• Geri dön

  • 1.041 Görüntülenme

  • 179 Haber

  • 737 İşletme görüntülenme


RENAULT KANADA’DAN PUANLA DÖNDÜ

Renault F1 Takımı, Kanada Grand Prix’sini Daniel Ricciardo’un 6’ncı, Nico Hülkenberg'in 7’nci sırada tamamlaması ile Formula 1 FIA 2019 sezonu Dünya Şampiyonası’nda puan sıralamasında ilk çifte derecesini elde etti.

Daniel, yarışa 4’üncü sıradan başlayarak 8’inci turda pit öncesinde iyi bir zamanlama ile bu sırayı korudu. Nico ise 7’nci sırada temiz bir başlangıç yaptı ve 16’ıncı turdaki pit stop sonrası geçtiği Red Bull Racing pilotu Pierre Gasly ile arasındaki farkı daha da açmak için yumuşak lastiklerle Daniel'den daha uzun süre yarışa devam etti.

7’inci sırada başladığı yarışı 7’inci sırada tamamlayan Nico Hülkenberg; “Bugünkü mükemmel takım çalışmasından dolayı memnunuz. Yarış boyunca çok iyi bir tempom vardı, yumuşak lastiklerle dikkatli bir şekilde yarıştım. Buradan mutlu ayrılıyoruz. Bugün otomobilin potansiyelinden tam anlamıyla faydalandık. Bu sonuç, Enstone ve Viry'de ekibin muazzam çalışmasının ödülü, bundan sonra bu ivmeyi korumamız gerekiyor.” dedi.

4’üncü sırada başladığı yarışı 6’ıncı sırada tamamlayan Daniel Ricciardo; “Pistte yapabileceğim her şeyi yaptım ve sonuçtan memnunum. Bu sonuç, bu yılki takım puanlamasındaki ilk çifte derece, aynı zamanda 6’ncı ve 7’nci sıranın büyük önemi var. Takımın bu hafta sonu ile gurur duyması gerekiyor. Takım, ilerlemek için istekli ve kararlı, bu gerçekten cesaret verici.” dedi.

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul; “Bu hafta sonu, kendimize belirlediğimiz hedefi başarabileceğimizin kanıtıydı. Gelecekteki yarışlarda da bu ivme devam etmeli. Daniel'in 6’ncı ve Nico'nun 7’nci olması bizi sezon için cesaretlendiriyor.

Genel olarak pilotlar bütün hafta sonu kusursuzdu ve Daniel dün eleme turunda sıra dışıydı.

Takımın geri kalanı her şeyi kusursuz bir şekilde yürüttü, aynı zamanda sezon başında yapılan hataları unutmamak için bize güven verdi. Yapılacak çalışmaların bilincindeyiz ve odaklanmış durumdayız. Bu yarıştan sonra, Fransa Grand Prix'sine doğru ilerliyoruz” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL