OTELLER Meslek grubunda, ÜSKÜDAR / İSTANBUL Bölgesinde Öğrenci ve işçi yurtları, pansiyonlar ve odası kiralanan evlerde yapılan konaklama faaliyetleri (tatil amaçlı olanlar hariç) konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
1. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü özel yüksek öğrenim ve lise öğrenci yurtları açabilir, açılmış olan mevcut yurtlara ortak olabilir, devir alabilir, devir edebilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir.
2. Konusu ile ilgili olarak öğrencilerin;
barınma, iaşe, etüt, temizlik vb. ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetleri sunabilir, organize edebilir.
3. Konusu ile ilgili olarak öğrenci yurtları içerisinde veya dışında, kafeterya, kantin, yemekhane, çamaşırhane, spor salonu, sinema salonu vb. bölümleri açabilir, açılmış olanlara ortak olabilir, devir alabilir, devir edebilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir.
4. Eğitim ve öğretim hizmetleri konusunda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının izin verdiği her seviyede kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulübü, okul öncesi eğitim kurumları, anaokulu, ilköğretim okulu, lise, Anadolu lisesi, fen lisesi, sağlık meslek lisesi, gece okulları, özel eğitim rehabilitasyon merkezleri açabilir, açılmış olan mevcut olanlara ortak olabilir, devir alabilir, devir edebilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir.
5. İlgili mercilerden izin almak şartı ile yurtiçi ve yurtdışında kolejler, liseler, Türk dili ve ya yabancı dil eğitimi yapan özel okullar, kurslar açabilir, açılmış olan mevcut okul ve ya kurslara ortak olabilir, devir alabilir, devir edebilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir.
6. Ülkemizin eğitim bakımından resmi teşekküllere yardımcı olmak üzere çeşitli meslek alanlarında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli izin alınma kayıt ve şartı ile her türlü eğitim kademesine cevap verebilecek her türlü özel okullar, özel dershaneler, kişisel gelişim kursları, özel öğretim kursları, Anadolu liseleri, kolej ve benzeri sınavlara hazırlama Dershaneleri, yabancı dil, bilgisayar, muhasebe, iktisat hukuk ve benzeri meslek kursları açabilir, açılmış olan mevcut olanlara ortak olabilir, devir alabilir, devir edebilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir.
7. Çeşitli iş kollarında çalışan personele branşları ile ilgili özel eğitim ve konusu ile ilgili danışmanlık hizmetleri vererek beceri kazandırmak, personel yetiştirmek.
8. Şirket yurt içinde sürücü belgesi vermek amacıyla sürücü kursları açabilir, açılmış olan kurslara ortak olabilir, devir alabilir, devir edebilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir.
9. Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, kros, buz pateni, atletizm, Satranç gibi alanlarda eğitim vermek amacıyla kurslar açabilir, açılmış olanlara ortak olabilir, devir alabilir, devir edebilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir.
10. Eğitim ve öğretim amaçlı her türlü laboratuvar kurmak, araç ve gereç, doküman ve laboratuvar malzemelerin alımı, satımı, ithal ve ihracını yapmak.
11. Her türlü kariyer planlaması ve eğitim planlaması alanında danışmanlık hizmetleri vermek, kariyer koçluğu, yaşam koçluğu, öğrenci ve eğitim koçluğu yapmak,
12. Konusu ile ilgili her türlü online eğitim vermek, online yayın oluşturmak, seminer, konferans, eğitim vermek ve düzenlemek, web sitesi oluşturmak, süreli ve süresiz olarak dergi, kitap, gazete, bülten katalog yayın atmak, bastırmak, video kaset, cd hazırlatmak, bunları yazılı ve görsel medyada yayınlatmak, dağıtımını yapmak, bu konularda ve her türlü danışmanlık ve yönetmenlik faaliyetlerinde bulunmak.
13. Kamu ve özel kurumlara yönelik olarak ekonomik, sosyal, siyasal konularda araştırma çalışmaları yapmak, araştırma çalışmaları sonuçlarının basılmasına da yayınlanmasını aracılık etmek, danışmanlık yaptığı şirketlerin idari ve teknik organizasyonlarını bizzat yapabilir veya yaptırabilir.
14. Konusu ile ilgili olarak her türlü lisans, ihtira beratı, patent, know how, marka, isim hakkı, ticaret unvanlarını, işletme adlarını ve diğer sair tüm fikri mülkiyet haklarını kendi adına tescil ettirebilir, iktisap edebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, devredebilir, teminat olarak gösterebilir ve bunlara ilişkin olarak lisans anlaşmaları yapabilir.
15. Amaç ve konusu ile ilgili olarak gerek yurt içinde gerek yurt dışında temsilcilik, mümessillik, distribütörlük, müşavirlik, taşeronluk, komisyonculuk ve acentelik alır tesis eder ve verebilir.
16. Gayesine uygun her türlü mali, ticari, sınai, idari tasarruf ve faaliyette bulunabilir, yurt içinde ve yurt dışında şirketler kurar, kurulmuş bulunan şirketlere iştirak edebilir. Yabancı sermaye ile iştirak halinde şirketler kurabilir. Amaç konusu ile ilgili olarak yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılabilir.
17. Amaç ve konusunun gerçekleştirilmesinde iç ve dış piyasalarda orta ve kısa vadeli istikrazlar akdedebilir.
18. Şirket amaç ve konusu dâhilindeki her türlü mamul ve faaliyetlerinin tanıtımı ve reklamını yaptırır.
19. Şirket gerekli görülen menkul ve gayrimenkul malları, konusu ile ilgili olarak gayrimenkuller alır, satar, gerektiğinde gayrimenkulleri tevhit ve ifraz eder, şirketin gayrimenkulleri üzerinde ipotek ve sair ayni haklar tesis eder, çözer, gayrimenkulleri kiralar, teminat ve ya ticari gayelerle başkalarına ait menkul ve gayrimenkulleri üzerinde ipotek ve sair ayni haklar tesis eder ve çözer, bunları devreder veya ayrı ayrı şekillerde elden çıkarır.
20. Amaç ve konu ile ilgili işlerin yürütülmesi için gerçek ve tüzel kişilerle yeni şirketler veya adi ortaklıklar kurabilir. Kurulmuş şirketlere iştirak edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla hisse senedi veya hisse alabilir.
21. Şirket ihtiyacı için gerekli iç ve dış kredileri yurt içi ve yurt dışındaki finansman kurumlarından ve yerli ve yabancı işletmelerden temin edebilir. Bunlar için gerekli her türlü tasarruflar da bulunabilir. Kendi ihtiyacı için leasing, faktöring ve benzeri işlemleri yapabilir.
22. Şirket çalışma konusu ile ilgili malları üreten fabrikaların araç ve makinelerini, hammadde, yardımcı madde ve malzemelerini, paketleme, makine ve malzemelerini yurt içi ve yurt dışından satın alabilir, satabilir, kiralayabilir.
23. Şirket amaç ve konu ile ilgili hususları gerçekleştirebilmek amacı ile İthal edilen ve satın alınabilen bilcümle mamul, ilk, yardımcı ve ara maddelerin alınması depolanması, kara, hava ve deniz yolu ile nakli tevzi ve sevki için gerekli her türlü araç tesisat teçhizat, makine ve vasıta satın alabilir veya kiralayabilir, fabrika, depo ve teşhir yerleri tesis etmek ve satın almak veya kiralamak suretiyle temin edebilir, icabında satabilir veya başka suretle hemen çıkarabilir.
24. Şirket amaç ve konusunu gerçekleştirmek üzere özel ve kamu kurum ve kuruluşlarında ihalelere iştirak eder, taahhütlerde bulunur.
25. Şirket amaç ve konusunu gerçekleştirmek için makine ve teçhizatlarının toptan ve perakende ticareti ile alım satımını yapar.
26. Girişilen iş taahhütlerinin gerektirdiği hallerde başkalarına ait taşınabilir veya taşınmaz malların şirket lehine rehin ve ipotek alabilir verebilir, üçüncü gerçek ve tüzel kişilerin alacak ve borçlarının temini için ipotek rehin kefalet ve diğer teminatları almak vermek, alınan ve verilen teminatları iade edebilir üçüncü kişilerin borçlarının teminatını teşkil etmek üzere ipotek tesis edebilir. Başka firmalara kefil olabilir.
27. Şirket gerek kendisi, gerekse de üçüncü gerçek ve/veya tüzel kişiler lehine olmak üzere gerek kendisi gerekse de üçüncü gerçek ve/veya tüzel kişi/kişilerin kullandıkları veya kullanacakları kredilerin veya doğmuş veya doğacak borçlarının teminatını teşkil etmek üzere şirket adına kayıtlı taşınmazları ipotek olarak verebilir, rehin ile sınırlandırabilir, serbest dereceden istifade hakkı tanıyabilir.
28. Şirket konusu ile ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında idari ve teknik personel ihtiyacını karşılar.
Şirket amaç ve konularıyla ilgili olarak aşağıdaki işlemleri yapar:
1. Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, işletebilir, kiralar, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, bedelli veya bedelsiz yola terk, kamuya terk, ifraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
2. Lüzumlu görülecek menkul ve gayrimenkul malları satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, yahut kiraya verebilir, yurt içinde ve yurt dışından, teminatlı yahut teminatsız, her türlü borç alabilir. Şirketin sahip olduğu her türlü menkul ve gayri menkulleri ile her türlü sabit tesis ve demirbaşları üzerinde gerek namına gerekse üçüncü şahıs ve tüzel kişiler namına teminat, kefalet, işletme rehni ve ipotek tesis edebilir, fek edebilir. Alacaklarına karşılık, ipotek veya rehin alabilir, borçlarının teminatı olarak veya üçüncü şahıslar lehine, ipotek yahut rehin verebilir, bu ipoteklerin terkinini talep edebilir, her türlü kefalet ve teminat verebilir.
3. Şirket konusu işlerin oluşabilmesi için kanuni mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin, imtiyaz, ruhsatname, patent, ihtira beratları, lisans, know-how marka, fesihname, belge, alameti farika gibi sınai, mülkiyet haklarını ve emsali hakları iktisap etmek veya tamamen üçüncü şahıslara devredebilir, her türlü hukuki tasarruf işlemlerde bulunmak. Ayrıca, yukarıdaki hakları kiraya verebilir veya kiralayabilir.
Yukarıda gösterilen konulardan başka ilerde şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde genel kurul karar aldıktan sonra bu işleri de yapabilecektir.
Ana sözleşme değişikliğinde olan işbu kararın uygulanması için Ticaret Sicili Müdürlüğüne tescil ve ilan ettirilecektir.