul malları ve hakları satın alabilir veya satabilir, ithal ve ihraç edebilir, kullanabilir, kiralayabilir ve kiraya verebilir.
7. Şirket gayelerini gerçekleştirmek için tüm sınai mali ve hukuk işlem ve tasarruflarda bulunabilir, resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak edebilir, acentelik, mümessillik, komisyonculuk, bayilik, distribütörlük alabilir ve verebilir.
8. Şirket konusuyla ilgili olan şirket kurabilir, ortaklık yapabilir, mevcut ve ileride kurulacak işletme ve şirketlere iştirak edebilir. Şirket konularıyla iştigal eden firmaları ve ticari işletmeleri devren iktisap edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla kurulmuş ve kurulacak şirketlerin, hisse senetlerini ve paylarını satın alabilir veya satabilir, devredebilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir.
9. Şirket gayesine faydalı olmak şartıyla ve aracılık yapmamak kaydıyla şirket konusuna bağlı olmaksızın özel hukuk, kamu hukuku tüzel kişiler tarafından ihraç olunan ve olunacak hisse senetleri, tahviller, intifa senetleri ve kuponları gibi kıymetleri satın alabilir, devralabilir, teminat gösterebilir, kabul edebilir.
10. Konusu ile ilgili hammadde, yan madde, yan mamul ve mamul maddeleri satın alabilir, ithal, ihraç ve sair suretle tedarik edebilir, bunları kısmen veya tamamen işletebilir.
11. Yukarıda sözü edilen konularla ilgili yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseseler ile iş birliği yapabilir veya bunlarla ortaklık yapabilir.
12. Yukarıda sözü edilen konularla ilgili olarak yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseselerden distribütörlük, bayilik veya mümessillik alabilir, verebilir.
13. Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili yurt içinde ve yurt dışında resmi ve özel kurumların açtığı ihalelere katılabilir.
14. Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili olarak kanuni mevzuatlar yerine getirilerek ihracat ve ithalat işlemleri yapabilir.
15. Konusu ile ilgili fason işçilik yapabilir, yaptırabilir.
16. Konusu ile ilgili olmak üzere soğuk hava depoları kurabilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir.
17. Şirket maksat ve mevzuu ile ilgili olarak her türlü fuar, sergi ve panayırlara iştirak edebilir.
Yukarıda gösterilen konulardan başka ilerde şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde genel kurul karar aldıktan sonra şirket bu işleri de yapabilecektir. Ana sözleşme değişikliğinde olan işbu karar tescil ve ilan ettirilerek uygulanacaktır.