• Geri dön

  • 119 Görüntülenme

  • 2 Haber

  • 721 İşletme görüntülenme


Mey Diageo’nun ihracat hamlesi pandemide de hız kesmedi

Uzun Demleme’ye World Spirits Awards’tan altın madalya

Üretimin her aşamasında yüksek kalite standartlarına öncelikli önem veren Mey | Diageo'nun pandemi döneminde de hız kesmeyen ihracat hamlesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yine madalyalarla ödüllendirildi. Uzun Demleme World Spirits Awards’da altın madalya, London Spirits Awards’da gümüş madalya kazandı. 1937 ve Ala da Londra’dan madalyalarla döndü.

Amerika Birleşik Devletleri’nden Japonya’ya, Avustralya’dan Almanya’ya kadar 30’dan fazla ülkeye ihracat yapan Mey Diageo, 2020 yılında 3,5 milyon litre ürün ihraç ederek ülkeye 45 milyon dolar döviz kazandırdı. Mey Diageo’nun pandemi döneminde de hız kesmeyen ihracat hamlesi, uluslararası yarışmalarda madalyalarla ödüllendirildi. Uzun Demleme World Spirits Awards’da altın madalya, London Spirits Awards’da da gümüş madalya kazandı. 1937 ve Ala da Londra’dan gümüş madalyalarla döndü.

1937, 2020'de de San Francisco'da duble altın; Berlin Spirits Awards'da da gümüş madalya kazanmış; Rakı of the Year Ödülü’nü de Türkiye’ye getirmişti. Ustaların Karışımı da 2020’de Berlin Spirits Awards’da altın madalyanın sahibi olmuştu.

Dokuz laboratuvar, binlerce analizle kalite kontrolü
Hammaddeden son ürüne, tedarikçiden tüketiciye kadar üretimin her aşamasında yüksek kalite standartlarına öncelikli önem veren Mey | Diageo, kalite standartlarının korunması için 9 farklı lokasyonda yer alan laboratuvarları, merkez ofisi ve merkez laboratuvar birimlerinde 40 kişilik uzman kadroyla uluslararası metot ve standartlara uygun olarak çalışıyor. Mey | Diageo hammaddeden yarı mamul ve bitmiş ürüne kadar tüm fabrikalarında toplamda 563 noktada, yılda 169 bini aşkın analiz yaparak bugün 35 milyondan fazla analiz sonucuna erişiyor. Bir diğer deyişle bu, 9 lokasyonda 45 farklı markanın toplam 250 ürünü için değerlendirmesi yapılan toplam analiz sonucuna karşılık geliyor.

Kilo başı ihracat geliri Türkiye ortalamasının 7 kat üstünde
Yurt dışı ulaşım terminallerindeki gümrüksüz mağazaların pandemi sürecinde kapanması ve KKTC’nin de benzer kısıtlamalar uygulamasına rağmen, Mey Diageo yurt dışına dönük bir pazarlama kampanyası ile bu zorlu dönemde bile ihracatın belli bir düzeyin altına düşmemesini sağladı. Mey|Diageo’nun en büyük pazarları arasında Almanya, İngiltere, ABD, Hollanda, Avusturya ve Fransa yer alıyor. 2020 senesinde yapmaya başladığı yatırımlar ile özellikle Avrupa ülkelerindeki satışlarını %40’ın üzerinde büyüten Mey|Diageo’nun yerli markası ile sağladığı kilo başı ihracat geliri ise Türkiye ortalamasının yaklaşık 7 kat üstünde 8,5 dolar olarak gerçekleşiyor. İhraç ettiği ürünleri yüzde 100 yerli girdiyle üretilen Mey Diageo’nun İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği’nin ödülleri kapsamında “Yaş Meyve – Sebze Mamülleri” kategorisinde birçok şampiyonluk ödülü bulunuyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL