TSMR HAVACILIK ANONİM ŞİRKETİ

FENERBAHÇE MAH. BAĞDAT CAD. NO:90 İÇ KAPI NO:6 KADIKÖY - KADIKÖY / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 24.05.2025 02:26:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : TSMR HAVACILIK ANONİM ŞİRKETİ
  • Firma Türü : TEK PAY SAHİPLİ ANONİM ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 20 Mayıs 2025 Salı
  • Sermaye : 5.000.000,00 TL
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - GÖZTEPE VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 8591508272
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 1082709
  • Oda Sicil Numarası : 1583631
  • NACE Kodu : 511002
  • Mersis No : 0859150827200001
  • E-Tebligat Adresi : 25848-04172-71953
  • İşletme Adresi : FENERBAHÇE MAH. BAĞDAT CAD. NO:90 İÇ KAPI NO:6 KADIKÖY İSTANBUL TÜRKİYE
  • İlçe /İl : KADIKÖY / İSTANBUL
  • Ülke : TÜRKİYE
YOLCU TAŞIMACILIĞI VE SEYAHAT ACENTELERİ Meslek grubunda, KADIKÖY / İSTANBUL Bölgesinde Hava yolu yolcu taşımacılığı (turistik ve gezi amaçlı olanlar ile tarifesiz olanlar) (hava taksi taşımacılığı dahil) konularında hizmet vermektedir.

FİRMANIN İŞ KONUSU
1- Türk Havacılık Kanunu ile ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde gerekli izinleri almak kaydı ile her türlü havacılık faaliyetlerinde bulunabilir. Kara, deniz, havayolu ile yolcu ve yük taşımacılığı ve ilgili her türlü faaliyette bulunabilir. Yurt içinde veya yurt dışında, gerektiğinde iki yabancı ülke arasında, bir yerden diğer bir yere belirli tarifeli, tarifesiz veya charter seferi olarak yolcu veya yük (kargo) kara, deniz ve hava taşımacılığı hizmetleri ile hava taksisi, hava ambulansı, havadan posta, zirai ilaçlama, yangın söndürme, hava, kara ve denizden arama tarama, çıkarma, can kurtarma hizmetleri verebilir. Bu amaçla kendisine veya diğer kara, deniz ve hava yollarına veya ulaşım ile uğraşan gerçek veya tüzel kişilere ait ulaşım araçları için her türlü bilet, konşimento, hamule senedi düzenleyebilir, satabilir, sattırabilir, bu maksatla bilet satış yerleri açabilir. Şirket sözü edilen faaliyetleri yerine getirebilmek için her türlü ikincil nitelikteki yan ve yardımcı faaliyetlerde bulunabilir.
2- Kara, deniz ve havayolu ile yolcu ve yük taşımacılığı ile ilgili olarak motorlu veya motorsuz hava ulaşım araçları, helikopter, uçak, yat, kotra, gemi ve motorlu veya motorsuz kara, deniz ve hava nakil araçlarını satın alabilir, ithal ve ihraç edebilir, başka şahıs ve kuruluşlardan kiralayabilir, başkalarına kiraya verebilir, işletebilir veya başkalarına işlettirebilir veya çeşitli şekillerde iktisap edebilir ve elden çıkarabilir.
3-Bünyesinde bulundurduğu, sahibi bulunduğu ya da kiraladığı ve işlettiği her türlü hava ulaşım aracını, ticari, yolcu, kargo uçağı, helikopter ve diğer hava araçlarını uçuş ekibi ile veya uçuş ekipsiz olarak yerli ya da yabancı firmalara kısa ya da uzun süreli, koltuk ya da süre esasına göre kiraya verebilir.
4- Kara, deniz ve hava taşımacılığı ile ilgili olarak ve söz konusu ulaşım araçlarını teçhizat, yedek parça, motor ve aksamlarını, alet ve edevatını satın alabilir, satabilir, yurt içinden veya dışından kiralayabilir, yurt içinde veya dışında kiraya verebilir, ithalat ve ihracatını yapabilir. Söz konusu teçhizat, yedek parça, motor ve aksamlar, alet ve edevatın muhafazası için depo, hangar ve tamirhaneler kurabilir, işletebilir ve kiralayabilir.
5- Tarifeli ve tarifesiz seferlerde kullanılmak üzere sahibi olduğu veya kiralama yolu ile edindiği uçaklarda yabancı ülkelerden Türkiye'ye, Türkiye'den yabancı ülkelere ve Türkiye dahilinde bir yerden başka bir yere yolcu, yük, posta, canlı hayvan ve her türlü ticari veya gayri ticari emtiaya ilişkin kara, deniz ve hava taşımacılığı, kargo taşımacılığı seferleri yapabilir, hava sanayi ve ticareti ile uğraşabilir ve bu konularla ilgili her türlü isleri yapabilir. Hava yolları ile insan, mal, emval nakliyeciliği ve nakliye komisyonculuğu, temsilciliği, uçak kiralama ve acenteliği ile iştigal edebilir. Havadan, denizden ve karadan yer aletleri ile motorlu veya motorsuz şişleme ile her türlü haşere ve sinekle mücadele ve zirai ilaçlama yapabilir ve ambulans hizmetleri, arama, kurtarma ve yangınla mücadele hizmetleri verebilir, depolama ve gümrükleme işlemleri (gümrük komisyonculuğu hariç) ve özel transit muameleleri yapabilir.
6-Yukarıda sözü edilen islerden herhangi birini yapmak amacıyla telefon, telsiz ve telgraf tesisleri ve donanımı ile enerji tesislerini 2813 sayılı Telsiz Kanunu ve diğer mevzuat hükümlerine uygun olarak kurabilir ve işletebilir.
7- İlgili mercilerden izin almak kaydı ile gümrüklü veya gümrüksüz sahalarda konusuyla ilgili hangar, mağaza, depo, onarım ve donatım tesisleri ile acente ve temsilcilikler açabilir, işletebilir, bu konuda yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişiler ile işbirliği ve anlaşmalar yapabilir ve ulaşım araçları içinde bu hizmeti yolculara taşıyabilir.
8-Havaalanı, hava limanı ve terminal kurabilir, bunların işletmeciliğini yapabilir ve kiraya verebilir. Ulusal ve uluslararası havacılık ile ilgili kurum ve kuruluşlara havayolu kuruluşlara, havalimanı ve terminal işletmeciliklerine danışmanlık ve müşavirlik hizmetleri verebilir.
9-Çalısma konusuna giren kara, deniz ve havayolu ile yolcu ve yük taşımacılığı ile ilgili ulaşım araçları ve gerekli teçhizat ve malzemeleri ile ilgili taahhütlerde bulunabilir ve ihalelere girebilir. Konusu ile ilgili yerli ve yabancı fabrika ve firmalardan acentelik mümessillik ve bayilikler alabilir ve verebilir. Konusu ile ilgili sahalarda yurt içinde ve yurt dışında her türlü ticari sınai imtiyazlar, telif ve patent hakları alametifarikalar ve maddi ve fikri haklar konusunda anlaşmalar yapabilir, bunları satın alabilir ve satabilir. Konusu ile ilgili aracılık yapmamak kaydıyla menkul ve gayrimenkuller alabilir, satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, tevhit iflas lehte ve aleyhte ipotek, iştira, rehin, haciz, mülkiyeti muhafaza hakları tesis edebilir, bunları ilgili tescil kuruluşlarına tescil ettirebilir, bunları fek ve ibra edebilir, ettirebilir. Söz konusu şerhleri sildirebilir, gerektiğinde gayrimenkulleri üzerinde ipotek veya diğer ayni haklar tesis edebilir.
10-Kara ve deniz taşımacılığı ile havacılık sektöründe ihtiyaç duyulabilecek tüm dallarda (pilot, kaptan, hostes, gemi adamları, teknisyen, uçuş takip, tur operatörü, check-in ve boarding elemanları, kargo ve kara, deniz ve hava trafik elemanları gibi tüm sahalarda) eleman temin etmek maksadıyla organizasyon kurmak, bilgileri depolamak, ilgili yerlerde yayınlamak suretiyle şirket ve kuruluşların her türlü ulaşım sektörü eleman ihtiyacım karşılamaya katkıda bulunabilir, yurtiçinde ve yurtdışında uçuş okulu açabilir ve uçuş sertifikası verebilir. Kara ve deniz taşımacılığı ile havacılık sektöründe ve bağlı konularla ilgili olarak, elektronik ortamlarda veri hazırlığı yapabilir, bu konularla ilgili yazılım ve donanım üretebilir;
bunları ticaretini yapabilir.
11-Türk Ticaret Kanunu'nun 468. maddesi hükümlerine uygun olarak kendi kurulusu içindeki personel ile sermayelerine katıldığı ortakların personeli için yardım sandıkları ile eğitim ve sağlık amaçlı vakıflar kurabilir. Bunları varlıklarını geliştirebilmeleri için yatırımlara girişebilir, Genel Kurul un tespit edeceği limitler dahilinde Genel Kurul onayından geçtikten sonra eğitim kurumlarına, benzer nitelikteki kurum ve vakıflara bağışta bulunabilir.
12-Konuları ile ilgili bilimsel kongreler, toplantılar ve fuarlara bilgi ve görgüsünü ayırmak ve eğitimlerini geliştirmek üzere bu isle ilgili şahıslara ve elemanlarını yurt içi ve yurt dışına gönderebilir, her türlü yol ve konaklama ve benzeri masrafları karşılayabilir. Konusu ile ilgili olarak kara, deniz ve hava yolu ile grup turları düzenleyebilir ve bunlar için konaklama hizmetleri verebilir. Şirket bünyesinde bulundurduğu kara, deniz ve hava ulaşım araçları ile turist getirip götürme hizmetleri ifa edebilir. Yurt dışından turist getirip yurt içinden yurt dışına turist götürebilir ve gönderebilir, turizm ve seyahat acenteliği yapabilir. Mevzuat dahilinde olmak koşuluyla, turizm yatırım ve işletme belgeleri alabilir. Turistlere döviz mevzuatı, gümrük muameleleri, pasaport, vize ve seyahat ile ilgili çeşitli işlemlerde yardımcı olmak üzere işlemler yapabilir veya yaptırabilir. Turistleri karşılama ve ağırlama hizmetlerini ifa edebilir ve biletlerini sattığı tüm işletmelerin hizmetlerine ait bilgi verebilir
13-Havacılıkla ilgili her turlu nakil araçlarının bakım ve onarımını yapmak, bunlar için gerekli tesisleri inşa etmek veya ettirmek, kiralamak ve kiraya vermek, yerli ve yabancı bakım şirketleri ile ortaklıklar kurmak, temsilcilik almak, acentelik almak ve vermek, bakım-onarım ve muhafaza için hangar, depo ve tamirhaneler kurdurmak ve işletmek, bilumum teçhizat, malzeme ve yedek parçaları alımını, satımını, ithalini, ihracını ve pazarlamasını yapmak.
14-Sportif amaçlı havacılık (ultra light-planör, paraşüt) ve sair gibi havacılık faaliyetlerinde bulunmak, modern uçaklar imal ettirmek, gerekli izinleri alarak yarışmalar düzenlemek.
15-Havacılık ile ilgili her turlu pilotluk, uçuş mühendisliği, hava kontrolörlüğü, teknisyenlik, paraşütçülük, hosteslik ve benzeri konularda eğitim hizmetleri vermek, bu konularla ilgili eğitim kurumları açmak ve işletmek.
16-Havacılık ile ilgili işletme yaptığı meydanlarda hava ulaşımı ile ilgili bakım-onarım, yer hizmetleri (handling), ikram hizmetleri (catering) gibi her çeşit yolcu, yük ve posta hizmetlerini yapmak veya başkalarına yaptırmak veya aynı hizmetleri diğer gerçek ve tüzel kişilere ait uçaklar için de yerine getirmek veya getirtmek.
17-Ilgili mercilerden izin almak suretiyle gümrüklü ve gümrüksüz sahalarda dövizle satış mağazaları ve depoları açmak, kiralamak, işletmek ve uçak içinde benzer isler için yurt içi ve yurt dışında temsilcilikler açmak, bu konuda yerli ve yabancı, gerçek ve tüzel kişilerle is birliği ve anlaşmalar yapmak.
18-Sirket faaliyet sahaları ile ilgili yurt çapında havacılık bilincinin yerleşmesi ve geliştirilmesi için araştırma, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yapmak ve bu faaliyetleri yürütebilmek için her turlu organizasyonda bulunmak, gerekli bütün işletme ve tesisleri kurmak, çalıştırmak, müşavirlik hizmetleri yapmak ve yaptırmak.
-Diğer taraftan şirket amaç ve konusu ile ilgili hususları gerçekleştirmek için, aşağıdaki hususlar ile iştigal edebilir.
a)Konusu ile ilgili yurt içinde ve yurt dışında bürolar, satış ve teshir yerleri ve depolar açabilir, acentelikler kurabilir.
b) Konusu ile ilgili araştırma geliştirme hizmetleri personel yetiştirme ve buna benzer faaliyetlerde bulunmak, mühendislik ve müşavirlik hizmetleri görmek, bu konuda yerli ve yabancı şahıs ve firmalarla is birliği yapabilir.
c)Konusu ile ilgili kurulmuş ve kurulacak yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerle ortaklık kurabilir, bunlar tarafından ihraç olunacak hisse senedi ve tahvilleri almak, iştirak taahhütlerinde bulunmak, aracılık yapmamak kaydıyla bunları satmak, devir ve temlik etmek ve teminata vermek.
d) Konusu ile ilgili her türlü ithalat, ihracat, ticaret, mümessillik, müşavirlik ve taahhüt isleri yapabilir. Yurt içinde ve yurt dışında açılacak ihalelere katılabilir ve yerine getirebilir.
e) Konusu ile ilgili fizibilite çalışmaları, pazarlama faaliyetleri yapabilir. Şirket isleri ile ilgili olarak yurt dışına eleman gönderebilir ve yurt dışından eleman getirebilir.
f) Konusu ile ilgili tesis, makine, alet, edevat, teçhizat, nakil vasıtaları ve her türlü is makinası satın alabilir, satabilir, kiralar ve kiraya verebilir, her çeşit ham, yardımcı, yarı mamul ve mamul madde satın alabilir, satabilir, ithal ve ihraç edebilir. İslerin bir kısmını veya tamamını taşeronlara yaptırabilir ve bunlarla sözleşme imzalayabilir.
g) Konusu ile ilgili ruhsatname, izin, imtiyaz, patent, marka ve ihtira beratını doğrudan alır, bunları tamamen veya kısmen devreder, başkalarına ait olanları devir alır,
h)Konusu ile ilgili her türlü ithalat ve ihracat ile her türlü know-how anlaşmaları yapabilir.
i)Şirket yurt içinde ve yurt dışında finans kurumları ve bankalardan uzun, orta ve kısa vadeli borç alabilir. Aval ve kefalet krediler temin edebilir, yurt içinde ve yurt dışında mali, sınai, ticari kuruluşlara borçlanabileceği gibi bunlara kefalet verebilir, bu konuda gerekli kefalet, rehin ve diğer gerekli sözleşmeleri yapabilir.
j)Şirket kendi ihtiyacı için gerekli görülecek her türlü taşınmaz malları ve taşınmaz hükmündeki hakları, her çeşit tasıma malları veya taşınmaz ve taşınırlar üzerindeki her çeşit ayni sahsı her türlü hakları satın almak, trampa ve takas gibi Medeni Kanun, Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, İcra ve İflas Kanunu gibi çeşitli mevzuat hükümlerinin hükmii şahıslara tanıdığı imkan ve yollar dairesindeki çeşitli şekillerde iktisap, devir ve temellük edebileceği gibi keza bu yollarla elden çıkarabilir, özellikle şirket isleri için gerekli görülebilecek menkul ve gayrimenkul mallar ile hak ve tesisler üzerinde şirket için rehin ve ipotek edebilir, verebilir veya kabul edebilir. Hak ve alacaklarının temini ve tahsili için ayni ve sahsı her türlü teminata gösterebilir, alabilir, menkul, gayrimenkul hak ve tesisler kiralayabilir, kiraya verebilir, inşa eder veya ettirir, işletir veya işlettirebilir, sahip olduğu gayrimenkuller üzerinde tevhid, ifraz, taksim, cins tashihi, arsa payı tashihi, alan düzeltmesi, yola terk, arsa payı ipotek, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis, ihdas ve ipoteğin fekki işlemlerini yapabilir. Şirket sahip olduğu mallar üzerinde menkul rehni, arsa ve gayrimenkuller üzerinde ipotek tesis edebileceği gibi başkasına ait menkul mallar üzerinde, kendisi lehine menkul mal rehni ve gayrimenkuller üzerinde de kendisi lehine ipotek edebilir. Konusu ile ilgili olarak her nevi gayrimenkul almak, satmak, inşa etmek, ettirmek, kiralamak, kiraya vermek, bunlar üzerinde ipotek ve her türlü kanuni haklar tesis ettirmek, cins tahsisi yapmak, is ve ortaklık münasebetlerinde bulunduğu şahıs ve şirketlerin doğmuş ve doğacak borçlarını temin etmek üzere kendi gayrimenkulleri üzerinde ipotek tesis etmek, ayrıca irtifak, intifa, sükna hakları ile medeni kanun hükümleri gereğince ayni ve gayri maddi haklarla ilgili her çeşit iltizami ve tassarrufi işlemlerde bulunmak, keza menkul malları ve gayrimenkulleri üzerinde rehin, işletme rehni tesis etmek, şirketin her türlü hukuki tasarruflarından mütevellit hak ve alacaklarının tahsili ve temini için ipotek, menkul mal rehin işletme rehni, ayni ve şahsi her nevi teminat almak, bunlarla ilgili tapuda ve ticaret sicilinde terkin ve tescil işlemlerinde bulunmak.
k)Maksat ve mevzuunun gerçekleşmesi için konusu ile ilgili her türlü ticari ve sınai is ve teşebbüslere girişilmesi, kısa, orta ve uzun vadeli istikrazlar akdedilmesi ayni ve kefalet kredileri temin edilmesi, gerektiğinde şirketin menkul mallarını rehin ve ipotek edilmesi bunların tescil ve fek edilmesini yapmak. Başkalarına ait menkul ve gayrimenkul üzerine şirket lehine ve ipotek kabul edilmesi bunların tescil ve fek edilmesi, mali, ticari, iktisadi taahhütlere girebilir uzun orta kısa vadeli istikraz yapabilir, krediler temin edebilir ve gerektiği takdirde şirketin menkul ve gayrimenkul mallarını terkin ve ipotek edebilir.
l)Şirket yurt içinde ve yurt dışında finans kurumlara ve bankalardan uzun, orta ve kısa vadeli borç alabilir. Aval ve kefalet kredileri temin edebilir, yurt içinde ve yurt dışında mali, sınai, ticari kuruluşlara borçlanabileceği gibi bunlara kefalet verebilir, ikinci ve üçüncü şahıslara kefil olabilir, bu konuda gerekli kefalet rehin ve diğer gerekli sözleşmeleri yapabilir, şahıs ve tüzel kişilere kefil olabilir.
m) Şirket taşınmazlarını gerçek ve tüzel 3.kisilerin borçları için ipotek verebilir.
n)Şirket genel bütçeye dahil dairelere, katma bütçeli idarelere, İl özel İdarelerine, Belediyelere ve köylere, Bakanlar Kurulunca vergi mükellefiyeti tanınan vakıflara kamu menfaatlerine yararlı sayılan derneklere, bilimsel araştırma geliştirme faaliyetlerinde bulunan kurumlara ve kuruluşlara üniversitelere, öğretim kurumlarına ve bu gibi kişi ve kurumlara yardım ve bağışta bulunabilir.
o)Yukarıda gösterilen konulardan başka ileride şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka islere girişilmek istendiği takdirde yönetim kurulunun teklifi üzerine keyfiyet genel kurulun onayına sunulacak ve bu yolda karar alındıktan sonra şirket bu isleri de yapabilecektir.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
TSMR HAVACILIK ANONİM ŞİRKETİ
İPTAL