• Geri dön

  • 274 Görüntülenme

  • 26 Haber

  • 388 İşletme görüntülenme


“Eczacılık, İlaç ve İnsan Sağlığı” konulu 4’üncü Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi, 17 Kasım’da İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü’nde açılıyor. İstinye Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, İstanbul Ekslibris Derneği ve Selçuk Ecza Deposu’nun düzenlediği sergide 238 farklı sanatçının eserleri 17 Aralık’a kadar görülebilecek.

İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen, İstanbul Ekslibris Derneği ve Selçuk Ecza Deposu’nun düzenlediği “Eczacılık, İlaç ve İnsan Sağlığı” konulu 4’üncü Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi, 17 Kasım’da İSÜ Vadi Kampüsü’nde açılıyor. 24 ülkeden 393 sanatçının 746 eserle katıldığı 4’üncü Uluslararası Ekslibris Yarışması’nda birincilik ödülünü Arjantin’den Mauricio Schvarzman, ikincilik ödülünü Bulgaristan’dan Maya Tcholakova, üçüncülük ödülünü Nazan Sönmez aldı. Ermenek Belediyesi özel ödülünü Sırbistan’dan Snezana Kezele, Şükrü Ertürk özel ödülünü Vedat Çolak, Dinçer Pilgir özel ödülünü Ozan Uyanık, Ayşen Erte özel ödülünü ise Alperen Güldü almaya hak kazandı. Sergide ödül kazanan sanatçıların eserleriyle birlikte 238 sanatçının eserleri görülebilecek.

“Kültürleri birleştiren etkinliklerin içinde yer almayı hedefliyoruz”
Sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasip Pektaş, şunları söyledi:
“Birçok farklı ülkeden toplam 238 sanatçının eserlerinin görülebileceği bir sergiye Vadi Kampüsü’müzde ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Güzel sanatlar ve tasarım alanlarını içeren bölümlerimizin de yer aldığı Vadi Kampüsü’müzde gerçekleştirilecek bu yöndeki organizasyonlar, öğrencilerimiz için de çok önemli deneyimler olarak öne çıkıyor. Bu doğrultuda; önümüzdeki süreçte farklı alanlarda ve kategorilerde dünya çapında kültürleri birleştiren etkinliklerin içinde yer almayı hedefliyoruz.”

İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü’nde yer alacak sergi 17 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

Ekslibris nedir?
Ekslibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu baskı resimlerdir. Kitabın tapusu da denilebilir. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır. Sözcük olarak ...’nın kitaplığından anlamına gelir. Ekslibrisler bir ihtiyaç grafiği olarak doğmasına karşın, estetik kaygılarla yapılan özgün yapıtlardır. Sanatı, insanın elleri arasına, kitapların içine kadar getirir, onun büyüleyici sıcaklığını hissettirir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL