• Geri dön

  • 275 Görüntülenme

  • 4 Haber

  • 101 İşletme görüntülenme


Apsiyon’lu sitelerden ihtiyaç sahiplerine büyük destek

Site Yöneticisinin Dijital Asistanı Apsiyon, Türkiye Sakatlar Derneği ile yaptığı iş birliğiyle, 1.5 milyon site sakinini ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyor.

Apsiyon kullanan sitelere yerleştirilen “Giysi Toplama Kumbaraları” sayesinde kullanılmayan kıyafetler ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

Türkiye Sakatlar Derneği öncülüğünde başlayan ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz kıyafet sağlamayı amaçlayan “Giysi Toplama Kumbaraları” Projesi’ne bir destek de Apsiyon’dan geldi. Yapılan yeni geliştirmeyle birlikte Apsiyon kullanan site yöneticileri, sistem üzerinden form doldurarak siteleri için kolaylıkla giysi kumbarası talep edebiliyor. Başvurunun ardından harekete geçen Apsiyon Ekibi, Türkiye Sakatlar Derneği ile birlikte sitedeki uygun bir bölgeye giysi kumbarası yerleştiriyor. Böylelikle site sakinlerine kullanmadıkları giysileri ihtiyaç sahipleriyle paylaşabilmeleri için fırsat sunuluyor.

Toplumsal yardımlaşma teknolojiyle kolaylaşıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğiyle gerçekleştirilen TOBB Türkiye 100 Listesi’ne giren Apsiyon, bu çalışmayla birlikte sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklemenin sevincini yaşıyor. Apsiyon CEO’su Kudret Türk; “Ülke olarak nüfusumuz ve ihtiyaçlarımız hızla artıyor. Apsiyon ekibi olarak iyi teknolojinin toplumsal sorunlara da çözüm sunabilmesi gerektiğine inanıyoruz. Dijital dönüşümle tüm süreçleri insanlar için çok daha hızlı ve kolay hale getiriyoruz. Türkiye Sakatlar Derneği gibi değerli bir sivil toplum kuruluşunun toplu yaşam alanlarına doğrudan temas etmesini sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

Giysi kutularının yaygın kullanılan bir yardımlaşma yöntemi olmasına karşın, korunaksız alanlarda toplanan giysileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın zorlaştığını hatırlatan Türk, “Apsiyon ve Türkiye Sakatlar Derneği iş birliğiyle gerçekleşen bu projede ise kumbaraların site güvenlik kulübelerine yakın noktalarda kuruluyor. Böylelikle yardımın ihtiyaç sahibine ulaşmasını zorlaştıran her türlü olumsuzluk etkin biçimde bertaraf ediliyor.” dedi.

Dayanışma kültürü teknolojiyle yayılıyor

İçinde yüzlerce ailenin yaşadığı toplu konut projeleri, kentsel dönüşümle birlikte Türkiye’nin yeni gerçeklerinden birisi haline geliyor. Bu projelerdeki idari sorunlara teknolojiyle çözüm getiren Apsiyon, yalnızca site sınırları içinde değil site dışındaki problemlerle de yakından ilgileniyor. Türk, sözlerini şöyle tamamladı: “Giysilerin ihtiyaç sahipleriyle buluşturulması, yaymak istediğimiz toplumsal dayanışma kültürüne önemli bir katkı sunuyor. Biz iyi teknoloji üretmekten fazlasını yapmak istiyoruz. Site yönetimlerine ve site sakinlerine ürün ve hizmetlerini tanıtmak isteyen kişi ve kuruluşlar için de köprü görevini üstleniyoruz.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL