• Geri dön

  • 274 Görüntülenme

  • 21 Haber

  • 83 İşletme görüntülenme


‘Camdan kaykay’ tasarımı geleceğe doğru duyarlı ve zarif bir yolculuğu temsil ediyor

Güvenilir ve global tedarikçi olma amacıyla faaliyet gösteren endüstriyel cam üreticisi Yorglass, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen “Xone Design Awards 2022”den ödülle döndü. Camı, geleceğin sürdürülebilir ürünü yapmak tutkusuyla yola çıkılan ve bir ileri dönüşüm (upcyling) projesi olarak hayat geçen ‘cam kaykay’ tasarımı ile cam sektörü kategorisinde ödüle layık görüldü.

Endüstriyel cam devi Yorglass, ‘güvenilir ve global tedarikçi’ vizyonu doğrultusunda yarım yüzyıla dayanan bilgi ve tecrübesiyle faaliyetlerine devam ediyor. Yorglass’ın camın yeniden dönüşümünden ilham alarak tasarladığı ileri dönüşüm ürünü “cam kaykay”, Türkiye Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin Türkiye’de seramik, cam ve çimento sektörüne uluslararası itibar ve rekabet gücü kazandırmak amacıyla düzenlediği ve sektörün prestijli organizasyonlarından biri olan ‘Xone Design Awards 2022’de ödül almaya hak kazandı. Yorglass camı, geleceğin sürdürülebilir ürünü yapma tutkusuyla yola çıktığı cam kaykay ürünü gibi ileri dönüşüm projeleriyle de sektörüne değer katmaya devam ediyor.

Cam kaykay üretim firesi malzeme ileri dönüştürülerek üretildi
Yorglass’ın cam kaykayı, camın sonsuzluğunu ve sürdürülebilirliği vurguluyor. Bununla birlikte ileri dönüşüm (upcycling) kavramının endüstriyel üretimde fire olan malzemenin değerli ürünler için hammadde olabileceğini kanıtlıyor. Cam kaykay aynı zamanda, perakende sektöründe mağazalarda, evlerde, otel veya kafelerin iç ve dış mekânların dekorasyonunda kullanılabilmesi ve dünya çapında devam eden kaykay akımına uyumlu olarak koleksiyonerler için konsept ürün olarak tasarlandı.

“İyi bir gelecek için hayal gücünü harekete geçirmek istedik”
Yorglass Yönetim Kurulu Üyesi ve Marka ve İletişim Müdürü Merve Yorgancılar Işıtmak kazanılan ödülle ilgili şunları söyledi:
“Yorglass’ta işimizin özü olan camı bu kez özel bir tasarım haline getirerek özgün fikirlerle yeniden kullanıma sunduk. Camın sonsuz olarak dönüştürülebilen doğal ve ender bir malzeme olduğunu vurgulamak ve bu yönüyle döngüsel ekonomi için önemini anlatmak istedik. Tasarımını yapıp ürettiğimiz cam kaykaylar, estetiğin, çevre duyarlılığının ve dönüşümün gücünü ortaya çıkardığımız bir ileri dönüşüm projesidir. Camdan kaykay tasarımımız iyi bir geleceğe doğru duyarlı ve zarif bir yolculuğu temsil ediyor. Bu tasarımla, ekosistemlerin ve ekonomilerin giderek daha kırılgan olduğu zamanlarda çok daha dikkatli ve sorumlu biçimde ilerlememiz gerektiğini anlatmak istedik. İyi bir gelecek için hayal gücünü harekete geçirmek ve çağrışım zenginliği yaratmak istedik.”

İleri dönüşümün, üretim sırasında ortaya çıkan artık malzemelerin yeniden değerlendirilmesi veya işlevini yitirmiş ürünlerin farklı bir amaçla kullanılması olduğunu hatırlatan Merve Yorgancılar Işıtmak, “Önümüzdeki dönemde de cam, sağlıklı ve sürdürülebilir bir ürün olma özelliğiyle dünyada geliştirilecek her teknolojide, yapılacak her üretimde, sanatta ve bilimde başrol oynamaya devam edecek. Yorglass cam kaykayları kendi gücüne, dengesine güvenen ve hayal gücüne inanan herkes için tasarladık. Aldığımız bu ödül doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Cam sektörünün güçlü bir temsilcisi olarak yeni fikirlerle sürdürülebilir geleceğe katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaykayda Otobüs camının üretim tekniği kullanıldı
Camın ileri dönüşümünden ilham alınarak tasarlanan cam kaykay, Yorglass’ın kurumsal müşterilerine özel tasarımlar ve koleksiyonlara özgü fikirlerle yeniden kullanıma sunulabileceğini gösteren bir proje. Cam kaykaylarda kullanıcı güvenliğini de en üst düzeyde tutan üretim proseslerinden faydalanıldı. ‘Temperleme’ işlemindeki özel ısıtma sistemiyle cam 650 derece sıcaklıklara getiriliyor ve ani olarak soğutularak malzemenin direnci artırılıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL