• Geri dön

  • 584 Görüntülenme

  • 178 Haber

  • 734 İşletme görüntülenme


Dacia Paris Otomobil Fuarı’nda yeni motorunu lanse ediyor

Dacia Duster yeni 1.3 TCe benzinli motorun lansmanını gerçekleştiriyor.
Media Nav Evolution: Bu sistem ile akıcı bir deneyim ve mobil uygulamalara erişim imkanı sunuluyor.
Limited Sandero Stepway Serisini seçmek için inovatif bir tasarım yarışması düzenlenecek.
Satış rekoru: Dacia Avrupa’da en çok satan 5 marka arasına girdi.
#DaciaRoadStories: Dacia fanları tarafından bir gezi rehberi oluşturuldu.
Yeni Duster’ın lansmanından sonra Dacia, yeni satış rekorlarına imza atarak başarısını sürdürüyor. Dacia, Paris Otomobil Fuarı’nda motor inovasyonlarının yanı sıra, daha güçlü bir navigasyon sisteminin de tanıtımını gerçekleştiriyor.
Dacia fanları tarafından #DaciaRoadStories gezi rehberi ve Sandero için Limited Edition tasarımının seçileceği bir yarışma gerçekleştiriliyor.

Yeni Duster 1.3 TCe 130bg ve 150bg motorlar

Duster’ın yeni nesil benzinli motoru sürüş keyfini daha da arttırıyor:

5000 dev/dak’da 130 bg (96 kW) ve 1500 dev/dak’da 240Nm maksimum tork bir önceki nesil motora kıyasla +5 bg sağlıyor.

5250 dev/dak’da 150 bg (110kW) ve 1600 dev/dak’da 250 Nm maksimum tork, yani önceki nesil motora kıyasla+25 bg sağlıyor.

Tüm dizel motorlarını 4x2 ve 4x4 versiyonlarında Blue dCi ile yenileyen Dacia, Duster 4x2 versiyonlarla sunulan benzinli motor lansmanını gerçekleştiriyor. 4x4 versiyonlarda benzinli motor lansmanı ise 2019 yılı ortasından itibaren gerçekleştirilmek üzere planlanıyor.

Media Nav Evolution: Akıcı bir deneyim ve mobil uygulamalara erişim

Dacia modelleri, daha kolay, hızlı navigasyon ve yeni özellikler sunacak olan Media Nav Evolution sisteminin yeni versiyonu ile birlikte sunuluyor:

Android Auto ve Apple CarPlay en iyi akıllı telefon uygulamalarını bulmak ve mesajlara erişim sağlamak için kullanılabilecek.

Daha hassas, dokunmaya duyarlı özellikler ve daha iyi ekran geçişi sayesinde menülere daha kolay erişim sağlanacak.

DaciaRoadStories fanları tarafından üretilmiş bir kılavuz
Dacia, dünya çapında 5 milyon satış adedine ulaştı ve bu başarıyı fanlarıyla birlikte inovatif ve katılımcı bir proje olan #DaciaRoadStories ile kutlamak istedi.

Bu proje sosyal medyada 1 milyondan fazla Dacia fanı tarafından destek görürken, dokuz kişi iki ay boyunca Yeni Duster ile Belçika, İsviçre, Almanya, Danimarka, İngiltere ve Fransa’da yolculuk yaptı. Bu yolculuk sonrası fanlara ait unutulmaz hikayeler ve harika yolculuk fikirlerinin yer aldığı #DaciaRoadStories gezi rehberi ortaya çıktı.

Yeni Limited Edition Sandero Stepway oylaması başladı
Sandero Stepway, Paris Otomobil Fuarı’nda Flora Jammes, Aurélie Abric ve Pierre Lancien tarafından tasarlanan üç orijinal tasarımıyla sergileniyor. 6 - 25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen yarışmada, internet kullanıcıları Dacia tarafından düzenlenen “Limited Edition” için tasarım temalarını önerdi. Üç tasarım finalisti, Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak ve 2 Ekim’de başlayıp 13 Ekim 18:00 ‘da sona erecek olan yarışmanın ikinci bölümünün startını verecekler. Ardından, bu üç tasarımcının tasarımları Dacia’nın Paris Otomobil Fuarı’ndaki standını ziyaret eden ziyaretçilerin ve fuar için ayrılmış olan internet sayfası üzerinden internet kullanıcılarının oyuna sunulacak.

Kazanan Sandero Stepway’in“Limited Edition” tasarımını gerçekleştirmiş olacak.

Dacia yeni bir satış rekoruna imza attı

Dacia, tarihinin en başarılı ilk yarıyıl satış adedine ulaştı. Markanın Fransa’daki satışları yılın ilk yarısında yüzde 20,8 artış gösterdi, perakende müşteri satışlarında binek araç sıralamasında 3. sıraya yerleşti.

Marka, Avrupa’da yılın ilk yarısında satışlarını yüzde 14,6 artırarak 281 bin 206 adetlik satış gerçekleştirdi. Bu satış adediyle 0,3 puanlık artış ile yüzde 2,9 pazar payı elde ederek rekor bir satış rakamına ulaştı. Dacia, böylece Avrupa’da perakende satışlarda en çok satan 5 marka arasına girmiş oldu.

Dacia modelleri arasında gerçek bir yıldız olan Sandero, hala Avrupa’da perakende müşteri satışlarında 1’inci sırada yer alıyor. Yeni Duster ise Avrupa’da yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği yaklaşık 62 bin 900 adetlik satış adediyle başarısını devam ettiriyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL